Βοηθεια σε εναν "νεο" στο spor..........!

Reaction score
0
Καλησπερα. Ειμαι κατοχος ενος ζευγους ενεργων στουντιακων ηχειων monitor της Hafler τα TRM 6.1 .

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο αυτα και χαιρομαι που τα βρηκα και σε τιμη πραγματικα σκοτωμα .

Τωρα που πλεον ανοικω στο παραγωγικο κομματι της κοινωνιας θαθελα εναν προενισχυτη η DAC για να μπορω να ελεγχω την ενταση (μεχρι τωρα ειχα ενα αισχρο dvd που το χρησιμοποιουσα για αυτην την δουλεια)

Κυριως προσανατολιζομαι στην αγορα ενος αρχικα HTPC η TVIX 4100 οπου θα το συνδεσω στα ηχεια μεσω της καταλληλης συσκευης οπως εξηγησα παραπανω. Με το περιορισμενο προυπολογισμο οχι πανω απο 400 ευρω υπαρχει κατι που γνωριζετε?

ευχαριστω

Reaction score
0
Περνωντας απο ενα καταστημα στο κεντρο της Θεσσαλονικης και μιλωντας με τον μεσης ηλικιας πωλητη επαθα πλακα με αυτα που ακουσα:

Εν ολιγης μου ειπε οτι δεν αξιζε η αγορα των εν λογω ηχειων διοτι ειναι επαγγελματικα και οχι οικιακα και ενας προενισχυτης δεν κανει την δουλεια που θελω δηλαδη την αυξομοιωση της εντασης ενεργων ηχειων και μου προτεινε να αγορασω εναν μικτη 3καναλο οπου μπορω να ελεγχω λεει τα μπασα τα πριμα και την ενταση.
για την αγορα δεν σηκωνα κουβεντα αφου απο 850 ευρω που κοστιζουνε τα βρηκα 400 και στο τελος μου τα εβγαλε κλεμενα......τελος παντων
να μην πω πως εκανε οταν ειπα τισ λεξεις ενισχυτες yamaha , sony μονο που δεν με πεταξε απο το καταστημα.(ασχολειτε λεει με ποιοτικο ηχο και οχι με μοτοσυκλετες!
του πεταξα και εγω εναν ONKYO και ηρεμησε)

Επειδη πραγματικα πιστευω στα ηχεια μου απλοποιω την ερωτηση μου

τι σκ@Τ@ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΓΙΑ ΝΑ αυξομοιωνει την ενταση ενεργων ηχειων?
please εχω πελαγωσει

Reaction score
0
Οποιοσδήποτε προ-ενισχυτής σου κάνει.
Ενεργός, παθητικός… αν χρειάζεσαι μόνο μία ψηφιακή πηγή θεωρητικά σου κάνει και cd με ρυθμιζόμενη στάθμη εξόδου.

Η συμπεριφορά του πωλητή, μπορώ να πω ότι με ενόχλησε, είναι άσχημο να υποτιμάς κατ’ αυτό τον τρόπο, είδη που δε γνωρίζεις ή δεν έχεις ακούσει…

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Ρε παιδιά, υπάρχει τίποτα σε στυλ Benchmark (DAC + volume knob) στα λεφτά που θέλει το παιδί;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Βοηθεια σε εναν "νεο" στο spor..........!

Ρε παιδιά, υπάρχει τίποτα σε στυλ Benchmark (DAC + volume knob) στα λεφτά που θέλει το παιδί;
Υπάρχουν.
Π.χ. το Musiland MD-10 ή κάποια από αυτά.

Η δική μου πρόταση είναι αυτή η εξωτερική κάρτα ήχου: EMU 0404 USB, στα 200 ευρώ. Έχει και πολύ καλό dac chip μέσα (ΑΚΜ4396). Ειδικά για το φίλο που παίζει με HTPC, του έρχεται "κουτί".

Θα χρειαστείς ειδικό καλώδιο (δεν ξέρω τι input έχουν τα ηχεία σου), αλλά δεν είναι θέμα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Βοηθεια σε εναν "νεο" στο spor..........!

Μπορείς να τη βγάλεις και πιο οικονομικά με μία M-Audio USB Audiophile, στα 115 ευρώ. Το DAC της δεν είναι το ίδιο καλό με αυτό της EMU πάντως (και γενικώς η τελευταία έχει περισσότερα "μπλιμπλίκια" αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα σου χρειαστούν οπότε δεν τα αναφέρω), αλλά και τα λεφτά είναι τα διπλά.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Βοηθεια σε εναν "νεο" στο spor..........!

..
....
τι σκ@Τ@ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΓΙΑ ΝΑ αυξομοιωνει την ενταση ενεργων ηχειων?
please εχω πελαγωσει
Επειδή και εγώ θέλω να στήσω ένα σετ με ενεργά ηχεία έψαχνα κάτι ανάλογο.
Οι λύσεις που βρήκα μου φάνηκαν μισές...
Μπορείς λοιπόν να πάρεις κάτι τέτοιο (σε διάφορες ποιότητες)
http://www.thomann.de/gr/cat.html?gf=studio_monitor_controllers&oa=pra
ή κάποιο μίκτη ήχου.

Αυτό που αποφάσισα είναι να πάρω ένα προ-ενισχυτή (με συμβούλεψαν) γιατί πέρα από την καλύτερη (θεωρητικά) ποιότητα έχεις περισσότερες επιλογές μοντέλου και κάτι βασικό για μένα είναι ο τηλεχειρισμός* που μόνο σε προ- θα βρεις.

Στο άλλο τόπικ μου πρότειναν αυτό http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=32
αλλά υπάρχει και μοντέλο με dac (αρκετά ακριβότερο)
http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=6

*Φυσικά επιλέγεις αναλόγως της χρήσης που θα κάνεις.

Reaction score
0
Όπως αναφέρει το manual,
http://www.hafler.com/techsupport/pdf/LIT11382_TRM6-1_man.pdf
τα hafler έχουν και xlr και rca είσοδο.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της ευαισθησίας εισόδου και το αναφέρω για να δωθεί λίγη προσοχή.

Από αυτά που σου πρότεινε ο Κώστας Φ., εγώ θα προτιμούσα το Musiland (που το έχω κιόλας), γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ανεξάρτητο από τον υπολογιστή dac σε αντίθεση, με το emu τουλάχιστον.

Στην περίπτωση του musiland θα πρέπει να μπλέξεις με παραγγελία από άπω Ανατόλη, αν το αντέχεις ψυχολογικά και ίσως οικονομικά στην περίπτωση τεχνικού προβλήματος. Πριν αρκετούς μήνες, είχε κοστίσει 220 ευρώ από:
http://vocativeaudio.com/DIYEDEN/MD10.html

Το musiland έχει μόνο ψηφιακές εισόδους.

Δεν έχει ψηφιακή έξοδο που θα είναι σχετικά χρήσιμη στην περίπτωση του htpc.
Έχει σίγουρα η emu και νομίζω και η m-audio, αλλά και πάλι θα χρειαστείς πολυκάναλο αποκωδικοποιητή- ενισχυτή.

Και φυσικά δεν έχει τηλεχειρισμό, που όπως αναφέρθηκε είναι χρήσιμος.

Εκτός από τους προενισχυτές όπως αυτοί που ανέφερε ο timbre υπάρχουν και δικάναλοι ενισχυτές με έξοδο προενίσχυσης (pre-out), χωρίς dac όμως π.χ.

http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=35

Το προηγούμενο μοντέλο 103, είχε 400 ευρώ.

Άλλα:
-cambridge audio azur 340 A (300 ευρώ), 540Α v2 (400 ευρώ)
-nad c325bee 420 ευρώ
κ.ά.

Ετσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ηχεία που έχεις τώρα και αν τυχόν αλλάξεις και πας σε παθητικά ηχεία να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ενισχυτή.

Για το htpc και το TVIX (έχει και hdmi) που σκέφεσαι , θα χρειαστείς πολυκάναλο ενισχυτή με έξοδο pre-out για τα front L-R κανάλια.
Pre-out έξοδο έχουν:

-Onkyo TX-SR705, περίπου 900 ευρώ
-marantz sr4002, 500 ευρώ

Η denon δεν έχει.

Για Yamaha ή άλλους δεν έψαξα.

Ίσως σε βοηθήσουν αν επιλέξεις αυτή την κατεύθυνση, περισσότερο στην κατηγορία Home cinema.

Φυσικά και υπάρχουν θέματα ποιότητας του προενισχυτικού τμήματος μεταξύ των διάφορων περιπτώσεων, δικάναλος προενισχυτής ή ενισχυτής με έξοδο προενίσχυσης, αντίστοιχος πολυκάναλος, αλλά δεν ξέρω πόσο απαραίτητο είναι να σε απασχολούν.
Και εδώ θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος άλλος, που γνωρίζει τα ηχεία.

Attachments

Reaction score
0
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟ "ΠΡΟΒΛΗΜΑ"
ΜΟΥ!!!

Σημερα περασα αποτην στοα Φεξη στην Αθηνα και ειδα καποια μηχανηματα.
Αν και εκει συναντησα καποιους μηδενιστες ξερολες βρηκα και λογικες προτασεις.

Οντως αποτι κατεληξα ενας οποιοσδηποτε ενισχυτης ολοκληρωμενος
αν εχει εξοδο pre-out μου κανει.

Επεσα και στον ADVANCE MAP 103 που μου προτινατε αλλα μαλλον θα προτιμησω τον YAMAHA RX-797 που τον βρηκα στα 360 και εχει και ραδιοδεκτη και και απο εντυπωσεις χρηστων σκιζει γενικα

Και παλι ευχαριστω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.063
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp