Γνώμες για ενισχυτή

Reaction score
0
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα:102:

Στο θέμα μας τώρα, σε λίγο καιρό ο πατέρας μου θα μου παραχωρήσει τον ενισχυτή του, έναν audiolab 8000A που πρέπει να τον έχει πάνω 10-13 χρόνια ξέρετε τίποτα για αυτόν τον ενισχυτή? Θα καλύψει τις ανάγκες ενός εντελώς πρωτάρη σε θέματα ηχείων ενισχυτών κλπ. Υπόψην οτι ο ενισχυτής θα συνδεθεί πάνω σε 2 infιnity ηχεία και ως πηγή θα βάλω τον υπολογιστή μου συνδέοντάς τον με mini jack σε 2 rca, τι αποτελέσματα λέτε να έχω?

Γενικά ότι συμβουλή έχετε θα χαιρόμουν να την ακούσω.

Ευχαριστώ πολύ :102:

Reaction score
2.566
Oι παλιοί audiolab νομίζω ήταν αρκετά αξιοπρεπής ενισχυτές, οπότε είναι ένας καλός ενισχυτής για ξεκίνημα, πάρε οπωσδήποτε και μια καλή κάρτα ήχου ή κανά usb>spdif transport + dac (διάβασε λίγο στη κατηγορία "ψηφιακές πηγές") και θα είσαι μια χαρούλα!
Ποιά είναι τα ηχεία σου ακριβώς?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Απάντηση: Γνώμες για ενισχυτή

O ενισχυτής θα σε αφήσει απολύτως ικανοποιημένο. Μάλλον θα χρειάζεται ένα ψεκασμό στο pot στάθμης, μιας και αυτό θα είναι φθαρμένο, (είναι χαμηλής ποιότητας). Όπως σου λέει και ο ep4nder, πάρε μια usb κάρτα ήχου. Η αναλογική έξοδος του υπολογιστή ίσως να μη σε αφήσει ικανοποιημένο. Δώσε ένα 100άρι - 150άρι, και πάρε μια Juli@ ή Maya (αν ο υπολογιστής είναι desktop), ή μια EMU 202 - 404, αν είναι laptop. Θα σου δώσουν πολύ καλύτερο ήχο.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, μέχρι τώρα τον υπολογιστή τον δουλεύω με την Onboard κάρτα ήχου αλλά έχω και μια άλλη φθηνή creative που την συνδέω με pci δυστυχώς αυτήν την στιγμή είναι οι μόνες εναλλακτικές γιατι για να αγοράσω κάρτα ήχου δεν με κόβω τουλάχιστον τώρα εκτός και αν βρω αυτό usb>spdif transport + dac που λεει ο φίλος σχετικά φθηνά. Τα ηχεία μου είναι τα infinity RS-9B http://cgi.ebay.com/Vintage-Infinity-RS9b-RS-9b-Audiophile-Shelf-Speakers-/120436006246

Μάλλον θα χρειάζεται ένα ψεκασμό στο pot στάθμης
μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αναλυτικότερα?

Reaction score
0

ενοει οτι μαλλον θα πρεπει να ριξεις λιγο spray επαφων στο ποτενσιομετρο(αυτο που γυρναμε) του volume γιατι ειναι πολυ παλιο.ισως να σου κανει μερικα χρατσ χρουτσ οταν πειραζεις την ενταση.

Reaction score
0

ενοει οτι μαλλον θα πρεπει να ριξεις λιγο spray επαφων στο ποτενσιομετρο(αυτο που γυρναμε) του volume γιατι ειναι πολυ παλιο.ισως να σου κανει μερικα χρατσ χρουτσ οταν πειραζεις την ενταση.
Ναι οκ κι εγώ αυτό κατάλαβα αλλα δεν ημουν σίγουρος πάντως αν και παλιός δεν είναι σε μια υπόγα να τον τρώει η υγρασία και η σκόνη είναι κανονικά συνδεδεμένος με ηχεία dvd κτλπ και τον λειτουργούμε σχετικά συχνά.

Reaction score
2.566
Aς το usb>spdif transport + dac, με μια κάρτα σαν κι αυτές που λέει ο ΚΚ θα είσαι μια χαρά! Αξίζει, πίστεψέ μας!

Reaction score
0

Οτι αξίζει είμαι σίγουρος το θέμα είναι οτι δεν διαθέτω τα λεφτά αλλά την θεωρώ μια πολύ κλή μελλοντική αγορά ευχαριστω για τις συμβουλες :)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.531
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος