Για Marantz PM5003 τι ηχεια προτεινετε ??

Reaction score
0
τον ειχα βαλει αγγελια αλλα σκεφτομαι να τον κρατησω και μιας και ειμαι ασχετος με αυτα ας μου εξηγισει καποιος ποσα ηχεια μπορω να βαλω (2 ή 4) και ποσα watt το καθε ενα και τι περιορισμοι παιζουν με ohms.
SPECIFICATIONS: http://www.marantz.com/pdfs/e_pm5003.pdf
και περισσοτερα εδω http://www.marantz.com/pdfs/e_pm5003_man.pdf
Ολες οι συμβουλες καλοδεχουμενες...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Για Marantz PM5003 τι ηχεια προτεινετε ??

ο ενισχυτης σου ειναι γνωστος. Απλα πες μας ποσα τμ ειναι ο χωρος σου και αν θες ηχεια βασης ή δαπεδου. Επισης το ποσο που διατιθεσαι να ξοδεψεις. Μπορω να σου πω ηχεια απο 130 ευρω

Α, και τι μουσικη ακους?

Reaction score
0

σκεφτομαι να τον παω στο εξοχικο μου σε σαλονι 40 τμ και να αντικαταστισω το παλλιο ηχοσηστημα του πατερα μου σταδιακα (και να παει στο χωριο το παλλιο) τα πρωτα που θα φυγουν ειναι ο ενισχυτης ΑΚΑΙ ΑΜ (102 ή 202 ή 302 ή 402 δεν θυμαμαι μοντελο ακριβως) σαν αυτον ειναι παντος http://www.wired4sound.net.au/sources/akai_AM-A302/akai_AM-A302.htm
και το jvc cassete deck ποιος εχει κασετες ποια?
και το jvc πικ-απ.

και να συνδεσω τον marantz pm5003 με
jvc digital radio tuner ιδιας χρονολογιας αλλα εμφανισιμο ακομα και σημερα (δεν θυμαμαι μοντελο)
με την TV
και τα ηχεια που εχει ο πατερας μου ηδη, 2 δαπεδου σαν κομοδινα ξυλινα NAMCO( watt ?? μαλλον 40)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

σκεφτομαι να τον παω στο εξοχικο μου σε σαλονι 40 τμ και να αντικαταστισω το παλλιο ηχοσηστημα του πατερα μου σταδιακα (και να παει στο χωριο το παλλιο) τα πρωτα που θα φυγουν ειναι ο ενισχυτης ΑΚΑΙ ΑΜ (102 ή 202 ή 302 ή 402 δεν θυμαμαι μοντελο ακριβως) σαν αυτον ειναι παντος http://www.wired4sound.net.au/sources/akai_AM-A302/akai_AM-A302.htm
και το jvc cassete deck ποιος εχει κασετες ποια?
και το jvc πικ-απ.

και να συνδεσω τον marantz pm5003 με
jvc digital radio tuner ιδιας χρονολογιας αλλα εμφανισιμο ακομα και σημερα (δεν θυμαμαι μοντελο)
με την TV
και τα ηχεια που εχει ο πατερας μου ηδη, 2 δαπεδου σαν κομοδινα ξυλινα NAMCO( watt ?? μαλλον 40)
O ενισχυτης σου ειναι κριμα και θα παει "χαμενος" αν δουλεψει με τετοια ηχεια και πηγη. Δεν απαντησες, τελικα θελεις ηχεια ή θα τον βαλεις στα παλια του πατερα σου??

Αν θελεις τελικα καινουρια ηχεια, δωσε μας στοιχεια, ποσα χρηματα διατιθεσαι να δωσεις κλπ...!

Να σε βοηθησω θελω... να στησεις ενα εισαγωγικο συστηματακι για να μπεις στο χωρο του Hifi..

Reaction score
0

γι'υτο ρωτησα τι παιρνει πανω ο marantz 2 ή 4 και των ποσα watt για να δω αν ταιριαζουνε αυτα που εχω και αν αξιζει να αγορασω 1 ή 2 ζευγαρια ηχεια.
επειδη οπως ειπα θα παει στο εξοχικο και δεν θα ειναι για καθημερινη χρηση θα προτειμουσα μια οικονομικη λυση και αν αξιζει να συνδεθει με TV και αργοτερα και με bluray για αναπαραγωγη ταινιων αλλα και cd-mp3.

Βεβαια αν καποιος μπορει να μου προτεινει καποια λυση για να τον συνδεσω με το PC (7.1 απο την asus mb) μου και με τον αποδοικωποιητη (για δορυφορικα καναλια) και να βαλω 4 ηχεια στο δωματιο μου το προτιμω σαν λυση.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

γι'υτο ρωτησα τι παιρνει πανω ο marantz 2 ή 4 και των ποσα watt για να δω αν ταιριαζουνε αυτα που εχω και αν αξιζει να αγορασω 1 ή 2 ζευγαρια ηχεια.
επειδη οπως ειπα θα παει στο εξοχικο και δεν θα ειναι για καθημερινη χρηση θα προτειμουσα μια οικονομικη λυση και αν αξιζει να συνδεθει με TV και αργοτερα και με bluray για αναπαραγωγη ταινιων αλλα και cd-mp3.

Βεβαια αν καποιος μπορει να μου προτεινει καποια λυση για να τον συνδεσω με το PC (7.1 απο την asus mb) μου και με τον αποδοικωποιητη (για δορυφορικα καναλια) και να βαλω 4 ηχεια στο δωματιο μου το προτιμω σαν λυση.
Αυτα που εχεις ειναι αταιριαστα γενικοτερα με τον 5003 και επισης μικρα για την ισχυ του
δεν χρειαζεται να βαλεις 4 ηχεια πανω στο μηχανημα. Αγοραζεις ενα ζευγαρι καταλληλο για αυτο το χωρο

Μια καλη λυση ειναι τα Mission m33i
http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=mission+m33i

και λιγο πιο οικομικα τα Roth oli 3
http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=7431

με αυτα θα ακουστει ομορφα ο ενισχυτης σου

Reaction score
6
Ο ενισχυτής παίρνει και δεύτερο ζευγάρι ηχείων

που όμως μπορεί να παίξει το ίδιο με το άλλο ζευγάρι.
Επίσης λέει ότι αν συνδέσεις 2 ζεύγη ηχείων η αντίστασή τους δεν πρέπει να είναι κάτω από 8ohm.

Reaction score
0

ευχαριστω για τισ γρηγορες απαντησεις...
αυτα που μου ειπες ειναι 100 και 150 watt και μου φαινονται ακριβα αλλα ο ενισχυτης ειναι 2x40.
το 2 x 40 watt αναφερεται για το καθε ενα ηχειο ξεχωριστα ? για το καθε ζευγος? ή για ολα μαζι?
και τι σημαινουν αυτα:
Power Output (8/4 Ohm RMS) 40/55W
Power Output (8/4 Ohm DIN) 45/60W
Power Output (8/4 Ohm IHF) 55/80W
??

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα ηχεια οταν λενε 100W σημαινει οτι ο ενισχυτης καλο ειναι να ειναι μεχρι 100W

Tα ηχεια που σου λεω με 25W και πανω ενισχυτη, παιζουν πολυ καλα γιατι ειναι ευαισθητα (90db)
Δεν θα χεις προβλημα "συνεργασιας" ενισχυτη-ηχειων. Ο φιλος Pleo στη δουλεια του απο οτι θυμαμαι εχει εναν 5003 να παιζει Tannoy F4 των 500 ευρω και των 150W..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ευχαριστω για τισ γρηγορες απαντησεις...
αυτα που μου ειπες ειναι 100 και 150 watt και μου φαινονται ακριβα αλλα ο ενισχυτης ειναι 2x40.
το 2 x 40 watt αναφερεται για το καθε ενα ηχειο ξεχωριστα ? για το καθε ζευγος? ή για ολα μαζι?
και τι σημαινουν αυτα:
Power Output (8/4 Ohm RMS) 40/55W
Power Output (8/4 Ohm DIN) 45/60W
Power Output (8/4 Ohm IHF) 55/80W
??
φθηνιτερα υπαρχουν αλλα δεν ειναι για να κανεις παρτυ σε τοσο μεγαλο χωρο.

Roth Oli 2
Roister Emphasis 5
Heco Victa 200

ολα γυρω στα 130 ευρω, κοιτα στο www.skroutz.gr

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Για Marantz PM5003 τι ηχεια προτεινετε ??

τα ηχεια οταν λενε 100W σημαινει οτι ο ενισχυτης καλο ειναι να ειναι μεχρι 100W

Tα ηχεια που σου λεω με 25W και πανω ενισχυτη, παιζουν πολυ καλα γιατι ειναι ευαισθητα (90db)
Δεν θα χεις προβλημα "συνεργασιας" ενισχυτη-ηχειων. Ο φιλος Pleo στη δουλεια του απο οτι θυμαμαι εχει εναν 5003 να παιζει Tannoy F4 των 500 ευρω και των 150W..
Όχι ακριβώς. Ήταν ένας λίγο καλύτερος, PM6002, με τα F4 Custom.

Έχω δοκιμάσει και τον PM4001 (ουσιαστικά το μοντέλο που αντικαταστάθηκε από τον PM5003) με τα F4 τα απλά, όχι τα custom και ήταν ΟΚ. Με τον PM6002 ήταν πιο άνετα.

Reaction score
0

ευχαριστω και παλι
θα το ψαξω και θα δω τι θα κανω
καλη χρονια σε ολους!!!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

επειδη οπως ειπα ειμαι ψιλοασχετος !!!
αυτα εδω ταιριαζουνε ?
ειναι καλα? ή μουφα?
τι μειονεκτηματα εχουν?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502262
Η τιμη για τα Yamaha ειναι για το ενα, για ζευγος ειναι χ2
Ειναι πολυ "φτωχα" σε ηχο, οσο υποδηλωνει και η τιμη τους... Χαραμιζεις τον ενισχυτη. Ειναι σαν να χεις διλιτρο τουρμπατο αυτοκινητο με 240 αλογα, και να του βαζεις ναυλον λαστιχα 185/60/14, δεικτη ταχυτητας Η, ετσι για να καταλαβεις περιπου τι λεω.

