Γεφυρωση ενισχυτη...Πως γινεται?

Reaction score
1.844
Απάντηση: γεφυρωση ενισχυτη...πως γινετε?

Γίνεται, όπως το λέει, αλλά το πως πρέπει να βρεθεί κάποιος που να ξέρει τη δική σου συσκευή, γιατί οι τρόποι ποικίλουν.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Re: γεφυρωση ενισχυτη...πως γινετε?

εχω εναν ενισχυτη pioneer 6300F ( http://www.megamarket.gr/pioneergm6300f-p-43350.html ) και επειδη δεν ξερω και πολλα...εχω ενα woofer,και θελω να μαθω πως να κανω γεφυρωση για να δωσω παραπανω ισχυ στο woofer(αν γινετε αυτο)...ευχαριστω εκ των προτερων...:121:
Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο. Απλά στις επαφές των εξόδων 3 και 4 που γράφουν Bridged + και - συνδέεις τις αντίστοιχες επαφές του μεγαφώνου σου.

Reaction score
49

εχω εναν ενισχυτη pioneer 6300F ( http://www.megamarket.gr/pioneergm6300f-p-43350.html ) και επειδη δεν ξερω και πολλα...εχω ενα woofer,και θελω να μαθω πως να κανω γεφυρωση για να δωσω παραπανω ισχυ στο woofer(αν γινετε αυτο)...ευχαριστω εκ των προτερων...:121:

Αρχικά να σε καλως ορίσω στο AVsite! Καλή συνέχεια :107:

Ευτυχώς για σένα, ο ενισχυτής σου έχει δυνατότητα 3-mode.
Δηλαδή να έχεις 2 ηχεία front και τα άλλα δύο κανάλια (rear) να τα γεφυρώσεις.
Κάθε ηχείο χρειάζεται να συνδεθεί σε + & - του ενισχυτή μας.
Μπορστά θα συνδέσεις κανονικά τα ηχεία σου. Είναι η πάνω σειρά των συνδέσεων (η σειρά που είναι πλησιέστερη με το πάνω καπάκι του ενισχυτή και η οποία έχει Right + - και Left - + με την σειρά που στα αναφέρω. Εμφανίζονται δηλαδή ως +--+))
Ακριβώς από κάτω θα βρεις άλλη μια 4άδα υποδοχών (ουσιαστικά rear L & R +- και πάλι με την σειρά +--+)
Θα πάς και θα συνδέσεις το + του ηχείου σου με το τέρμα αριστερά + και το πλιν του ηχείου σου με την 3η υποδοχή, την -.
Ουσιαστικά θα έχεις συνδέσει με το Rear Right + και το Rear Left -

Είσαι έτοιμος!!! :107:

Reaction score
0
Re: γεφυρωση ενισχυτη...πως γινετε?

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας...και νομιζω πως το εφτιαξα!!!βρηκα το guide για τον ενισχυτη!!!και νομιζω πως τα εβαλα οπως τα λεει ο Giovvani,δηλαδη συνδεσα τα δυο ηχεια που εχω πισω στην πανω σειρα και το woofer στην κατω.Παντως ακουγεται μια χαρα!!!

Reaction score
49

Καλές ακροάσεις λοιπόν!!!! :107:

(μη με φωνάζεις Giovanni....Αρκεί το Γιάννης :107:)

Μάλλον θα μεταφέρω το συγκεκριμένο thread στην κατηγορία CarAudio :107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster