Βοηθεια σε καλωδιωσεις και γνωμες

Reaction score
1
Καλησπερα σε ολους και σε ολες αν εχουμε εδω μεσα πριν προχωρισουμε θελω
να με συνσχωρεσετε για την ορθογραφια αν εκαψα κανεννος τα ματια χαχαχ :p

ας μπω στο θεμα απευθειας

Σαν βαση εχω το Pioneer DEH-X3600UI
Ενισχυτη για της μπασο εχω τον δικαναλο SPL Audio Z2X 1200
Και σαν τετρακαναλω εχω της TNT EARTHQUAKE T2000W/4

λοιπον στον δικανω ενισχυτη γεφυρομενα παιζω το woofer (ALPINE SWT-12S4)

στον τετρακαναλω ενισχυτη παιζω δυο tweeter (Bullet 2” Super Tweeter TW-46s)
δυο 8ινστα τα (FullRange Sica ZOO4951) και δυο απλα ηχεια τα(PIONEER ΤS-G1323i)

στην βαση παιζω δυο μικρα 10cm τα (PIONEER TS-G1021I)

το αμαξι ειναι toyta yaris 1,3l 16v ecoboost με κλιμα μοντελο του 2003-2005
θα σας γελασω για ακριβως μοντελο διοτι στα χαρτι εχει σχεδον αλιοθι :p

τωρα θελω να με βοηθησετε με την καλωδιοση την μπαταρια και το δυναμο
η μπαταρια θα αλαχτει σιγουρα με τι μπαταρια ομως και υπαρχει περιπτοση
να αποτρεψω την αλλαγη του δυναμο? και ποσα awg καλωδιοση θελει?
πως θα τα χωρισω στους δυο ενισχητες? ποσα ''A'' ασφαλια?
θα χρειαστο πυκνωτη? ''αν ναι'' ποσα Farrat?

Ελπιζω με την ορθογραφια να τα πηγα καλα και ευχαριστω για τον χρονο σας

Reaction score
25.408
πολύ καλά δεν τα πήγες αλλά έστω.

αν το πρόβλημα σου είναι μόνο το πάχος του καλωδίου είναι σχετικά απλό

όσο πιο χοντρό μπορεί να περάσει.

επειδή μιλάμε για 2 ενισχυτές και όχι πολλά μεγάφωνα , αν μείνει μέχρι εκεί, θα σου λεγα απο μπαταρία μέχρι πίσω 50qmm (1/0 AWG) , έναν διακλάδωτη απο 1/0 σε 2 ασφάλειες με καλώδιο κατά προτίμηση 2 AWG και φυσικά αντίστοιχο καλώδιο μεχρι ενισχυτες (2αρι)
το 2αρι μπορεις να το ασφαλισεις με 100Α ασφαλεια
το 1/0 μετα την μπαταρια θελει μεχρι 200Α

οι ασφαλειοθήκες καλό είνια να είναι τύπου anl / minianl

η μπαταρία τώρα είναι ιστορία . αν δεν αλλάξεις δυναμό δεν έχει νόημα να βάλεις πολύ μεγαλύτερη σε AH.
θα πρότεινα να δεις σε kinetic/stinger κατι που να είναι λιγο παραπάνω AH απο μαμα για να μπορει να στη φορτισει και να εχεις και ρευματα.

αν πάλι αλλάξεις δυναμό (που για τα πράμματα που έχεις είναι λίγο υπερβολή) αλλάζουν τα πράμματα.

πάντως με αυτά που έχεις τώρα τα δυο ζευγάρια pioneer περισσεύουν , αμφιβάλω αν ακουγονται δίπλα στα bullet και τα 8αρια.

Reaction score
1
ξεχασα να ανεφερω οτι ναι εχεις δικιο ουτε σι αλλος δεν θα τα βαλω καν γιατι μου καηκαν προχθες σε καγκουρια μου μπροστα σε γκομενα ευτιχως καηκαν 300-400 μετρα ποιο κατω :p
απο θεμα build επειδη δεν το ακουσα ακομη δεν εχω την καλωδιοση τι λενε να αξιζει βγαλε τα pionner γιατι πεθαναν τα καημενα αξηζη οταν λεμε για ενα μικρο project νορμαλλ θελω να πω απο ποιοτητα πως τα βλεπεις?

Reaction score
25.408
δε σε πιάνω,
θέμα ποιότητας - σε συνδυασμό με καγκουριά - δεν το κατέχω είναι η αλήθεια.

Reaction score
1
οχι βρε καμια σχεση με καγκουρια δεν με πιανεις λογο ορθογραφικον οχι τιποτα αλλο χαχαχαχ τελος παντον θελω να σου θεμα ποιοτητας το build που εχω στο αμαξι συνδιασμο μαρκας ηχειο βασης ενισχυτος πως σου φενεται στο ματι σε θεμα ποιοτιτας ?

Reaction score
25.408
τι να σου πω , δεν ειναι του γούστου μου , είναι λύσεις που παίζουν δυνατά και δεν τα ξέρω αν για αυτές τις δουλειες (να παίζουν δυνατά) είναι αξιοπρεπή η όχι.

δεν ξέρω καν αν ταιριάζουν μεταξύ τους, καλώς η κακώς , το θέμα του δυνατά δεν το κατέχουν όλοι , υπάρχουν πιο ειδικοί (αυτοί που τα φτιάχνουν)

Reaction score
1
και πριν κλεισουμε το θεμα επειδη ψαχνω μερες που μπορω να βρω κιτ συνδεσης η καλωδια 1/0awg απο ιντερνετ ελλινικο μαγαζi

Reaction score
25.408
Μπορείς να δοκιμάσεις και τηλέφωνο, γενικά τα ελληνικά μαγαζιά δεν ενημερώνουν πολύ καλά τα προϊόντα τους ειδικά στα ψιλολοιδια όπως καλώδια κλπ

Reaction score
1
απο τιμες θα μου δωσει μεγαλη βοηθεια ποσο περιμεπου βγενουν τα καλωδια και η ασφαλειες?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Ίσως μπερδευτείς με τις τιμές αγοράς στην αγορά των καλωδίων διότι υπάρχουν καλώδια και δη ρεύματος με χαλκό 99% και άλλα που έχουν αλουμίνιο 30%.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss