Γείωση vintage ενισχυτή

Reaction score
94
Καλησπέρα
Έχω ένα παλιό sansui ενισχυτή ,το καλώδιο ρεύματος είναι το κλασικό παλιό διπλό καλώδιο . Είναι εφικτό να βάλω ένα καινούργιο με γείωση δηλαδη τριπλό ? Για πιο λόγο ο ενισχυτής δεν έχει γείωση , και αν γίνει αυτό θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα ? Επίσης εάν βάλω το νέο καλώδιο η γείωση θα πρέπει να μπει στο σασί του ενισχυτή?
Ευχαριστώ

wnet

Nearfield
Reaction score
18.457
Επίσης εάν βάλω το νέο καλώδιο η γείωση θα πρέπει να μπει στο σασί του ενισχυτή?
Αν βάλεις, Ναι

Επίσης, αν ο @JOHN MARKOU μάθει πως θες να βάλεις γείωση σε Sansui ενισχυτή .... μαύρο φίδι που σ' έφαγε!!! (και μένα μαζί :p )
Θα ισχυριστεί πως δε χρειάζεται, εμεις θα ισχυριστούμε πως δεν ήξερε η Sansui να διαχειρίζεται τις γειώσεις και φοβόταν βρόχους γείωσης... και βλέπουμε :p

Reaction score
94
Σκέφτομαι να βάλω ένα iec plug για να συνδεσω το καλώδιο μου. Δε βάζω καθόλου γείωση .
Θα έχω κάποιο θέμα . Στην ουσία το ίδιο δεν είναι σαν να άλλαξα απλά το καλώδιο που έχει τα χάλια του .

Attachments

wnet

Nearfield
Reaction score
18.457
ε δε χανεις και τίποτα να δοκιμασεις να γειώσεις το σασι, αν δεν προκύψει (που δε νομίζω) κάποιος βόμβος/θόρυβος... το αφήνεις

Reaction score
3.969
Αν βάλεις, Ναι

Επίσης, αν ο @JOHN MARKOU μάθει πως θες να βάλεις γείωση σε Sansui ενισχυτή .... μαύρο φίδι που σ' έφαγε!!! (και μένα μαζί :p )
Θα ισχυριστεί πως δε χρειάζεται, εμεις θα ισχυριστούμε πως δεν ήξερε η Sansui να διαχειρίζεται τις γειώσεις και φοβόταν βρόχους γείωσης... και βλέπουμε :p
Ούτε βαλτός να ήταν. Κατάλαβες γιατί.

Reaction score
2
ε δε χανεις και τίποτα να δοκιμασεις να γειώσεις το σασι, αν δεν προκύψει (που δε νομίζω) κάποιος βόμβος/θόρυβος... το αφήνεις
Aυτη ειναι η πιο σοφη και αποτελεσματικη πρακτικη. Το θεμα των καθε ειδους γειωσεων ειναι δυσκολο και εξιδεικευμενο ακομα και για οσους απο εμας εχουμε αποφοιτησει απο Πολυτεχνεια! Ας ειναι λοιπον καποιοι σοβαροι και μετρημενοι οταν εκφραζουν τις αποψεις τους για τετοια θεματα διοτι με το να διαβαζουμε πεντε αρθρα στον ιστο, δεν μας κανουν γνωστες ουτε επιστημονες. Ειδικα αν απτονται και θεματων ασφαλειας. Η Naim ειναι μια εταιρεια που δεκαετιες τωρα, εχει δωσει τεραστια σημασια στο θεμα της γειωσης των κυκλωματων της.
Θα συμπληρωνα οτι θα ηταν καλυτερα να προστεθουν αν τελικα βαλεις γειωση, και πυκνωτες ασφαλειας τυπου Χ1 και Υ1.

ika

News
Reaction score
16.783
Σκέφτομαι να βάλω ένα iec plug για να συνδεσω το καλώδιο μου. Δε βάζω καθόλου γείωση .
Θα έχω κάποιο θέμα . Στην ουσία το ίδιο δεν είναι σαν να άλλαξα απλά το καλώδιο που έχει τα χάλια του .
Γιατί θες να κάνεις επέμβαση με IEC και απλά δεν αλλάζεις το υπάρχον καλώδιο με νέο που θα το περάσεις μέσα από την υπάρχουσα οπή;

Reaction score
94
Γιατί θες να κάνεις επέμβαση με IEC και απλά δεν αλλάζεις το υπάρχον καλώδιο;
Γιατί έχω δικά μου ακριβά καλώδια και λέω μη πάνε χαμένα
Σε ένα κασετόφωνο akai το έκανα και είναι πολύ ωραίο χωρίς κανένα θέμα

Reaction score
1.173
Σωστό είναι να μην γειώνονται όλες οι Audio συσκευές με το δικό τους βύσμα αλλά μία από όλες που διαθέτει IEC να καταλήγει στο πολύπριζο.
Στην συνέχεια να παίρνουν την γείωση από τα βύσματα των καλωδίων(interconnects) γείωσης, για αποφευχθούν τα γνωστά Ground Loops.
Για πιο λόγο ο ενισχυτής δεν έχει γείωση ,
θεωρητικά ο κατασκευαστής της συσκευής έχει ηλεκτρική μόνωση. Λογικά εάν μετρήσεις με ένα Ohmeter σασί και -rca θα κλείνει κύκλωμα.

και αν γίνει αυτό θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα ?
εάν όλες οι συσκευές παίρνουν την γείωση σωστά από τα interconnects και μια από όλες έχει σωστή γείωση δεν υπάρχει πρόβλημα

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.990
Members
38.524
Νεότερο μέλος