Βομβος σε pro-ject.

Reaction score
16
Πριν κατι ημερες αγορασα το ενα pro-ject essential ii το οποιο ειχα βαλει και προς πωληση γιατι δεν μου αρεσε σαν ηχος!Το ειχα ακουσει μια-δυο ωρες αλλα πολυ χαμηλα αλλα επροχθες το ακουσα παλι με περισσοτερη ενταση και εβγαζε συνεχως ενα βομβο σαν να μην ειναι γειωμενο και οταν επιαζε δισκο αλλα και οταν ηταν σε αναμονη χωρις την βελονα επανω στον δισκο!Το δοκιμασα με αρκετους ενισχυτες και ειχα το ιδιο αποτελεσμα,βομβος!Το δοκιμασα και με εναν προενισχυτη πικαπ Nad αλλα παλι τα ιδια!Δοκιμασα και αλλα πικαπ που εχω αλλα δεν συνεβαινε αυτο!
Το χειροτερο ειναι οτι καποια στιγμη ανοιξα τον ενισχυτη πανω απο το μισο χωρις να παιζει δισκο απο τον ψιλο βομβο που εβγαλε μου εκαψε τα tweeter απο τα ηχεια μου!
Εχει τυχει σε κανεναν αυτο με pro ject?Tι αλλο μπορει να ειναι?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.487
Πριν κατι ημερες αγορασα το ενα pro-ject essential ii το οποιο ειχα βαλει και προς πωληση γιατι δεν μου αρεσε σαν ηχος!Το ειχα ακουσει μια-δυο ωρες αλλα πολυ χαμηλα αλλα επροχθες το ακουσα παλι με περισσοτερη ενταση και εβγαζε συνεχως ενα βομβο σαν να μην ειναι γειωμενο και οταν επιαζε δισκο αλλα και οταν ηταν σε αναμονη χωρις την βελονα επανω στον δισκο!Το δοκιμασα με αρκετους ενισχυτες και ειχα το ιδιο αποτελεσμα,βομβος!Το δοκιμασα και με εναν προενισχυτη πικαπ Nad αλλα παλι τα ιδια!Δοκιμασα και αλλα πικαπ που εχω αλλα δεν συνεβαινε αυτο!
Το χειροτερο ειναι οτι καποια στιγμη ανοιξα τον ενισχυτη πανω απο το μισο χωρις να παιζει δισκο απο τον ψιλο βομβο που εβγαλε μου εκαψε τα tweeter απο τα ηχεια μου!
Εχει τυχει σε κανεναν αυτο με pro ject?Tι αλλο μπορει να ειναι?
Ήταν γειωμένο;:)

Reaction score
221
τα pro-ject εχουν και εσωτερικη γειωση του βραχιονα που καταληγει σε μια βιδα κοντα στην κεφαλη,μηπως αυτη η γραμμη καπου κοπηκε η χαθηκε η επαφη?Επισης δοκιμασες να γειωσεις απο το σημειο γειωσης στον ενισχυτη μεχρι την πριζα με αλλο καλωδιο?Μηπως καποιο pin σηματος ακουμπαει στη βιδα γειωσης του βραχιονα?(ειναι πολυ κοντα στα pins η βιδα)

Reaction score
16
Απ οτι ειδα ολα ειναι μια χαρα στον βραχιονα,δεν ακουμπαει τιποτα,αλλα και αυτο με το καλωδιο δοκιμασα αλλα παλι τα ιδια!

ika

News
Reaction score
16.759
Χωρίς κεφαλή, το είδατε τι κάνει?
Ο βόμβος συνήθως είναι χαμηλής συχνότητας? Πως έκαψε το tweeter αν ακούγεται από το woofer?
Ο 'ψιλός βόμβος' είναι διαφορετικός από τον αρχικό βόμβο?
Είναι σαν να υπάρχει συνεχές ρεύμα που έκαψε το tweeter, αλλά ο ενισχυτής δεν είχε προστασία?

Reaction score
16
Την κεφαλη δεν την εχω πειραξει καθολου μην χαλασω την ρυθμιση!
Μετασχηματιστης δεν υπαρχει αλλα εχω δοκιμασει το συστημα και σε αλλες πριζες και μερη του σπιτιου αλλα παλι τα ιδια!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αν βγάλεις από τη παροχή το καλώδιο του πλατό τι συμβαίνει?

Reaction score
431
Εαν έχεις πολύμετρο μέτρα ενα ενα τα καλώδια απο την κεφαλή μέχρι τα RCA του πικαπ. Αν και απο τα λεγόμενα σου καλό θα ήταν να μετρήσεις την γείωση του σπιτιού. Είχε καεί ένα σι-ντι σε σπίτι και τελικά δεν υπήρχε καθόλου γείωση στο διαμέρισμα μονο φάση -ουδέτερος!

ika

News
Reaction score
16.759
Την κεφαλη δεν την εχω πειραξει καθολου μην χαλασω την ρυθμιση!
Μετασχηματιστης δεν υπαρχει αλλα εχω δοκιμασει το συστημα και σε αλλες πριζες και μερη του σπιτιου αλλα παλι τα ιδια!
Ίσως μπορείτε να βγάλετε μόνο τα καλωδιάκια της χωρίς να την ξεβιδώσετε.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Εαν έχεις πολύμετρο μέτρα ενα ενα τα καλώδια απο την κεφαλή μέχρι τα RCA του πικαπ. Αν και απο τα λεγόμενα σου καλό θα ήταν να μετρήσεις την γείωση του σπιτιού. Είχε καεί ένα σι-ντι σε σπίτι και τελικά δεν υπήρχε καθόλου γείωση στο διαμέρισμα μονο φάση -ουδέτερος!
Σε καμία περίπτωση μην κάνεις αυτή τη μέτρηση. Υπάρχει το ενδεχόμενο, αναλόγως του πολυμέτρου και της κεφαλής, να καταστραφεί το πηνίο της.
Θα παρακαλούσα πριν δώσουμε μια συμβουλή να είναι τεκμηριωμένη.

Reaction score
16
Και την παροχη που εχω βγαλει παλι τα ιδια,ισως το προβλημα να το εχει η κεφαλη γιατι και αλλα πικαπ που εχω βαλει κανενα δεν εχει το προβλημα!

Reaction score
431
Θα επιμείνω να μετρήσεις την καλωδίωση. Petermeni αν δεν βγει η κεφαλή πως θα κάνει την μέτρηση? Φυσικά και θα αφαιρέσει την κεφαλή για να κάνει την μέτρηση.

Αλλιώς τι σόι μέτρηση θα κάνει με την κεφαλή κουμπωμένη?

Αυτά που γράφω είναι απόλυτα τεκμηριωμένα αλλά δεν το κατάλαβες. Εγώ πρότεινα να μετρήσει τα καλώδια και όχι την κεφαλή.

CHRIS αν έχεις παλμογράφο μπορείς να διαβάσεις τον βόμβο και να δεις που οφείλεται. Φυσικά αν το πικαπ είναι καινούριο όπως κατάλαβα το πας πίσω και ζητάς τον αντιπρόσωπο να πράξει τα δέοντα.

Την κεφαλή όπως είπε και ο διαχειριστής αν δεν έχεις τεχνογνωσία μην την μετρήσεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Εαν έχεις πολύμετρο μέτρα ενα ενα τα καλώδια απο την κεφαλή μέχρι τα RCA του πικαπ.
Με τον τρόπο που το γράφεις του λες να μετρήσει επάνω στην κεφαλή τα καλώδια και όχι να την αφαιρέσει και να μετρήσει σκέτη καλωδίωση.
Γιαυτό και η ένσταση μου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster