Γνώμες...HTPC ή άλλη λύση?

Reaction score
2
Εδώ και περίπου 1 μήνα πήρα το HTPC από το σαλόνι και το έχω στο δωμάτιο μου.Το σαλόνι δηλαδή έμεινε ξεκρέμαστο χωρίς HD εικόνα πλέον. Τώρα που έρχεται και το δώρο χριστουγέννων λέω να δώσω κάποια χρήματα για να εξοπλίσο το σαλόνι μου ξανά.Οι λύσεις λοιπόν που σκέφτομαι είναι 3:

1.Να αξιοποιήσω μια Mobo-cpu-ram-hdd που έχω και κάθονται αγοράζοντας αυτό το κουτί:

και ενα τροφοδοτικό.
κόστος 170 ευρώ δηλαδή ακόμα

2.
Να αγοράσω αυτό (egreat):

και να πουλήσω τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμο που έχω να κάθετε.
Κόστος δηλαδή 215 ευρώ μείον όσα βγάλω από τον εξοπλισμό που θα πουλήσω.

3.Να συνθέσω ένα νέο mini htpc από εδώ.

κόστος δηλαδή περίπου 300 ευρώ μείον όσα βγάλω από τον εξοπλισμό που θα πουλήσω.

Τι θα προτείνατε?Ακούω γνώμες και ευχαριστώ προκαταβολικά!

Reaction score
1.214
Απο τη στιγμη που εχεις ηδη htpc ξερεις εσυ ο ιδιος καλυτερα απο ολους τι σου προσφερει και κατα ποσο μπορεις να υποφερεις τα τυχον ''καμωματα του''.:137:

Δεν βοηθησα και τοσο εε ? :138:

Reaction score
0
Απάντηση: Γνώμες...HTPC ή άλλη λύση?

3.Να συνθέσω ένα νέο mini htpc από εδώ.

κόστος δηλαδή περίπου 300 ευρώ μείον όσα βγάλω από τον εξοπλισμό που θα πουλήσω.

Τι θα προτείνατε?Ακούω γνώμες και ευχαριστώ προκαταβολικά!
Το συγκεκριμένο δεν έχει φτιαχτεί για χρήση htpc, αλλά για χαμηλή κατανάλωση, και "όλα σε ένα" πισί με μικρό μέγεθος. Αν θες όμως mini itx htpc, υπάρχει άλλη πρόταση (ακριβότερη βέβαια, αλλά πολύ καλύτερη), το Ιντελ DG45FC ( http://www.intel.com/Products/Desktop/Motherboards/DG45FC/DG45FC-overview.htm ) με όλα τα καλούδια. Σε συνδιασμό με έναν 45άρη c2d θα είναι σούπερ...

Αλλη λύση θα ήταν , αν δεν κάνεις βαριές δουλειές στο δωμάτιο σου (π.χ. μόνο ίντερνετ, κανά κείμενο κλπ) να επιστρέψεις το παλιό σου htpc στο σαλόνι, και να φτιάξεις ένα μίνι πισάκι με τον άτομ για το δωμάτιο...

Reaction score
2
Το "παλιό" HTPC το έχω πλέον και για gaming. Αυτό που έχω βαρεθεί με τα htpc είναι ότι τα μέλη της οικογένειας μου (μάνα,πατέρας,αδερφός,αδερφή) δεν είναι εξοικιωμένοι με pc και τους φαίνεται εξαιρετικά πολύπλοκο.Ενώ με το egreat πχ μπορούν πολύ απλά να βλέπουν HD υλικό...

Reaction score
164
Φοβάμαι ότι και εκεί ίσως ζοριστούν...
Ιδίως αν είναί, όπως η μητέρα μου, που βρίσκει και το μενού των DVD ακατανόητο!

Reaction score
2
Φοβάμαι ότι και εκεί ίσως ζοριστούν...
Ιδίως αν είναί, όπως η μητέρα μου, που βρίσκει και το μενού των DVD ακατανόητο!
Ομοιοπαθείς είμαστε φίλε μου...Προσπαθώ να τους τα εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται χωρίς αποτέλεσμα.Το ενδεχόμενο να καταλάβουν πως δουλεύει το HTPC το θεωρώ αδύνατο οπότε λέω να το γυρίσω σε egreat.

Εσύ τι λες?

Reaction score
296
επειδή και εγώ στην ίδια φάση είμαι, τελικά τι απόκανες?
Σε ένα άλλο post σου, σα να θυμάμαι ότι υπονούσες ότι το htpc το έβγαλες από το σαλόνι λόγω "πρηξίματος" με τα codec και τα software, σωστά?

Reaction score
2
επειδή και εγώ στην ίδια φάση είμαι, τελικά τι απόκανες?
Σε ένα άλλο post σου, σα να θυμάμαι ότι υπονούσες ότι το htpc το έβγαλες από το σαλόνι λόγω "πρηξίματος" με τα codec και τα software, σωστά?
Μετά από πολλές διαφορετικές τοποθετήσεις,αλλαγές στο χώρο κτλ κατέληξα στο εξής:

1.Στο σαλόνι HTPC αθόρυβο απλό και μόνο με τους Players.
2.Κάπου αλλού στο χώρο file server με όλα τα αρχεία HD.

Τώρα ετοιμάζω ένα μικρό nas.Όταν ολοκληρώσω θα γράψω λεπτομέρειες για τυχόν ενδιαφερόμενους!

Reaction score
2
File server, δηλαδή? Ασύρματα?
Το ethernet είναι για εμένα μονόδρομος σε τέτοιες υλοποιήσεις όπως είπε και ο Χρήστος παραπάνω.Έχω διαβάσει για μερικούς που το κάνουν και με 802.11n αλλά αν έχεις δυνατότητα ethernet μην το σκέφτεσαι καν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts