Γνώμες για επιλογή DAC

Reaction score
33
Καλή σας μέρα.
Σκοπεύω να προχωρήσω σε αγορά ενός Bluetooth dac στη κατηγορία τιμής 100-150 ευρώ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν σε αυτή τη κατηγορία τιμής αξίζει, αντί για σκέτο Bluetooth, να πάρω ένα dac με Bluetooth (πχ Loxjie D30 ή EP3A DAC) για να αναβαθμίσω ηχητικά και το υπάρχον CD player που έχω (Technics SL-PS840). Με λίγα λόγια αναβαθμίζεται η απόδοση του CD player ή όχι;
Θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη συνάδελφων που έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο.

Ευχαριστώ.

Reaction score
7.089
Καλή σας μέρα.
Σκοπεύω να προχωρήσω σε αγορά ενός Bluetooth dac στη κατηγορία τιμής 100-150 ευρώ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν σε αυτή τη κατηγορία τιμής αξίζει, αντί για σκέτο Bluetooth, να πάρω ένα dac με Bluetooth (πχ Loxjie D30 ή EP3A DAC) για να αναβαθμίσω ηχητικά και το υπάρχον CD player που έχω (Technics SL-PS840). Με λίγα λόγια αναβαθμίζεται η απόδοση του CD player ή όχι;
Θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη συνάδελφων που έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο.

Ευχαριστώ.
To D30 είναι πιο ακριβό στα 270 ευρώ,ακόμα και η προηγούμενη έκδοση ήταν στα 170 και με τα μεταφορικά έφτανε 185-190. Όσο για το δεύτερο προτίμησε καλύτερα αυτό.....

δεν ξέρω κατά πόσο θα βελτιωθεί ο ήχος από το Technics,γιατί μπορεί το ψηφιακό κομμάτι να είναι καλύτερο,αλλά το αναλογικό δεν ξέρω.

Reaction score
33
Ναι έχεις δίκιο για το D30, απλά έβαλα τη κατηγορία (τιμής) που θέλω να κινηθώ.

Όσον αφορά το αναλογικό κομμάτι είναι και μένα ο προβληματισμός μου γιατί, όσον αφορά το Technics, ήταν το δυνατό του σημείο.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.098
Υπάρχει δηλαδή bluetooth receiver στα 100-150€ που να ΜΗΝ έχει άλλες εισόδους;

Προσπαθώ να καταλάβω τον προβληματισμό για το DAC με bluetooth vs σκέτο bluetooth.
Και το σκέτο bluetooth ένα DAC είναι στην ουσία. Γι'αυτό ρωτάω, υπάρχει κάτι τέτοιο σε αυτή την κατηγορία που να μην έχει και μια οπτική είσοδο π.χ.;

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.098
αυτό είναι μόνο bluetooth και όχι dac (δεν έχει φηφιακές εισόδους).
Αφού έχει και αναλογικές εξόδους. Άρα είναι και DAC.

Προσωπικά πάντως δεν θα έδινα 150€ για ένα "κουτσουρεμένο" DAC χωρίς άλλες εισόδους. Είτε θα έπαιρνα κάτι φθηνότερο (μόνο για το Bluetooth), είτε ένα full featured DAC με bluetooth.

Reaction score
33

Προσωπικά πάντως δεν θα έδινα 150€ για ένα "κουτσουρεμένο" DAC χωρίς άλλες εισόδους. Είτε θα έπαιρνα κάτι φθηνότερο (μόνο για το Bluetooth), είτε ένα full featured DAC με bluetooth.
Το θέμα είναι τι γίνεται σε σχέση με το Technics…

Reaction score
7.089

προφανώς και έχει dac, αφού μετρατρεπει ψηφιακό σε αναλογικό, αλλά ενώ κατάλαβες τι εννοώ, για κάποιο λόγο κάνεις ένα περιττό σχόλιο.

Παντως dac αυτής της κατηγορίας,δύσκολα θα βελτιώσει τον ήχο ενός καλού cd player.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.098
Το θέμα είναι τι γίνεται σε σχέση με το Technics…
Δεν θα μπορέσει να στο απαντήσει κανείς αυτό με σιγουριά. Ακόμα και να ξέραμε ποιό τσιπάκι φοράει το Technics, είναι και θέμα συνολικότερης υλοποίησης, όχι μόνο τσιπ. Άρα πιάσ'το αυγό και κούρευτ'ο.

Αν έπρεπε να μαντέψω, θα συμφωνήσω με τον κύριο από πάνω, δύσκολο να ακούσεις διαφορά. Από ηχεία δεν το συζητάμε καν, από ακουστικά ίιισως, τι να πω. Δεν αξίζει πάντως να "επενδύσεις" με αυτό το σκεπτικό.

Εγώ θα έπαιρνα ένα full featured DAC απλώς και μόνο με τη λογική ότι αφού διαθέτω αυτά τα χρήματα, να πάρω μια συσκευή με πλήρη λειτουργικότητα, όχι κουτσουρεμένη. Μπορεί στο μέλλον να τη χρειαστώ σε ένα άλλο σενάριο χρήσης. Αλλιώς μόνο για το bluetooth να δώσω λιγότερα, αφού υπάρχουν επιλογές. Με αυτή την έννοια το λέω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss