Γνωρίζει κανείς

Reaction score
2
να μας πει, τι συμβαίνει με τα Video club και το νέο βιβλίο που θα πρέπει να έχουν?

Διάβασα έξω από ένα, ότι την Τρίτη θα είναι κλειστά, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ένας λόγος που αναφέρεται στην αφίσα είναι ότι θα καταγράφεται στο βιβλίο, τι ταινίες επιλέγει συνήθως και ποιος τις επέλεξε, πότε τις επέστρεψε, απαγόρευση σε πρώτου προσώπου άτομα(σύζυγος, αδελφή, πατέρας, μητέρα κ.λ.π.) να επιλέγει στον οικογενειακό κωδικό ταινίες, ώστε να είναι τα στοιχεία πιο αξιόπιστα.

Τι περιμένουν να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο στατιστικής?

Έχουμε κάποιον που να εργάζεται σε αυτό το χώρο να μας εξηγήσει, γιατί δεν έχω καταλάβει τη σημασία του μέτρου και τι κρύβεται πίσω από αυτό?

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Τι είναι αυτό;;; Τώρα θα κάνουν και τα βίντεο κλαμπ με το ζόρι ρουφιάνους; Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω. Αν γίνει δηλαδή κανένας ειδεχθής φόνος εδώ γύρω και πάνε και βρουνε ότι εγώ νοικιάζω πολλά θρίλερ, θα πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας; Για όνομα... Κάμερες, έσελ@ν, μαύρες λίστες, λευκές λίστες, τειρεσίας, μέχρι και κάρτες στα σούπερ μάρκετ που καταγράφουν τα ψώνια μας, έ ρε Όργουελ... Από fiction κοντεύεις να γίνεις non-fiction..

Reaction score
5
Τι είναι αυτό;;; Τώρα θα κάνουν και τα βίντεο κλαμπ με το ζόρι ρουφιάνους; Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω. Αν γίνει δηλαδή κανένας ειδεχθής φόνος εδώ γύρω και πάνε και βρουνε ότι εγώ νοικιάζω πολλά θρίλερ, θα πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας; Για όνομα... Κάμερες, έσελ@ν, μαύρες λίστες, λευκές λίστες, τειρεσίας, μέχρι και κάρτες στα σούπερ μάρκετ που καταγράφουν τα ψώνια μας, έ ρε Όργουελ... Από fiction κοντεύεις να γίνεις non-fiction..
Sorry ρε guys, αλλά τι σημαίνει το 'βρούνε'; Και τι σχέση έχει το echelon με την κάρτα του supermarket; Πιστεύω καμμία. Μήπως διαβάζουμε πολλά μυθιστορήματα και βλέπουμε και 'Πόρτες του Ανεξήγητου' ή όπως αλλιώς λέγεται αυτή η δήθεν δημοσιογραφική εκπομπή!
Ένα φορολογικό μέτρο είναι http://www.dvdnet.gr/product.asp?id=25 δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου.

Αμάν με αυτές τις θεωρίες...όλο οι 'άλλοι' φταίνε...μα ποιοί είναι αυτοί οι άλλοι, δεν είμαστε εμείς μέλη αυτής της κοινωνίας;;;

HELP!!! :lol:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Συγγνώμη αν συγχύστηκαν κάποιοι με το σχόλιό μου, αλλά στο http://www.dvdnet.gr/product.asp?id=25 δεν αναφέρεται πουθενά ότι πρέπει να καταγράφεται ποια είναι η ταινία, και καταλαβαίνω ότι το κατάστημα πρέπει να διευκρινίζει αν π.χ. νοίκιασε DVD ή VHS ή αν πούλησε κάτι από τα εμπορεύσιμα είδη του, και μέχρι εκεί είναι λογικό. Το "τι ταινίες επιλέγει συνήθως" είναι άλλο πράγμα, αν βέβαια ισχύει, και αυτό σχολίασα. Όσο για τα συστήματα παρακολούθησης, το ένα αν θέλει καταγράφει το τι λέμε, ενώ το άλλο, η κάρτα super market, το τι ψωνίζουμε. Προσωπικά κατάργησα την "εκπτωτική" κάρτα του SM όταν στο λογαριασμό είδα "πιπεριές καυτερές, γιαούρτι τάδε, κ***χαρτο τάδε" και από κάτω φαρδιά-πλατιά το ονοματεπώνυμό μου. Ε, αν κάποιος θελήσει κάποτε να συνδυάσει τα στοιχεία από όλους αυτούς τους μεγάλους αδελφούς που λειτουργούν για το καλό μας (εμάς των ανηλίκων που δεν το ξέρουμε μόνοι μας), τότε δεν μιλάμε για τις πύλες του ανεξήγητου, αλλά πολύ πιο down to earth φρίκες. Ίσως να είμαι ακραία, αλλά οτιδήποτε φέρνει σε παρακολούθηση ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες υποψίες ότι έχουν διαπράξει αδίκημα με βγάζει από τα ρούχα μου (και δεν είμαι η Naomi Campbell, οπότε ας μην το επιδιώξουμε..)

Reaction score
5
Ποιός θα θέλει να συνδυάσει αυτά τα στοιχεία; Ποιός είναι επιτέλους αυτός ο μεγάλος αδελφός; Μήπως είναι ο συμμαθητής μας στο σχολείο που τώρα έγινε ευρωβουλευτής; Μήπως είναι ο ξάδερφός μας που είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο; Μήπως είναι ο φίλος μας που είναι τώρα δήμαρχος; Μήπως είναι ο γνωστός μας που είναι τώρα γνωστός επιχειρηματίας; Μήπως αν προσπαθούσαμε και εμείς να βρεθούμε σε θέσεις εξουσίας και επiρροής αντί να αναθεματίζουμε τους 'άλλους', θα πράτταμε τα 'σωστά' και 'δίκαια'; Στο χέρι σας είναι!!! Δεν μπορώ να ακούω για αυτούς τους 'άλλους', εσείς τι κάνετε για αυτά που δεν σας αρέσουν; Προσπαθείτε να τα αλλάξετε, ή αρκείστε στο να παραπονιέστε στους φίλους σας; (Το επόμενο poll του forum!:))

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Φίλε ak1s, αν πάρουμε σαν απλό παράδειγμα εμένα, που είμαι μια απλή μεταφράστρια και δεν έχω πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας ούτε στη νομοθετική διαδικασία, άρα μάλλον στην πλειοψηφία κατατάσσομαι, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δημοσιοποιώ τις απόψεις μου, που και πάλι συγγνώμη αν ενοχλούν, στους φίλους μου ή και παραπέρα, όπου φτάνει η φωνή μου. Διαφορετικά τι? Να γίνω βουλευτής για να ακουστεί η γνώμη μου, αποκλείεται. Να καταλάβω το κοινοβούλιο οπλισμένη ως αστακός, το ίδιο. Ν' ανέβω σε καμιά ταράτσα και να φωνάξω τα κανάλια, θα γίνω γραφική και δεν λέει. Οπότε τι να κάνω για να πάψω να έχω το μεγάλο αδελφό (κράτος προληπτικής καταστολής το άλλο του όνομα) για παρέα σε κάθε μου κίνηση; Να μην ξανανοικιάσω ταινία από το βίντεο κλαμπ για να μη μου φτιάξουνε προφίλ, να μην κυκλοφορώ με το αυτοκίνητο που έχει πινακίδες αλλά ούτε και με τα πόδια χωρίς μουτσούνα, να μην ξανακάνω συναλλαγή μέσω τραπέζης, ή να μιλάω στο τηλέφωνο με κώδικα προσυνεννοημένο με τους συνεργάτες και με την κουμπάρα, σαν γιαλαντζή Τζέιμς Μποντ; Δεν έχει σημασία που δεν έχω να κρύψω κάτι αξιόποινο - από τη στιγμή που δεν έχω δώσει δικαίωμα στο νόμο, σημασία έχει ότι δεν γουστάρω να το κρίνει αυτό άλλος. Ήδη με την κατάσταση που επικρατεί κανονικά και με το νόμο στις επικοινωνίες, έχουμε φτάσει και πάλι στο σημείο που για να πεις κάτι σε κάποιον εμπιστευτικά πρέπει να τον συναντήσεις σε ιδιωτικό χώρο και να σκύψεις στο αυτί του, γιατί όλοι οι άλλοι τρόποι επικοινωνίας - τηλέφωνο, email, ακόμα και η παλιά καλή αλληλογραφία - μπορεί να πέσουν στα χέρια οποιουδήποτε κυνηγάει τρομοκράτες, φοροφυγάδες, εξωγήινους ή οτιδήποτε άλλο. Δεν έχει σημασία αν δεν θα σε βρούνε ποτέ εγκληματία επειδή δεν είσαι, σημασία έχει ότι τα προσωπικά σου, που για τον κυνηγό τρομοκρατών τελικά μπορεί να είναι σκουπίδια για ξεσκαρτάρισμα αλλά για σένα είναι το είναι σου, δεν μπορεί να είναι έρμαιο του καθενός. Οι άνθρωποι δεν μπορεί να χωρίζονται από το κράτος σε εγκληματίες και δυνάμει εγκληματίες ή σε τρομοκράτες και δυνάμει τρομοκράτες. Υπάρχουν και οι αμέτοχοι που θέλουν να τους αφήσουν ήσυχους. Πραγματικά, αν δεν είχα υποχρεώσεις που δεν μου επιτρέπουν τις περιπέτειες (μεγαλώνω παιδιά), θα δοκίμαζα να πω ή να κάνω σε μια τάχα "ιδιωτική" σφαίρα κάτι, επίτηδες και επί τούτου, που να υπονοεί τη συμμετοχή μου σε κάποια πραγματικά τζιζζζζ ενέργεια, την οποία δεν έχω σκοπό να πραγματοποιήσω ποτέ, αλλά θα ήθελα να δω αν μετά απ' αυτό θα ερχόντουσαν κάποιοι άγνωστοι κύριοι να μου χτυπήσουν την πόρτα χωρίς να είναι οι γαλατάδες. Ε,ρε γλέντια που θα είχαμε..

Reaction score
5
Πιστεύω η λέξη κλειδί εδώ είναι 'αμέτοχος'. Η θέση μου είναι ότι δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να είναι αμέτοχος στις εξελίξεις, γιατί απλά οι 'εξελίξεις' θα γίνουν ερήμην του. Αν αυτό είναι ικανοποιητικό, τότε δεν πρέπει να παραπονιόμαστε για το ότι απλά συμβαίνει κάτι, και για το ότι εμείς δεν το θέλουμε...αν εμπιστεύεσαι την ψήφο σου σε κάποιους που φτιάχνουν νόμους που δεν σου αρέσουν εκ των υστέρων, τότε έχεις τη δύναμη να κάνεις κάτι για αυτό. Αλλά όταν έρθει η ώρα των εκλογών, όλοι μπαίνουμε σε mode συμφεροντολογική, και ψηφίζουμε αυτούς που ψήφιζε ο μπαμπάς μας, ή αυτούς που μας έταξαν παραπάνω από τους άλλους, ή αυτούς που μας έβαλαν το παιδί στο Δημόσιο, ή αυτούς που υποσχέθηκαν να μας βάλουν εμάς σε αυτό το καταραμένο Δημόσιο, ή με κάποιο άλλο παρόμοιο κριτήριο. Τι τα θες, τι τα γυρεύεις που λέει και το τραγούδι.
Ηγέτες χρειαζόμαστε και ανθρώπους που ενδιαφέρονται να είναι μέτοχοι στα κοινά. Δυστυχώς η εποχή του 'κρύβομαι στη σπηλιά και ελπίζω να περάσει η μπόρα', έχει περάσει ανεπιστρεπτί!
My two pence...

Reaction score
2
Καλημέρα, καλή εβδομάδα,

Αντιγράφω από το DVDNet

"Στο βιβλίο αυτό καταχωρούνται οι χρονολογίες παράδοσης – παραλαβής , το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση του μισθωτή , το είδος και η ποσότητα των ενοικιαζόμενων προϊόντων."

Τι σημαίνει το είδος και γιατί θα πρέπει να κρατηθούν στοιχεία για τις ταινίες που θα δει ο καθένας μας?
Γιατί δεν θα επιτρέπεται να νοικιάζουν μέλη της ίδιας οικογένειας ταινίες στον οικογενειακό κωδικό? Για να μην υπάρχει σύγχυση στατιστικής και αποτελεσμάτων?

Αυτά τα δύο είναι που με ενόχλησαν, τα υπόλοιπα κατανοητά.

Reaction score
5
Ε καλά, δεν είναι όλα κατανοητά στους νόμους, το αντίθετο μάλιστα, είναι φτιαγμένοι έτσι για να τους καταλαβαίνουν μερικοί. Αλλά κανείς δεν επαναστάτησε ποτέ, αφήνουμε τους δικηγόρους να μας κάνουν ότι θέλουν. Για να δω κίνηση...πάμε!!!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Αϋριο θα δω φίλη ιδιοκτήτρια βίντεο κλαμπ και θα ρωτήσω να μάθω αν τους έδωσαν καμιά διευκρίνιση για το τί είναι το "είδος". Αυτοί θα πρέπει να ξέρουν. Αν πρόκειται για το αν η ενοικίαση αφορά DVD ή VHS, έχει καλώς, αλλά αν πρόκειται για το αν η Μαρία νοίκιασε όλη τη νόμιμα κυκλοφορούσα σειρά με τους σχιζοφρενείς δολοφόνους με το πριόνι ή διάλεξε από το ράφι την (παρεμπιπτόντως απολαυστικότατη) ταινία What to do in case of fire δεν έχει καθόλου καλώς.
Όσο για το "αμέτοχοι", δεν σημαίνει αμέτοχοι στα κοινά, αλλά σε αξιόποινες πράξεις. Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν εννοώ τον ιδιώτη με την αρχαιοελληνική έννοια, που καθόλου τυχαία πέρασε στη λέξη idiot.

Reaction score
7
Εχω την εντυπωση οτι προσπαθουν με καθε τροπο να μεταφερουν την κρατικη γραφειοκρατεια και στον ιδιωτικο τομεα και οτι κανουν τα παντα για να κανουν τη ζωη μας πιο δυσκολη.

Τι πιο απλο απο ενα μηχανογραφημενο συστημα, που υποθετω οτι τα Vclub θα εχουν απλα για να ξερουν τι τους γινεται με τα υπολοιπα των ταινιων που εχουν νοικιασμενες ή διαθεσιμες....

Εμενα επιπλεον κατι μου λεει οτι καποιος δημοσιατικος εξυπνακιας ειχε αυτην την ιδεα (γιατι για να υλοποιηθει κατι τετοιο θελει υποδομη) για να τσεπωσει τα δικαιωματα της ιδεας του...

Παντως το κοστος υλοποιησης απο τα Vclub θα μεταφερθει σε εμας....

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Επειδή είχα πει ότι θα ρωτήσω σχετικά με το θέμα φίλη ιδιοκτήτρια βίντεο κλαμπ, επανέρχομαι με τα εξής: Στο περί ου ο λόγος βιβλίο θα αναγράφεται μεταξύ άλλων και η συγκεκριμένη ταινία που ενοικιάζεται από τον καθένα προσωπικά σε κάθε συναλλαγή. Ωστόσο, η εφαρμογή αυτού του μέτρου έχει ανασταλεί μέχρι τώρα δυο φορές.. Σκέτο φορολογικό μέτρο πάντως δεν είναι, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι οι τιμές των ενοικιάσεων είναι κοινές για όλες τις ταινίες κάθε κατηγορίας (ημέρας/τριημέρου/εβδομάδας), οπότε θα αρκούσε η αναφορά της κατηγορίας για να μην υπάρχει φοροδιαφυγή. Στο κάτω-κάτω, τη στιγμή που στα καταστήματα ενδυμάτων, όπου μια μπλούζα έχει 10 ευρώ και η διπλανή της 120, η απόδειξη γράφει "γυναικεία ενδύματα" και δεν έχει κωδικό και περιγραφή της μπλούζας, στο βίντεο κλαμπ που η τιμή είναι ενιαία γιατί θα πρέπει να γραφτεί ποιο είναι το έργο;.
Για να μη μένουμε λοιπόν στη γκρίνια και να κάνουμε κι εμείς κάτι, μια πρόταση αντίστασης στο φακέλωμα: Όταν εφαρμοστεί το μέτρο, να οργανωθούμε και να διαθέσουμε από ένα μικρό ποσόν ο καθένας για να νοικιάσουμε ότι υπάρχει σε σκληρό πορνό, αρρωστημένο θρίλερ, ταινίες με ριφιφί, με το τέλειο έγκλημα, και οτιδήποτε άλλο φτιάχνει ένα ωραίο προφίλ. Δεν χρειάζεται να τα δούμε αν δεν έχουμε όρεξη, σημασία έχει να γραφτούν στο βιβλίο. Ας γίνουμε όλοι ύποπτοι - αυτός είναι ο απόλυτος εφιάλτης του κάθε συστήματος παρακολούθησης. If you can't defeat the system, drive it crazy..
Και για μια ακόμη φορά υπενθυμίζω για να μη με κράξετε πολύ - αυτό που υπερασπίζομαι δεν είναι τίποτα άλλο παρά το δικαίωμα των πολιτών μιας ευνομούμενης χώρας να μη χωρίζονται σε εγκληματίες και υπόπτους, αλλά σε εγκληματίες και αθώους μέχρις ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ του εναντίου.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Νομίζω ότι έχουν και άλλους τρόπους να κάνουν στατιστικές...

Η ιδέα της Μαρίας με βρίσκει σύμφωνο... εγώ μάλιστα θα νοικιάσω εκτός από τα παραπάνω και φουτουριστικό κινηματογράφο αν βρω...

Reaction score
7
Νομίζω ότι έχουν και άλλους τρόπους να κάνουν στατιστικές...

Η ιδέα της Μαρίας με βρίσκει σύμφωνο... εγώ μάλιστα θα νοικιάσω εκτός από τα παραπάνω και φουτουριστικό κινηματογράφο αν βρω...
Εσυ Γενικε μαλλον ολα τα DVD της Πετρουλακη θα νοικιασεις, για να ριξεις και το υπολοιπο των αποτελεσματων της καλοπερασης....

Reaction score
51
........ μια πρόταση αντίστασης στο φακέλωμα: Όταν εφαρμοστεί το μέτρο, να οργανωθούμε και να διαθέσουμε από ένα μικρό ποσόν ο καθένας για να νοικιάσουμε ότι υπάρχει σε σκληρό πορνό, αρρωστημένο θρίλερ, ταινίες με ριφιφί, με το τέλειο έγκλημα, και οτιδήποτε άλλο φτιάχνει ένα ωραίο προφίλ. Δεν χρειάζεται να τα δούμε αν δεν έχουμε όρεξη, σημασία έχει να γραφτούν στο βιβλίο. Ας γίνουμε όλοι ύποπτοι - αυτός είναι ο απόλυτος εφιάλτης του κάθε συστήματος παρακολούθησης. If you can't defeat the system, drive it crazy..
Και για μια ακόμη φορά υπενθυμίζω για να μη με κράξετε πολύ - αυτό που υπερασπίζομαι δεν είναι τίποτα άλλο παρά το δικαίωμα των πολιτών μιας ευνομούμενης χώρας να μη χωρίζονται σε εγκληματίες και υπόπτους, αλλά σε εγκληματίες και αθώους μέχρις ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ του εναντίου.

Συμφωνώ!!!
Θα τραβάνε τα μαλλιά τους........

Και ακόμα καλύτερα να νοικιάζουμε ένα είδος κάθε φορά.....
Σήμερα παιδικό (κινούμενα σχέδια)
Αύριο σκληρό S/M
Μεθαύριο κάποιο με ψυχασθενείς/πριόνια & καραμπίνες κ.ο.κ.

Πολύ θα ήθελα να δω τα μούτρα αυτού που θα προσπαθήσει να φτιάξει το profile μου!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead