Για σχολείο τι παίρνω;;

Reaction score
3
Φίλος διευθυντής δημοτικού θέλει να πάρει προβολέα για να τον τοποθετήσει (λέω στην οροφή καλύτερα) σε αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Θα παίζει κάποιες φορές DVD και πιθανόν να συνδέεται και με υπολογιστή για κάποια παρουσίαση.
Η αίθουσα έχει περίπου 12μ βάθος. Η επιφάνεια προβολής (πράσινος τοίχος) είναι περίπου 3χ5 μέτρα και φυσικά μπορεί να αλλάξει χρώμα ή να τοποθετηθεί οθόνη προβολής.

Συνολικά (μαζί με βάση και οθόνη) να μην περάσει τα 2000 ευρώ.

Μπορείτε να βοηθήσετε διότι δεν είμαι σχετικός;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Για σχολείο τι παίρνω;;

Συνολικά (μαζί με βάση και οθόνη) να μην περάσει τα 2000 ευρώ.

Μπορείτε να βοηθήσετε διότι δεν είμαι σχετικός;
Σε αυτη την κατηγορια χρηματων υπαρχουν πολλοι προβολεις
που κανουν για την δουλεια που τον χρειαζεστε.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Για σχολείο τι παίρνω;;

ωχ, μου ξέφυγε...

Αν θέλετε ενώστε τα.
Γιατί, αφού είσαι σε άλλη κατηγορία τιμής;

Το σημαντικό είναι ότι με αυτά τα χρήματα μπορείς να βρεις πολύ φωτεινό προβολέα Data με καλό επεξεργαστή εικόνας.

Βάσεις και οθόνες είναι φτηνές.
Το καλό προβόλι με τη μεγάλη φωτεινότητα είναι το σημαντικό.

Στο όριο υπάρχει αυτός
http://www.optomaeurope.com/projectordetails.aspx?ShowMenu=B&PTypedb=Business&PC=EP781

Ο οποίος έχει DC3 (για Data σπάνιο) και επεξεργασία εικόνας με video de-interlace, σημαντικό αν χρησιμοποιήσεις τις αναλογικές εισόδους και θες να δεις Video χωρίς σπασιματάκια (δεν είναι όλα ρόδινα στους Data σε αυτό το σημείο).
Ενδεικτικά αναφέρω ότι έχει PIP που μπορείς να προβάλεις σε ένα παράθυρο ταυτόχρονα εικόνα από άλλη πηγή και λειτουργία window όπου μπορείς να έχεις πολύ μικρή εικόνα από πολύ μεγάλη απόσταση (12 μ. βάθος είπες).

Όσο πιο φωτεινός, τόσο καλύτερα. Συνθήκες αίθουσας+projector=θολή εικόνα λόγω περιβάλλοντος φωτισμού. Το παλεύεις μόνο με μεγάλη φωτεινότητα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.180
Απάντηση: Για σχολείο τι παίρνω;;

Για το θέμα της φωτεινότητας φυσικά εγκρίνω κι επαυξάνω.
Ο επεξεργαστής βίντεο και το τσιπ του EP781 είναι πράγματι άξια αναφοράς, όμως το ίδιο ισχύει και για τη διαφορά των 1.000 ευρώ σε κόστος, από το μοντέλο των 3.500 lumens στο άλλο θέμα. Δεν ξέρω βέβαια αν η αγορά θα γίνει μέσω κάποιου χρηματοδοτούμενου προγράμματος ή με χρήματα της σχολικής επιτροπής.

Reaction score
3
Σχολική επιτροπή...
*απλά δεν ξέρω αν πρεπει να μιλάμε για data προβολέα αφού μάλλον κυρίως ντοκυμαντερ θα παίζει.

Reaction score
6
Εγώ προσπάθησα να δώσω μια λύση με καλό επεξεργαστή εικόνας και πολύ καλή φωτεινότητα (4500 Lumens) γιατί σε τάξεις και αμφιθέατρα κανένας Home Cinema Προβολέας δεν ανταπεξέρχεται στις συνθήκες φωτισμού που υπάρχουν.

Αν δεν υπάρχει πλήρης συσκότιση δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε εικόνα από H.C. προβολέα. Αυτό το υπογράφω.
Φανταστείτε τι γίνεται με τα φώτα ελαφρά ντιμαρισμένα, για να μη μιλήσω για ανοιχτές κουρτίνες.

Από κει και πέρα υπάρχουν Data προβολείς με 3500 Lumens και τα μισά λεφτά, όπως αυτός.

Είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων και budget ως συνήθως.
Κατά τη γνώμη μου όμως, αφού υπάρχει το ποσό, καλό είναι να σκεφτουμε τη λύση μεγάλης φωτεινότητας/καλού επεξεργαστή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.187
Members
38.667
Νεότερο μέλος
giorgos8907