Γιατί το MS Outlook θεωρεί τα μηνύματα που στέλνω στον εαυτό μου ως SPAM?

Reaction score
3.085
Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά!
(καλά, μέχρι να βγει ο Γενάρης, θα λέμε Χρόνια Πολλά συνέχεια :126:)

Λοιπόν, εδώ και αρκετό καιρό (θα' ναι πάνω από χρόνος, ίσως και δυο χρόνια), όταν στέλνω ένα email από τη δική μου ηλεκτρονική διεύθυνση στην ίδια, το λαμβάνω ως SPAM.

Έχω κάνει διάφορες ενέργειες, αλλά ότι και να έχω κάνει, δεν διορθώνεται η κατάσταση.
- Την έχω καταχωρήσει στη λίστα των διευθύνσεων του MS Outlook.
- Την έχω καταχωρήσει στη λίστα με τις ασφαλείς επαφές που προβλέπει το MS Outlook.
- Την έχω καταχωρήσει στη white list, που μου παρέχει ο IP μου (Forthnet) στο λογαριασμό μου.
- Έχω ακόμα επικοινωνήσει και τον IP μου, μολονότι αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι θέμα δικό του, αλλά είπα να καλύψω και αυτή την παράμετρο.

Φυσικά, το μόνο που έχει απομείνει να κάνω είναι κάθε μήνυμα που στέλνω σε μένα και θεωρώ σημαντικό να το κρατήσω, να το μετακινώ απλά από τα SPAM στα Εισερχόμενα, ώστε να μένει σωσμένο εκεί.

Θα μου πείτε, εντάξει, σιγά το θέμα. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει λύση, αλλά μου τη σπάει βρε παιδί μου, αυτή η κατάσταση. Μήπως ξέρει κανένας κάτι;

Προς ενημέρωσή σας, τρέχω Win 7 Pro, αγγλικά και MS Office 2007.
-

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Γιατί το MS Outlook θεωρεί τα μηνύματα που στέλνω στον εαυτό μου ως SPAM?

Που έχεις τον λογαριασμό e-mail;(google, yahoo, ms, ip)
Όλα τα προγράμματα που έχουν δυνατότητα ελέγχου για spam δεν βασίζονται μόνο στις επιλογές του χρήστη αλλά ελέγχουν κάθε μήνυμα που λαμβάνουν και ανάλογα με το σκορ που θα πιάσει θα το ταξινομήσουν ανάλογα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.121
Απάντηση: Γιατί το MS Outlook θεωρεί τα μηνύματα που στέλνω στον εαυτό μου ως SPAM?

...Έχω κάνει διάφορες ενέργειες, αλλά ότι και να έχω κάνει, δεν διορθώνεται η κατάσταση.
- Την έχω καταχωρήσει στη λίστα των διευθύνσεων του MS Outlook.
- Την έχω καταχωρήσει στη λίστα με τις ασφαλείς επαφές που προβλέπει το MS Outlook.
- Την έχω καταχωρήσει στη white list, που μου παρέχει ο IP μου (Forthnet) στο λογαριασμό μου.
- Έχω ακόμα επικοινωνήσει και τον IP μου, μολονότι αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι θέμα δικό του, αλλά είπα να καλύψω και αυτή την παράμετρο.

...
Ναι, αλλά...

1. Η αποστολή email στον ίδιο λογαριασμό αποτελεί κατάχρηση, αλλά ο λόγος για τον οποίον το Outlook επιμένει να εκλαμβάνει αυτά τα μηνύματα ως spam είναι...
2. ... το spoofing, δηλαδή η αποστολή μηνυμάτων, τα οποία έχουν συγκεκαλυμμένη την πραγματική διεύθυνση του αποστολέα, παριστώντας ότι ο αποστολέας είναι ο ίδιος ο παραλήπτης...

Επομένως, καλώς το Outlook είναι κατασκευασμένο έτσι, ώστε να εκλαμβάνει ως spam ακόμη και γνήσια μηνύματα του ιδίου του παραλήπτη, που είναι αποστολέας στον εαυτό του, δηλαδή κάνει εσκεμμένο spoofing. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο λύσεις...

1. Ο παλιομοδίτικος. Δημιουργία ενός ακόμη λογαριασμού αλληλογραφίας σε άλλον server, και αποστολή μηνυμάτων από τον ένα στον άλλο λογαριασμό. Για παράδειγμα, αν έχεις ένα λογαριασμό ας πούμε στην otenet, με διεύθυνση της μορφής [email protected], φτιάξε και ένα email σε κάποιον server που παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα αλληλογραφίας με POP3 ή IMAP (όπως το gmail).

2. Ο μοδάτος, και πλέον αποτελεσματικός. Αν αποστέλλεις μηνύματα για να μεταφέρεις αρχεία, χωρίς να τα κουβαλάς σε stick, σήμερα πλέον υπάρχει η δυνατότητα του cloud, και μάλιστα δωρεάν, από τη Microsoft, από το Ubuntu, και άλλους...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.965

2. ... το spoofing, δηλαδή η αποστολή μηνυμάτων, τα οποία έχουν συγκεκαλυμμένη την πραγματική διεύθυνση του αποστολέα, παριστώντας ότι ο αποστολέας είναι ο ίδιος ο παραλήπτης...
Μερικές φορές μου έρχονται τέτοια μηνύματα!

Φυσικά αμέσως τα διαγράφω.

Reaction score
3.085
Η ηλεκτρονική διεύθυνση

Που έχεις τον λογαριασμό e-mail;(google, yahoo, ms, ip)
Όλα τα προγράμματα που έχουν δυνατότητα ελέγχου για spam δεν βασίζονται μόνο στις επιλογές του χρήστη αλλά ελέγχουν κάθε μήνυμα που λαμβάνουν και ανάλογα με το σκορ που θα πιάσει θα το ταξινομήσουν ανάλογα.
Καλησπέρα, Γιώργο, Καλή Χρονιά.

Νόμιζα ότι εκ των συμφραζομένων θα ήταν κατανοητό, αλλά μάλλον δεν είναι, οπότε οφείλω να το διευκρινίσω. Ο λογαριασμός της ηλεκτρονικής διεύθυνσης είναι αυτός που μου παρέχει ο IP (η Forthnet, εν προκειμένω). Γι αυτό και έγραψα ότι μέσα στις ενέργειες που έχω κάνει είναι και η καταχώρηση της διεύθυνσής μου στην white list του IP.

Το MS Outlook, που χρησιμοποιώ ως το κύριο πρόγραμμα αλληλογραφίας μου, με δηλωμένη μέσω αυτού την ηλεκτρονική διεύθυνση που μου παρέχει ο IP, αρνείται - όπως έγραψα - κατηγορηματικά να δεχτεί ως ασφαλή τη δική μου ηλεκτρονική διεύθυνση. Φυσικά, απλά και μόνο λόγω αποστολής, το πρόγραμμα έχει καταχωρήσει τη δική μου διεύθυνση ως την πιο συχνά χρησιμοποιούμενη, αν και δεν είμαι σίγουρος αν αυτή η "συχνότητα", που προκύπτει από τα "Απεσταλμένα", το πρόγραμμα την ενσωματώνει και για χρήση στα "Εισερχόμενα".

Αλλά, δεν είναι παλαβό να θεωρεί το πρόγραμμα τη "δική" του ηλεκτρονική διεύθυνση ως SPAM?

Δεν ξέρω, απλά ρωτάω.
-

Reaction score
3.085
Spoofing....(?)

Ναι, αλλά...

1. Η αποστολή email στον ίδιο λογαριασμό αποτελεί κατάχρηση, αλλά ο λόγος για τον οποίον το Outlook επιμένει να εκλαμβάνει αυτά τα μηνύματα ως spam είναι...

Επομένως, καλώς το Outlook είναι κατασκευασμένο έτσι, ώστε να εκλαμβάνει ως spam ακόμη και γνήσια μηνύματα του ιδίου του παραλήπτη, που είναι αποστολέας στον εαυτό του, δηλαδή κάνει εσκεμμένο spoofing. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο λύσεις...

1. Ο παλιομοδίτικος. Δημιουργία ενός ακόμη λογαριασμού αλληλογραφίας σε άλλον server, και αποστολή μηνυμάτων από τον ένα στον άλλο λογαριασμό. Για παράδειγμα, αν έχεις ένα λογαριασμό ας πούμε στην otenet, με διεύθυνση της μορφής [email protected], φτιάξε και ένα email σε κάποιον server που παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα αλληλογραφίας με POP3 ή IMAP (όπως το gmail).

2. Ο μοδάτος, και πλέον αποτελεσματικός. Αν αποστέλλεις μηνύματα για να μεταφέρεις αρχεία, χωρίς να τα κουβαλάς σε stick, σήμερα πλέον υπάρχει η δυνατότητα του cloud, και μάλιστα δωρεάν, από τη Microsoft, από το Ubuntu, και άλλους...
Καλησπέρα και σε σένα, Κώστα (και σε όλους τους άλλους, βέβαια) και Καλή Χρονιά.

Μάλιστα! Το κατανοώ.

Φυσικά, την πρώτη λύση την χρησιμοποιώ (μέσω κάποιου ανάλογου server όπως το gmail, που λες) και δεν είναι άσχημος τρόπος αποθήκευσης μηνυμάτων, που θεωρώ σημαντικά, απλά με βάζει στον κόπο να αλλάζω από τη μια διεύθυνση στην άλλη, πράγμα που καθιστά την διαδικασία λιγότερο πρακτική και άμεση από τη χρήση του ίδιου προγράμματος και λογαριασμού.

ΟΚ, αφού είναι έτσι, θα ζήσουμε με αυτή την παραξενιά....

Ευχαριστώ, πάντως για την ενημέρωση. Φαντάζομαι πως και άλλοι τη θεωρούν εξ ίσου χρήσιμη.
-

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: Spoofing....(?)

Καλησπέρα σας κ. Μελά και καλή χρονιά. Τη συνήθεια αυτή, δηλαδή να στέλνω μηνύματα στον εαυτό μου, την έχω κι εγώ, αλλά το Outlook που επίσης χρησιμοποιώ δεν μου έχει καταχωρήσει ποτέ μήνυμα στα spam. Εικάζω ότι στην περίπτωσή σας μπορεί κάποτε να έγινε προσπάθεια spoofing, και αντί για την πραγματική διεύθυνση ή την ΙΡ, να καταχωρήθηκε αυτόματα ως ανεπιθύμητη η "εικονική" διεύθυνση αποστολής. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος...

Reaction score
3.085

Καλησπέρα, Μαρία. Αντεύχομαι για το Νέον Έτος. Με Υγεία, Ευτυχία, Ειρήνη και Πρόοδο.

Σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή. Όσον αφορά στην κοινή μας συνήθεια που αναφέρεις, εικάζω ότι δεν είμαστε οι μόνοι. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν μπορώ να επέμβω ο ίδιος, ως χρήστης του προγράμματος και να του "πω" να μη με θεωρεί ούτε ανεπιθύμητο ούτε εικονικό, τέλος πάντων.

Και βέβαια, εδώ θέλω να επιβεβαιώσω αυτά που έγραψε ο Κώστας νωρίτερα και που λίγο-πολύ ανέφεραν και κάποιοι άλλοι φίλοι, ότι όντως λαμβάνω μηνύματα με εικονική διεύθυνση αποστολέα τη δική μου τη διεύθυνση, τα οποία όμως έχω - διάολε - την ικανότητα να διακρίνω και να τα σβήνω μόνος μου. Όμως αυτό που με απασχολεί είναι το αν πράγματι μπορώ να "επέμβω" στο MS Outlook και να του "πω" να μη θεωρεί τη δική μου διεύθυνση ως SPAM. Πέραν του να ανοίγω ένα μικρό παράθυρο διαλόγου για κάθε μήνυμα, του οποίου θέλω να επεξεργαστώ την (ή τις) ηλεκτρονική (-ές) διεύθυνση (-εις) που περιέχει και να την (ή τις) καταχωρήσω ως ανεπιθύμητη (-ες) ή ασφαλή (-είς), δεν ξέρω άλλο τρόπο να μπω στα ενδότερα της μεν ή της δε λίστας του προγράμματος και να δω ποιές διευθύνσεις είναι καταχωρημένες (είτε ανεπιθύμητες, είτε ασφαλείς).

Καλό βράδυ.
-

melina

Cargo 200
Reaction score
45.525
Απ: Γιατί το MS Outlook θεωρεί τα μηνύματα που στέλνω στον εαυτό μου ως SPAM?

Ειχα και εγω αυτη τη συνηθεια και δουλευε αλλα εδω και περιπου 3-4 μηνες δεν λειτουργει. Μιλω για λογαριασμο gmail που τον χειριζομαι και απο outlook και απο τη web σελιδα σε browser οταν ειμαι σε αλλο υπολογιστη. Επαιζε για πολλα χρονια, τωρα τελευταια σταματησαν να μου ερχονται....ουτε καν ως spam.

Από το κινητό μου τηλέφωνο.

Reaction score
16

Γιατί δεν το κλείνεις τελείως; Ούτως ή άλλως για τα ψιλοανάθεμα είναι η αποτελεσματικότητά του, δεν είναι εμπιστοσύνης...

Εκτός και αν δεν κατάλαβα καλά. Για το junk email filter στο ms outlook δεν μιλάμε; :105:

Επίσης δεν ξέρω αν επιλέγεις τα μηνύματα στο φάκελο junk και επιλέγεις με δεξί κλικ 'not junk' αν με αρκετές επαναλήψεις 'μαθαίνει' και μελλοντικά λύνεται το θέμα...

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.997
Members
38.525