Γνώμη για ηχεία Sansui

Μηνύματα
9
Reaction score
17
Συνφορουμίτες καλημέρα! Αρχικά εύχομαι να είστε καλά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Προτού περάσω στο δια ταύτα, νομίζω ότι οφείλω ένα update σχετικά με τον εξοπλισμό που αγόρασα μετά από πολύ ψάξιμο, ερωτήσεις, δοκιμές και αρκετές συμβουλές. Σε αυτό το σημείο να πω ότι όποιος θέλει να ρίξει μια ματιά στο αρχικό thread που είχα βάλει πριν στήσω το σύστημα που έχω τώρα, μπορεί να το κάνει πατώντας σε αυτόν τον σύνδεσμο:

https://www.avsite.gr/forum/threads/Αγορά-πικαπ-ενισχυτή-ηχείων.176501/post-2537654

Το σετάρισμά μου, το οποίο είναι στημένο σε μεγάλο σαλόνι 40τμ, περιλαμβάνει:

Ενισχυτή: Yamaha a-s2100
Πικαπ: Technics sl 1210 mk2 με την MC βελόνα at-oc9xeb
Ηχεία: KEF carina 70W

Ενισχυτής και πικάπ δουλεύουν απροβλημάτιστα, οπότε περνάω γρήγορα στο θέμα των ηχείων. Όπως θα διαβάσατε και παραπάνω, τα ηχεία μου είναι προς το παρόν τα carina 70W της KEF (είναι τα Carina I με το tweeter πάνω από τα δύο woofer, όχι τα ΙΙ που το έχουν ενδιάμεσα). Τα συγκεκριμένα ηχεία τα είχε σαν δεύτερα ο πατέρας μου, οπότε τα πήρα, τους άλλαξα foam γιατί το παλιό είχε κυριολεκτικά λιώσει και πορεύομαι με αυτά ως προσωρινή λύση εδώ και περίπου ένα χρόνο. Στο μεταξύ άκουσα αρκετά από τα σύγχρονα ηχεία που πίστευα ότι ταιριάζουν στα γούστα μου όπως:

- Klipsch RP-8000F
Πολύ καθαρά, σχεδόν “διάφανες” ψιλές λόγω της κόρνας, καλό και γεμάτο όγκο μπάσο, αυτό που με χάλασε λίγο ήταν η απουσία μεσαίων συχνοτήτων (τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά). Ένωσα ότι κάτι λείπει από το φάσμα του ήχου, δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Επίσης αρκετά άγριο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τον τσαμπουκαλεμένο ενισχυτή μου.

- KEF Q550
Γενικά αξιοπρεπής ήχος, πιο γεμάτος στο συνολικό φάσμα σε σχέση με τα Klipsch, αλλά αρκετά μουντός. Εδώ οι υψηλές συχνότητες μου φάνηκαν λιγότερο τονισμένες και το μπάσο μουντό/λασπωμένο.

- Focal Aria 936
Αυτό το ηχείο τα είχε όλα με βάση τα γούστα μου. Όγκο στα μπάσα, καθαρά και ισορροπημένες μεσαίες και κρυστάλλινες ψηλές χωρίς να ενοχλούν μετά από ώρα. Εδώ το πρόβλημα ήταν και είναι η υψηλή τιμή.

Έτσι, παρόλο που άκουσα τα παραπάνω, λίγο κάποια extra έξοδα που προέκυψαν, λίγο κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις που δε γίνονταν να αναβληθούν, για καθαρά οικονομικούς λόγους δεν μπόρεσα (κι ακόμη δε μπορώ) να πάω σε ηχεία με υψηλό κόστος. Το maximum budget που σκοπεύω να διαθέσω είναι βαριά 600-650 ευρώ.

Κάπου εκεί ήταν που άκουσα τα Sansui Sp-2000 ενός φίλου και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά ο ήχος τους. Να αναφέρω εδώ ότι τα έφερε σπίτι μου και τα άκουσα στο σύστημά μου (όπως και σε όλα τα παραπάνω που προανέφερα, εννοείται ότι η ακρόαση έγινε με τα δικά μου μηχανήματα). Αφού λοιπόν άκουσα τα συγκεκριμένα Sansui, είπα να ψαχτώ λίγο παραπάνω στο διαδίκτυο κι εκεί εντόπισα κάποια πιο “δυνατά” μοντέλα αυτής της σειράς, όπως το Sansui Sp-5500Χ και το Sansui Sp-7500Χ. Πρόκειται για ηχεία τεσσάρων δρόμων με πέντε ηχεία που στις ψηλές συνδυάζουν και κόρνα και κλάσσικά tweeter (τα παλιότερα μοντέλα είχαν και κόρνα για τις μεσαίες). Γενικά είδα ότι η μουσικόφιλη κοινότητα είναι χωρισμένη στα δύο όσον αφορά την κριτική σε αυτά τα μοντέλα. Οι μισοί λένε ότι είναι ηχεία σκουπίδια που τα ονομάζουν Kabuki κι οι άλλοι μισοί πίνουν νερό στο όνομά τους και μιλάνε για εκπληκτικό ήχο στα συγκεκριμένα δύο μοντέλα. Αξίζει επίσης να αναφέρω ότι στα αρνητικά που αναφέρουν πρώην ιδιοκτήτες είναι η μικρή καμπίνα που δεν αφήνει το μεγάλο woofer να “αναπνεύσει”. Άλλοι λένε ότι αυτό δεν ισχύει με τα συγκεκριμένα δυο μοντέλα.

Έτσι κλείνοντας περνάω στις ερωτήσεις μου:

- Ποια η γνώμη σας για τη σειρά SP της Sansui?
- Είχε/έχει κάποιος από εσάς κάποιο τέτοιο ηχείο(5500Χ ή 7500Χ)? Τι θετικά και τι αρνητικά θα έλεγε ότι έχει στα χρόνια που το ακούει?
- Πολλοί λένε ότι τα υλικά κατασκευής και η φιλοσοφία των παλιών ηχείων δε συγκρίνεται με τα “φτηνιάρικα” σημερινά (αναφέρομαι σε εισαγωγικά και advanced μοντέλα, όχι σε hi-end προφανώς). Ποια η γνώμη σας επ’ αυτού?


Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας!
 

ika

News
Μηνύματα
14.012
Reaction score
12.981
Χωρίς να τα ξέρω τα Sansui, εγώ θα απέφευγα ηχεία του '80 με μεγάλα woofer και θα κοίταγα για νεότερο ηχείο με 2 ή περισσότερα και μικρότερης διαμέτρου.
Από ιδίαν πείρα, όταν μετά από 30 χρόνια συμβίωσης με 1 woofer 12", πήγα σε 2 woofer 8" και η πρώτη εντύπωση ήταν ότι τα μπάσα ήταν γρηγορότερα. Αμερικάνικα και τα 2 ηχεία
 


Μηνύματα
9
Reaction score
17
Καλώς ήρθες.

Αυτό είναι καλωσόρισμα! Με τη σωτή την κομματάρα από μια μπάντα που δεν πήρε ποτέ όσα της άξιζαν από τη μεγαλύτερη μερίδα κοινού/δημοσιογράφων. Δεν πειράζει όμως, λίγοι και καλοί! Kαλώς σας (ξανα)βρήκα!
Υ.Γ.: RIP Pete Way
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.854
Reaction score
77.452
στην θέση σου θα προσπαθούσα να βρω(και να ακούσω) και κανένα cerwin vega σε αγγελία....
συνήθως τα δίνουν σε τιμές εντός μπάτζετ σου
 

Μηνύματα
1.399
Reaction score
1.094
Δεν έχω εμπεριά με Sansui αλλά ο κανόνας μου είναι να μην ασχολούμαι με ηχεία 20+ χρόνων. Αν είχα γνώσεις να κάνω επεμβάσεις και όρεξη να ψάχνω για ανταλλακτικά δε θα 'χα αυτόν τον κανόνα αλλά όπως όλα στο HiFi γνωρίζω ότι ένα μόνο service μπορεί να ανεβάσει αρκετά το budget.

Από αυτά που άκουσες: Από Klipsch θα έμενα μακριά, είχα και δε ξανασχολούμαι εκτός και βρω Klipschorn σε εξευτελιστική τιμή. Όλα τα KEF στα δικά μου αυτιά ακούγονται λαμπρά και με ενοχλούν ενώ όσα Focal έχω ακούσει με κάνουν να βαριέμαι, θαυμάζω τη τεχνολογία τους αλλά όχι το πως ακούγονται.

Ηχεία δεν έχω να προτείνω, δεν ενθουσιάστηκα με τις λίγες ακροάσεις που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια. Όλα έχουν ακριβύνει τόσο που οτιδήποτε κοντά στο budget (1000€) δε μου λέει τίποτα. Σίγουρα όμως θα κοίταγα μεταχειρισμένα ή θα περίμενα να ανεβάσω το budget.
 

Μηνύματα
27.232
Reaction score
25.206
Ο όρος KABUKI SPEAKERS χρησιμοποιήθηκε κυρίως από τους αμερικανούς , ουσιαστικά για γελοιοποίηση των εν λόγω ηχείων.
Το πως παίζουν ? ε! παίζουν σαν ηχεία της εποχής τους ,αλλά παίζουν καλά. Ζυγισμένα θα έλεγα.
Τα μεγάλα woofers μπορούν και μετακινούν μεγάλες μάζες αέρα ικανοποιητικά. Τώρα το πόσο καθαρό μπάσο έχουν , αυτό είναι άλλο θέμα. Να ξέρεις ότι σίγουρα θα χρειαστούν μικροεπεμβάσεις στα κρος όβερ τους ,δλδ αλλαγή ηλεκτρολυτικών πυκνωτών ίσως και κάποιων αντιστάσεων όπως ίσως και μαλάκωμα των αναρτήσεων των μιντ γούγερ - γουφερ , που σκληραίνουν με την πάροδο του χρόνου , αλλά δεν πολυμερίζονται .
Αν σου αρέσει ο ήχος τους προχώρα.
Επίσης αν βρείς πουθενά SPL 700, SPL 800 και μπορείς να τα πάρεις πάρτα με κλειστά μάτια.
 


Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
7.896
Reaction score
28.653
Από sansui sp - , .....είναι λίγο αλμυρά αλλά τι να κάνουμε .
Όπου τα βρείς πάρτα και δεν θα το μετανιώσεις .
Όσα εχουν το Α , γενικά αξίζουν σε ήχο κατι παραπάνω . Τσεκαρισμένο .

Sansui SP-L800
Sansui SP-3005
Sansui SP-300
Sansui XL-300
Sansui SP-3200Α
Sansui SP-3700Α ,....κλπ.
-

-

-

ΑΛΛΑ ...........πάρε αυτά ;)
-

-
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
Κατοχος SP-X9700 συνδεδεμένα με Pioneer SX-880 απλά παίζουν incredibly good. Τρομερό ηχείο που δεν το χαίρομαι πολύ καθότι έχω ήδη δύο συστήματα στο σπίτι πιο μοντέρνα.
 

Μηνύματα
9
Reaction score
17
Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας! Όλα όσα διάβασα είναι πολύ βοηθητικά. Με βάση τη γενικότερη έρευνα που κάνω τον τελευταίο καιρό θα ήθελα να το εξαντλήσω λίγο ακόμα με τη συγκεκριμένη μάρκα πρίν μπω στη διαδικασία να δω κάτι άλλο.

Τις τελευταίες μέρες έχω βάλει στο τραπέζι και τη λύση των SP-3500 (επισυνάπτω ενδεικτική φωτογραφία) για τα οποία έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια. Συγκεκριμένα ότι εκτός από τον πολύ ισορροπημένο και καθαρό ήχο τους, πως διαθέτουν και μαγνήτες Alnico οι οποίοι τουλάχιστον στις ηλεκτρικές κιθάρες (Fender) είχαν εξαιρετική φήμη.

Όποιος γνωρίζει σχετικά ή ήταν κάτοχος των συγκεκριμένων ας γράψει δυο λόγια για την εμπειρία του με αυτά. Θα με βοηθούσε αρκετά!
 

Attachments



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.867.042
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top