Γίνεται ανακύκλωση τηλεοράσεων?

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους, η 32άρα trinitron που μέχρι εχθές συγκέντρωνε όλα τα βλέμματα στο κέντρο του σαλονιού (λόγω όγκου, όχι λόγο απόδοσης..) μας άφησε!! Πάει!!

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω το εξής: υπάρχει κάποιος που συλλέγει παλιές τηλεοράσεις με σκοπό την ανακύκλωση? Ή θα πρέπει να πάω να την πετάξω σε κανένα σκουπιδότοπο?

Υ.Γ. όπως καταλαβαίνετε είμαι σε αναζήτηση καινούργιας τηλεόρασης, οπότε θα σας ξαναενοχλήσω σύντομα.

Ευχαριστώ..

Reaction score
0
Απάντηση: Γίνεται ανακύκλωση τηλεοράσεων?

Δεν ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις η έκπτωση που προσφέρουνε τα καταστήματα σχετικά με τις ανακυκλώσεις? Η αφορά μόνο παλιές συσκευές που λειτουργούνε?

Reaction score
0

Βασικά ο λόγος που έκανα την ερώτηση είναι ο προφανής. Δηλαδή αυτό που θέλω είναι αν γίνεται να μην την πετάξω στα σκουπίδια αλλά αν κάτι από αυτήν χρησιμεύει κάπου να την αποδόσω εκεί.

Δεν γνωρίζω αν κάποια καταστήματα ή εταιρείες δίνουν έμμεσα κάποια κίνητρα για αγορά νέας συσκευής αλλά αν ισχύει κάτι τέτοιο όπως λες ακόμη καλύτερα! Αν γνωρίζεις (γνωρίζετε?) κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε.

Reaction score
11.773
Ειναι ενα αυτοματο που εμφανιζεται οταν γραφεις συγκεκριμενες λεξεις, οπως "ευχαριστω" η "thanks". Ειναι για αυτους που νομιζουν οτι αν γραψουν μια απο αυτες τις λεξεις, θα εμφανιστει ενα download link για οτιδηποτε.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.950
Απάντηση: Re: Γίνεται ανακύκλωση τηλεοράσεων?

Ειναι ενα αυτοματο που εμφανιζεται οταν γραφεις συγκεκριμενες λεξεις, οπως "ευχαριστω" η "thanks". Ειναι για αυτους που νομιζουν οτι αν γραψουν μια απο αυτες τις λεξεις, θα εμφανιστει ενα download link για οτιδηποτε.
Δεν το κατάλαβα αυτό βρε παιδιά!!!

Δηλαδή δεν γίνεται να μην βγαίνει άμα γράφεις ''ευχαριστώ'';

Μου το έχει κάνει και μένα πιο παλιά και έβαλα μια τελεία για να μην

μου το βγάζει. Τότε είχα ξεχάσει να σας ρωτήσω.

Reaction score
0

Δεν γνωρίζω αν κάποια καταστήματα ή εταιρείες δίνουν έμμεσα κάποια κίνητρα για αγορά νέας συσκευής αλλά αν ισχύει κάτι τέτοιο όπως λες ακόμη καλύτερα! Αν γνωρίζεις (γνωρίζετε?) κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε.
Αυτήν την εποχή υπάρχει αλυσίδα γνωστή που δίνει έκπτωση 20% εφόσον πας την παλιά συσκευή. Ομως δεν γνωρίζω εάν ισχύει σε μη λειτουργήσιμη συσκευή. (Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να αναφέρω την αλυσίδα.)

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Για ποιο λόγο να μην ισχύει σε συσκευές που δεν λειτουργούν?
Από τη στιγμή που η διαδικασία διαφημίζεται από τα συγκεκριμένα καταστήματα ως ανακύκλωση (= διάλυση - επαναχρησιμοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών (μέταλλα κλπ.) - απόρριψη των υπολοίπων με τον ενδεδειγμένο τρόπο), κάτι τέτοιο θα ήταν καθαρή παραπλάνηση, γιατί για να τα θέλουν σε λειτουργία θα σήμαινε ότι δεν έχουν σκοπό να τα αποσύρουν...

JL_

Reaction score
19
Το BBC, για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ είχε μαρκάρει με ραδιοπομπό μία CRT που λειτουργούσε και δώθηκε στην ανακύκλωση.

Η συγκεκριμένη τηλεόραση δεν έφτασε ποτέ στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, εντοπίστηκε μερικές μέρες αργότερα σε παζάρι αφρικανικής χώρας...

Reaction score
1.213

Ευχαριστω (δεν επιασε γαμοτο..:137:)

Reaction score
0

Δλδ δέχονται μόνο όσες λειτουργούνε?

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Δεν το πιστεύω να γίνεται έτσι βρε παιδιά... (μια ερώτηση στα καταστήματα βέβαια θα λύσει την απορία σε όποιον ενδιαφέρεται). Και δεν το πιστεύω γιατί η "ανακύκλωση" αυτή διαφημίζεται για όλες τις συσκευές, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές. Και μπορεί τις ηλεκτρονικές συσκευές η πρόοδος της τεχνολογίας να τις απαξιώνει γρήγορα και πολύς κόσμος να μην τις θέλει πια, αλλά στις κλασικές ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, ο συνηθέστερος λόγος να πεταχτεί κάτι είναι η σοβαρή βλάβη που η επισκευή της είναι πολύ ακριβή σε σχέση με την τιμή μιας καινούργιας. Πόσοι είναι αυτοί που πετάνε στα καλά καθούμενα ένα ψυγείο που δουλεύει? :139:

Reaction score
11

Ο Κωτσόβολος παίρνει απότι ξέρω οποιαδήποτε ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή για ανακύκλωση.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.991
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas