Βόμβος από το CD!

I

iason

Guest
Αγαπητοί συμφουρίτες καλησπέρα,
Πρίν πάω σε μάστορα είπα να ρωτήσω γιά βοήθεια στό φόρουμ μήπως και βγάλω καμιά άκρη,
Εχω ενα cd Vincent s2 και τελευταία κάνει ένα βόμβο ο οποίος (μετά από πολύ ψάξιμο νομίζω ότι προέρχεται από τα βύσματα rsa εισόδου)ο β'ομβος είναι σταθερός και συνεχόμενος μπούυυυυυυυυυυυυ. Κάπως 'ετσι 'αν κουνήσεις τα βύσματα εισόδου κάνει ένα κρακ κράκ και ως συνήθως πέφτει η προστασία του ενισχυτή.
Κ'αποιες φορές μετά στην επανεκίνηση δουλεύει κανονικά.Σήμερα, επειδή έχει 2 εισόδους rca έβαλα το ιντερκοννεκτ στά άλλα βύσματα και μεχρι τώρα δεν εχει κανει τίποτα.
Πα'ιζει κανενα ρόλο η γείωση που έχει το cd;Αν αφαιρούσαμε την γείωση βοηθάμε η το χαλάμε;
Αυτά πρός το παρων ,παρακαλείτε όποιος έχει τεχνικές γνώσεις να βοηθήσει.

Ευχαριστώ πολύ ,καλό βράδυ σε όλους

Ιασων.

Reaction score
30.045
Απάντηση: Βόμβος από το CD!

Προφανώς η συγκεκριμένη έξοδος , το rca , έχει πρόβλημα. Δεν έχει καμία σχέση η γείωση του ρεύματος. Αστο στην δεύτερη έξοδο, αλλά κοίτα μήπως είναι βαρύ το καλώδιο και σου ξεκολάει κάποιο απο τα καλώδια μέσα , εκεί που είναι τα rca του σασί.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444
Τα βύσματα εξόδου που έχει το Cd σου είναι με ελάσματα, που κολλιούνται επάνω στη πλακέτα.
Προφανώς από ζόρισμα κατά την είσοδο του αρσενικού RCA κάποιο έχει στραβώσει ή έχει δημιουργήσει ψυχρή κόλληση επάνω στη πλακέτα.

I

iason

Guest
Απάντηση: Re: Βόμβος από το CD!

Τα βύσματα εξόδου που έχει το Cd σου είναι με ελάσματα, που κολλιούνται επάνω στη πλακέτα.
Προφανώς από ζόρισμα κατά την είσοδο του αρσενικού RCA κάποιο έχει στραβώσει ή έχει δημιουργήσει ψυχρή κόλληση επάνω στη πλακέτα.
PeterMeni εχεις δίκιο τα rca από μέσα είναι με ελάσματα αυτά πού εγώ ονομάζω (λαμάκια) υπάρχει η πιθανότητα να εχει στραβώσει κα΄ποιο με τόσες αλλαγές ιντερκονεκτ πού εχω κάνει είναι λογικό.Ερώτηση,μπορώ να αλλάξω τα ελάσματα με κάποιο καλώδιο η όχι;Και εάν ναι τι καλώδιο χρησιμοποιήται ως συνήθως.Επίσης εγώ βλέπω δύο set rca εισόδου και εχουν 4 λαμάκια πού πάνε στην πλακέτα ,η γείωση ποιά είναι;Ελπίζω να μη σας κούρασα ,πάντως ευχαριστώ ετσι κ, αλλιώς.

Reaction score
1.846

Γειωμένη είναι η εξωτερική επαφή του rca με το κυλινδρικό σχήμα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444
Re: Απάντηση: Re: Βόμβος από το CD!

PeterMeni εχεις δίκιο τα rca από μέσα είναι με ελάσματα αυτά πού εγώ ονομάζω (λαμάκια) υπάρχει η πιθανότητα να εχει στραβώσει κα΄ποιο με τόσες αλλαγές ιντερκονεκτ πού εχω κάνει είναι λογικό.Ερώτηση,μπορώ να αλλάξω τα ελάσματα με κάποιο καλώδιο η όχι;Και εάν ναι τι καλώδιο χρησιμοποιήται ως συνήθως.Επίσης εγώ βλέπω δύο set rca εισόδου και εχουν 4 λαμάκια πού πάνε στην πλακέτα ,η γείωση ποιά είναι;Ελπίζω να μη σας κούρασα ,πάντως ευχαριστώ ετσι κ, αλλιώς.
Αυτό που λύνει το πρόβλημα μία και καλή είναι το να αφαιρέσεις όλη τη πλακέτα και να αντικαταστήσεις τα υπάρχοντα βύσματα με ποιοτικότερα που βιδώνουν επάνω στο σασί.
Αυτά συνδέονται επάνω στη κυρίως πλακέτα με πολύ μικρά καλωδιάκια.

I

iason

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βόμβος από το CD!

Αυτό που λύνει το πρόβλημα μία και καλή είναι το να αφαιρέσεις όλη τη πλακέτα και να αντικαταστήσεις τα υπάρχοντα βύσματα με ποιοτικότερα που βιδώνουν επάνω στο σασί.
Αυτά συνδέονται επάνω στη κυρίως πλακέτα με πολύ μικρά καλωδιάκια.
Τά ποιοτικότερα βύσματα το καταλαβαίνω απόλυτα τα (μικρά καλωδιάκια)ετσι αόριστα με δυσκολεύεις ,μπορείς να προτείνεις κάτι;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.444
Τα καλωδιάκια αυτά είναι της τάξης των 2-3 εκατοστών και θα κολληθούν επάνω στη πλακέτα.
Μετά, αφού βιδώσεις τη πλακέτα, θα τα κολλήσεις επάνω στα καινούρια βύσματα. Βάλε πηνιόσυρμα του ενός χιλιοστού για ευκολία.

I

iason

Guest
Απάντηση: Re: Βόμβος από το CD!

Εχω κομάτια από 8TC Kimber μπορώ να χρησιμοποιήσω ενα αγωγό για τη δουλειά αυτη;Η διάμετρος είναι περίπου 0,80.

Reaction score
1.846

Σε τόσο μικρό μήκος δεν χρειάζεται τα καλώδια να είναι ... εξωτικά, αρκεί να μην είναι της πλάκας, π.χ. τηλεφωνικά. Η ποιότητα της κόλλησής τους μετρά πολύ περισσότερο, να είναι τεχνικά άρτια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@