Αν δεν εχεις σκοπο να πας τουλαχιστον στα 130 ευρω, καλυτερα πουλα τον καμια 50αρια ευρω φθηνοτερα απο οτι ειναι στην αγορα για να τον παρει καποιος αλλος, και εσυ να αξιοποιησεις τα χρηματα στα δικα σου χομπυ:126:

Φιλικα, Tyler

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

στη χειροτερη των χειροτερων, Roth Oli 1 στα 95 ευρω...

Reaction score
0

εγω σκεφτομουνα για 4 απο αυτα τα yamaha.
πιστευετε οτι ειναι καλυτερα μονο ενα ζευγαρι ηχεια και καλυτερα?
αν παρω 2 καινουρια και βαλω και τα 2 παλλια που εχω θα ειναι καλυτερα ή να μην βαλω καθολου τα παλλλια?

100 -130 για ζευγαρι δεν τα θεωρω πολλα αλλα επειδη αργοτερα εχω σκοπω να ριξω πανω απο 500 για 5.1 μου φαινονται πολλα για τωρα που δεν εχω.

προσπαθω ακομα να τον πουλησω αλλα οχι για 200 που προσφεροθν καποιοι θελω 250 τα οποια νομιζω ειναι λογικη τιμη για καινουριο μιχανημα.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=74555

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

εγω σκεφτομουνα για 4 απο αυτα τα yamaha.
πιστευετε οτι ειναι καλυτερα μονο ενα ζευγαρι ηχεια και καλυτερα?
αν παρω 2 καινουρια και βαλω και τα 2 παλλια που εχω θα ειναι καλυτερα ή να μην βαλω καθολου τα παλλλια?

100 -130 για ζευγαρι δεν τα θεωρω πολλα αλλα επειδη αργοτερα εχω σκοπω να ριξω πανω απο 500 για 5.1 μου φαινονται πολλα για τωρα που δεν εχω.

προσπαθω ακομα να τον πουλησω αλλα οχι για 200 που προσφεροθν καποιοι θελω 250 τα οποια νομιζω ειναι λογικη τιμη για καινουριο μιχανημα.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=74555
ενα ζευγαρι πραγματικα ηχεια ειναι καλυτερο απο 4 απομιμησεις πραγματικων ηχειων. Γενικα δεν πετυχαινεις κατι βαζωντας 4 ηχεια σε στερεο ενισχυτη. Γιαυτο υπαρχουν τα μεγαλυτερα για μεγαλυτερους χωρους.
Οχι να μην βαλεις τα παλια γιατι θα χαλανε την ποιοτητα των καλων σου ηχειων και θα ριχνουν και τη συνολικη αντισταση στον ενισχυτη

Αν παρεις τα Roth Oli 2, αργοτερα δινεις λεφτα και αγοραζεις Roth Oli 3 για μπροστινα, Roth Oli C2 κεντρικο κ Oli sub, και κρατας τα Oli 2 για πισω ηχεια στο πεντακαναλο. Σου ρχεται φθηνοτερα απο 500.

Αυτο μπορεις να το κανεις κ με τα Roister Emphasis 5, ή τα Heco Victa 200...

Σκεψου οτι για καποιο λογο πρεπει να προτιμησει να παρει καποιος το δικο σου καινουριο ενισχυτη και να μην παει στα μαγαζια. Πρεπει να του δωσεις κινητρο και αυτο ειναι η τιμη.

O ενισχυτης εχει 280
http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=marantz+pm5003

εσυ τον πηρες τσαμπα και μπορεις να "κατεβεις".
Τι να πουμε και μεις που πουλαμε μηχανηματα σε μιση τιμη και κατω απο την τιμη αγορας..

Reaction score
0

αν ηταν μεταχειρισμενος και τον ειχα αγορασει θα ειχα κατεβει πολυ κατω απο τα 200 αλλα δεν προκειται να παω μετα να αγορασω αλλον καλυτερο.σιγουρα θα υπαρχουν καλυτεροι στα ιδια η λιγοτερα λεφτα αλλα γενικα δεν με ενδιαφερουν τα hi-fi και για 5.1 δεν μου φτανουν τα 200, οποτε θα τα φαω αλλου.....
280 ξεκιναει μεχρι 330 αλλα σε καποια χρεωνουν και μεταφορικα!!!
οποτε με συμφερει να τον κτρατησω και μην δωσω ή χασω μια!!

ευχαριστω για τις συμβουλες παντως

αν μπορειτε καποιος να μου πει τι τυπου ηχεια να ψαχνω και οχι μαρκες και μοντελα
π.χ. απο τοσα εως τοσα watt, db , ohms ....

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Σου φτανουν 200 για 5.1. Εδω μεσα πωλουνται συχνα τετοια μηχανημτα και υπαρχουν και προσφορες σε Media Markt κλπ.

8 Ω, πανω απο 88db, τα βατ δεν εχουν τοσο σημασια. Σημασια εχει τα ηχεια να παιζουν καλα με μικρο ενισχυτη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.997
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos