Γνώμες/Συμβουλές για πηγή & τοποθέτηση σε συλλεκτικό αυτοκίνητο

Reaction score
1.594
Έχω ήδη επιλεξει ενα ενισχυτή blaupunkt GTA-400, ηχεία mb quart DKE-168, και είμαι ανάμεσα σε 3 μοντέλα της pioneer DEH-6000, 5000, 4000 χωρίς φυσικά να αποκλείονται και άλλες προτάσεις (εκτός sony:136:).

Δεν υπάρχει η δυνατότητα για προσθήκη πλέον των 2 ηχείων μπροστά μιας και το αμάξι δεν προέβλεπε τότε ηχεία πίσω και δεν θέλω να κάνω πατέντες οπότε θα αρκεστώ στα 2 μπροστινα.

Εκείνο που χρειάζομαι οπωσδήποτε είναι ένας σωστός μάστορας να προσέξει την τοποθέτηση.

Κάθε βοήθεια/συμβουλή ευπρόσδεκτη...:114:

Reaction score
0
Σε ποιο αυτοκινητο θα γίνει η τοποθέτηση?
Εαν μπορείς, ανέβασε κάποια φωτογραφία έτσι ώστε να σου προτείνουμε κάτι που να "δενει" με το διακοσμο του αυτοκινητου.

Reaction score
26
Απάντηση: Γνώμες/Συμβουλές για πηγή & τοποθέτηση σε συλλεκτικό αυτοκίνητο

Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία το ταμπλό σου;
Είναι το μαύρο με τα 3 στρογγυλά κοντέρ; που έχει την τρύπα του ραδιοφώνου σχεδόν μπροστά από τον συνοδηγό;
Λύσεις υπάρχουν, θα έλεγα να κοιτάξεις κάτι που να μην έιναι έντονα μοντέρνο, αλλά λιγάκι πιο κλασσικό.
Βάλε όταν μπορέσεις τη φωτογραφία και θα βρω αυτά που έχω στο νου μου και εγώ.
Και ξέχασα να ρωτήσω, μέχρι πόσα λεφτά σκέφτεσαι να διαθέσεις;

Reaction score
1.594
Ηλία είναι όπως τα λες με τα 3 στρογγυλά κοντέρ. Η υποδοχή που υπάρχει μπροστά σχεδόν στον οδηγό χωράει πηγή συγκεκριμένης διάστασης οι οποίες είναι και πολυ ακριβές και προς το παρόν δεν τις σκέφτομαι. Μιας και έχω αγοράσει ήδη ενισχυτή και ηχεία δε θα ήθελα να ξεπεράσω τα 150 euro για την πηγή. Κατά προτίμηση θα ήθελα κάτι αρκετά σκούρο ως μαύρο σε απόχρωση μιας και θα ταιριάζει καλύτερα με το ταμπλώ.

ευχαριστώ

Reaction score
26

Από τα 3 Pioneer που λες θα αγόραζα το DEH-5000UB καθαρά και μόνο επειδή αλλάζει πολλά χρώματα στην πρόσοψη και θα βρεις σίγουρα ένα που να ταιριάζει με το υπόλοιπο αυτοκίνητο, αλλά θα ξεπεράσεις λιγάκι τα 150€ που λες οτι είναι το όριό σου.
Οπότε η επόμενη επιλογή είναι το DEH-4000UB

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Γνώμες/Συμβουλές για πηγή & τοποθέτηση σε συλλεκτικό αυτοκίνητο

Μαλλον για στο 5000UB προσανατολίζομαι και εγω είδα ωστόσο και αυτό το οποίο μου φαίνεται επίσης καλή περίπτωση. Καποια γνώμη ?

To Alpine δεν είναι CD-player αλλά μόνο με σκληρό (ή flash stick) δουλεύει.
Θα προτιμούσα κάποια πηγή όσο πιο σκουρόχρωμη γίνεται και πιθανότατα όχι με πολύχρωμη οθόνη για να μην χτυπάει άσχημα στο εσωτερικό ενός όμορφου αναπαλαιωμένου οχήματος (όπως η δικιά σου κούκλα η DS)
Θα ήταν καλή μια θύρα USB για να βάζεις και κάποιο flash stick (βολικότατο) αλλά θεωρώ την ύπαρξη δυνατότητας αναπαραγωγής CD απαραίτητη για λόγους ευχρηστίας!

Για πιο νοικοκυρεμένα αποτελέσματα θα επέλεγα το Pioneer DEH-P6000UB

γιατί ναι μεν είναι ακριβότερο αλλά:
1.Έχει την θύρα usb πίσω και η χρήση stick είναι ασφαλέστερη (τόσο για τους επιβάτες σε περίπτωση-χτύπα ξύλο- ατυχήματος όσο και για το ίδιο το stick που δεν κινδυνεύει να σπάσει από κάποια σφαλιάρα) αλλά και μπορείς να συνδέσεις μέχρι και 2.5άρη σκληρό 250GB (κάπου στο ντουλαπάκι πχ). Εγώ δεν θα έβαζα εξωτερικό σκληρό γιατί η μικρή οθόνη θα σε δυσκολεύει στην αναζήτηση, αλλά ένα flash πχ 4GB θα ήταν μια χαρά στο ντουλαπάκι. Αόρατο και αρκετά μεγάλο για οποιαδήποτε διαδρομή!!!
2. Έχει κομψή γραμμή (μαύρη, ταιριαστή με το ταμπλό) και καλή οθόνη OEL με υψηλότερη ευκρίνεια και λιγότερα προβλήματα στον ήλιο. Διακριτικός φωτισμός και όχι πολύχρωμος.....
Δεν θα έπαιρνα το 5000

γιατί με διαφορά 40€ χάνεις και την OEL οθόνη αλλά είναι και μικρότερο το μέγεθός της.
Αλλά χάνεις και το iPod ready (με ένα extra καλώδιο) όπως και τα 2pre out (σε σχέση με 1 στην 5000)
Μην λυπάσαι τα 40€. Τα αξίζει......

Reaction score
49

Αν παρ' όλα αυτά η τιμή του 6000 νομίζεις ότι δεν σου αρέσει, να προτιμήσεις το DEH-50UB

γιατί στα 205€ (+15€ από την 5000, -25€ από την 6000) κάνει ό,τι και το 5000 με extra την ευκολία χειρισμού iPOD και το σημαντικότατο (για μένα) της λευκής οθόνης....

Από την άλλη (σε μπερδεύω?) δεν θέλω να ξεχάσω την πολύ καλή δυνατότητα του 5000 για επιλογή χρώματος οθόνης και πλήκτρων ανάμεσα σε 10 προεπιλογές

Το 50 είναι πιο καινούριο μοντέλο πάντως (αν αυτό παίζει ρόλο στην επιλογή σου)

Reaction score
49

Πολύ καλές επιλογές είναι και 2 μοντέλα της kenwood με αντίστοιχο κόστος.....

Η Kenwood KDC-W5641UY (στα 175€)

και η Kenwood KDC-W5141UGY (στα 155€)

Υπάρχει και σαν κωδικός KDC-W5141UΑY.
Η διαφορά είναι ότι το G αντιστοιχεί σε Green (πράσινος φωτισμός) ενώ το Α σε Amber (κόκκινος φωτισμός)

Reaction score
1.594
Κατατοπιστικότατος ! Η αλήθεια είναι οτι τα kenwood δείχνουν κάπως πιο "φανταχτερα" απο όσο θα ήθελα. Στρέφομαι μάλλον στα pioneer και συγκεκριμένα στα 2 που πρότεινες και εσυ το 6000UB και το 5000UB. Ο μονος λόγος που θα προτιμούσα το 5000 είναι η δυνατότητα να αλλάζεις χρωματισμούς στην οθόνη που όπως είπε και ο Ηλίας βοηθούσε στο να ταιριάξει καλύτερα με το μαύρο ταμπλω της DS. Μάλλον όμως το 6000 συγκεντρώνει περισσότερα καλά χαρακτηριστικά...

σας ευχαριστώ πολυ !

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo