Για τους λάτρες της κασέτας

Μηνύματα
3.076
Reaction score
8.848
Η Tascam Κυκλοφορεί Νέες Φρέσκιες Κασέτες

1640350073590.png


Σήμερα πολλοί χομπίστες και επαγγελματίες λάτρεις της ηχογράφησης υποστηρίζουν ανένδοτα ότι η αναλογική εγγραφή και οι «παλιές καλές μέρες» της κασέτας δεν θα αντικατασταθούν ποτέ από τις σημερινές ψηφιακές λύσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλές από τις σημερινές ψηφιακές ηχογραφήσεις σε κάποιο σημείο “περνούν” σε αναλογικό για τη «ζεστασιά» επειδή πολλοί μουσικοί αισθάνονται ότι στερείται η ψηφιακή τεχνολογία. Επομένως η αναλογική τεχνολογία είναι πιθανό να είναι μαζί μας για πολύ ακόμη καιρό.

H κασέτα 424 Studio Master C-60 αναπτύχθηκε για την 50ή επέτειο της Tascam ως φόρο τιμής στην πλούσια κληρονομιά της. Το 1979, η Tascam/Teac δημιούργησε το 144 Portastudio, το πρώτο φορητό οικιακό στούντιο στον κόσμο που είχε μίκτη και συσκευή εγγραφής πολλών καναλιών. Το 144 έφερε πραγματικά επανάσταση στην οικιακή ηχογράφηση, και ένας άπειρος αριθμός καλλιτεχνών και μουσικών δημιούργησαν τη μουσική τους σε ένα Portstudio.



Οι σειρές 144 Portastudio όπως οι σειρές 244, 246, Porta One, Porta-02, 424 και άλλες, χρησιμοποιούσαν κασέτες Type II High Bias.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 η Tascam δημιούργησε τις θρυλικές κασέτες «με τα χρυσά καρούλια», οι οποίες είναι πλέον συλλεκτικά αντικείμενα. Αλλά σήμερα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν.

Η νέα κασέτα Tascam 424 αναπτύχθηκε με την συνεργασία της εταιρίας National Audio Company, του μεγαλύτερου κατασκευαστή ποιοτικών κασετών στον κόσμο.

Η κασέτα Tascam 424 χρησιμοποιεί χειροποίητο κέλυφος που κατασκευάζεται με παραδοσιακή χύτευση με έγχυση και εκτύπωση 3D για να αναδημιουργηθεί το αρχικό κέλυφος TEAC με τα μικροσκοπικά «χρυσά καρούλια» της δεκαετίας του 1980, κάνοντας έτσι την κασέτα ένα σύγχρονο συλλεκτικό αντικείμενο. Η συσκευασία της κασέτας θα γράφει «TASCAM 424 Studio Master C-60».
1640350159942.png



Η νέα κασέτα είναι μια τύπου οξειδίων του κοβαλτίου υψηλής πόλωσης.

Ο Steve Stepp, Πρόεδρος της National Audio Company, μοιράστηκε τις σκέψεις του για τη δημοτικότητα της κασέτας και την αναλογική ζεστασιά της «Τίποτα δεν ακούγεται σαν κασέτα!». Οι αρμονικές, αυτός ο αναλογικός ήχος, το απτό ακρόαμα και η νοσταλγία για κάτι «πραγματικό» είναι βασικά τα χαρακτηριστικά που, μέχρι σήμερα, καθιστούν την αναλογική τεχνολογία ένα ζωτικό μέρος της μουσικής παραγωγής.

Οι νέες κασέτες δοκιμάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης χρησιμοποιώντας ένα Tascam 424 Portastudio και όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια ήθελαν να διασφαλίσουν το υψηλότερο επίπεδο αυθεντικότητας.



Τέρμα τα υπερτιμημένα, NOS (νέα παλιά στοκ). Κασέτες οι οποίες μπορεί να έχουν αποθηκευτεί σε όχι και τόσο βέλτιστες συνθήκες – υποβαθμίζοντας έτσι την ποιότητά τους. Αντίθετα οι νέες φρέσκες κασέτες High Bias Type II είναι πολύ καλύτερες.

Η κασέτα 424 Studio Master C-60 αποτελεί μέρος του εορτασμού της 50ης επετείου της Tascam και θα είναι περιορισμένης κυκλοφορίας.

Από το site του hxosplus.gr
 

Μηνύματα
27.077
Reaction score
25.012
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ που έχω πολλές κασσέτες από τα 90¨s , οι πιο πολλές μετάλου και χρωμίου , δεν τις πολυ ακούω , κακώς βέβαια , γιατί όποτε τις ακούω αντιλαμβάνομαι άλλα πράγματα που παίζουν και δεν ακούγονται πάντα από άλλα μέσα εγγραφής, πχ σκληρούς ,ή ακόμα και dat .
 

Μηνύματα
3.076
Reaction score
8.848
Πάνε αυτές οι εποχές που είχαμε με τρεις κεφαλές και γράφαμε σε Dolby B/C και HX-PRO reduction, πρέπει να μου έχουν μείνει μόνο οι κασέτες σε κούτες.
 


ika

News
Μηνύματα
13.754
Reaction score
12.823
Όταν απόκτησα το 1979/80 το πρώτο σοβαρό και τελευταίο μου κασετόφωνο (δυστυχώς όχι ΝΑΚ) είχε μαζί μια απλή κασέτα demo από το εργοστάσιο. Όταν την άκουσα, είπα τώρα θα πετάξω το πικάπ (που ήταν από τα βαρβάτα της εποχής).
Ποτέ δεν κατάφερα να κάνω εγγραφή και αναπαραγωγή σαν αυτή της demo κασέτας, ούτε σε χρωμίου ούτε σε μετάλλου ούτε από δίσκους direct-cut. Καλές εγγραφές μεν αλλά όχι σαν την ποιότητα-ζωντάνια της demo.
Πιστεύω ότι είναι αδύνατον μια αναλογική εγγραφή να πετύχει στις λεπτομέρειες μια ψηφιακής. Ηχητικά μπορεί να μοιάζουν πολύ, αλλά όλο και κάποιο φυσηματάκι ή περιορισμός στη δυναμική περιοχή θα υπάρχει.
 
Last edited:



Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.299
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top