Για ταινιες LCD ή PLASMA?

Reaction score
0
Γεια χαρα,Προκειται να παρω μια TV για να βλεπω κυριως ταινιες DVD (τα παλια κλασικα format 720x576) η' και ΑVI σε περιπτωση που συνδεω κ το Laptop. Δε με ενδιαφερουν τα παιχνιδια, το ποδοσφαιρο κ σπανια θα βλεπω Greek TV. To DVDplayer δεν ειναι Blue Ray αλλα ειναι 1080p.... Iσως στο μελλον γινει Blue Ray..Eιμαι αναμεσα σε LCD στα 100Ηz και σε Plasma. Ποια θα διαλεγατε για την περιπτωση μου?Εννοειται θα πραγματοποιηθει κ test σε καταστημα με καποιο δικο μου dvd.

Reaction score
0
Απάντηση: Για ταινιες LCD ή PLASMA?

Γεια χαρα,Προκειται να παρω μια TV για να βλεπω κυριως ταινιες DVD (τα παλια κλασικα format 720x576) η' και ΑVI σε περιπτωση που συνδεω κ το Laptop. Δε με ενδιαφερουν τα παιχνιδια, το ποδοσφαιρο κ σπανια θα βλεπω Greek TV. To DVDplayer δεν ειναι Blue Ray αλλα ειναι 1080p.... Iσως στο μελλον γινει Blue Ray..Eιμαι αναμεσα σε LCD στα 100Ηz και σε Plasma. Ποια θα διαλεγατε για την περιπτωση μου?Εννοειται θα πραγματοποιηθει κ test σε καταστημα με καποιο δικο μου dvd.
Κατ' αρχήν, καλώς ήλθες στη παρέα μας!

Γνώμη μου LCD 100HZ....
...άλλοι θα σου εξάρουν τα πλεονεκτήματα της πλάσμα...
Αλλα ο πaράγων laptop...

Reaction score
0

Κάνε και το τεστ σου... το καλύτερο απ' όλα!!!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Για ταινιες LCD ή PLASMA?

Κατ' αρχήν, καλώς ήλθες στη παρέα μας!
.....Αλλα ο πaράγων laptop...
thanksΕννοεις το Laptop θα "ταιριαξει" καλυτερα με την LCD?To test ειναι απαραιτητο. Θα παω σε καποιο μαγαζι με καποιο δικο μου DVD & καποιο δικο μου Avi (ελπιζω να μου κατσει κ player στο μαγαζι που θα αναγνωριζει Divx)

VG

Reaction score
0
Οι plasma προσφερουν μια καλυτερη αποδοση στην ελληνικη TV,αυτο ειναι το βασικο πλεονεκτημα τους και για κανενα αλλο λογο δεν αγοραζα plasma.

Reaction score
14
Τα παρακάτω αφορούν τις σημερινές τηλεοράσεις και όχι την επικρατούσα κατάσταση...πέρυσι ή 2-3 χρόνια πίσω.

Plasma: Γενική απόδοση, κίνηση, τονικότητα-μαύρο, τιμή.

LCD (Full HD): Ψυχολογικά, ''συνδεσιμότητα'' με PC, κατανάλωση.

Reaction score
1
Τα παρακάτω αφορούν τις σημερινές τηλεοράσεις και όχι την επικρατούσα κατάσταση...πέρυσι ή 2-3 χρόνια πίσω.

Plasma: Γενική απόδοση, κίνηση, τονικότητα-μαύρο, τιμή.

LCD (Full HD): Ψυχολογικά, ''συνδεσιμότητα'' με PC, κατανάλωση.
+1000

Έχω και LCD(46) και Πλασμα(42) συνδεδεμένες με HTPC για TV, DVDs, HD κλπ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι, όταν ακούσουν για PC η laptop λένε LCD. Είμουν προσεκτικός τις πρώτες 200 ώρες με την πλασμα για θέματα burn-in αν και πιστευω ότι είναι υπερβολικές οι ανυσηχίες αφού όποιο image retention λόγω των menus του HTPC εξαφανίζεται μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

Η πλάσμα έχει πολύ καλύτερη εικόνα - χωρίς συζήτηση.

Το μόνο μειονέκτημα είναι η επιφάνεια γυαλιού που έχει αντανακλάσεις την ημέρα όπως τις CRT.

Reaction score
0
Βλεπω γινεται χαμος με τις αποψεις και μπερδευομαι περισσοτερο :)
Δε μου μενει παρα να κανω τα προσωπικα μου tests. Για μενα ενα μειονεκτημα των Plasma ειναι οτι ειναι πολυ μεγάλες. Στη θέση που θελω να μπει χωραει μεχρι 40" κ σε αυτη τη διασταση δεν εχω πολλες επιλογες.

Reaction score
14
Βλεπω γινεται χαμος με τις αποψεις και μπερδευομαι περισσοτερο :)
Δε μου μενει παρα να κανω τα προσωπικα μου tests.
Ακριβώς αυτό πρέπει να κάνεις.

Φιλτράρησε πολύ τις γνώμες που θα ακούσεις.

Για μενα ενα μειονεκτημα των Plasma ειναι οτι ειναι πολυ μεγάλες. Στη θέση που θελω να μπει χωραει μεχρι 40" κ σε αυτη τη διασταση δεν εχω πολλες επιλογες.
Εγώ έχω πάρει 37άρα και είμαι πολύ happy.
Δυστυχώς από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει 40άρα plasma στην αγορά μας.

Επίσης από όσο γνωρίζω...40'' δεν βγάζουν όλες οι εταιρείες.

Reaction score
0

για την περίπτωσή σου κάνει και LCD, αλλά για να έχεις ικανοποιητική - καλή κίνηση και καλό μαύρο, πρέπει να δώσει 1800+ ευρώ. Στην περίπτωση εκείνη θα έχεις μια εικόνα που σε πλάσμα μπορείς να την βρεις στο 1000ρικο -!
Φαντάζομαι ότι δεν θα βλέπεις από απόσταση 1,5 μέτρα και κάτω! (γιατί τότε και μόνο τότε, χρειάζεσαι HD ανάλυση η οποία σε plasma υπάρχει μόνο σε 42" και πάνω)

Reaction score
0
Tελικα καταφερα να κανω το test μου σημερα το απογευμα.Εφαγα βεβαια κ μια πορτα σε ενα μαγαζι στην Κηφησίας (εκεινο το μπλε ανεβαινοντας δεξια λιγο πριν την Κατεχακη...Εlectrika, Electra ή καπως ετσι). Παρόλο που δεν ειχε ανθρωπο μεσα δεν με αφησανε κ προσπαθουσαν να με πεισουν κ προφορικα.. "ετσι θα φαινεται, τι θες να δεις κ γιατι να βαλεις ενα απλο dvd σε μια οθονη που εχει περισσοτερες δυνατοτητες κ μπλα μπλα" Αφου με κουρασαν πηγα στο Public στο Συνταγμα που τα παιδια ηταν μια χαρα κ μ'αφησαν να κανω οτι θελω...Για να μην κουραζω κ εγω δοκιμασα καποια Avi κ καποια DVD (Mpeg2) που εχω φτιαξει εγω σε αναλυση 352χ288 και 720χ576. Ψηφιζω PLASMA για τη χρηση που τη θελω, γιατι ειδα πιο ζωηρα χρωματα, καλυτερο contrast, με λιγα λογια κ απλα μου αρεσε περισσοτερο. Μαλιστα σε μια θεση ειχε 1 LCD Panasonic Full HD 100HZ και ακριβως απο κατω 1 Panasonic Plasma 100HZ και εκει σιγουρευτηκα βλεπωντας ταυτοχρονα την ιδια ταινια (με την πρωτη να εχει κ αισθητα ανωτερη τιμη).Δε σας κρυβω οτι ψιλοερωτευτηκα την Panasonic TH-42PX8OE :) .... Το μονο που της λειπει ειναι το FullHD, αν κ απ'οτι ειδα στο ιδιο site βγαινει οπου να'ναι κ σε FULLHD (TH-42PZ85E & TH-42PZ80E) αλλα λογικα θα'χει κ κανα 500αρικο παραπανω.Τι λέτε αξίζει να περιμένω λιγο για Plasma με Full HD (παντα για την περιπτωση μου - ταινιες dvd,avi απο το player & απο το PC) ή πρακτικα μου είναι αδιάφορο?Ποια η γνωμη σας γενικοτερα για Plasma σε Panasonic?? (ρωταω γιατι δεν ειδα κ αλλες Plasma απο κοντα)

Reaction score
1
Στις 42 ίντσες kai πάνω από 3μ απόσταση θέασης δεν έχει νόημα να πας σε Full HD.

Tώρα αν κάθεσαι στα 2μ τότε σκέψου το.

Reaction score
0
Για ταινίες προτίμησε τηλεοράσεις που υποστηρίζουν 24p.

Το φιλμ στο σινεμά καταγράφει 24 καρέ το δευτερόλεπτο. Η τηλεόραση υποστηρίζει σε PAL 50 καρέ το δευτερόλεπτο και σε NTSC 60.
Τα 50 καρέ του pal είναι interlaced στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, δηλαδή 50i, οπότε για την μετατροπή από τα 24p το κάθε καρέ εμφανίζεται δύο φορές.
Βέβαια από τα 48 μέχρι τα 50 καρέ υπάρχει μια διαφορά της τάξης του 4%. Η ταινία παίζει 4% πιο γρήγορα, και ο ήχος ανεβαίνει κατά 0.7 ημιτόνια. Και τα δύο δεν είναι αισθητά από τον τυπιπκό άνθρωπο.
Στο NTSC η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη.
Επειδή όσοι είναι στο avsite δεν είναι διατεθιμένοι για την θυσία του 4%, νομίζω ότι το 24p επιβάλλεται. Αρκετές εταιρείες το υποστηρίζουν ήδη.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
TελΔε σας κρυβω οτι ψιλοερωτευτηκα την Panasonic TH-42PX8OE :) ....
Προχώρα το. Σίγουρη λύση (ίσως η καλύτερη για τη δουλειά που τη θέλεις πλην Kuro) και σε απίστευτη τιμή. :126:
Το FullHD σε αυτές τις διαστάσεις + απόσταση θέασης δεν πρέπει να σε πολυ-απασχολεί, όπως προαναφέρθηκε.

Reaction score
14
Προχώρα το. Σίγουρη λύση (ίσως η καλύτερη για τη δουλειά που τη θέλεις πλην Kuro) και σε απίστευτη τιμή. :126:
Το FullHD σε αυτές τις διαστάσεις + απόσταση θέασης δεν πρέπει να σε πολυ-απασχολεί, όπως προαναφέρθηκε.
καλή η πρόταση για 42PX80 αλλά θα σου έλεγα να δείς όσο δεν εχουν ξεστοκάρει και τις 42PZ70 full HD:108:

Reaction score
290

Και από μένα αυτή η πρόταση εξακολουθώντας να πιστεύω ότι ,την τρέχουσα περίοδο τουλάχιστον, αυτή είναι μακράν η καλύτερη value for money περίπτωση της αγοράς για LCD.. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169311 Τέτοια χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή δεν τα βρίσκεις εύκολα σε τέτοια τιμή σε άλλο μοντέλο.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934