Γνώμη για ηχεία για ενισχυτή Ηarman Κardon 255

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους...πριν λίγες μέρες απέκτησα τον Η/Κ255 και τώρα ψάχνω για ηχεία. Στην αρχή σκεφτόμουν για ένα σετ 5.1 σαν το ΗΤ-4000 της Roister,μετά άλλαξα γνώμη και είπα για μεγαλα ηχεία, ακουσα τα HECO VICTA 500 και δεν με εντυπωσίασαν(ίσως εφτεγε ο ενισχυτής γιατι ανεβαζαν ενταση αφου είχες γυρίσει αρκετά το κουμπί) και τιμή γύρω στα 700...το περίργο είναι οτι ακουσα εντελώς τυχαια τα Quadral Quintas 500 και πέζανε αρκετα καλά και σε ενταση πολύ περισότερο από τα HECO και πολύ καλά μαλιστα...και η τιμή τους παρα πολύ μικρή γυρω στα 250-300 χωρίς subwoofer όμως, στην συνέχεια σκεφτικα ένα πιθανό πρόβλημα χώρου που δεν έχει διευθετηθεί λόγω του ότι τώρα θα φτιαχτεί και η σύνθεση του σαλονιού και ακούγωντας ενα ζευγάρι DALI CONCEPT 1 εντυπωσιάστικα σε σύγκριση με ότι είχα ακουσει μέχρι τώρα, διαβασα επίσεις ότι τα CONCEPT 2 είναι ακόμα καλύτερα, είναι αλλήθεια ότι τα DALI CONCEPT 1 και 2 άλλα και το CONCEPT CENTER έχουν πάρα πολύ καλή ευαισθησία (καπου 106 -109 db), θα μπορούσα πχ να αγοράσω το DALI CENTER και 1 ζεύγος CONCEPT 1 για πίσω και CONCEPT 2 για μπροστινά ή θα χάσω πολλά σε μπάσα επειδή είναι μικρότερα σε όγκο ηχεία και να βρώ και ένα καλό subwoofer να τα συμπληρώσω? όσο για το κόστος στην αρχή δεν ήθελα να ξεπεράσω τα 600 και γιαυτό σκεφτόμουν τα ετοιμα σετ όπως τα ROISTER, τώρα που βλέπω ότι δεν πολυβγένουν κοστολογικα, βάζω ενα όριο το πολύ στα 800,
Υπάρχει μήπως καμια άλλη λύση που δεν΄έχω ακούσει ή σκεφτεί και θα έπρεπε? βοηθείστε με λίγο γιατι αρχίζω να πελαγώνω και δεν είμαι και αποφασιστικό ατομο....

Reaction score
0
επίσης ο χώρος μου είναι γύρω στα 60-70 τετραγωνικά όλο ελευθερο,είσοδος σπιτιού,σαλόνι,κουζίνα και δευτερο σαλονακι και είναι έλαφρά τριγωνικό
---------τοίχος - σύνθεση----------------------είσοδος------------------------------------------/
|ΗΧΕΙΟ................................ΗΧΕΙΟ
|Κ ....................................... ΤV κενό
|Κ ......................................... TV κενό
|Κ .................................ΗΧΕΙΟ..TV κενό
|Κ ............................................. TV
|Κ ............................................... TV
|Κ ...............................................ΗΧΕΙΟ

|Καναπές
|ΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚ
|ΗΧΕΙΟ + SUBWOOFER
|_____________________
| πασο κουζίνας
|..κουζινα............................../
|..κουζινα............................/
||..κουζινα........................./
|..κουζινα........................./
|..κουζινα......................|
|_____________________|

πλευρά καναπέ γυρω στα 4 μετρα μεχρι το πάσο και πλευρά τοιχου καναπέ μεχρι ΤV περιπου άλλα 4 μέτρα, όλο το υπόλοιπο είναι free

Reaction score
50
Φίλε μου λύσεις υπάρχουν αρκετές. Δες και άλλα thread - έχουν συζητηθεί πολλές σειρές ηχείων στα χρήματα αυτά. Επιγραμματικά σου αναφέρω κάτι σε Wharfedale, Atlantic Technology κτλ...

Reaction score
0
Τα Wharfedale τα είχα σκεφτεί αλλά λόγω χαμηλώτερης ευαισθησίας γυρω στα 87-88 db για δαπέδου και χαμηλώτερα ακόμα για περιφεριακά είπα να τα αποκλείσω...αν σκεφτείς ότι ο 255 είναι 7x50 αλλα με καλά ρευματα τότε γιατι να μην εκμεταλευτώ την ηψηλή ευαισθησία κάποιων άλλων ηχείων ώστε και πιο δυνατά να παίζουν και ισως πιο καλά.αυτό τουλαχιστον ξέρω αλλα και εχω μαθει απο όσα διαβαζω εδω μέσα...όσο για τα Thread...o καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις και βάζει άλλες πρωτεραιότητες....γιαυτό ζητησα και βοήθεια και προτάσεις, βεβαια έχω να παω και σε κανα 2 ακόμα να ακουσω ηχεία αλλα και να πάρω τιμές αλλα να μην ακουω άδικα κάποιες επιλογές...

