Γνώμες για Subwoofer

Reaction score
135
Απορια

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους,

Καλησπερα,
Επειδη ειμαι ψιλο ασχετος και βλεποντας οτι εχεις γνωσεις με το αντικειμενο και συγκεκριμενα με τα Sub θα ηθελα να μου πεις την γνωμη σου αν ειναι ευκολο για τα πρακατω SUb.
Εχω ενα χωρο 40 τ.μ και ηχεια τα Dali Ikon 6....
Ψαχνωντας για sub ειχα βαλει ενα ταβανι στα 450 και επιλογες τα Sunfire sds-10 και Erthquake s-10....Μετα απο λιγο ψαξιμο στο forum διαβασα πολυ καλες κριτικες απο σενα και αλλα μελη του forum των φτηνων svs(500) + μεταφορικα = 550.Ακομα εχω βρει και το Monitor audio aw12 στα 590 ευρω...
Η χρηση του θα ειναι κυριως για μουσικη αλλα θελω να κανει και την δουλεια στις ταινιες...
Ποια πιστευεις οτι θα ηταν η καυτερη επιλογη και αν αξιζει να δωσω τα 100-150 ευρω παραπανω για ενα απ τα Svs η Monitor audio...
Ευχαριστω και συγνωμη για το θαρρος που πηρα...
Φιλικα, Αλεξανδρος

Reaction score
135
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους,

Εδώ και 2-3 μήνες έχω μπεί στη διαδικασία δημιουργίας ενός 5.1 συστήματος και όπως και πολλοί άλλοι έχω κολλήσει με την
επιλογή του Subwoofer. Μετά απο πολλά review και διάβασμα σε θέματα του forum έχω καταλήξει σε μερικά και αν ήταν εύκολο θα ήθελα τη γνώμη σας για τα πρακατω SUb.

Έχω ενα χώρο 40 τ.μ και ηχεία τα Dali Ikon 6....
Ψάχνωντας για sub είχα βάλει ένα ταβάνι στα 450 και επιλογές τα Sunfire sds-10 και Erthquake s-10....
Μετα απο λίγο ψάξιμο στο forum διάβασα πολύ καλές κριτικές απο μέλη του forum των φτηνών svs(500) + μεταφορικά= 550. Ακομα εχω βρει και το Monitor audio aw12 στα 590 ευρώ, επίσης στα 550+ πάνε και τα Velodyne cht-10 και Sunfire Sds-12...

Η χρήση του θα είναι 60% μουσική 40 ταινίες...
Ποιά πιστέυετε οτι θα ήταν η καλύτερη επιλογή και αν αξίζει να δώσω τα 100-150 ευρώ παραπάνω για ενα απ τα Svs , M.A, Cht-10 και sds-12...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469
Απάντηση: Απορια

Aν όντως ισχύει αυτή η τιμή για το monitor audio(καινούργιο;),τότε δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κάτι καλύτερο σε αυτό το κοστολόγιο.
Και είναι και εμφανίσιμο το ρημάδι..

Reaction score
135
Απάντηση: Απορια

Συγνώμη αλλά πατώντας προεπισκόπηση ξεκίνησα το θέμα κατα λάθος...
Παρακαλώ τους Admin να διαγράψουν, κλειδώσουν το παρών θέμα

Reaction score
135
Απάντηση: Γνώμες για Subwoofer

Το monitor audio αποσύρεται απ τις επιλογές .Ήταν demo κομμάτι απο μαγαζί γι αυτό διικαιολογείται αυτή η τιμή. Αναμένω γνώμες για τα υπόλοιπα....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469

To svs pb1000 ή το sds-12.
Αλλά όποιο και απ τα 2 να πάρεις προσπάθησε να το έχεις όσο το δυνατόν κοντά σου.

Reaction score
5

Καλημέρα, επειδή και εγώ είμαι στα ίδια ερωτήματα αυτό το καιρό, μαζεύω λεφτά για να πάρω ένα PB-1000. Πιστεύετε ότι σε αυτά τα λεφτά είναι η καλύτερη αγορά ως value for money το SVS?

ο χώρος μου ας πούμε ότι είναι 7μ * 5μ * 2μ ύψος. και το sub θα μπεί το πολύ 2 μέτρα μακρυά μου στα αριστερά του καναπέ να με κοιτάει. ( ο καναπές απο τα μπροστά ηχεία, απέχει 3μ.

ευχαριστώ

Reaction score
135

Μια ερώτηση πρωτάρη, γιατί να προτιμήσω το pb-1000 το οποίο είναι 10'' και όχι το Sb-1000 το οποίο είναι 12'' ;
Δηλαδή γιατί να προτιμήσω ενα ported 10αρι απο 12αρι sealed ;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.469

Γιατί λόγω σχεδίασης,ported,είναι-λογικά-ικανότερο να βγάλει μεγαλύτερες εντάσεις,παρόλο το μικρότερο μεγάφωνο.
Εντάξει δεν θα είναι μεγάλες οι διαφορές,δεν είναι χαζοί στην SVS,μιας και για χωροταξικούς και αισθητικούς-κυρίως-λόγους προσπαθούν να βγάλουν την απόδοση του pb από μια μικρότερη και κλειστή καμπίνα.Φαίνεται και απ τα γραφήματα που δίνουν στην εκάστοτε προϊοντική ιστοσελίδα τους αλλά σε αυτές τις διαφορές μεγαφώνων σχεδόν πάντα μια ported σχεδίαση δίνει μεγαλύτερη ένταση.Ζωτικό μιας και ο χώρος σου είναι στα 40τμ.

Reaction score
5

charlie, σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει και εγώ τόσο καιρό που τα ψάχνω αυτά τα 2....

το PB-1000 σύμφωνα με την ίδια την SVS είναι πολύ ανώτερο για ένα home theater απο το SB-1000. Κυρίως για ταινίες και μετά μουσική. Φυσικά όσοι το έχουν αγοράσει και βλέπω τι αναφέρουν για αυτό, λένε πως σαν μουσικό ηχείο τους έχει εντυπωσιάσει πάρα πολύ. Το PB-1000 φτάνει πολύ χαμηλά, κοντά στα 20, ενώ το SB-1000 όχι. Ο μόνος λόγος που το βγάλανε το SB είναι για αυτούς με περιορισμένο χώρο.

οπότε σε αυτή τη περίπτωση το 12'' δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο του 10'' απαραίτητα.

Reaction score
135

Βασικά έχω καταλήξει σε ενα εκ των Pb-1000 ή SDS-12. Η απορία μου είναι μήπως το pb-1000 είναι μικρό για τα ηχεία μου καθώς το SDS έχει μεγαλύτερο max db ; Και μήπως θα έπρεπε να κάνω λίγο υπομονή για να μαζευτεί μασούρι για ένα SB12-nsd μιας και η εποχή δεν δίνει περιθώρια για λάθος αγορές ;

Reaction score
28
Βασικά έχω καταλήξει σε ενα εκ των Pb-1000 ή SDS-12. Η απορία μου είναι μήπως το pb-1000 είναι μικρό για τα ηχεία μου καθώς το SDS έχει μεγαλύτερο max db ; Και μήπως θα έπρεπε να κάνω λίγο υπομονή για να μαζευτεί μασούρι για ένα SB12-nsd μιας και η εποχή δεν δίνει περιθώρια για λάθος αγορές ;
Μια χαρά και σίγουρη επιλογή τον sunfire μην το φοβάσαι καθόλου!!!!

Reaction score
512

πολλες φορες συνανταμε 30-40 hz kαι σε ταινιες και σε μουσικη και με τα τετραγωνικα σου κουμπι:thumbsup:

Reaction score
512

Το αγορασα (impact 12'')την ανοιξη του '11 340 ευρώ καινουργιο απο Ωδες και επαιξε αξιοπρεπεστατα στα 18τμ εναμιση χρονο. Επειτα το τσιμπησε φιλος κολλητος παιδικος φιλος ηχοληπτης Ελληνικη Θεαματων για να το συνδιασει με το 8' rubicon ενεργα αλλα εχει μεγαλο σαλονι. Εγω τωρα βολευτηκα με το Velodyne impact 10' και μαλλον ταιριαξε πολυ καλα στο χωρο μου και κατεβαινει αρκετα χαμηλα για 10'' .Το πηρα με 220ευρώ μεταχειρισμενο στο κουτι του με τις ταινιες του το πολυ να ειχε παιξει κανεναν μηνα.

Reaction score
28
Το αγορασα (impact 12'')την ανοιξη του '11 340 ευρώ καινουργιο απο Ωδες και επαιξε αξιοπρεπεστατα στα 18τμ εναμιση χρονο. Επειτα το τσιμπησε φιλος κολλητος παιδικος φιλος ηχοληπτης Ελληνικη Θεαματων για να το συνδιασει με το 8' rubicon ενεργα αλλα εχει μεγαλο σαλονι. Εγω τωρα βολευτηκα με το Velodyne impact 10' και μαλλον ταιριαξε πολυ καλα στο χωρο μου και κατεβαινει αρκετα χαμηλα για 10'' .Το πηρα με 220ευρώ μεταχειρισμενο στο κουτι του με τις ταινιες του το πολυ να ειχε παιξει κανεναν μηνα.
Καλό ακουστο

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.378
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