Γνώμες για εγκατάσταση ηχείων 5.1

Reaction score
0
Πήρα πρόσφατα το σετ 5.1 Jamo S 426 HCS 3. Πρωτού αρχίσω να τρυπάω τον τοίχο θα ήθελα και μια 2η γνώμη για να είμαι σίγουρος.Τα πίσω ηχεία επειδή υπάρχει κολώνα και για να μην εμποδίζουν οι βάσεις Vogels VLB 200 https://www.vogels.com/en-us/c/vlb-200-loudspeaker-wall-mount-2x θα έχω θέμα αν τα βάλω σε ύψος 2,2 μ (από το 1,5 που λέει το manual των Jamo) ?

Όσον αφορά το κεντρικό αν κρεμαστεί στον τοίχο αλλά μπορστά μπει η 50αρα TV θα έχω θέμα ? Ο τοίχος έχει βιβλιοθήκη/ράφια και γι αυτό δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος.

Ευχαριστώ.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.577
Σχετικά με τα πίσω ηχεία, κάποια απώλεια θα την έχεις, όμως μέσω του av κάπως διορθώνεται το πρόβλημα, ειδικά αν ο av σου έχει και αυτόματη ρύθμιση ηχείων με μικρόφωνο σίγουρα θα τακτοποιηθεί το πρόβλημα. Για το κεντρικό, αν είναι πίσω από την οθόνη, και καλύπτεται από αυτήν, εκεί είσαι ofsite. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τον λόγο...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.577
Πάλι καλά, πιστεύω ο Yamaha θα καταφέρει να σου τακτοποιήσει το θέμα και σίγουρα θα διορθωθούν οι όποιες απώλειες.
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ. Εκείνο λοιπόν που έχω προσέξει σχετικά με εγκαταστάσεις φίλων είναι ότι δύσκολα επιτυγχάνεται ο '''ηχητικός κύκλος''' που πρέπει να διαθέτει κάθε σωστή εγκατάσταση.
Υπάρχουν λοιπόν ειδικά dvd που βοηθούν πολύ σε αυτό το θέμα. Με λίγα λόγια αφού σε βοηθήσουν στην τακτοποίηση των επί μέρους ρυθμίσεων, στο τέλος στέλνουν ένα ήχο ξεκινώντας από το αριστερό εμπρός ηχείο, κατόπιν στο κεντρικό, έπειτα στο εμπρός δεξί, μετά στο πίσω δεξί, φτάνουν στο πίσω αριστερό και ξανα καταλήγουν στο εμπρός δεξί και πάλι από την αρχή. Η ηχητική ακολουθία κατά την διαδικασία αυτή, θα πρέπει να είναι παντού η ίδια (ηχητικός κύκλος με εσένα στην μέση) , χωρίς ανεβοκατεβάσματα, απώλειες, διακοπές κλπ. αν ναι τότε είσαι εντάξει διαφορετικά κάπου (όπως πχ στο δικό μου σύστημα) δεν θα έχεις την σωστή ακολουθία και θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στις ρυθμίσεις μέσω του Yamaha ώστε να διορθώσεις το πρόβλημα.

Το dvd υπάρχει και μπορώ να κάνω αντίγραφο αν θες τέτοια βοήθεια, πάντως.

Επίσης συμφωνώ με τον κύριο Σακκά παραπάνω...

Last edited:

Reaction score
0
@George Sakkas

Ο χώρος είναι γύρω στα 12 τετραγωνικά.Άρα νομίζω οι όποιες απώλειες περιορίζονται. Δηλ. το καλύτερο είναι να τα βάλω στο 1,5μ που λέει το manual ? Επίσης έχω ακούσει την άποψη ότι τα πίσω πρέπει να μπαίνουν σε ύψος 1μ από το κεφάλι των θεατών.Σε αυτη την περίπτωση πάμε στο 1,8-2μ ανάλογα τον θεατή.

@Vakis2000
Δεν θα ήθελα να σε βάλω σε κόπο. Αν μπορείς να μου πεις τον τίτλο μπας και το βρώ πουθενα ή αν μπορείς να το βάλεις κάπου να το κατεβάσω ?

Reaction score
834
Ο χώρος είναι γύρω στα 12 τετραγωνικά.Άρα νομίζω οι όποιες απώλειες περιορίζονται. Δηλ. το καλύτερο είναι να τα βάλω στο 1,5μ που λέει το manual ? Επίσης έχω ακούσει την άποψη ότι τα πίσω πρέπει να μπαίνουν σε ύψος 1μ από το κεφάλι των θεατών.Σε αυτη την περίπτωση πάμε στο 1,8-2μ ανάλογα τον θεατή.
Αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, βάλτα πιο ψηλά και δώστους μια κλίση από τις βάσεις που θα τα κρεμάσεις - δεν θεωρώ ότι είναι τόσο κρίσιμο άλλωστε, μιας και την έντασή τους θα τη ρυθμίσει ο ενισχυτής.

Αγαπητέ @Vakis2000 σε περίπτωση που ανεβάσεις κάπου το DVD, με ενδιαφέρει κι εμένα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.577
Τώρα βρίσκομαι στην Αίγινα (Μακριά από τον γνωστό...), το Σαββατοκύριακο όμως επιστρέφω.

Είναι ένα παλιό dvd (έχει γίνει όμως πάρα πολύ καλή δουλειά ) ένθετο από το περιοδικό Hi Tech αν το θυμάται κανείς!
Εκτός από τον ήχο, ρυθμίζει πάρα πολύ καλά και τις παραμέτρους (χρώμα, κλπ) της tv.
Επίσης έχει και κάποια τεστ με όλα τα γνωστά τότε κύρια φορμά (dolby digital, dts κλπ).
καλή περίπτωση!
Φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρχει στο διαδίκτυο.
Η περιοχή μου είναι η Νέα Σμύρνη .
Από Δευτέρα λοιπόν το τακτοποιούμε.

Ιάκωβος.

Reaction score
0
Αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, βάλτα πιο ψηλά και δώστους μια κλίση από τις βάσεις που θα τα κρεμάσεις - δεν θεωρώ ότι είναι τόσο κρίσιμο άλλωστε, μιας και την έντασή τους θα τη ρυθμίσει ο ενισχυτής.

Αγαπητέ @Vakis2000 σε περίπτωση που ανεβάσεις κάπου το DVD, με ενδιαφέρει κι εμένα.
Οι VBL200 δεν έχουν βίδες. Στις δοκιμές που έχω κάνει μέχρι τώρα το ηχείο δεν πιάνει και πολύ καλά. Αν και εξαρχής έλεγα να τα βάλω με κλίση το ψιλοφοβάμαι λόγο βάρους.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.577
Ευτυχώς υπάρχει δυνατότητα και χωρίς μεγάλες αποκλίσεις στον ήχο, να μην ακολουθήσουμε πιστά τους κανόνες. Αρκεί να γίνει σωστή ρύθμιση.
Επίσης βοηθά πάρα πολύ και η κλίση των ηχείων όπως πολύ σωστά αναφέρει παραπάνω ο Γιώργος!

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, ή από τα προσπέκτους του ενισχυτή κυρίως αλλά και των ηχείων, θα βρεις τον σωστό τρόπο τοποθέτησης των ηχείων. Επίσης το dvd αναφέρει όλους αυτούς τους κανόνες.

Reaction score
834
Ιάκωβε δεν υπάρχει καμία βιασύνη (άλλωστε κι εγώ δεν ζω στην Αθήνα πλέον). Όταν με το καλό επιστρέψεις, θα βρεθεί κάποιος τρόπος. Ευχαριστώ και μόνο για την καλή διάθεση πάντως!

@Vasilis07 Απ' όσο είδα, οι βάσεις κρατάνε 20 κιλά και παίρνουν μέχρι 15 μοίρες κλίση (και η Vogels είναι σοβαρή εταιρεία, δεν γράφει μπούρδες στις προδιαγραφές της). Αν παρόλα αυτά δεν νιώθεις "ψυχολογικά" καλά, βάλε μεταλλικά ούπα στον τοίχο και νομίζω θα είσαι μια χαρά.

Καλή επιτυχία.

Reaction score
0
@Vasilis07 Απ' όσο είδα, οι βάσεις κρατάνε 20 κιλά και παίρνουν μέχρι 15 μοίρες κλίση (και η Vogels είναι σοβαρή εταιρεία, δεν γράφει μπούρδες στις προδιαγραφές της). Αν παρόλα αυτά δεν νιώθεις "ψυχολογικά" καλά, βάλε μεταλλικά ούπα στον τοίχο και νομίζω θα είσαι μια χαρά.

Καλή επιτυχία.
Oi αμφιβολίες μου δεν αφορούν την στήριξη στον τοίχο. Το ηχείο δεν πιάνει πάνω στη βάση. Πίσω έχει 2 βίδες αλεν οι οποίες πιέζουν το ηχείο προς τα εμπρός. Το ίδιο θέμα είδα έχει και άλλος στο amazon.co.uk.

Reaction score
0
Οι βάσεις για τα πίσω εγκαταστάθηκαν σε ύψος 1,69μ. Για το κεντρικό τί βίδες θα προτείνατε ? Προσπάθησα με γάντζους αλλά το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε. Έγινε και φθορά στην ψευτοεπένδυση του ηχείου.

Attachments

Reaction score
1.391
δεν χρειαζετε κανενα dvd ..πλεον ολα τα κανει ο av...

τωρα για τα πισω... ποιος βαζει σε σαλονι στο εναμιση μετρο? και γιατι ειναι αυτο το σωστο?στο σινεμα περασες ποτε διπλα απο καποιο ηχειο και το χτυπησες με τον αγκωνα?
ιδικα το ηχειο σου που δεν ειναι διπολο κλπ, βαλτο στα μετρα που σε βολευει στο υψος, και σωσε οση κληση σε βολευει επισης...τα υπολοιπα αστα στον yamaha...

τωρα για το κεντρικο δεν καταλαβα τι θελεις να πεις...
θα ειναι πισω απο την tv η απο επανω της θα κρεμαστει?

Reaction score
0
δεν χρειαζετε κανενα dvd ..πλεον ολα τα κανει ο av...

τωρα για τα πισω... ποιος βαζει σε σαλονι στο εναμιση μετρο? και γιατι ειναι αυτο το σωστο?στο σινεμα περασες ποτε διπλα απο καποιο ηχειο και το χτυπησες με τον αγκωνα?
ιδικα το ηχειο σου που δεν ειναι διπολο κλπ, βαλτο στα μετρα που σε βολευει στο υψος, και σωσε οση κληση σε βολευει επισης...τα υπολοιπα αστα στον yamaha...

τωρα για το κεντρικο δεν καταλαβα τι θελεις να πεις...
θα ειναι πισω απο την tv η απο επανω της θα κρεμαστει?

Για τα πίσω θεωρείς ότι και το 1,5 είναι υπερβολή ? Σε τι υψος πρέπει να τα βάλω δηλ. ?

Το κεντρικό θα κρεμαστεί τελικά πάνω από την τηλεόραση. Έχει 2 κρεμαστάρια από πίσω. Το έβγαλα φωτό

Attachments

Reaction score
1.391
ασς πουμε εγω τα δικα μου τα εχω στα 2 μετρα..
ειναι διπολα , αλλα κ παλαιοτερα που ειχα σαν τα δικα σου, ψηλα ειχα καλυτερο σαραουντ...

αν φυσικα , για σαρουντ ηχειο βαλεις οπως ειναι τα μπροστα, δηλ δαπεδου ηχειο , εκει κερδιζεις αλλου και κανει καλη δουλεια στο 1μιση μετρο.
το ειχα δοκιμασει 2 φορες και αυτο...

Reaction score
834
Για τα πίσω θεωρείς ότι και το 1,5 είναι υπερβολή ? Σε τι υψος πρέπει να τα βάλω δηλ. ?

Το κεντρικό θα κρεμαστεί τελικά πάνω από την τηλεόραση. Έχει 2 κρεμαστάρια από πίσω. Το έβγαλα φωτό
Οι υποδοχές που έχει το ηχείο για τη στερέωση στον τοίχο είναι για βίδα με φαρδύ κεφάλι (φαίνεται άλλωστε και στο σχέδιο που έβαλες παραπάνω). Μην προσπαθείς με γάντζους, δεν θα κάνεις δουλειά.

Βίδες και μεταλλικά ούπα και είσαι ΟΚ.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.577
Καλημέρα, όσοι θέλετε αντίγραφο του DVD στείλτε προσωπικό μήνυμα με τα στοιχεία σας.

Reaction score
0
Κάτι ψιλό off (είχα ανοίξει και θέμα για ενισχυτή αλλά δεν είδα κάποιο σχόλιο)

Στην κατηγορία χρημάτων θεωρείται ιδανική την επιλογή του Yamaha RX-V779 ? Νομίζω ότι δεν υποστηρίζει dolby atmos.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.577
Yamaha:
Η επιλογή μου, ύστερα από μεγάλο ψάξιμο:

α. Υπερέχει σε ποιότητα ήχου (μουσική) από τους ανταγωνιστές, ειδικά με την επιλογή pure direct.
(Σημαντική διαφορά αν ακούμε μουσική, δηλαδή ο ήχος έρχεται πιο κοντά από τους ανταγωνιστές στην ποιότητα ενός stereo apl.)

β. Υπερέχει σε αριθμό dsp προγραμμάτων.

Ο παραπάνω έχει επίσης και μεταλλική πρόσοψη.

Όμως δυστυχώς στα τελευταία μοντέλα της σειράς 7 αφαιρέθηκε η δυνατότητα εξόδων, για χρήση τελικού ενισχυτή.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.314
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale