Γνωμες για streaming . Τι να προτιμήσω απο τις επιλογες μου

Reaction score
480
To παράγγειλα . Δεν πηρα το Plus γιατι δεν εχει καμια διαφορα από το pro , εκτος του καλυτερου Dac και του τηλεχιριστηρίου , τα οποία δεν χρειαζομαι , μιας και εχω πολυ καλυτερο εξωτερικό dac Τεταρτη θα σας πω εντυπώσεις

Reaction score
12.651
απλά εδώ έχουμε σαν προαπαιτούμενο το tidal και την δυνατότητα tidal connect, οπότε αυτά είναι εκτός . Για αναπαραγωγή δικού μας υλικού θα έλεγα ότι είναι καλύτερα,πάντα από την προσωπική μου εμπειρία με pc+daphile ή volumio,αλλά και την δεκαπενθήμερη χρήση ενός wiim pro plus .
Το daphile έχει το πρόσθετο του tidal και παίζει εξαιρετικά, δεν γνωρίζω όμως αν υποστηρίζει tidal connect ( πιθανώς δεν την έχει ).
Nα ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας .
Λοιπον λαμβάνοντας ολα οσα γραψατε υποψην , αλλα και σκεπτόμενος πως θα ηθελα ιδανικά να απολανβανω την μουσική μου στον συγκεκριμενο χωρο , κατέληξα στην λυση του wiim pro .
Σκεφτηκα τα εξης : Το λαπτοπ , μου πιανει μια θεση στο ιδη στρυμωγμένο ρακ , θα μπορουσα εκει να βαλω ενα πικαπ πχ. Επισης ποτε δεν μου αρεσαν τα λαπτοπ , αυτο το "ποντικι" αφης μου τη σπαει παρα πολυ , και επισης η αναβαθμιση του θα εχει αμφιβολα αποτελεσματα
Το mini pc ακουγεται καλη λυση , αλλα παλι θα θελω πληκρολογια , ποντικια , mouse pad κτλ και χωρο δεν εχω , Επισης αν επερνα ασυρματα τετοια θα πρεπει να κανω επικυψεις στο τραπεζακι του σαλονιου για να τα χρησιμοποιω . Αναγκη απο υπολογιστη δεν εχω , μιας και στο γραφειο μου 10 μετρα μακρυα εχω εναν τουμπανο , gaming οπου εχω συνδεμενο και το δευτερο hi fi συστημα.
Οποτε νομιζω οτι αυτο που θα ευχαριστηθω περισσοτερο θα ειναι το WiiM μιας απο το κινητο μου αραχτος θα μπορω να παιζω μουσική ( σαν τηλεκοντρολ δηλαδη ) χωρις περα δωθε , επικυψεις κτλ και μπορει καποια στιγμη να βαλω ενα ταμπλετ για αυτη τη δουλεια ( πρεσβυωπία γαρ)
Επειδη ειτε το παραγγειλω τωρα ειτα αυριο , λογο Σ/Κ παλι Τριτη θα μου ερθει , αφηνω το θεμα ανοιχτο , μιπας και εχει κανεις καμια καλυτερη ιδεα , ή καποια ενσταση . Ειμαι παντα ανοιχτος σε γνωμες και προτασεις
Παραπάνω έγινε αναφορά στο daphile. Επειδή το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά και το έχω ψάξει αρκετά, το συγκεκριμένο λογισμικό έχει χτιστεί πάνω στο gentoo linux και είναι πανάλαφρο. Το έχω τρέξει ακόμα και σε διπύρηνο AMD E1 του 1.4GHz με 8Gb RAM και δεν έκανε τη παραμικρή διακοπή.
Το Daphile ελέγχεται μέσω άλλων συσκευών που υπάρχουν στο δίκτυο, δηλαδή ακόμα και απο μια smart tv ( μέσω του browser ), απο ένα κινητό, απο ένα tablet κ.ο.κ.. Δεν χρειάζεται δηλαδή ποντίκια και πληκτρολόγια.
Τέλος, επειδή έχω mini pc στο ρακ μου το οποίο χρησιμοποιώ και για πλοήγηση στο διαδίκτυο καθώς και για να βλέπω ταινίες, έχω πάρει ένα απο τα ασύρματα πληκτρολόγια που πουλάνε στο aliexpress με 10 ευρώ το οποίο χωράει στη παλάμη μου και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου. ΟΚ, δεν θα κάνω chatting με δαύτο, αλλά δεν το πήρα γι'αυτή τη δουλειά.
Μπορείς αν θέλεις να εγκαταστήσεις στο παλιό laptop το daphile και να κάνεις έστω μια δοκιμή ή ακόμα και σύγκριση με το νέο απόκτημά σου ( έστω για τον χαβαλέ της υπόθεσης ).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.114
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead