Β&W 602s1: Θέλω να τα αλλάξω...

Reaction score
180
Καλησπέρα και χρόνια πολλα.

Προτιθεμαι να αντικαταστήσω τα παλια μου B&W 602s1 με καποια απο
τα εξης:

1.TANNOY MERCURY F1 CUSTOM

2.ROISTER emphasis 5

3.Roth Oli 2

Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω τους γνωριζοντες, πρωτα-πρωτα, εαν η αντικατασταση
των 602 με καποιο απο τα παραπανω ηχεια, οντως αποτελεσει ηχητικη αναβαθμιση.

Εαν η απαντηση στη προηγουμενη ερωτηση ειναι θετικη, τοτε πιο απο
τα τρια ανωτερω ηχεια ειναι η καλυτερη επιλογη?

O ενισχυτης μου ειναι ενας 50αρης δικαναλος σονυ 10ετιας ο ΤΑ-FE600R και οι πηγες
ειναι επισης διαφορα φτηνα players (Samsung, sony)

To συστηματακι υποβοηθειται σημαντικα στις χαμηλες απο subwoofer.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Β&W 602s1: Θέλω να τα αλλάξω...

καλε μου φιλε, δεν νομιζω να ακουσεις βελτιωση πηγαινοντας σε αυτα τα μοντελα, γιατι το ηχειο σου ηταν πολυ καλο για την εποχη του.

Για να πας σε κατι που θα δεις διαφορα πρεπει να ανεβεις κοντα στα 300 ευρω για αφετηρια

Reaction score
180

Ευχαριστω.

Υπεθεσα οτι μετα απο μια δεκαετια η τεχνολογια εχει φτηνηνει και στα ηχεια, θεωρωντας συγχρονως οτι πριν μια δεκαετια δεν ειχα κανει και την καλυτερη επιλογη με τα 602.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

η τεχνολογια εχει φτηνηνει απλα σκεψου οτι αυτο που αγοραζες πριν 10 χρονια με 130.000 δρχ, τωρα το αγοραζεις με 130 ευρω. Εξελιξη μεν, αλλα για σενα που εχεις τα 602, θα ναι μια η αλλη..

Για κατι πραγματικα καλο πρεπει να κινηθεις σε Focal JmLab 706V, Kef iq30, κλπ

Reaction score
180

Βασικα θελω να αναβαθμισω τον ηχο μονο σε συγκεκριμενες παραμετρους και ας υποβαθμιστει ο ηχος στις υπολοιπες παραμετρους.
Θα ηθελα ας πουμε ενα πιο "ζωηρό" ακουσμα, με καλυτερο διαχωρισμο και φυσικοτερες φωνες και ας "χασουμε" στα άκρα.

Γινεται αυτο με τα συγκεκριμενα ηχεία?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα χαρακτηριστικα που αναφερεις υπαρχουν στο 1. και στο 3. αλλα κατα την ταπεινη μου αποψη το θεμα σου και αυτα που δεν ακους και θες να βελτιωσεις οφειλωνται στα μηχανηματα σου και οχι στα ηχεια. Αν για παραδειγμα αντι για τον Sony χτυπαγες τον Rotel της αγγελιας ή εναν Nad C315BEE η διαφορα που θα βλεπες στην αναλυση και στην χροια θα ηταν μεγαλη. Με μια καλυτερη πηγη επισης τα πραγματα θα βελτιωνονταν κι αλλο.

Με το να αγορασεις ενα ζευγαρι Roth Oli 2 πχ, που ειναι ενα ηχειο με καλα μεσαια για τα λεφτα του, οι αδυναμιες των ηλεκτρονικων σου θα "μεταφερονται" μεσα και απο τα ηχεια αυτα..

Η μονη λυση με την οποια θα βγαλεις συμπερασμα, ειναι να παρεις τον ενισχυτη παραμασχαλα και να βγεις για ακροασεις

Reaction score
180

Μετα απο την αναμφισβητητη επιτυχια που ειχε η αλλαγη μεγαφωνου στο subwoofer μου(http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=75734) περνουν και αλλες τρελες σκεψεις απο το μυαλο μου:

1.Αν παρακαμψω το crossover και συνδεσω κατ'ευθειαν πανω στα woofer, τι πρεπει να περιμενω?

