Γνώμες γιά πικάπ-phono stages-κεφαλή

Reaction score
0
Θα ήθελα τις προτάσεις σας γιά αγορά πικάπ,φόνο,κεφαλής μέχρι 1500-1600€

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Γνώμες γιά πικάπ-phono stages-κεφαλή

Καλησπέρα.
Μία πολύ καλή λύση είναι το πακέτο Εmotion της CLEARAUDIO με προ το SMART του ίδιου κατασκεύαστη.Εξαίρετικο σε jazz και blues. www.clearaudio.de
Για κεφαλή μάλλον κάτι σε SUMILO BLUE POINT NO.2 ή καμιά ORTOFON.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Aν ροκάρεις περισσότερο κοίτα για το FUNK V.Δεν θυμάμαι site αυτή τη στιγμη,sorry.

Reaction score
0

Καλησπέρα.
Μία πολύ καλή λύση είναι το πακέτο Εmotion της CLEARAUDIO με προ το SMART του ίδιου κατασκεύαστη.Εξαίρετικο σε jazz και blues. www.clearaudio.de
Για κεφαλή μάλλον κάτι σε SUMILO BLUE POINT NO.2 ή καμιά ORTOFON.[/quote

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια .θα το προτιμούσες από το project?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Εχω project(to rpm5 με την blue point)και παρότι το clearaudio ειναι 50% πιο ακριβό αν ειχα τα euro θα το έπαιρνα ασυζητητί.Αλλά χωλαίνει λιγο στα rock.Αν ακους κυρίως rock κοίτα γιά αλλού ή περίμενε απάντηση απο κάποιον με μεγαλύτερη εμπειρία.Επίσης αν σε ενδιαφέρει η εμφάνιση είναι( σε μπλε ή κόκκινο)ότι πιο όμορφο έχω δει σε αυτά τα λεφτά.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Με 1500€ μπορείς να βρεις κάτι πολύ καλό σε μεταχειρισμένο (ίσως κανένα Kuzma, Linn, Roksan Xerxes κλπ). Πάντως προτιμότερα θα επένδυα σε ένα Linn LP12 έστω και μεταχειρισμένο μιας που μελλοντικά έχει πολλούς δρόμους αναβάθμισης...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Το Linn δεν το έχω ακούσει.Το xerxes το έχει ο άδερφος της μητερας μου και όντως είναι εξαιρετικό!

Reaction score
8
Kυττα το ROKSAN RADIUS 5 στα 900 ευρω, την BENZ ACE L στα 450 και το φονο στειτζ του Μιχαλη Σπερτου.

Reaction score
27
Εχει αναπτυχθεί μεγάλη φιλολογία πρόσφατα σε sites αλλά και στον ξένο Τύπο σχετικά με τις δυνατότητες του γνωστού επαγγελματικού (για djs εννοώ) Technics MKII. Εχοντας σαν βάση ένα πολύ καλό μοτέρ επιδέχεται βελτιώσεις όπου υστερεί (πχ μαμίσιος βραχίονας καλωδιώσεις και διάφορα άλλα σημεία) και λένε πως χτυπάει hi end υλοποιήσεις. Επίσης δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα με τα ανταλλακτικά.

Γενικά το άθλημα (πικαπ) είναι ανοικτό σε πειραματισμούς και πάσης φύσεως πειράγματα- βελτιώσεις.

Αν πάρεις project να φροντίσεις να πάρεις και κάποιο speed box (ίσως το SE) που βγάζει, και το κάνει πολύ πιο σταθερό και αθόρυβο, όπως και μια καλή ανικραδασμική βάση (όπως η ground it) που βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση των συντονισμών που απολήγουν στην κεφαλή σου.

Αν βρεις καλομεταχειρισμένό Κuzma stogi πάρτο αβλεπί αλλά να ξέρεις πως είναι πολύ ιδιαίτερο στις ρυθμίσεις του. Είναι όμως βράχος.

Η Thorens επίσης έχει κάνει δυνατό come back και στην οικονομική κατηγορία, ψάξτο...

Σε επίπεδο κεφαλής - phono stage προτείνω ανεπιφύλακτα τον συνδυασμό Goldring 1042 με κάποιο MM phono της Creek. Αχτύπητη εισαγωγική εμπειρία, ξεπερνά τα όρια της τιμής του με μέγάλη άνεση. Εναλλακτικά, συμπαθητικά phono stages (και κάποιο λαμπάτο) βγάζει και η Project, ενώ πολλά καλά λόγια ακούγονται και για το λαμπάτο Bellari. Αντίστοιχα καλή λύση είναι τα phono stages της Trichord, και τα χαμηλού κόστους της clearaudio. Αν πας για value for money και δεν σε νοιάζει η μάρκα και το φινίρισμα δες και καναν ελληνα κατασκευαστή (πχ audio craftworks)

Aλλες κεφαλές που μπορώ να σου συστήσω είναι από τη νέα σειρά της Ortofon τη νέα σειρά της Goldring, μια κλασσική DENON (103, 304) , Grado, Van Den Hul

Αντίστοιχα θα πρέπει να κοιτάξεις το καλώδιο διασύνδεσης βραχίονα με phono stage και phono stage με προενισχυτή.

Επίσης στην πορεία θα χρειαστείς αλφάδι καθαριστικό βελόνας βουρτσάκι και λοιπά καθαριστικά δίσκων, αντιστατικό πιστόλι, ίσως ένα καλό mat για το πλατό και μπόλικο μεράκι.
Η ανταμοιβή όμως είναι μεγάλη...

Επισημαίνω το θέμα της καθαριότητας των δίσκων και της προσεκτικής ρύθμισης του όλου.

Αυτά για την ώρα.

Reaction score
0

Κάποιοι μου πρότειναν και το Michell .Ποιά η γνώμη σας ?????

Reaction score
0
Τελικά όλα αυτά φαίνονται πλέον και σε εμένα αρκετά ενδιαφέροντα.... Αφορμή είναι ένα ΠικΑπ Thorens TD125 MKII που έχω κληρονομήσει άπό τον πατέρα μου και πρόσφατα ασχολήθηκα με αυτό. Έχει κεφαλή Shure M55 E και τον βραχίονα που έιχε από την ΜΑΜΑ του από ότι είδα στο internet με το σύστημα antiskate βέβαια κατεστραμένο. (Νομίζω έγώ το χάλασα όταν ήμουνα μωρό!)

Έχω δύο απλές ερωτήσεις. Μηπως γνωρίζει κανείς που και ΑΝ αξίζει να το επισκευάσω??? (Αξίζει να αλλάξω βραχίονα ολόκληρο?)

Που μπορώ στην Αθήνα να προμηθευτώ μια βελόνα???

Προς το παρόν αγόρασα μια βελόνα από Internet www.styli.co.nz και περιμένω να έρθει για να δώ αν και πως πάιζει!

Το καθάρισα, άλλαξα ιμάντα, ρύθμισα λίγο τον βραχίωνα στο περίπου με το "ένστικτό" αφού δεν έχει βελόνα και.... Γοητέυτηκα όταν είδα την απλότητα που επικρατούσε στο εσωτερικό του μηχανήματος! Μάζεψα πίσω μου όλα τα παλιά βινύλια και περιμένω να το ακούσω ποια μετά από 18 χρόνια περίπου.

ΚΑΘΕ συμβουλή είνα ευπρόσδεκτή.

Υ.Γ. Αν γνωρίζει κανένας συντονιστης ότι υπάρχει πιο σχετικό thread για αυτό το post παρακαλώ να το μεταφέρει!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
0
Μια ερώτηση για ένα κολλητό... έχει συνδέσει το παλιό του πικαπ στον καινούργιο του ενισχυτή και παίζει κανονικα. Τα ηχεία όμως κάνουν ένα ΠΟΛΥ δυνατό "Βόμβο"... Και η ποιότητα του ήχου είναι απαράδεκτή... Γνωρίζει κανείς από τι μπορεί να προέρχεται αυτός ο ήχος???

Reaction score
0
έχει Input που γράφει PHONO... τώρα για τα mm/mc ΔΕΝ ξέρω ΚΑΝ τι σημαίνουν! είναι ένας απλός δικάναλος ΟΛΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ενισχυτής!!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Κοιτα αν έχει ενα κουμπακι που να γράφει mm/mc και σε ποια θέση απ τις 2 είναι το κουμπι.

Reaction score
0
Δεν είναι σπιτι αλλά μου είπε ότι μπροστά ΔΕΝ έχει σίγουρα! αν εχει πίσω σε ποια μεριά λες ότι πρέπει να είναι friend???? προφανώς στην ανάποδη????

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_