Γνωμες για streaming . Τι να προτιμήσω απο τις επιλογες μου

Reaction score
480
Καλησπερα στην παρεα. Εχω φτιαξει ενα συστημα που θελω 99% να ακουω μεσω streaming ( Tidal για την ακρίβεια ) . Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω για streaming ενα παλιο laptop που ειχα παροπλίσει , αλλα ενω οταν παρει μπρος ολα ειναι καλα , μεχρι να το κανει αυτο μου σπαει τα νευρα... αλλα ο σκοπος της ακροασης ειναι αντιθετο , η ηρεμια... Λοιπον εχω καταλήξει στις 3 παρακατω επιλογες και θελω τη γνωμη σας μιας και εγω ειμαι παιδι της λαμπας και του βινυλιου , δηλαδη ασχετος με στριμινγκ ( σχεδον)
Na πω οτι δεν με ενδιαφερει το DAC μιας και εχω ( smsl do400) , αλλα μονο το κοματι του streaming
a) Αναβαθμιζω το ηδη υπαρχον laptop . Βαζω περισσοτερη μνημη και ssd σκληρο στο λειτουργικό για να μην σερνεται , αν αυτο ειναι εφικτό ( στην φωτο ειναι τα specs του) Κοστος 100 με 150€
β) Αγοραζω το WiiM Pro streamer και το συνδεω στο DAC μου Η εφαρμογή διαχειρησης της μουσικής απο το κινητο ειναι στα + για αυτο που ψαχνω Κοστος 170€
γ) Αγοραζω ενα mini PC ( Beelink Mini s12 ) και το συνδεω και στην smart TV ( αυτο γινεται και με το λαπτοπ) Στα + Οτι μπορω να κανω και αλλα πραγματα με αυτο . οπως ταινιες , youtube κτλ) Κοστος 190€ ( 120 μεταχειρισμενο)
Το πιο κυριο για μενα ειναι η ποιότητα στην μουσική , μετα ειναι η ευκολία στη χρήση και τελος οι πολλες λειτουργίες
Τι λετε;;;;
Αν υπαρχει επιπλεον λυση που θα μου προτείνατε ειμαι ολος αυτια!
20241023_155232.jpg
20241019_165414.jpg

Attachments

Reaction score
7.115
Αρχικά δοκίμασε να βάλεις έναν ssd (εναν 120αρι με 18-22 ευρώ) και αν βρεις μεταχειρισμένη αλλη μια τεσσάρα μνήμη. Αν δεν κάνεις δουλειά (που θα κάνεις σίγουρα), τότε πήγαινε στο Wiim pro. Το να πάρεις άλλον υπολογιστή όμως δεν έχει νόημα, εκτός αν η τηλεόραση σου δεν είναι smart.

Reaction score
480
Αρχικά δοκίμασε να βάλεις έναν ssd (εναν 120αρι με 18-22 ευρώ) και αν βρεις μεταχειρισμένη αλλη μια τεσσάρα μνήμη. Αν δεν κάνεις δουλειά (που θα κάνεις σίγουρα), τότε πήγαινε στο Wiim pro. Το να πάρεις άλλον υπολογιστή όμως δεν έχει νόημα, εκτός αν η τηλεόραση σου δεν είναι smart.
Smart ειναι ( Samsung QLED TV 75Q70D 75" 4Κ Ultra HD) αλλα σε τι με εξυπηρετει αυτο στο streaming; Το μονο οτι την εχω συνδεσει στο DAC για youtube κτλ

Reaction score
935
Το λάπτοπ αυτό είναι αρχαίο. Καλύτερα ένα νέο mini pc, το οποίο σε σχέση με το wiim θα έχει το πλεονέκτημα να παίζει και βίντεο. Εάν θέλεις και την εφαρμογή για κινητά, προσθέτεις μελλοντικά το μικρό wiim mini.

Reaction score
7.115
Smart ειναι ( Samsung QLED TV 75Q70D 75" 4Κ Ultra HD) αλλα σε τι με εξυπηρετει αυτο στο streaming; Το μονο οτι την εχω συνδεσει στο DAC για youtube κτλ
Eγραψες οτι θέλεις να πάρεις mini pc για να κάνεις και άλλα πράγματα με αυτό......αν έχεις smart tv δεν έχεις λόγο να το κάνεις αυτό.
Εχω ένα παρόμοιο λαπτοπ με το δικό σου και με εναν ssd ανοίγει σφαίρα σε σχέση με τον κλασσικό δίσκο. Το έχω δουλέψει σε συνδυασμό με dac για spotify,tidal,foobar κλπ και είναι οκ. Εννοείται πως ξεχνάς την αναπαραγωγή video πάνω 720 με ένα τέτοιο μηχάνημα, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει αν το θέλεις μόνο για μουσικό υλικό. Επίσης δοκιμαστικά του έχω βάλει και daphile αλλά και volumio και τα πήγε μια χαρά. Απλά κανένα από τα δύο δεν θα σε καλύψει στο θέμα tidal...... To πρώτο είχε ενα plugin που πλέον δεν είναι ενεργό,το δεύτερο θέλει μηνιαία συνδρομή 6 ευρώ για να σου παρέχει την δυνατότητα tidal.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.252
Το ερώτημα είναι, προτιμάς να βάζεις μουσική απομακρυσμένα από το κινητό σου; Ή προτιμάς σε μεγάλη οθόνη με χειρισμό από πληκτρολόγιο/τηλεχειριστήριο;

Αν προτιμάς το πρώτο, το Wiim είναι μονόδρομος. Αν προτιμάς το δεύτερο, υπάρχουν διάφορα ενδεχόμενα.

1. Αν έχεις και άλλες χρήσεις για το laptop (σαν laptop, όχι σαν σταθερό PC) αναβάθμισέ το

2. Αν έχεις και άλλες χρήσεις για το PC (δεν εννοώ YouTube και ταινίες, εννοώ πέρα από multimedia) πάρε mini PC.

3. Σε διαφορετική περίπτωση, πάρε ένα tv box τύπου Xiaomi mi box που θα είναι συνδεδεμένο με το dac (optical ή USB) και με την τηλεόραση (HDMI). Στο τσακίρ κέφι θα μπορείς και να streamάρεις απομακρυσμένα (μέσω Chromecast) αλλά θα το χειρίζεσαι κυρίως από την tv.

Reaction score
7.115
Σε διαφορετική περίπτωση, πάρε ένα tv box τύπου Xiaomi mi box που θα είναι συνδεδεμένο με το dac (optical ή USB) και με την τηλεόραση (HDMI). Στο τσακίρ κέφι θα μπορείς και να streamάρεις απομακρυσμένα (μέσω Chromecast) αλλά θα το χειρίζεσαι κυρίως από την tv.
Το έχω δοκιμάσει και αυτό......μέτρια ψηφική έξοδος,αδικεί ένα καλό dac, ενώ για Tidal δεν υποστηρίζει tidal connect ,παρά μόνο με chromecast. Για chromecast δεν χρειάζεται να ανοίγεις την τηλεόραση, απλά ανοίγεις μόνο αυτό. Αλλά αν είναι έτσι ακόμα και ένα wiim mini στα 100 ευρώ είναι καλύτερο. Το pro έχει καλύτερη κύκλωμα για την ψηφιακή έξοδο (ίδιο ακριβώς με το pro plus.....για αυτό για όποιον έχει dac είναι ανούσιο να δώσει τα +70 ευρώ σε σχέση με το pro).

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.613
windows 10 τρεχει το λαπτοπ , οποπε δεν ξερω. Εχεις ακουσει κατι; Γιατι αν καταληξω σε μινι πισι θα εχει windows 11
... εχει παρουσιαστει θεμα με driver σε καποια pc - οπως και σε μενα (με αλλο dac smsl - το ds6 ) - αλλα δεν καταφερα να το διορθωσω με τις προτασεις που εγιναν - οποτε στριμαρω μεσω bluetooth , δεν εχω δοκιμασει win10, αλλα δεν εχω και διαθεσημο η/υ με win10.
ενδεικτικα:

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.252
Το έχω δοκιμάσει και αυτό......μέτρια ψηφική έξοδος,αδικεί ένα καλό dac
Τι να σου πω. Εγώ το σύγκρινα με (καλά) ακουστικά όπου έπαιζα μέσω του Mi Box S με οπτική έξοδο vs Roon από το PC (και μετά στο DAC με USB/wasapi) και δεν μπορούσα να ακούσω διαφορά. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει απαραίτητα, αλλά τα αυτιά μου δεν την άκουσαν. Το DAC είναι το Μ500 οπότε δεν νομίζω πως φταίει αυτό (να μην είναι αρκετά "αναλυτικό").

Το pro έχει καλύτερη κύκλωμα για την ψηφιακή έξοδο (ίδιο ακριβώς με το pro plus.....για αυτό για όποιον έχει dac είναι ανούσιο να δώσει τα +70 ευρώ σε σχέση με το pro).
Wiim pro έχω κι εγώ τώρα (για πρακτικούς λόγους το άλλαξα, όχι για ηχητικούς) αλλά δεν έχω κάτσει να κάνω συγκριτικό με το Mi Box. Δεν είχα και λόγο. Μιλάω για ενδελεχές τεστ με ακουστικά, γιατί με τα ηχεία εννοείται πως δεν έχω ακούσει καμία διαφορά.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.501
Λίγο πολύ όλες οι λύσεις που σκέφτεσαι δουλεύουν σωστά... το θέμα είναι τι σε βολεύει στην πράξη, πως θες να δουλεύεις και τι συνήθως ακούς...
Για παράδειγμα εγώ προτίμησα τη λύση του mini PC κάνοντας μερικούς συμβιβασμούς στην ευκολία χρήσης σε κάποιες πλατφόρμες με αντάλλαγμα πως παίζει ότι υπάρχει...

Reaction score
7.115
Να γράψω και αυτό,που ίσως φανεί χρήσιμο......είναι αλήθεια ότι δεν είναι και τόσο πρακτικό να ανοίγει κανείς την μεγάλη τηλεόραση για να κάνει πλοήγηση σε έναν υπολογιστή ή ένα tv-box που εκτελούν χρέη streamer. Yπάρχει βέβαια λύση με ένα κινητό ή ταμπλέτα,αλλά όχι για όλες τις λειτουργίες και θα πρέπει και να ξεστραβώνεσαι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όμως μια οθόνη υπολογιστή που θα βρίσκεται κάπου εκεί κοντά και να βοηθά πολύ στην πλοήγηση. Μια καινούργια 27αρα (απλά HD όμως) κοστίζει πλέον λίγο πάνω από 100 ευρώ,ενώ με 50 ευρώ βρίσκεις πλέον μεταχειρισμένες 24αρες.

Reaction score
480
Nα ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας .
Λοιπον λαμβάνοντας ολα οσα γραψατε υποψην , αλλα και σκεπτόμενος πως θα ηθελα ιδανικά να απολανβανω την μουσική μου στον συγκεκριμενο χωρο , κατέληξα στην λυση του wiim pro .
Σκεφτηκα τα εξης : Το λαπτοπ , μου πιανει μια θεση στο ιδη στρυμωγμένο ρακ , θα μπορουσα εκει να βαλω ενα πικαπ πχ. Επισης ποτε δεν μου αρεσαν τα λαπτοπ , αυτο το "ποντικι" αφης μου τη σπαει παρα πολυ , και επισης η αναβαθμιση του θα εχει αμφιβολα αποτελεσματα
Το mini pc ακουγεται καλη λυση , αλλα παλι θα θελω πληκρολογια , ποντικια , mouse pad κτλ και χωρο δεν εχω , Επισης αν επερνα ασυρματα τετοια θα πρεπει να κανω επικυψεις στο τραπεζακι του σαλονιου για να τα χρησιμοποιω . Αναγκη απο υπολογιστη δεν εχω , μιας και στο γραφειο μου 10 μετρα μακρυα εχω εναν τουμπανο , gaming οπου εχω συνδεμενο και το δευτερο hi fi συστημα.
Οποτε νομιζω οτι αυτο που θα ευχαριστηθω περισσοτερο θα ειναι το WiiM μιας απο το κινητο μου αραχτος θα μπορω να παιζω μουσική ( σαν τηλεκοντρολ δηλαδη ) χωρις περα δωθε , επικυψεις κτλ και μπορει καποια στιγμη να βαλω ενα ταμπλετ για αυτη τη δουλεια ( πρεσβυωπία γαρ)
Επειδη ειτε το παραγγειλω τωρα ειτα αυριο , λογο Σ/Κ παλι Τριτη θα μου ερθει , αφηνω το θεμα ανοιχτο , μιπας και εχει κανεις καμια καλυτερη ιδεα , ή καποια ενσταση . Ειμαι παντα ανοιχτος σε γνωμες και προτασεις

Reaction score
7.115
Για Τidal είναι η πιο ασφαλής επιλογή, πολύ καλή εφαρμογή και αρκετά προσιτό σαν τιμή. Αν θέλεις να αναπαράγεις και δικό σου υλικό απο nas ή υπολογιστές στο δίκτυο σου , δεν είναι και το πιο γρήγορο στην ανάγνωση της βιβλιοθήκης. Προτίμησε να το συνδέσεις με ethernet.

Reaction score
2.384
να πω ότι σε λύσεις τύπου PC με Linux διανομή πχ Daphile ή raspberry πχ με Picore
είναι headless, δηλαδή δεν υπάρχει οθόνη,
όλος ο χειρισμός γίνεται μέσω κινητού, tablet ή άλλου PC, εύκολα και άνετα,
τώρα αν θέλει κανείς να κάνει αλλαγές σε ρυθμίσεις, τροποποιήσεις, εγκατάσταση plugin κλπ
βολεύει tablet ή άλλο PC λόγω μεγαλύτερης οθόνης,
για καθημερινή χρήση μια χαρά είναι το κινητό για όσα από αυτά έχουν κατάλληλο περιβάλλον για μικρές οθόνες

Reaction score
7.115
να πω ότι σε λύσεις τύπου PC με Linux διανομή πχ Daphile ή raspberry πχ με Picore
είναι headless, δηλαδή δεν υπάρχει οθόνη,
απλά εδώ έχουμε σαν προαπαιτούμενο το tidal και την δυνατότητα tidal connect, οπότε αυτά είναι εκτός . Για αναπαραγωγή δικού μας υλικού θα έλεγα ότι είναι καλύτερα,πάντα από την προσωπική μου εμπειρία με pc+daphile ή volumio,αλλά και την δεκαπενθήμερη χρήση ενός wiim pro plus .

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.535