Βουητο subwoofer

Reaction score
7
Καλημερα! Πριν απο λιγες μερες αγορασα τα ηχεια της harman kardon hkts16. Το subwoofer ειναι συνδεδεμενο σε πολυμπριζο ασφαλειας και τον εχω συνδεσει με καλωδιο LFE στον ενισχυτη. Εχω παρατηρησει το εξης. Οταν αλλαζω πηγη στον ενισχυτη πχ απο τηλεοραση στο ραδιοφωνο, ή οταν "περναει" to subwoofer απο κατασταση standby σε λειτουργια ακουγεται ενα υποκοφο βουητο. Στην αρχη δεν μπορουσα να καταλαβω τι ηταν,πλησιασα στο sub και προερχοταν απο εκει! Οταν συμβαινει αυτο αν κλεισω τον διακοπτη του sub και το ξανανοιξω αυτος ο ηχος δεν ακουγεται μεχρι να ξαναλλαξω πηγη κτλ. Ειναι χαρακτηριστικο οτι οταν ακουγεται το βουητο και κλεινω τον διακοπτη του ακουγεται ενας ηχος σαν να σβηνει ενα πολυ μικρο ανεμιστηρακι στο εσωτερικο του (δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω..). ΠΙστευετε οτι πρεπει να μιλησω με το service?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.916
Δοκίμασε να αφαιρέσεις το συγκεκριμένο πολύπριζο ή/και να αντιστρέψεις την πολικότητα στην πρίζα. Δοκίμασε το sub συνδεδεμένο στο ίδιο/άλλο πολύπριζο (και πρίζα τοίχου) με τον ενισχυτή. Δοκίμασε να μετακινήσεις το καλώδιο LFE ενώ κάνει το θόρυβο.

Έχει γείωση το φις πίσω απ' το sub;

Reaction score
7
τα ηχεια ειναι κανουργια.2 εβδομαδες τα εχω..τα δοκιμασα ολα αλλα συνεχιζει να κανει..αν ειναι το τροφοδοτικο πρεπει να το στειλω στην αντιπροσωπεια 'η μηπως να το παω σε καποιον που ασχολειται με ηχοσυστηματα? αυτα παθαινει οποιος αγοραζει απ το ebay..Αυτο που μου εκανε εξαρχης εντυπωση ηταν η πριζα του.Οσα subwoofer εχω δει εχουν αυτες τις "χοντρες" πριζες. Αυτη ειναι σαν του πορτατιφ μου!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
πηγαινε στον τροβα και παρε ενα φιλτρακι δικου , φτηνο ειναι.....μαλλον θα στον κοψει τον θορυβο.....
δεν εχω και εγω να σου δανεισω ενα .......

Reaction score
7
πηγαινε στον τροβα και παρε ενα φιλτρακι δικου , φτηνο ειναι.....μαλλον θα στον κοψει τον θορυβο.....
δεν εχω και εγω να σου δανεισω ενα .......
Σ ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα δεν καταλαβα ουτε που πρεπει να παω ουτε τι να ζητησω..!

Reaction score
1.042
Σ ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα δεν καταλαβα ουτε που πρεπει να παω ουτε τι να ζητησω..!
Τροβας Κωστας ,τεχνικος ηχοσυστηματων στα Μελίσσια 6972807330
Προφανως εννοούσεε φιλτρο θορυβου!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
προφανως δεν εχει πυκνωτες στην εξοδο και περνανε παρασιτακια....
μου ειχε κατσει σε ενα τελικο θουλ το 2003.......
τον τροβα παρτον μετα τις 6 απογευμα.......γιατι πριν δυσκολα να το σηκωσει

Reaction score
7
Ευχαριστω πολυ παιδια! θα τον παρω τηλ να μου πει που βρισκεται κ επανερχομαι με νεοτερα..!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Οταν αλλαζω πηγη στον ενισχυτη πχ απο τηλεοραση στο ραδιοφωνο, ή οταν "περναει" to subwoofer απο κατασταση standby σε λειτουργια ακουγεται ενα υποκοφο βουητο.
Το βουητό που λες είναι συνεχόμενο ή στιγμιαίο?
Από stby σε on, πολλά υπογούφερ κάνουν έναν στιγμιαίο <<μπουπ>>.
Ο θόρυβος με την αλλαγή της πηγής έχει προφανώς να κάνει με την είσοδο που δέχεται από τον ενισχυτή και όχι αυτό καθαυτό το υπογούφερ.

Reaction score
7
Το βουητό που λες είναι συνεχόμενο ή στιγμιαίο?
Από stby σε on, πολλά υπογούφερ κάνουν έναν στιγμιαίο <<μπουπ>>.
Ο θόρυβος με την αλλαγή της πηγής έχει προφανώς να κάνει με την είσοδο που δέχεται από τον ενισχυτή και όχι αυτό καθαυτό το υπογούφερ.
Ο θορυβος ειναι συνεχομενος και συνεχιζει ακομα και οταν σβησω τον ενισχυτη. Σταματαει μονο αν κλεισω τον διακοπτη του sub..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.916
Οταν συμβαινει αυτο αν κλεισω τον διακοπτη του sub και το ξανανοιξω αυτος ο ηχος δεν ακουγεται μεχρι να ξαναλλαξω πηγη κτλ
Αυτό λίγο μπερδεύει την κατάσταση.

Ο θόρυβος είναι πολύ χαμηλής έντασης; Πολλά subs (και ηχεία) παράγουν ελαφρύ φύσημα και θεωρείται φυσιολογικό.

Reaction score
7
Αυτό λίγο μπερδεύει την κατάσταση.

Ο θόρυβος είναι πολύ χαμηλής έντασης; Πολλά subs (και ηχεία) παράγουν ελαφρύ φύσημα και θεωρείται φυσιολογικό.
Ναι ειναι χαμηλης εντασης...Ενα συνεχομενο "ουυυυυυυυυυυυυυυυυ" (δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω). Ετσι μου ρχεται να το βαλω στο τερμα να ξεμπουκωσει!!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.916
Απο φωτογραφίες στο διαδίκτυο βλέπω πως το sub έχει level. Πού το έχεις; Αν είναι πολύ ψηλά, βάλ' το στη μέση και ανέβασε αντίστοιχα την ένταση απ' τον ενισχυτή.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Έτσι όπως το λες καταλαβαίνω ότι έχεις βάλει το sub σε θέση auto, οπότε με την όποια αλλαγή που βλέπει στην είσοδο ενεργοποιείται.
Στην ουσία το βουητό το κάνει όλη την ώρα, εκτός αν είναι ανενεργό.

Reaction score
7
Καλημερα! η ενταση ειναι στη μεση κ σε λειτουργια auto. Μιλησα χτες με τον Τροβα κ δεν πιστευει οτι θα βοηθησει το φιλτρο θορυβου. Ειπε οτι ισως το προκαλει η γειωση καποια αλλης συσκευης που ειναι συνδεδεμενη στον ενισχυτη (εφοσον δεν εχει γειωση το sub).Επειδη με την αντιπροσωπεια δεν ξερω αν θα βγαλω ακρη ειπαμε να του το παω σημερα απο εκει να δει αν εχει καποιο προβλημα το sub. Αν οχι θα δουμε τι θα κανουμε.Παντως σας ευχαριστω κ παλι για τις απαντησεις σας!

Reaction score
1.042
Καλημερα! η ενταση ειναι στη μεση κ σε λειτουργια auto. Μιλησα χτες με τον Τροβα κ δεν πιστευει οτι θα βοηθησει το φιλτρο θορυβου. Ειπε οτι ισως το προκαλει η γειωση καποια αλλης συσκευης που ειναι συνδεδεμενη στον ενισχυτη (εφοσον δεν εχει γειωση το sub).Επειδη με την αντιπροσωπεια δεν ξερω αν θα βγαλω ακρη ειπαμε να του το παω σημερα απο εκει να δει αν εχει καποιο προβλημα το sub. Αν οχι θα δουμε τι θα κανουμε.Παντως σας ευχαριστω κ παλι για τις απαντησεις σας!
Δοκιμασες σε αλλη πριζα σε αλλο δωματιο; αν εχεις τριφασικο κ σε αλλη φαση! Τι σου λεμε τωρα.......!

Reaction score
7
Σε αλλη πριζα το δοκιμασα..Σε αλλη φαση οχι! πηγα ομως κ βρηκα τον Τροβα ο οποιος ειναι εξαιρετικος κυριος και γνωστης των ηχοσυστηματων. το subwoofer εκ πρωτης οψεως δεν φαινεται να εχει κατι. εκανε κατι δοκιμες κ μου ειπε οτι ολα φαινονται φυσιολογικα. Για να βρω τι ειναι αυτο που προκαλει το βουητο θα πρεπει να ξεσυνδεσω οτιδηποτε ειναι στον ενισχυτη κ ενα ενα να τα ξανασυνδεσω μεχρι να ανακαλυψω τον ενοχο. το καλο σεναριο ειναι να φταιει η γειωση καποιας αλλης συσκευης γιατι μου ειπε πως να την απομονωσω με μονωτικη ταινια. το κακο σεναριο ειναι ο βομβος να ξεκιναει μετα απο καποια ωρα που βρισκεται σε λειτουργια το subwoofer.σ αυτη την περιπτωση θελει πιο πολυ ψαξιμο. Θα σας κρατησω ενημερους!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
ο κωστας οταν υπηρχε το λυρικ....ειχε ξεφτυλισει πολλους αμερικανους παρουσια κακαδελη.,.....
και οχι απλους,.....μηχανικους εταιριων........και ειναι και χρυσος ανθρωπος.....
τοσες 10τιες εκει παω.......

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.262
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale