Γενικά...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.803
Reaction score
83.790
Η συγκεκριμένη κατηγορία προέκυψε σχεδόν τυχαία κατά τη διάρκεια μιας κουβέντας μου με τον Αντρέα.
Τυχαίνει να έχω άμεση σχέση με το αντικείμενό της. Τις δεκαετίες των 80s&90s δούλεψα ως club/concert/competition DJ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και από το 1990 μέχρι και σήμερα ως συνθέτης/παραγωγός/remixer. Ο μουσικός χώρος που κινούμαι περιφέρεται γύρω από τη «μαύρη» μουσική, με ειδίκευση στο Hip-hop και R&B.
Ακόμα ακούω μουσική από πικάπ μιας και έχω αρκετές χιλιάδες βινύλια, αγορασμένα από πολλά μέρη του κόσμου τα τελευταία 30 χρόνια.
Δεν είμαι Hi-endάς, αλλά ασχολούμαι με τον «τέλειο» ήχο σε θεωρητικό επίπεδο. Είχα κατά καιρούς κάποια Hi-end μηχανήματα, αλλά μόνο και μόνο επειδή είμαι καταναλωτικός … 8)
Σε αυτό το υπο-forum μπορούμε να γράφουμε οτιδήποτε έχει σχέση με τον επαγγελματικό ήχο. Και για να γίνω πιο σαφής:
*Εξοπλισμός για DJs : mixers, turntables, CD-players, software κλπ
*STUDIO hardware και software: Από samplers και pre-amps μέχρι Cubase και Pro Tools.
* Ηχητικός εξοπλισμός συναυλιών/events/clubs/café
Δεν απευθυνόμαστε μόνο στους επαγγελματίες του χώρου αλλά και στους ερασιτέχνες/χομπίστες, που ενδιαφέρονται για ενημέρωση και επίλυση προβλημάτων.
Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι επαγγελματίες που ξέρω δεν πολυ-ασχολούνται με το διαδίκτυο, ούτε έχουν τη διάθεση να μοιραστούν τις γνώσεις τους, πόσο μάλλον να καταδεχτούν να κάνουν ερωτήσεις…
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Ενδιαφέρον. Καλή αρχή xfader. :D
Η απορία μου είναι, υπάρχει σοβαρός όγκος hip hop και r&b δουλειάς στην Ελλάδα; Μερικά hip hop γκρουπάκια ξέρω, αλλά γενικά αυτή η μουσική που παράγεται εδώ δεν είναι πολύ λίγη; Μπορεί ένας επαγγελματίας να ασχολείται μόνο με αυτό;
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.803
Reaction score
83.790
Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, έτσι όπως είναι τα πράγματα, δε βγάζουν χρήματα πάνω από 10 άτομα, σε όλα τα είδη μουσικής. Άρα το να είσαι παραγωγός δεν σου εξασφαλίζει κάποια καλά χρήματα. Πόσο μάλλον στο hip hop όπως λογικά λες... Και δεν είναι μόνο θέμα όγκου, είναι θέμα πωλήσεων. Όποιος δίσκος περνάει τις 2000-4000 πωλήσεις θεωρείται "επιτυχία" από τις εταιρείες. :shock:
Προσωπικά (κι ευτυχώς), δεν περιμένω να ζήσω από αυτόν τον χώρο, ούτε περιορίζομαι σε δουλειές στην Ελλάδα (που ως επί το πλείστον μου είναι και αδιάφορες...).
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.640
Μηνύματα
2.870.092
Members
37.937
Νεότερο μέλος
daemon76
Top