2.Αν προχωρησω ακομη περισσοτερο, και αλλαξω τα woofer, με seas των 70 τι θα γίνει? Υπαρχει περιπτωση να εχω καλυτερες φωνες, να ανεβει το υψος της σκηνής και να βγει η εικονα εξω απο τα κουτια?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

το (1) ουτε να το σκεφτεσαι. Αν δεν κανεις καμια πατατα κ δεν καψεις τιποτα, το ηχειο χωρις το crossover ακουγεται χαλια.

Τα μεγαφωνα που εχουν τα ηχεια σου εχουν ληφθει υποψη και στο σχεδιασμο της καμπινας. Αν τα αλλαξεις...

Για το (2) ειναι 100% υπευθυνα, ο ενισχυτης και η πηγη. Αυτο το σημα στελνουν στα ηχεια , αυτο τα ηχεια αναπαραγουν

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Θα ηθελα ας πουμε ενα πιο "ζωηρό" ακουσμα, με καλυτερο διαχωρισμο και φυσικοτερες φωνες και ας "χασουμε" στα άκρα.
Μονόδρομο όπως κάποιο fostex πχ.
Πρέπει να υπάρχουν κάποια στις αγγελίες ή φτιάχνεις κάποιο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Β&W 602s1: Θέλω να τα αλλάξω...

Μονόδρομο όπως κάποιο fostex πχ.
Πρέπει να υπάρχουν κάποια στις αγγελίες ή φτιάχνεις κάποιο.
συμφωνω, αλλα τα 200+ για ενα fe126 δεν ειναι καλυτερα να τα ακουμπησει για εναν ολοκληρωμενο? Μτχ εμφανιζονται πολυ καλα μηχανηματα κατα καιρους και με 230 στην χειροτερη, αγοραζει εναν καινουριο Denon 510.. Το λεω γιατι τα ηχεια του μπορουν να παιξουν αυτο το "ζωηρα" και "μεσαια" που λεει.

Reaction score
180

Να συμβιβαστω τελικα με τις -ουτως η αλλως αποδεκτες- μεσαιες των 602, που το βασικο προβλημα τους ειναι η σχετικη ελλειψη φυσικοτητας των φωνων.

Για να γινω ομως πιο σαφης, λεγοντας "πιο ζωηρα ηχεια" εννοω ηχεια με λιγο καλυτερο διαχωρισμο καναλιων, λιγο καλυτερο εστιασμο οργανων, που να ψηλωνουν λιγο την εικονα χωρις την "κουτιλα" των 602 που συμφωνα με διαφορα reviews δεν εξαφανιζεται ακομα και με πολυ ακριβοτερα μηχανηματα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Να συμβιβαστω τελικα με τις -ουτως η αλλως αποδεκτες- μεσαιες των 602, που το βασικο προβλημα τους ειναι η σχετικη ελλειψη φυσικοτητας των φωνων.

Για να γινω ομως πιο σαφης, λεγοντας "πιο ζωηρα ηχεια" εννοω ηχεια με λιγο καλυτερο διαχωρισμο καναλιων, λιγο καλυτερο εστιασμο οργανων, που να ψηλωνουν λιγο την εικονα χωρις την "κουτιλα" των 602 που συμφωνα με διαφορα reviews δεν εξαφανιζεται ακομα και με πολυ ακριβοτερα μηχανηματα.
για ολα αυτα που λες παραπανω, η ευθυνη των 602 ειναι κατω απο 20%. Για την ελλειψη φυσικοτητας των φωνων, τις μεσαιες, τον εστιασμο οργανων κλπ, φταινε η πηγη και ο ενισχυτης σου που ειναι πολυ υποδεεστερης ποιοτητας των ηχειων. Αν τα ηλεκτρονικα σου αναπαραγουν και ενισχυουν στελνωντας ενα "φτωχο" σημα στα ηχεια, τι να σου κανουν τα κακομοιρα τα ηχεια, να ανακτησουν την πληροφορια που λειπει??

Για τον ενισχυτη σου εψαξες να δεις review κλπ?

Τα ηχεια σου τα εχω ακουσει με διαφορα ενισχυτικα, και οχι σε ανωτερες κατηγοριες τιμης, και παιζουν πολυ ομορφα, χωρις τα φαινομενα που παρατηρεις εσυ σε υπεθετικο βαθμο..

Τα ηχεια ειναι το τελευταιο θεμα το οποιο πρεπει να σε απασχολησει.

Reaction score
180

Ε...... ενταξει για τα λεφτα που εχω δωσει, νομιζω οτι δεν ακουω και τοσο ασχημα, και μαλλον μπορω να παραμεινω με οτι εχω, απλως ψαχνω τροπο να ανανεωσω δραστικα το ηχητικο ακουσμα.
O ενισχυτης, αν και φτηνος, ειχε καλα review στη εποχη του, και διαθετει -αν εχει σημασια- τοροειδη μετασχηματιστη.
Αλλα επιτρεψτε μου να επιμεινω λιγο οσον αφορα την αλλαγη μεγαφωνων: Αν διαλεξω μεγαφωνο με διαστασεις συνιστωμενης καμπινας, κατα το δυνατον να ταιριαζουν με τις διαστασεις της καμπινας των 602, μηπως θα εχω αποτελεσμα?

Επισης τα Fostex ff85k τι λενε?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Απλα, αυτο που ειπα ειναι οτι το συστημα σου ειναι λιγο "αζυγιστο"

(1) ξεκινας με ενισχυτη-πηγη, Nad C315BEE+Marantz CD5003 γυρω στα 550 ευρω, εκει ειναι η δραστικη αλλαγη

αν θες να αλλαξεις οπωσδηποτε τα ηχεια, απο αυτα που ειπες, Tannoy F1

με αλλαγη μεγαφωνων δεν θα χεις αποτελεσμα μαλλον, γιατι το crossover και η σχεδιαση καμπινας εχουν γινει πανω στα συγκεκριμμενα μεγαφωνα του ηχειου

Φιλικα Τyler

Reaction score
11

Aφού ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους να πω και γω την "παρόλα" μου:

Πριν 5 χρόνια βρέθηκα τυχαία με ένα μίνι στερεοφωνικό με τα παρακάτω κομμάτια:

1)Eνισχυτής YAMAHA 395
2)CD PLAYER YAMAHA (το ανάλογό του. Δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο).
3)Ήχεία B&W 601 S1. (Mία σειρά μικρότερη από τα δικά σου. Αυτά με το κίτρινου μετάλλου tweeter).

Ήχος; Φρίκη! Σαν οπαδός όμως της δικής μου θεωρίας, :)142:), του κρυμμένου δυναμικού που είμαι, (που προβλέπει ότι ακόμα και η ταπεινότερη κατασκευή η σύστημα, με στρατηγικές κινήσεις μπορεί, συνήθως, να αποκαλύψει ένα πολύ καλύτερο εαυτό), αποφάσισα να μην τα αλλάξω αλλά να προσπαθήσω να βγάλω κάθε τυχόν λανθάνουσα ρανίδα ποιότητας που έχουν!

Τι έκανα; Αφού διαπίστωσα ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες, (χαμηλή ένταση, πρόγραμμα χωρίς βαθύ μπάσο κ.α.), μπορούσαν να παίξουν εξαιρετικά, αγόρασα ένα SUNFIRE TRUE SUBWOOFER! Την απόκρισή του την έκοψα λίγο πιό κάτω από εκεί που τελείωναν τα 601. Αν θυμάμαι καλά στα 60 hz. Αποτέλεσμα; Θεϊκό! Δεν μπορούσα επί πολύ καιρό να πιστέψω σε αυτό που άκουγα! Αν δεν υπήρχαν λόγοι... κοινωνικοί δεν θα αποχωριζόμουν ποτέ αυτό το σύστημα!

Πιο συγκεκριμένα; Καθάρισε ο ήχος μεσαίες και υψηλές, (έμεινε ένα "εκ γενετής" πρόβλημα στο σ βέβαια), βάθος πλάτος ύψος εικόνας εξαιρετικό, και , φυσικά, αβυσσαλέο, ελάχιστα αργό, μπάσο!

Με δυό λόγια ένα σύστημα που θα μπορούσε κανείς να ζήσει μαζί του πολύ-πολύ ευχάριστα!

Βέβαια τότε το SUNFIRE έκανε 2.700 € αποτελώντας μια πραγματικά extreme λύση! Ωστόσο τώρα νομίζω οι τιμές έχουν πέσει πολύ και από την άλλη ίσως υπάρχει και άλλη πολύ φθηνότερη πρόταση στην αγορά με παρόμοια αποτελέσματα!

:107:

Reaction score
180

Και εγω φιλε μου με την τελευταια αλλαγη μεγαφώνου που εχω κανει στο subwoofer μου, ο ηχος του συστηματος μεταμορφωθηκε κυριολεκτικα προς το καλυτερο.

Με ενα καινουργιο μεγαφωνο των 70 στο sub μου, πηρα πολυ-πολυ καλυτερο ηχο απο το συστημα μου, ειδικα βεβαια στις χαμηλες. Δεν ειναι υπερβολη αν σου πω οτι δεν πιστευα στα αυτια μου.

Για αυτο και ψαχνω, μηπως και μπορεσω να διορθωσω με καποια επισης οχι τοσο δαπανηρα τρυκς καποια αλλα αδυναμα ηχητικα χαρακτηριστικα, που εχω επισημανει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Το λεω γιατι τα ηχεια του μπορουν να παιξουν αυτο το "ζωηρα" και "μεσαια" που λεει.
Tyler θα σου λέγα τι ζωηρό και μεσαίο μπορούν να παίξουν αλλά πρώτον σε συμπαθώ,δευτερον η οξφορδιανή ανατροφή μου δεν το επιτρέπει και τρίτον δεν θέλω να γίνω συντονιστής με ban:137:.
Πάντως όταν θέλουμε να αλλάξουμε άκουσμα 2 είναι οι κύριες λύσεις:Είτε άλλαζουμε σχεδιαστική επιλογή σε ηχεία είτε σε ενισχυτές(πχ λάμπα).Όλα τ άλλα είναι ημίμερτα.
Βέβαια υπάρχει και η οικονομική λύση του equalizer αλλά δεν είναι χαϊεντάδικη η άτιμη:138:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Β&W 602s1: Θέλω να τα αλλάξω...

Tyler θα σου λέγα τι ζωηρό και μεσαίο μπορούν να παίξουν αλλά πρώτον σε συμπαθώ,δευτερον η οξφορδιανή ανατροφή μου δεν το επιτρέπει και τρίτον δεν θέλω να γίνω συντονιστής με ban:137:.
Πάντως όταν θέλουμε να αλλάξουμε άκουσμα 2 είναι οι κύριες λύσεις:Είτε άλλαζουμε σχεδιαστική επιλογή σε ηχεία είτε σε ενισχυτές(πχ λάμπα).Όλα τ άλλα είναι ημίμερτα.
Βέβαια υπάρχει και η οικονομική λύση του equalizer αλλά δεν είναι χαϊεντάδικη η άτιμη:138:
:142:
Παντως τα ηχεια του φιλου τα εχω ακουσει με αλλα μηχανηματα και παιζουν πολυ καλα. Απλα τα ολα τα 600 ειναι λιγο λαμπρα, οποτε σκεψου τι γινεται αν τους δωσεις σημα απο υποδεεστερες πηγες και ενισχυτικα. Ο φιλος δεν θελει να αλλαξει τη χροια για να του πω για λαμπα, θελει λιγο σπρωξιμο στα μεσαια και λιγη "τακτοποηση" των πραγματων που ακουγονται στη σκηνη. Αυτο θα το πετυχει με ποιοτικοτερα ηλεκτρονικα, γιατι γενικοτερα η σειρα 600 απαιτει καλα ηλεκτρονικα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας