Βρετανία, πωλήσεις φυσικών μέσων 2023: 11 million CDs. 5.9 million vinyl LPs.

Reaction score
1.738
Από το darko audio, σχετικά με τις πωλήσεις CDs και δίσκων σε βινύλιο, στην Βρετανία για το 2023:

11 εκατομμύρια CDs,
5.9 εκατομμύρια vinyl LPs.

Πάντως, και εγώ τελευταία την “καταβρίσκω” με τα CD και έχω αρχίσει να αγοράζω ξανά και σε πολύ καλές τιμές.

Το 2023 αγόρασα συνολικά, 34 CD και 55 βινύλια (όλα μεταχειρισμένα από discogs και - όσον αφορά τα βινύλια - καμία έκδοση από το 1979 και μετά).

Λέτε να αρχίζει να ξεφουσκώνει η «φούσκα» του streaming, κλπ;

Μ.

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ - ΣΧΕΤΙΚΗ - ΗΡΕΜΙΑ,

K

kalitsouni

Guest
Εγώ πάλι στρήμαρα μουσική αξίας 7000€ πληρώνοντας 100€.
Συνεχίστε να αγοράζετε CDs & vinyl. Το κάνετε φτηνότερο για τους υπόλοιπους. :dance2:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Εγώ πάλι στρήμαρα μουσική αξίας 7000€ πληρώνοντας 100€.
Συνεχίστε να αγοράζετε CDs & vinyl. Το κάνετε φτηνότερο για τους υπόλοιπους. :dance2:
Μέτρησες την αξία?

Reaction score
2.360
εγώ αγόρασα λίγα CD και άκουσα και πολύ από streaming.
όμως λόγω έλειψης χρόνου το 95%+ το άκουσα ενώ δούλευα από pc σε χαμηλή ένταση από ηχεία της πλάκας,
δηλαδή άνετα άκουγα και από youtube

οπότε με βάση αυτό και για τις ελάχιστες κανονικές ακροάσεις (κάποιους μήνες μπορεί ούτε ώρα) μάλλον θα μου κόστιζε τα ίδια ή και λιγότερο να αγοράζω CD παρά να πληρώνω streaming

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.089
Αγοράζω μόνο immersive σε φυσικό μέσο, διότι δεν υπάρχει σε ασυμπίεστο streaming.
Θα μπορούσα να κάνω κάποια εξαίρεση και να αγοράσω ένα CD που θα το ήθελα πολύ και δεν υπήρχε στο Tidal.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.483
...με ενα προχειρο υπολογισμο... γυρω στις 100 κυκλοφοριες 55/45 υπερ του βινυλιου (και 5-6 κασσετες) - 95% καινουρια old stock ή καινουριες κυκλοφοριες - ... τα μισα απο περσι, που ηταν τα μισα απο προπερσυ (και περισσοτερο απο συνηθεια🙈) 8-)
ειμαι σε αναμονη για ακομα 2 κυκλοφοριες στις πρωτες μερες του '24 / και μερικα αλμπουμ που μου ξεφυγαν κατω απο τη μυτη τα τελευταια χρονια.
και καμμια 20-30 ρια συναυλιες στη ξεφτυλα και φετο.
~υποσημειωση : καμμια κυκλοφορια απο αυτες που προμηθευτηκα δεν ειναι σε στατιστικες~

Last edited:

K

kalitsouni

Guest
Μέτρησες την αξία?
Ναι, είχε year in review σε AM και spotify και βγήκαν 7800 διαφορετικά τραγούδια ότι έχω ακούσει.
Με ένα χονδρικό υπολογισμό με βάση τιμή single και album είναι τουλάχιστον 7κ€.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.990
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas