Βοηθεια σχετικα με παλιο πικ απ

Reaction score
0
Εχω ενα πικ απ παλιο audio sonic και ηταν του παππου, το οποιο δυστηχως χανει στροφες... Δηλαδη παιζει πιο γρηγορα και κανει θορυβο λογω κραδασμων. Δεν εχει ιμαντα αλλα ουτε γραναζια (εχει στο μοτερακι του ενα "λαστιχο" που με την σειρα του γυρναει το πλατο). Σκεφτομουν να του βαλω καποιο τριμερ αλλα δεν εχω ιδεα τι παιζει με αυτα και ουτε με την αντιμετωπιση κραδασμων... Οποιαδηποτε προταση δεκτη, ευχαριστω εκ των προτερων!

Υ.Γ. Μιας και ειναι το πρωτο μου ποστ να σας συστηθω. Το ονομα μου ειναι Βασιλης, ειμαι 23 ετων και ηλεκτρονικος - τεχνικος δικτυων. Ανακαλυψα το σαιτ τυχαια και ειμαι πολυ χαρουμενος που υπαρχουν χομπιστες ακομα! :126:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.709
Απάντηση: Βοηθεια σχετικα με παλιο πικ απ

Δεν εχει ιμαντα αλλα ουτε γραναζια (εχει στο μοτερακι του ενα "λαστιχο" που με την σειρα του γυρναει το πλατο).
Άρα έχει κίνηση με τροχαλία. Αν η τροχαλία έχει βλαφθεί από τον καιρό, είναι απίθανο να βρεις ανταλλακτικό. Το μοτέρ από πού παίρνει ρεύμα; Πρόσεχε μη παπίρνει ρεύμα κατ' ευθείαν από την πρίζα και φας κανένα τράκο!

(Καλώς ήρθες στο κλουβί με τις τρελές)!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.342
Βασίλη καλώς μας βρήκες.

Για το πρόβλημα σου τώρα φαίνεται πως το λαστιχάκι που μεταφέρει τη κίνηση έχει σκληρύνει με τον καιρό και έχασε την ελαστικότητα του.
Μόνον με ίδιο, καινούριο, θα λύσεις το πρόβλημα στα σίγουρα αλλά κάνε και μια προσπάθεια να το καθαρίσεις καλά με οινόπνευμα.

Reaction score
0

Καλως σας βρηκα λοιπον και ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! Το λαστιχακι το εχω καθαρισει αρκετες φορες αλλα δεν... Οσο για το μοτερ του απ οτι μπορεσα να διακρινω εχει τροφοδοτικο (βγαζει ματι ο μετασχηματιστης). Οσο για το ανταλλακτικο, ξερετε αλλες μαρκες που να εχουν πικ απ με τροχαλια? Τι στα κομματια ενα δεν θα βρω που να ταιριαζει:118::118::118:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.342
Τα πικάπ της Garrard είναι τα ποιο γνωστά που έχουν τον ίδιο τρόπο λειτουργίας με αυτών που περιγράφεις αλλά είναι λίγο δύσκολο να ταιριάζει η διάμετρος του λάστιχου με το δικό σου.

Reaction score
8
Στείλε κανένα λινκ με φωτό υψηλής ανάλυσης μέσα-έξω να μας διαφωτίσεις λίγο περισσότερο.

Το ότι γυρίζει πιο γρήγορα με προβληματίζει κάπως.

Υπάρχει πάντως η πιθανότητα να μπορείς να αντικαταστήσεις το εν λόγω ελαστικό με κάποια industrial ελαστική ροδέλα αντίστοιχης διαμέτρου και υφής...

Reaction score
0

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.709

Πλάκα - πλάκα, μπορεί να είναι φασόν BSR ή Garrard, χι χι χι...

Reaction score
0

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads