Γνώμη για νεα εγκατάσταση home cinema

Reaction score
0
Γεια σας συμφορουμίτες και συμφορουμίτισες! Παρακολουθώ καιρό το forum, αλλά δεν συμμετέχω ενεργά. Τώρα όμως κάνω ανακαίνιση στο σπίτι και ήρθε η ώρα να ζητήσω την γνώμη σας. Καταρχήν δεν έχω ακόμα κάποιο home cinema, αλλά είναι στα άμεσα πλάνα μου να αγοράσω (και προτζέκτορα βεβαίως βεβαίως!). Πρώτα με ενδιαφέρει να γίνει η εγκατάσταση καλωδίων ηχείων και hdmi. Η φωτογραφία που επισυνάπτω είναι η κάτοψη του σαλονιού και μια πρώτη ιδέα πως σκέφτομαι την εγκατάσταση.

Ξέχασα να γράψω ότι στο υπάρχον έπιπλο που θα μπει ο προτζέκτορας θα είναι και η τηλεόραση.
Όλες οι συμβουλές/προτάσεις ευπρόσδεκτες, ακόμα και η μεταφορά του σαλονιού στην απέναντι πλευρά (τραπεζαρία). Επίσης ο προτζεκτορας είναι καλά εκεί; Με lens shift θα παίζει;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Reaction score
281
Απάντηση: Γνώμη για νεα εγκατάσταση home cinema

Βαση του σχεδιου, και των λεγομενων σου σχετικα με την θεση που σκεφτεσαι να τοποθετησεις τον προβολεα, φοβαμαι οτι θα σε απογοητευσω λεγοντας σου, οτι δεν.

Ιδανικα θα πρεπει να τοποθετηθει (δεδομενου οτι η οθονη/τοιχος προβολης θα ειναι εκει που την εχεις σχεδιασει), στο ταβανι, αναμεσα απο καναπε - τζακι, και μαλλον ποιο περα (προς τραπεζαρια). Πολυ χονρικως, κανα 4,5 μετρα μακρια απο την οθονη.

(ελπιζω στην αποσταση αναμεσα να μην κρεμεται κανα φωτιστικο, θα εχουμε γκρινιες... ;-) )

Reaction score
0
Ιδανικά το ξέρω ότι είναι στο ταβάνι, αλλά έλεγα μήπως την γλυτώσω...
Φωτιστικό λογικά παίζει εκεί ανάμεσα...
Τα 3.5 μέτρα δεν είναι αρκετά λοιπον;

Reaction score
281

Δεν θα την γλυτωσεις....

Η αποσταση του που θα μπει ο προβολεας, εχει να κανει και με το μεγεθος που θελεις να εχει η οθονη σου.
Δεν θυμαμαι αυτη την στιγμη να σου πω ποιοι προβολεις απο τα 3,5 μετρα ποσες ιντσες "ανοιγουν".
Ποιος/ποιους εχεις κατα νου ?

Reaction score
0
Benq W1000 - W6000 (ανάλογα με τη διαχείριση του budget).
Είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις.
Προτιμώ να θυσιάσω καποιες ίντσες ωστε να έχω μια πιο "σεμνή" εγκατάσταση...
Αν μας πει κάποιος πόσες ίντσες πιάνουμε από τα 3.5 μετρα.

Reaction score
0
Μια χαρά μου φαίνεται, άλλωστε εκεί στις 100" ήταν ο στόχος μου.
Εγώ πάντως στο projectorcentral.com βλέπω ότι δείχνει 98" παίζοντας με το ζοομ, μάλλον κάτι κάνω λάθος.
Πέρα από τις ίντσες, έχουμε κανένα άλλο θέμα;

Reaction score
281

Ναι, μαλλον εκανα λαθος. Αλλα νομιζω, οτι παραειναι κοντα τα 3,5 μετρα

Τι αλλο θεμα εννοεις?
Για τα καλωδια ?

Reaction score
0
Άλλο θεμα, εννοώ εκτός από τον περιορισμό στις ίντσες.
Για το γεγονός ότι είναι στο πλάι;
Πρέπει να προσέξω κάτι για τα καλώσια;
Ευχαριστώ ξανα για το ενδιαφέρον.

Reaction score
0
Υπάρχει κάποιος άλλος να μου πει τη γνώμη του για την θέση του προτζέκτορα, ή κάτι άλλο που θα έπρεπε να προσέξω (π.χ. τα καλώδια) ;

Reaction score
150
Άλλο θεμα, εννοώ εκτός από τον περιορισμό στις ίντσες.
Για το γεγονός ότι είναι στο πλάι;
Πρέπει να προσέξω κάτι για τα καλώσια;
Ευχαριστώ ξανα για το ενδιαφέρον.

Δυστυχώς το πλάϊ πρέπει να το ξεχάσεις όπως σου ειπε και ο Ντινος. Ο προβολέας πρέπει να κοιτάει την οθόνη στο κέντρο αλλιώς ΔΕΝ γίνεται. Αυτό είναι δεδομένο. Αν δεν μπει στο κέντρο τον ξεχνάς.

Υπάρχη λύση και για να τον έβαζες στο πάτωμα με lift αλλά ειναι ΠΟΛΥ ακριβή. Μαζί με το επιπλάκει πάς στα 2.500 χιλιάρικα ή και παραπάνω και μετά έχεις και το θέμα με τακαλώδια που πρέπει να περάσουν από κάτω - δηλαδή σκάψιμο.

Στη θέση σου θα τον έβαζα στο ταβάνι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

Επίσης, τα ηχεία έτσι οπως τα έχεις δεν είναι σωστά. Πρέπει να έχεις την μπροστινή τριάδα μπροστά σου και τα surround στο πλάϊ ή πίσω σου ανάλογα με τη διάταξη (5.1, 7.1,κτλ).

Χωρίς να θέλω να σε απογοητέυσω ο καναπές πρέπει να μπει ακριβώς μπροστά απο το χώρο προβολής γιατί αλλιώς ούτε άισθηση σοβαρής εικόνας θα έχεις ούτε ήχο και θα πετάξεις τσάμπα λεφτά.

Reaction score
10
Εντάξει, τα πίσω ηχεία πες ότι τα φέρνει, με καθυστερήσεις, αποστάσεις κτλ...

Ο καναπές είναι στην πλέον άσχετη θέση...
Καλό θα ήταν να γυρνούσε προς το σημείο της οθόνης...

Και από όσα βλέπω, και δηλώνω και άσχετος με προτζέκτορες,
μια θέση θα ήταν στο ταβάνι στο ύψος του μεσαίου τζαμιού...

Αν γυρίσεις τον καναπέ, ως δια μαγείας θα μπορέσουν να στηθούν σωστά και τα πίσω ηχεία...

Περί τίνος ηχείων πρόκειται? Είναι μεγάλα? Μικρά? Δορυφόροι?

Πίστεψέ με, έχω αλλάξει τρεις φορές διακόσμηση (και διαρύθμιση)
ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να μπουν σωστά τα ηχεία, και πάω και για τέταρτη (απλή αυτή τη φορά...:138:)

Reaction score
0
Οκ, έχω πεισθεί!

Θα βάλω τον προβολέα στα ~5μ. στην οροφή.

Εντάξει, ο καναπές ήταν στο περίπου, εννοείται ότι θα είναι γυρισμένος και προς τον τοίχο.
Απλά θα έχει χώρο να μπορείς να κάτσεις και να βλέπεις το τζάκι ή έξω!
Τα πίσω ηχεία πιστεύω να είναι εντάξει εκεί...δεν έχω καταλήξει ακόμα ποια θα είναι, αλλά μάλλον δεν θα είναι ούτε δορυφόροι ούτε δαπέδου, μάλλον ραφιού, απλά θα περάσω καλώδια για να μπουν στο ταβάνι.
Μέχρι στιγμής προσανατολίζομαι σε BenQ W6000, Roister Emphasis 25/5+SUB και Harman Kardon AVR 260. Αλλά μπορεί και να αλλάξω γνώμη μέχρι να τα αγοράσω!
Πάντως σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και το ενδιαφέρον σας.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Το καλώδιο hdmi που υπάρχει στο λινκ δεν είναι 1.4.

Reaction score
152

Reaction score
152
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνώμη για νεα εγκατάσταση home cinema

Τι χρόνο παράδοσης έχουν;
Με το τελωνείο υπάρχει κανένα πρόβλημα;
οτι ερχεται απο Αγγλια, 7 εργασιμες ημερες περιπου.
οχι, γιατι ειναι εντος Ε.Ενωσης

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis