Βρεγμένο SPA...

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
και το θέαμα καταπληκτικό σε μια από τις καλύτερες πίστες παγκοσμίως.

H ferrari εκτός pole position αφού και οι δύο πιλότοι έκαναν λάθος στο τέλος της διαδρομής. 2ος ο Schumi, 1oς o Trulli.
Για τον αγώνα αύριο προβλέπεται επίσης βροχή.

Καιρό έχουμε να δούμε αγώνα της προκοπής....
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Νίκο, το Spa-francorchamps είναι η καλύτερη (πιστεύω) πίστα του προταθλήματος! 8)
Ιδιαίτερα εκείνη η EAU ROUGE είναι .......μπρρρρρρρρ!!!!!!!! :shock:


Πρακτικά ο SCHUMI ήταν πολύ γρηγορότερος (φάνηκε άλλωστε από την πρώτη φάση των δοκιμαστικών) αλλά τελικά επικράτησε ο TRULLI γιατί και τα δύο RENAULT έτρεξαν απ' την μέση του GRID, με πολύ λίγη βροχή και με indermediate λάστιχα που από μόνα τους δίνουν πλεονέκτημα (στις συνθήκες εκείνης της στιγμής) τουλάχιστον 2 με 2.5 δευτερόλεπτα στον γύρο!
Η ανωτερότητα του SCHUMI, φάνηκε από το γεγονός ότι μπήκε σε "πλημυρισμένη" πίστα με δυνατή βροχή και έχασε την 1η θέση μόνο για 0.07 του δευτερολέπτου (με χρήση ελαστικών για πολύ βρεγμένη πίστα) :?

Βέβαια αύριο θα παίξουν πολλά λόγω καιρικών συνθηκών!
Αν στην έναρξη ρίχνει "καρέκλες" και η εκίνηση γίνει με Pace car, η RENAULT θα είναι χαμένη γιατί τα indermediate λάστιχα δεν θα είναι ασφαλή για τον αγώνα και θα βγουν γρήγορα για pit stop! :?
Αν όμως έχει λίγη βροχή τότε θα πάρουν τον αγώνα (γιατί θα πάρουν μεγάλη απόσταση από όλους τους άλλους!!) :roll:

Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι δεν θα γίνει κανένα γερό τρακάρισμα στην πρώτη στροφή (το γνωστό πολύ κλειστό πέταλο στην LA SOURCE)!
 


Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
2.15 μ.μ και το official site της FIA για την Formula1 ( http://www.formula1.com/race/news/2123/727.html ) δίνει ΣΤΕΓΝΗ πίστα!

Άρα ΟΛΟΙ θα μπουν για αλλαγή ελαστικών άμεσα! :D

Αν ο Schumi πάρει 2 βαθμούς περισσότερους από τον Barichello σήμερα, τότε παίρνει και το φετινό πρωτάθλημα............................ :D :D :D

Για να δούμε!

Gentlemen, start your engines please!!!! :wink:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
....

Γιάννη από ότι φάνηκε όλι ξεκίνησαν με λάστιχα για στεγνό. Μάλλον τους το επιτρέπει αντίστοιχος κανονισμός.

Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Ο schumi για 7η φορά πρωταθλητής.
Ο kimi τη γλύτωσε στο τέλος ή θα κέρδιζε ούτως ή άλλως?...
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Νίκο, όντως ο κανονισμός (για λόγους ασφαλείας) επιτρέπει αλλαγή ελαστικών αν οι καιρικές συνθήκες στην εκκίνηση είναι εντελώς διαφορετικές (όπως σήμερα!)

Απλά δεν φαντάστηκα ότι θα είναι στεγνή από το δελτίο καιρού που έγραψα νωρίτερα (νόμιζα ότι θα ήταν απλά ελαφρώς βρεγμένη)

Ο αγώνας ήταν πολύ εντυπωσιακός λόγω πολλών προσπεράσεων και τεράστιων ανατροπών (που να το φανταζόταν ο Barrichello ότι από τελευταίος θα ανέβαινε τρίτος στο βάθρο?)

Ο Raikonen έκανε πάρα πολύ καλό αγώνα και άξιζε την νίκη, αφού εκμεταλεύτηκε άψογα το πλεονέκτημα των Michelin να δουλεύουν καλύτερα από τα Bridgestone όταν (λόγω pace car) έχουν πέσει οι θερμοκρασίες τους! 8)
Παρ' όλ' αυτά, αν δεν μεσολαβούσε η σύγκρουση Coulhard-Klien στους τελευταίους γύρους ίσως να είχαμε τρομερή μάχη μεταξύ Schumacher & Raikonen (και δεν μπορούμε να ξέρουμε που θα κατέληγε!!!) αφού ο Schumacher "μάζευε" τον μικρό πολύ γρήγορα! :?

Ο Schumacher βέβαια είναι για 7η φορά πρωταθλητής σπάζοντας σχεδόν όλα τα ρεκόρ (εκτός των pole positions που εξακολουθεί να κρατά ο αδικοχαμένος SENNA!!!) :D :D


Τα Highlights του αγώνα (πέρα από την νίκη του μικρού Φιλανδού) ήταν τα προβληματικά πίσω ελαστικά της Michelin που παραλίγο να τσακίσουν οδηγούς, τα πολλά τρακαρίσματα, ο μεγάλος αριθμός προσπεράσεων αλλά και η "κ...φαρδία" του Barrichello να ξεκινάει από το τέλος ουσιαστικά και να τερματίζει 3ος!!!!!!!!! :twisted: :twisted:
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.611
Μηνύματα
2.867.862
Members
37.939
Νεότερο μέλος
geo kok
Top