Γιατί δεν εισάγωνται Αμερικάνικα κουπέ ;;

Μηνύματα
226
Reaction score
1
Μου αρέσουν πολύ τα τεράστια κουπέ αμαξώματα, η "αντρική" πίσω κίνηση, τα ατομοσφαιρικά μοτέρ με απλοική τεχνολογία που δεν έχουν 1500 ηλεκτρονικούς εγκεφάλους, καίνε απλή βενζίνη, χρησιμοποιούν απλά λιπαντικά ,δεν έχουν ESP/ASR/ANTIBLOCK/ANTI-STUPID κτλ κτλ .
Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν γιατί δεν εισάγωνται αμερικάνικα κουπέ και ειδικά τα φθηνότερα της αγοράς, όπως το Ford Mustang

http://www.fordvehicles.com/cars/mustang/

Στην αμερικανική αγορά η τιμή του ξεκινά από 19.500$. Με τους άθλιους ελληνικούς φόρους, εδώ θα κόστιζε γύρω στα 35.000 ευρώ. Δεν νομίζω ότι είναι μη ανταγωνιστική τιμή για αυτοκίνητο με 210ps τι στιγμή που ευρωπαικά κουπέ των ... 150 ή 165 ίππων πουλάνε σαν τρελλά με τιμή 45.000 ευρώ που μπορεί να φτάσει εύκολα και τα 55.000 χιλιάρικα, αν προσθέσεις dvd, pc , δερμάτινες πολυθρόνες, σκρίνια, βιτρίνες, βελούδα, κουρτίνες, χαλιά, φλοκάτες κτλ κτλ ... :lol:
Εσείς τι πιστεύετε; Δεν θα υπήρχε αγορά για αμερικάνικα κουπέ;
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
Είναι πολύ απλό.
Το λίτρο βενζίνης στην Ευρώπη κοστίζει όσο κοστίζει το γαλόνι στην Αμερική. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι μεγάλοι κυβισμοί να είναι το ζητούμενο στην Αμερική και όχι οι τεχνολογίες. ΑΥτό φυσικά έχει μεταφερθεί και στο καταναλωτικο κοινό.

Και με συγχωρείς αλλά αν δώσω 35.000 για ένα αμάξι, θέλω και ποιότητα κατασκευής και τεχνολογικά gudgets και ασφάλεια κλπ κλπ.... και όχι τενεκέδες βλαχοαμερικάνικους, ήτοι μπόλικη έως άπειρη λαμαρίνα (κάτω από 5 μέτρα μήκος θεωρείται μικρό...), μερικές χιλιάδες κυβικά, τι είναι αερόσακος? και από οδική συμπεριφορά ντάτσουν. Γιατί μην νομίζεις ότι έχει καμία σχέση η mastang (ειδικά του παρελθόντος) με ευρωπαικά αυτοκίνητα...

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα εν λόγω αυτοκίνητα δεν είναι τίμια. Απλά είναι άλλες οι προτεραιότητες και συνεπώς δεν νομίζω ότι υπάρχει αγορά για τέτοια αυτοκίνητα εδώ.
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
5
Νίκο με κάλυψες ΕΝΤΕΛΩΣ (όχι με τσιμέντο που έλεγε κάποιος):)

Είναι γνωστό, ότι το αμερικάνικο engineering στα αυτοκίνητα έχει μείνει κάτι δεκαετίες πίσω. Αυτό δεν είναι απαραίτητα θέμα βλακείας (υπάρχει μπόλικη παντού), αλλά θέμα γεωγραφίας, οικονομίας κλπ, όπως σωστά είπε ο Νίκος.

Μην ξεχνάς ότι στην Αμερική όλοι Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα ήθελαν να έχουν...

Ως προς το θέμα του purity που έθεσε ο Rick, συμφωνώ και εγώ, φοβερή αίσθηση από τη σωστή μηχανολογία, το σωστό engineering, χωρίς anti-idiot μηχανισμούς τύπου traction control, ESP κλπ κλπ. Αλλά μόνο σε Γερμανικά/Ιταλικά/Αγγλικά αυτοκίνητα θα το βρεις αυτό, γιατί υποθέτω ότι θέλεις και αυτοκίνητο να ΣΤΡΙΒΕΙ, όχι μόνο για dragster...
Παραδείγματα πολλά, Lotus Elise, BMW M, κανένα της Merc (sorry), Ferrari 355, Lancia Deltona, κλπ κλπ...ακόμα και το ταπεινό MX5, σου δίνει φοβερή αίσθηση απλότητας και παιχνιδιού για νορμάλ ταχύτητες.
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Mustang V6
4.0L SOHC 12V V6
210CV @ 5250
240Nm @ 3500


Mustang GT
4.6L SOHC 24V V8
300CV @ 5750
320Nm @ 4500

Κατ' αρχήν πρόσεξε το SOHC
Χμμμ.....Μονός εκκεντροφόρος
Πάλι καλά που δεν είναι και μέσα στο μπλοκ και τον έβαλαν επικεφαλή.......
Και από ιπποδύναμη......άσε καλύτερα!!



Βέβαια υπάρχουν δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες

1) Ασφάλιστρα........Ούτε καν θα ήθελα να μάθω πόσο θα κοστίζουν &
2) Αλογοσκούφης.....Φαντάζεστε τεκμήρια και τέλη κυκλοφορίας???? :shock:
 

Μηνύματα
226
Reaction score
1
1) Τα ασφάλιστρα στις ευρωπαικές χώρες καθορίζονται βάση της ιπποδύναμης και όχι του κυβισμού. Λογικότατο, αφού όσο μεγαλύτερη η ιπποδύναμη, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να εμπλακεί το αυτοκίνητο σε ατύχημα. Έτσι γίνεται π.χ. στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά Ι.Χ.Ε. στην Ε.Ε. Απλά στην Ελλάδα έχουμε μείνει κάτι αιώνες πίσω.
2) Για την κατανάλωση. Ίσως είναι αυξημένη, αλλά όχι υπερβολικά. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι όλα τα αμερικανικά muscle cars λειτουργούν και με απλή αμόλυβδη των 92 οκτανίων που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ενώ συνήθως τα γεμίζουν με βενζίνη 95 οκτανίων, αυτή που εσφαλμένα αποκαλούμε "απλή αμόλυβδη" , αλλά η "επίσημη" "τεχνική" της ονομασία είναι Euro-Super. Αντίθετα τα διάφορα ευρωπαικά κουπέ, όπως οι Bmw M3 και τα kompressor της Mercedes απαιτούν βενζίνη 100 οκτανίων. Αν υπολογίσετε τη διαφορά τιμής/λίτρο θα διαπιστώσετε ότι το τέρας που ακούει στο όνομα CLK και αποδίδει τη φοβερή ιπποδύναμη των 165ίππων με τον κινητήρα 1.8 στην τιμή των ... 45.000 ευρώ (χωρίς εξτρά) μπορεί να κοστίζει περισσότερα σε καύσιμα από ένα mustang.
3) Για τα ευρωπαικά τώρα. Μέχρι τα 50 χιλιάρικα δεν υπάρχουν αυτοκίνητα που να πηγαίνουν γρήγορα και να έχουν και αίσθηση που να σε φτιάχνει. Μην μου πείτε ότι το clk που προανέφερε με τα 165 άλογα "πάει" ή ότι πάει η 320 των 150 ίππων ...
 





Μηνύματα
8.256
Reaction score
5
Ωραίο...αλλά είναι πισωκούνα αυτό; Αν δεν είναι, χάνει το 50% της 'αξίας' της για μένα. Γιατί η Alfa επιμένει τις τελευταίες δεκαετίες με τα μπροστοκίνητα; Άντε να δούμε και τίποτα 'σωστά' αυτοκίνητα...!
 

Μηνύματα
5.784
Reaction score
14
Εγω δεν έχω πρόβλημα. Αρκεί να είναι πάνω από 250hp και τα οδηγάω...
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
5
Αποδεδειγμένα, πάνω από 220 περίπου άλογα τα μπροστοκίνητα δεν 'παίζουν' καλά. Είναι πολλά τα άλογα για να τα βγάλουν στο δρόμο. Εκτός και αν πας για traction control, αλλά εκεί το έχασες το νόημα.
Εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ μπροστοκίνητο πάνω από 200 άλογα, αλλά το παραπάνω το άκουσα από στόμα του chief μηχανικού της Lotus σε συνέντευξη στην Αγγλία. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα σπουδαία (οδηγικά) αυτοκίνητα είναι πισωκίνητα. Μετά από αυτά, μερικά μόνο μπροστοκίνητα αξίζουν, όπως το Mini, ίσως κάποιες Alfa (δεν έχω δοκιμάσει τα πάντα), κλπ κλπ.
Να διευκρινήσω, ότι μιλάω πάντα για οδηγική συμπεριφορά, κράτημα, απόκριση τιμονιού, αίσθηση του δρόμου μέσω του τιμονιού, ρολάρισμα (όπως λέμε βάρκα-γιαλό!), στρίψιμο, σε καλή άσφαλτο.
Όχι για δυνατότητα ρυμούλκησης caravan (πολυτελούς τσαντιρίου :))
 

Μηνύματα
6.785
Reaction score
152
ΓΙΑ ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ......
ΣΕ ΤΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ???
ΠΩΣ ΘΑ ΕΣΤΡΙΒΑΝ ΣΕ ΣΤΕΝΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ???
ΠΩΣ ΘΑ ΧΩΡΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΩΤΕΣ & ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΓΚΑΡΑΖ????

ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 4.3μ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ!!!!
 

Μηνύματα
5.784
Reaction score
14
Tucson:

Εξωτερικές διαστάσεις
Συνολικό μήκος (mm) 4.325

Συνολικό πλάτος (mm) 1.795/1.830 (με τον πλευρικό διάκοσμο)

Συνολικό ύψος (mm) 1.680/1.730 (με ράγες οροφής)

Ωραία, είμαι μέσα στο όριο... :lol: :lol:
 


Μηνύματα
1.356
Reaction score
1
"Είναι γνωστό, ότι το αμερικάνικο engineering στα αυτοκίνητα έχει μείνει κάτι δεκαετίες πίσω"

Σε ποιούς και από πότε έγινε κάτι τέτοιο ΓΝΩΣΤΟ;

"τι είναι αερόσακος?"
Νίκο συγγνώμη,αλλά μάλλον δεν είσαι και τόσο ενημερωμένος.
Οι πρώτοι που τοποθέτησαν κι έκαναν υποχρεωτικό τον αερόσακο είναι οι Αμερικάνοι.
Οσο για τα gudgets,ας μην μιλήσουμε καλύτερα.
Όταν οι Αμερικάνοι ειχαν ηλεκτρικά παράθυρα,κλειδαριές,a/c,εμείς θεωρούσαμε extra τα...φιμέ τζάμια.
Μην τα ισοπεδώσουμε όλα...

"Μην ξεχνάς ότι στην Αμερική όλοι Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα ήθελαν να έχουν... "
-Αυτό και αν είναι ανέκδοτο.
Εχοντας ζήσει 5 χρόνια στη Βοστώνη-για σπουδές-όσοι είχαν BMW και MERCEDES,τους θεωρούσαν...έμπορους ναρκωτικών.
Συνήθως αυτές τις μάρκες τις θέλουν οι μαύροι και οι Πορτορικάνοι.
Επίσης,να σας πω,ότι πατώντας το πόδι σου εκεί,το πρώτο πράγμα που θα σου κάνει εντύπωση δεν είναι οι ουρανοξύστες αλλά τ΄αυτοκίνητά τους.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΤΕ.

Ο λόγος-για ν΄απαντήσω και στο αρχικό ερώτημα-είναι ένας και μοναδικός.

Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ και ότι αυτό συνεπάγεται.
Κόστη μεταφοράς,κόστη αποθήκευσης,κόστη ανταλλακτικών που κανένας δεν είναι πρόθυμος να τα επομισθεί,είτε έμπορος είναι αυτός είτε πελάτης.
Γιάννη αν και έχω την 156,αλήθεια δεν ξέρω πόσοι είναι διατεθημένοι να πληρώσουν ένα βουνό ευρώ για...ALFA ROMEO.
Μάλλον ελάχιστοι έως κανένας.
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
5
Φίλε Σωκράτη, γνωρίζω αυτά που λες, σέβομαι τη γνώμη σου, αλλά δεν πιστεύω να είσαι μηχανικός αυτοκινήτων, γιατί θα είχες τελειώς διαφορετική γνώμη. Εγώ δεν είμαι, έχω σπουδάσει Φυσική στο παρελθόν ανάμεσα σε άλλα. Αλλά στο εξωτερικό είχα την τύχη να γνωρίσω 4 φίλους, κολλητούς, που δουλεύουν χρόνια σχεδιαστές/ερευνητές/μηχανικοί στην F1 (Mclaren, Toyota) και εταιρείες λαστίχων (Continental, Dunlop). Δηλαδή από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο (μερικές εκατοντάδες ίσως) που ξέρουν πραγματικά τι λένε πάνω στα αυτοκίνητα. Οι απόψεις περί μηχανολογίας που έχω είναι από αυτούς, σε πάμπολες συζητήσεις που έχουμε κάνει.

Τα 'lumps from Detroit', ή το 'Detroit metal' είναι το αστείο της σημερινής αυτοκινητοβιομηχανίας. Δεν μιλάω για πριν 100 χρόνια, όταν ο Ford έβγαλε το model-T, που ήταν όντως πρωτοποριακό, όχι για την τεχνολογία του, αλλά για την μαζική παραγωγή του (you can have it in any color you want, as long as it is black!!!).
Οι Γερμανοί και οι Άγγλοι εξέλιξαν το αυτοκίνητο στο επίπεδο που είναι σήμερα. Οι Ιταλοί έβαλαν το λιθαράκι τους μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και οι Γάλλοι αργότερα.
Οι Αμερικανοί συνέχιζαν να φτιάχνουν αυτοκίνητα με βάρος πάνω από 2 τόνους, με εντελώς inefficient μηχανές 5 λίτρων με 150 ίππους και λοιπά κουλά. Βέβαια όπως έχω πει, το γεωπολιτικό κλίμα τους είναι διαφορετικό, και ίσως δεν τους ενδιέφερε να βγάλουν αυτοκίνητα να 'στρίβουν', αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι έιναι ΒΑΡΚΕΣ! Ανάρτηση με λάμες (ακόμα τα περισσότερα έτσι είναι), κινητήρες που καίνε 1 λίτρο το χιλιόμετρο (Hummer) κλπ κλπ. Τι να το κάνω το ηλεκτρικό παράθυρο (που υπόψιν η Bosch τα έβγαλε πρώτη), αν το αυτοκίνητο κλίνει τρελά στις στροφές από τη μαλακή ανάρτηση;
Καταλαβαίνω επίσης γιατί κάποιοι 'λευκοί' αμερικανοί δεν προτιμούν ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Και οι πατεράδες τους ήταν στην ΚΚΚ και η μάνα τους φοβάται τους 'ξένους'. Και δεν έχουν πάει πουθενά εκτός Αμερικής, δεν ξέρουν που πέφτει το Παρίσι. Πιστεύω ξέρεις καλύτερα από εμένα πόσο ρατσιστική κοινωνία είναι, ιδιαίτερα στη Βοστώνη που πήζει από μαύρους. Το 'Buy American' σου θυμίζει τίποτα; Άσε που τα αμερικάνικα είναι ΠΟΛΥ πιο φθηνά. Πάρα πολλοί επίσης απλά αγοράζουν Toyota kai Infinity (δηλαδή Honda)!!!

Ο λόγος που τα περισσότερα αμερικάνικα αυτοκίνητα δεν πουλιούνται στην Ευρώπη, είναι ότι είναι ασύμφορα. Έχουμε και καλύτερα αυτοκίνητα εδώ, γιατί να τα πάρω;
Στην Αγγλία πουλιούνται τα Chrysler Voyager, Spitfire (ουσιαστικά η παλιά Merc SLK), και έρχεται και το 300C. Τι να τα κάνω που είναι βάρκες; Ιδιαίτερα το τελευταίο...
Το μόνο marketing message που χρησιμοποιούν είναι ότι παίρνεις 'a lot of metal for your money'. No thanks...

Finally, και οι Ιάπωνες, Κορεάτες κλπ είναι πολύ μακριά από την Ευρώπη, αλλά τα αυτοκίνητά τους πουλάνε τρελά εδώ. Και αποθηκεύονται και ανταλλακτικά έχουν, και καλό δίκτυο υποστήριξης. Γιατί απλά έφτιαξαν εργοστάσια στην Ευρώπη!!! Απλό!!!

Είναι γεγονός ότι το Detroit είναι σε καθίζηση, υπάρχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Γιατί βγάζουν μάπα αυτοκίνητα. Τα περισσότερα είναι ΑΥΤΟΜΑΤΑ και οι περισσότεροι αμερικανοί δεν ξέρουν να οδηγουν 'stick shift'...τι άλλο χρειάζεται να πω για την φιλοσοφία τους;;;
:lol: :lol: :lol:
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Σιγά μην θεωρήσουμε τα ηλεκτρικά παράθυρα το central locking a/c engineering ακόμα και τα πολλά αλλά έχτρα που φορτώνονται τα σημερινά αυτοκίνητα.

Η ουσία είναι ότι η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία έχει δώσει περισσότερη έμφαση στην οικονομία καύσιμων και στο περιβάλλον.

Όσο για το engineering που αναφέρετε αυτό παραμένει στάσιμο σε αυτό τον τομέα εδώ και κάτι δεκαετίες. Όλα παίζονται πλέον στον τομέα πολυτέλεια έχτρα και στα πολλά μπιχλιμπίδια.
 

Zen

Μηνύματα
21
Reaction score
0
Μπράβο Ak1s για τις γνώσεις σου!
...Και φυσικά αντέχουν τα αντιοικονομικά τους αυτοκίνητα γιατί η βενζίνη τους ήταν και είναι πολύ πιο φθηνή...

Αλλά με την ευκαιρία που όλοι οι γνώστες είσαστε εδώ θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε να μου λύσει κάποιος την εξής απορία:

(έχω μετατρέψει τις τιμές σε ευρώ)

Γιατί στην Αμερική μπορεί κάποιος να αγοράσει το 2005 Nissan 350Z Coupe Anniversary Edition δηλ. την ΕΚΕΙ πιο ακριβή έκδοση με ένα σωρό έξτρα και 300 άλογα κ.λ.π κ.λ.π στην τιμή των 27000 ευρώ (προτεινόμενη 29600 ευρώ) ενώ εδώ, για την ΕΔΩ ακριβότερη έκδοση (χωρίς cruise control,  χωρίς ηχοσύστημα, με 280 άλογα και ποιός ξέρει χωρίς τι άλλο) σου ζητούν προτεινόμενη τιμή (και μάλλον ακατέβατη) 58750 ευρώ; Ήμαστε κορόϊδα εμείς οι Ευρωπαίοι ή δεν τα πάμε το ίδιο καλά με τους Ιάπωνες? :(

http://www.autobytel.com/content/buy/lm/new/index.cfm/series_id_int/39055
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.217
Reaction score
3.896
@Zen, δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά πιθανώς να έχεις ακούσει τι έγινε στην Ελλάδα όταν ο Θεοχαράκης έβγαζε Nissan Sunny. Ε, γι αυτό ο Αμερικάνος τα πληρώνει πο φθηνά.

@Σωκράτη, τα αμιγώς αμερικανικά αυτοκίνητα, (δώσε έμφαση στο αμιγώς), είναι καρούλια και το ξέρει όλος ο πλανήτης, εκτός από τους αμερικάνους. Αλλά μήπως είναι το μόνο πράγμα που ξέρει όλος ο πλανήτης και δεν το ξέρει ο αμερικάνος? :wink:
Εδώ οι τύποι κάνουνε γύρω γύρω όλοι, με... σακαράκες και αυτό το ονομάζουμε WORLD CHAMPION RACING. Σάματι ξέρει κανείς τι εστί F1 εκεί?... ή είδες την Dodge να βγάζει μονοθέσιο? Αγροτικά βγάζει... Το παράδειγμα της F1 είναι το κορυφαίο γιατί δεν μπορείς να λες ότι είσαι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο και δεν λαμβάνεις μέρος - δεν έχεις τεχνογνωσία για να λάβεις μέρος σε αγώνες - παρά σε εννιαία του κώλου ή ίδια χάλια.

Κάνε ένα άλλο test ας πούμε. Μπες σε ένα cherokee, ή άλλο μεγάλο αμερικάνικο τζιπ πχ το TAHOE. Μετά μπες και σε ένα Land Cruiser ή σε ένα ML ή BMW. Θα δεις μόνος σου τι συμβαίνει ακριβώς, εξοπλισμός, ποιότητα κατασκευής, κύλησης κλπ κλπ. (Για την ιστορία θα σου πω επίσης ότι η πρώτη έκδοση του cherokee στην αμερική δεν έχει κανένα αερόσακο και είναι χωρίς ABS. Εδώ φυσικά δεν τολμάνε να εισάγουν νέτα αυτοκίνητα)....
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Μηνύματα
3.045.624
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney
Top