Reaction score
0
Θα σε συμβουλευα να πας μια βολτα απο Saturn και να ακουσεις τα Heco Metas 700 (αυτα θα παρω εγω και δεν κοστιζουν πανω απο 850 euros) και μετα αν θες να σου πω μαγαζι να πας να τα παρεις!

ΥΓ: θα τα συνδυασω με Harman Kardon 355 ενισχυτη!

Πανος

Reaction score
6
Κι εγώ σκέφτομαι να τσιμπήσω σε κανα μήνα τον ίδιο ενισχυτή και έχω αρχίσει ψάξιμο... δυστυχώς είμαι Κόρινθο οπότε μόνο από νετ προς το παρόν. Σκέφτομαι πάντως indiana line hc και crystal audio plasma, αν και με έχει προβληματίσει λίγο το ότι ο ενισχυτής είναι στα 50w, μήπως είναι καλύτερα να κοιτάξω και για ηχεία σε παρόμοια watt και όχι στα 100;

Reaction score
0
εγώ απέκλεισα τα crystal audio plasma γιατι δεν τα θέλω μόνο για home cinema αλλά και ήχο, όπως απέκλεισα και τα warfedale γιατι είναι 6 Ωμ και ο ενισχυτής έχει εξόδους ηχείων μονο 8 Ωμ από ότι είδα... όσο για τα 50 watt είπαμε δεν έχει πρόβλημα αν έχουν καλή ευαισθησία,απο 90+ db δηλαδή...να δουμε και άλλες προτάσεις

Reaction score
0
σήμερα ακουσα διάφορα ηχεία,ακουσα και τα indiana line αλλα τα HC 206 μόνο μιας και στο οικονομικό τα 505 ξέφευγαν αλλα και μέχρι εκείνη την ώρα δεν μπορούσα τελικά να πω με σιγουριά ότι θα χωρούσαν εκεί που ήθελα να τα στήσω όπως και οτι μου είπαν ότι καλύτερα να πάρω τα μικρά λόγω περίεργου χώρου.πάντως και τα μικρα μια χαρά δυνατά και καλά μου ακούστικαν.
παιδια σας ευχαριστώ όλους για όσες απαντήσεις μου δώσατε αλλά τελικά από ότι φαίνεται θα ανέβω ένα ακόμη σκαλοπατάκι στο οικονομικό και μετα από το σημερινό ολοήμερο ψάξιμο και άκουσμα τελικά κατέληξα σε εντελώς άλλα ηχεία τα οποία μάλιστα πρεπει να μπώ και σε διαδικασία να τα παραγγείλω...δεν τα έχω ακουσει σαν σετ 5,1 ακόμα, τα ακουσα μόνο σαν L,R και θα προσπαθήσω να πάω στο στουντιο της αντιπροσωπίας άμεσα να τα ακούσω και να τα παραγγείλω αφου κατάφερα μετα απο αρκετές συνενοήσεις με τον επιπλοποιό μου (τώρα κατασκευάζεται η σύνθεση και η βάση για TV και τα σχετικά) και κυρίως την αραβωνιαστικιά μου στο θέμα "γκουμούτσα" όπως είπε και ένας συμφορουμίτης σε έτερο thread και επειδή μακρυγορώ...η επιλογή αυτή είναι KEF C5, KEF C3, KEF C6LCR και πολύ πιθανό το αντοίστιχο subwoofer C4 αν και αυτό παίζετε, μήπως βάλω κατι πιο βαβουριάρικο όπως τα YAMAHA π.χ ή μήπως θα ήταν ιεροσυλία ? τι λέτε? να παραμείνω και στο KEF C4 subwoofer ? ή να πάρω τίποτα άλλο.....σημείωση πως δεν θέλω να ξεπεράσω τα 950-1000 ευρώ που βγαίνει περίπου....μια ερώτηση ακόμα...διαβασα στα σχετικά έγγραφα της KEF ότι το C6LCR είναι τόσο καλό ώστε να αντικαταστήσει και μάλιστα καλύτερα το C3 σαν surround L,R να το τολμήσω ή όχι? μαλιστα βγαίνει και πιο οικονομικό. όπως επίσης τελικά θεωρήτε τα συγκεκριμενα ηχεία KEF C5,C3,C6LCR καλύτερα από επιλογές του τύπου HECO VICTA 500SET 5,1 Indiana Line HC505,HC206 ή HC204,HC304 KAI CELESTION 5,1 που υπάρχουν σε προσφορά στα 700euro αυτό το διάστημα(λένε τίποτα αυτά?) περιμένω σχόλια

Reaction score
6
Καλορίζικα! Δεν παίζει θέμα χαμηλότερης απόδοσης που είναι 150 watt και ο ενισχυτής μόνο 50; Θα ήθελα πολύ να ακούσω εντυπώσεις για το τελικό αποτέλεσμα.

Reaction score
0
δεν τα πήρα ακόμα φίλε...θέλω να πιστεύω σύντομα....αν και πριν απο λίγο με επιασε μια ανασφάλεια για τα εν λόγο ηχεία....
διαβασα ενα πολύ ασχημο review από ένα site του εξωτερικού...το whathifi και μου γκρεμισε λίγο την χαρά που είχα από νωρίς ότι μάλλον ξεμπερδεψα και με το θεμα των ηχείων και ότι έκανα σωστή επιλογή....περιμένω σχολια απο τους εμπειρους γνώστες και θα δω τελικα τι θα κάνω

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale