Καλημερα, Θα μπορουσε καποιος που γνωριζει να με ενημερωσει για την ποιοτητα αναπαραγωγης του Oppo 95 σε mp3, flac χρησιμοποιοντας το ενσωματομενο DAC? Σε τι κατηγορια standalone Dac θα το συγκρινατε?
Το 95 παίζει flac και wav πολύ καλά.
Έλεγχος, πληροφορία, ατάκα, έκταση στα χαμηλά, ευγενικό με τις νότες, μαλακό στις υψηλές, η μουσική "κυλάει" όμορφα...
Στα αρνητικά του λίγο παραπάνω ρολλ οφ στις υψηλές και η σκηνή που δημιουργεί είναι λίγο στενή για τα γούστα μου.
Γενικά ένα καλό σύστημα θα το αναδείξει, ακόμα περισσότερο αν κινείται προς το λαμπρό και δεν συγχωρεί κακό τάισμα... σε αυτό το τομέα παίζει να είναι μεταξύ των κορυφαίων ακόμα και πάω απο την τιμή του!
Επηρεάζεται αρκετά από καλώδια, τόσο ρεύματος όσο και τα i/c, θα χρειαστούν δοκιμές σε αυτό το κομμάτι μέχρι να το φέρεις εκεί που θέλεις και ταιριάζει στο σύστημά σου.
Χοντρική εκτίμηση για την τάξη χρημάτων θα έλεγα ότι σαν dac είναι καλύτερο απο αυτά του 500ρικου και χτυπάει καλά dacs ωα το χιλιάρικο.
(βέβαια η εκτίμηση μου είναι πολύ χοντροκομένη μιας και το 95 δεν είναι dac... απλά μπορείς να παίξεις hdd απο τη usb του και φυσικά από δίκτυο... και σίγουρα δεν έχω ακούσει όλα τα dacs κτλ... όπως επίσης τα dacs έχουν τη δυνατότητα ταίσματος απο περισσότερες εισόδους κτλ...)
Ένα 95 σε καλή κατάσταση και εντός εγγύησης (για 2-3 μήνες τουλάχιστον) στα 700-750Ε είναι imo ευκαιρία.
ps Για mp3 δεν έχω δοκιμάσει και εφόσον και εσύ μπορείς να βρεις τα ίδια αρχεία σε καλά ριπαρισμένα flac και wav να τα προτιμήσεις ώστε να έχει κάποιο νόημα η αγορά ενός oppo95.
Στο τελευταιο hifichoice εχει συγκριτικη δοκιμη dac με μηχανηματα οπως mdac, ca dacmagic plus, M1 κλπ. Στο τελος της δοκιμης αναφερει οτι το Oppo 95 θα ανεβαζε σημαντικα την ποιοτητα του στο audio εαν εμπαινε επανω σε οποιονδηποτε απο τους υπο δοκιμη κονβερτορες.
"...it's got a great low jitter transport built in, but it's internal dacs are not so hot. What better candidate thento go with one of these digital convertors"
Κατα την προσωπικη μου αισθηση παιζει στην κατηγορια cdp 300-450 ευρω και η τονικη του ισορροπια τεινει προς το μουντο, μιας και εχει αρκετα φουσκωμενο χαμηλο και ειναι περιορισμενο υψηλα πραγμα που το κανει ιδανικο για να τιθασσευσει λαμπρα συστηματα.
Ψαχνωντας στο δικτυο ειδα οτι υπαρχει μια εταιρια ονοματι Audiocom που προσφερει πακετο ηχητικης αναβαθμισης. Υπαρχει καποιος που να εχει προβει σε αυτην? Ξερουμε αποτελεσματα?