Γάμος ΟΝ - VIVODI

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Αντιγράφω από το capital.gr:

Ακόμη ένα deal στον χώρο των τηλεπικοινωνιών βρίσκεται προ των πυλών. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις οι διοικήσεις των εταιρειών On Telecoms και Vivodi συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να «επιβιώσουν» στον ανταγωνιστικό κλάδο των εναλλακτικών παρόχων.

Το νέο σχήμα που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών θα έχει πάνω από 150.000 συνδρομητές, ισχυρή κεφαλαιακή βάση, ενώ οι συνέργειες από την ενοποίηση αναμένεται να περιορίσουν τα κόστη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr στο νέο σχήμα οι Ολλανδοί μέτοχοι της On Telecoms θα ελέγχουν το 80% και η οικογένεια Εφραίμογλου της Vivodi το 20%.

Η Vivodi δραστηριοποιείται στο χώρο από το 2001 και η On Τelecoms από το 2007. Kαι οι δύο εταιρείες εμφανίζουν αρνητικά αποτελέσματα, ως απόρροια του ανταγωνισμού στον κλάδο αλλά και των επενδύσεων στις οποίες έχουν προχωρήσει.

Τον Απρίλιο του 2009 είχε ανακοινωθεί η συμφωνία για την εξαγορά των εταιρειών Net One και Algonet από την On Telecoms αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η συμφωνία αυτή δεν έχει ματαιωθεί. Πρώτα όμως θα προηγηθεί η συγχώνευση On με Vivodi και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα προχωρήσει ή όχι η εξαγορά των δύο εταιρειών από το νέο σχήμα.

Η On Telecoms σημείωσε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών το 2008 σε σχέση με το 2007. Ειδικότερα, η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, η οποία καταμετρά 106.000 συνδέσεις LLU, πολλαπλασίασε πέρυσι τον κύκλο εργασιών της (42,5 εκατ. ευρώ από 10 εκατ. ευρώ), διευρύνοντας παράλληλα το σύνολο των υποχρεώσεων, οι οποίες -στα τέλη του 2008- ανέρχονταν σε 110 εκατ. ευρώ (από 59 εκατ. ευρώ το 2007).

Οι ζημίες προ φόρων προσέγγισαν πέρυσι τα 42, 5 εκατ. ευρώ από 22,8 εκατ. ευρώ το 2007. Οι συσσωρευμένες ζημίες της εταιρείας ανέρχονταν το Δεκέμβρη του 2008 στα 65 εκατ. ευρώ από 22 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2007.

Η Vivodi αύξησε οριακά πέρυσι τον κύκλο εργασιών της, καθώς ανήλθε στα 37,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με 36,4 εκατ. ευρώ το 2007.

Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, η οποία καταμετρά περίπου 33.000 συνδέσεις LLU, κατάφερε πέρυσι να μειώσει τις ζημίες προ φόρων, οι οποίες ανήλθαν στα 8,5 εκατ. ευρώ έναντι 9,6 εκατ. ευρώ το 2007.

Το σύνολο των υποχρεώσεων της Vivodi, στα τέλη του 2008, προσέγγιζε τα 113 εκατ. ευρώ (από 110 εκατ. ευρώ το 2007), ενώ οι συσσωρευμένες ζημίες της εταιρείας, ανέρχονταν το Δεκέμβρη του 2008 στα 38 εκατ. ευρώ από 30 εκατ. ευρώ το 2007. "
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Μηνύματα
3.034.988
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm
Top