Βόμβος απο Pro-Ject RPM 1.3

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τα φώτα σας στο παρακάτω πρόβλημα.
εχω ένα Pro-Ject RPM 1.3 και όταν το βάζω να παίξει σε έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή Yamaha του 1973 παίζει άψογα. Όταν το βάλω να παίξει σε ένα sony srt db790 QS ή σε έναν harman kardon ΗΚ970 παίζει πολύ χάλια ποιότητα, πολύ χαμηλά και με πάρα πάρα πολύ βόμβο.
Αγόρασα ένα Pro-Ject Phono Box ΙΙ μπας διορθωθεί η κατάσταση αλλά τζίφος, τα ίδια χάλια! Η καλωδίωση είναι μία χαρά, η απόσταση μεταξύ πικαπ και ενισχυτή είναι 1.5 με 2 μέτρα.

Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη γιατί βλέπω να φεύγει απο το μπαλκόνι το πικαπ απο τα νεύρα μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
2
Απάντηση: Βόμβος απο Pro-Ject RPM 1.3

Αν είναι να το πετάξεις .... θα μου πεις πού και πότε .... να βρίσκομαι από κάτω? :143:

Ας σοβαρευτούμε τώρα, όπως φαίνεται κάτι γίνεται με τη γείωση. Πιθανότατα ο Yamaha είναι γειωμένος, ενώ οι άλλοι δύο όχι. Δεν ξέρω πολλά από ηλεκτρικά, αλλά η συμπτοματολογία δείχνει κάτι τέτοιο.
Ερώτηση: Το Project έχει ξεχωριστό καλώδιο γείωσης? Αν ναι, υποθέτω ότι το συνδέεις στη γείωση του κάθε ενισχυτή. Αν όχι, τότε μάλλον χρησιμοποιεί σαν γείωση το - (πλην) των RCA.
Αν υπάρχει ξεχωριστό καλώδιο γείωσης, προσπάθησε να το συνδέσεις στη γείωση κάποιου άλλου μηχανήματος, του CD Player ή ο,τιδήποτε άλλου, δεν χρειάζεται να είναι αποκλειστικά "γείωση" και μια βίδα του πίσω panel κάνει. Για να βεβαιωθείς ότι δεν φταίει (ή τελικά φταίει!) η γείωση.
Αλλοι συμφορουμίτες, πιο ειδικοί στο θέμα, ας βοηθήσουν τον φίλο.

Reaction score
1.754

Αν μου επιτρεπεις θα ηθελα να συμπληρωσω στα παραπανω:
1), Ξεκινα τον ελεγχο της συνδεσης τσεκαροντας τα IN (απο πικαπ) & OUT (προς ολοκληρωμενο) του Phono Box !
2). Να κοιταξεις πρωτα εαν το Phono Box το βαζεις στην σωστη εισοδο του ολοκληρωμενου. (οχι στην εισοδο Phono ουτε Tape. Προτιμισε την Aux)
3). Να ελεγξεις εαν το Phono Box παρεχει το καταλληλο gain για την κεφαλη σου.
4). Να προσεξεις ιδιαιτερα την αποσταση του Phono Box (και οχι τοσο του πικαπ) απο μετασχηματιστες.
5). Να αλλαξεις πειραματικα τα καλωδια μεταξυ Phono Box και ολοκληρωμενου: ειναι αυτα που μαζευουν θορυβο εαν η θωρακιση τους ειναι στον αερα (floating) και δεν ειναι συνδεδεμενη και με τα δυο ακρα της επιστροφης των βυσματων RCA.
6). Tελος, δοκιμασε να μονωσεις τη γειωση της πριζας στην οποια μπαινει το Shucko φις του ολοκληρωμενου.

Y

Yiannis_B

Guest

Αν μου επιτρεπεις θα ηθελα να συμπληρωσω στα παραπανω:

6). Tελος, δοκιμασε να μονωσεις τη γειωση της πριζας στην οποια μπαινει το Shucko φις του ολοκληρωμενου.
safety first ....

Reaction score
0

@Audiogem
Ερώτηση: Το Project έχει ξεχωριστό καλώδιο γείωσης? Αν υπάρχει ξεχωριστό καλώδιο γείωσης, προσπάθησε να το συνδέσεις στη γείωση κάποιου άλλου μηχανήματος, του CD Player ή ο,τιδήποτε άλλου, δεν χρειάζεται να είναι αποκλειστικά "γείωση" και μια βίδα του πίσω panel κάνει. Για να βεβαιωθείς ότι δεν φταίει (ή τελικά φταίει!) η γείωση.

**ναι έχει ξεχωριστό καλώδιο έχω δοκιμάσει να το γειώσω σε πολλά σημεία αλλά χωρίς αποτέλεσμα

@Geoch
Τα έχω τσεκάρει ή δοκιμάσει ότι μου έχεις γράψει και το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. :(

Μετά απο ότι έχω δοκιμάσει το ξαναέβαλα στον παλιό μου ενισχυτή και έπαιζε τέλεια. Εχω πελαγώσει γιατί δεν βρίσκω άκρη. Το πέταμα του πικαπ απο το παράθυρο ακόμα παραμένει στο μυαλό μου. :114:

Reaction score
4.484

Δοκίμασες και με άλλα rca από το box?

Reaction score
1.173

Καλημέρα,
Μήπως έχεις κομένο καλώδιο της γείωσης και στον Yamaha του 1973 που έχεις, γειώνει απο το shell των RCA (με κοινό -) απο καμιά μόντα DIY(παρέμβαση)?
Δοκίμασες με ένα άλλο απλό καλώδιο για γείωση? μέτρα με ένα ομόμετρο εάν είναι οκ..

Reaction score
169

Ο βόμβος είναι πάνω από τον ήχο, ή και ο ίδιος ο ήχος έρχεται μαντάρα?
Ρωτάω μήπως και δεν είναι κάποιο πρόβλημα με τη γείωση, αλλά λάθος ρύθμιση ΜΜ/MC στο phono

;H μήπως περνάει το rca σου πάνω από τον τελικό ή κανένα άλλο τροφοδοτικό και ρουφάει θόρυβο?

Reaction score
2.248

EMI/RFI
Εάν τα έχεις κάνει όλα σωστά... τότε ένα στο καλώδιο της γείωσης κοντά στον ενισχυτή ή stage.
Στα καταστήματα ηλεκτρονικών. 2-3 ευρώ

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members