Βοηθεια με θηκες cd

Reaction score
1.153
γεια σας
εχοντας ψηφιοποιησει τα βινυλια που ειχα πριν καιρο, και εχοντας "φωτοτυπησει" στην διασταση 12Χ12 τα 2 εξωφυλλα των Lp, (η και σε μερικους 4...),
εχω ερθει σε ενα μεγαλο διλλημα-τριλλημα ως προς την "τακτοποιηση" τους, διπλα ή και ενδιαμεσα στα κανονικα cd..
θα ηθελα να βαλω slim case, αλλα ρωτω αν μπορει να βαλει κανεις τον τιτλο στο πλάι, που ειναι πολυ μικρη η διασταση και ισως κανει γωνια προς το εξωφυλλο του δισκου, και αν ναι πως κολλα το χαρτακι πανω στο πλαστικο χωρις να αλλοιωθουν τα χρωματα ή να χαλασει γρηγορα στο περασμα του χρονου.
επισης αν κατι μπορει να γινει και με "χαρτονενια" εξωφυλλα.
εν ολιγης θελω να καταλαμβανουν λιγο χωρο με τον τιτλο στο πλάι, γιατι οσο εψαξα δεν βρηκα τιποτε σε diy, ολο και καποιου θα εχει παρει κατι το ματι του!
Ευχαριστω-Στελιος

Reaction score
1.657
Αυτό που έκανα εγώ εδώ και καιρό ήταν να προμηθευτώ πλαστικές θήκες οι οποίες έχουν δύο θέσεις , μία μπροστά και μία πίσω και στο ενδιάμεσο έχουν ένα είδος χαρτιού ή υφάσματος. Πάμφθηνα, νομίζω κοντά στα 5€ η κατοστάδα.
Οπότε βάζεις μπροστά το εξώφυλλο και πίσω το back cover του cd και στις δύο θέσεις βολέυεις ακόμη και διπλό cd. Νομίζω έχω βάλει και τρία cd σε μία θήκη.
Το καλό είναι ότι στο πάνω μέρος της θήκης υπάρχει και μία στενή θέση που χωράει ακριβώς τη ράχη του οπισθόφυλλου. Με λίγο παίδεμα μεν αλλά αν τσαλακώσεις καμιά δεκαριά θα βρείς τον τρόπο.
Τελικό αποτέλεσμα, σε ένα μεγάλο συρτάρι χωρέσαν καμιά χιλιάδα cd και έχοντας την ράχη με το τίτλο στην κορυφή βοηθάει στο ψάξιμο. Φαντάσου κάτι όπως αποθηκέυουν τα βινύλια σε μαγαζιά.
Ανετα όταν χρειαστεί μπορείς να τα ξαναβάλεις στην αρχική τους jewel case αν ποτέ χρειαστεί,
Αν θες φωτογραφίες μπορώ να ανεβάσω το απόγευμα.
Οσο για τα χαρτονένια , digipack, ειδικές εκδόσεις αυτά παραμένουν κανονικά στο ράφι.

Reaction score
1.153
nath σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση, και θα το δοκιμασω.
(επλιζω να πετυχει!)
καμια αλλη ιδεα σε slim case και στο πλαϊ τιτλος, μαλλον οχι ε...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.481
Members
38.704
Νεότερο μέλος
jimacid