Γνώμη για τηλεόραση στις 50+ ίντσες ;

Reaction score
0
Ρε πέδες, για πείτε καμιά γνώμη για τηλεόραση στις 50+ ίντσες.
Κανά καλό κομμάτι όχι όμως τρελά λεφτά. 7-8 χιλιάρικα το πολύ..

Σκέφτομαι για :

SONY KDL-52X3500
Samsung LED 52'' LE52F96B

Καμιά ιδέα ;

Άντε να κάνουμε και στο μαγαζί κανα γούστο :bravo:
Πιο πολές ωρες ειμαι εκεί wall_1

Reaction score
0
Pioneer LX508D. H 1080p plasma 8ης γενιάς της Pionner για την οποία το hype σε ξένα fora αγγίζει τα όρια του μύθου. Και αν κρίνω από τις 768p 8ης γενιάς που πωλούνται ήδη στην Ελλάδα πρέπει να το αξίζει...
Θα σου μείνουν και 1-2 χιλιάρικα ρέστα από το ταπεινό budget που έθεσες :lol:

Reaction score
3
Με 2300€ αγοράζεις οπίσθιας προβολής (55Α2000) της SONY. Εάν έχει τον χώρο (έχει βάθος 45 εκατοστά) και εάν δε θες να την κρεμάσεις νομίζω είναι καλή λύση. Από την άλλη με 7500€ αγοράζεις πολύ καλό σύστημα προβολέα-συνοδά και έχει από 100’ και πάνω. Όπως έχει γίνει η κατάσταση με τις φωτεινότητες των προβολέων σήμερα παίζουν και με αναμμένα φώτα. 7-8000€ για τηλεόραση είναι πολλά λεφτά κατά τη γνώμη μου.

Reaction score
0
Απάντηση: Γνώμη για τηλεόραση στις 50+ ίντσες ;

Όντως 7-8 χιλιάρικα είναι υπερβολικά.
Έψαξα το θέμα αρκετά τις τελευταίες μέρες για καινούργια μοντέλα κ.τ.λ.
Θα γίνει χαμός. Όλες οι εταιρίες έχουν ήδη μοντέλα 1080p σε πλάσμα αλλά και LCD που πουλιούνται στο εξωτερικό τα οποία ακούγετε στα ξένα forum ότι είναι πολύ δυνατά.
Οπότε θα περιμένω λίγο για τις καινούργιες Panny και Samsung σε πλάσμα αλλά και κάνα καλό τεστ για τις LCD 9ατης γενιάς της Samsung.

Όσο για τις KURO Pioneer πρέπει όντος να είναι από άλλο κόσμο. Ειδικά οι 1080p.

Και μια ερώτηση τώρα.
Αν έχουμε μια τηλεόραση σε 2 διαφορετικές εκδόσεις, την πιο “απλή” και την “καλή” πχ τις SONY KDL-52X3500E και KDL-52W3000E που έχουν το ίδιο πάνελ αλά διαφορετικά ηλεκτρονικά και διάφορα extra, έχουμε όντος διαφορά που διακρίνετε εύκολα ή μιλάμε για ψιλοπράγματα μόνο;

Πχ αν δώσουμε Full HD από την HDMI θα έχουμε διαφορά, ή ουσιαστικά δεν παίζουν οι scalers και δεν έχουμε διαφορά? Μήπως έχουμε διαφορά μόνο όταν έχουμε μετατροπή σήματος λόγω ότι το σήμα δεν είναι στη native ανάλυση; Τηλεοπτικό σήμα δηλαδή ή κάποιο άλλο;

Για πείτε ρε παιδιά wall_1

Reaction score
14
είμαι και εγώ στο ίδιο ερώτημα, και απο οτι εχω διαβάσει η απάντηση είναι δύσκολη. σίγουρα οι ακριβότερες εχουν τον λόγο ύπαρξης τους. Τώρα για τις διαφορές αν είναι οφθαλμοφανέστατες, πιστεύω ότι μικρές μέν αλλά ορατές σε μάτι απαιτητικό είναι. Το μόνο κριτήριο είναι αν εχεις να τα δώσεις ή αν αρνήσαι να πάς τόσο ψηλά σε τιμή. Οταν βρίσκουμε Panasonic Plasma 50" 1080p με 2700 Ευρώ, τότε εχουμε και το απόλυτο μάυρο βλέπε ΠΛΑΣΜΑ, και το βασικότερο μεγάλη ανάλυση και μεγάλο κάδρο. Απο εκεί και ύστερα η ερώτηση που θα έκανα εγώ είναι αυτή:

Εχουμε μια 50άρα πανάκριβη αλλά 720p και μια 50αρα οικονομική που είναι 1080p. Εδώ σε θέλω? Ποιά αγοράζεις, αν το ζητούμενο είναι να βλέπεις High def? Λένε σε φορουμς οτι υπάρχουν HF Ready Που ρίχνουν στα αυτιά στις Full HD.... μπορεί????

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Γνώμη για τηλεόραση στις 50+ ίντσες ;

Όντως 7-8 χιλιάρικα είναι υπερβολικά.
Έψαξα το θέμα αρκετά τις τελευταίες μέρες για καινούργια μοντέλα κ.τ.λ.
Θα γίνει χαμός. Όλες οι εταιρίες έχουν ήδη μοντέλα 1080p σε πλάσμα αλλά και LCD που πουλιούνται στο εξωτερικό τα οποία ακούγετε στα ξένα forum ότι είναι πολύ δυνατά.
Οπότε θα περιμένω λίγο για τις καινούργιες Panny και Samsung σε πλάσμα αλλά και κάνα καλό τεστ για τις LCD 9ατης γενιάς της Samsung.

Όσο για τις KURO Pioneer πρέπει όντος να είναι από άλλο κόσμο. Ειδικά οι 1080p.

Και μια ερώτηση τώρα.
Αν έχουμε μια τηλεόραση σε 2 διαφορετικές εκδόσεις, την πιο “απλή” και την “καλή” πχ τις SONY KDL-52X3500E και KDL-52W3000E που έχουν το ίδιο πάνελ αλά διαφορετικά ηλεκτρονικά και διάφορα extra, έχουμε όντος διαφορά που διακρίνετε εύκολα ή μιλάμε για ψιλοπράγματα μόνο;

Πχ αν δώσουμε Full HD από την HDMI θα έχουμε διαφορά, ή ουσιαστικά δεν παίζουν οι scalers και δεν έχουμε διαφορά? Μήπως έχουμε διαφορά μόνο όταν έχουμε μετατροπή σήματος λόγω ότι το σήμα δεν είναι στη native ανάλυση; Τηλεοπτικό σήμα δηλαδή ή κάποιο άλλο;

Για πείτε ρε παιδιά wall_1
Τέστ της Samsung εδώ. Το συμπέρασμα αυτού του τύπου που τη δοκίμασε είναι ότι είναι πολύ καλή αλλά 1-2 σκαλιά κάτω από την HD ready Pioneer PDP-508XD. Να δούμε τί θα πει και για την 1080p LΧ-508D.

Το ζήτημα με τους scalers που θέτεις είναι ενδιαφέρον. Καταρχήν αν το σήμα είναι 1080p και η τηλεόραση το ίδιο ο scaler δεν χρειάζεται να κάνει κάτι αν η τηλεόραση υποστηρίζει 1:1 pixel mapping που οι περισσότερες πια το κάνουν.
Στις Sony που αναφέρεις οι διαφορές από ότι είδα είναι δύο (στα χαρτιά τουλάχιστον): 1) η X έχει το τσιπ επεξεργασίας Bravia engine pro που επεμβαίνει και στη μετατροπή σημάτων 720p & 1080i σε 1080p ενώ η W έχει τον επεξεργαστή Bravia engine EX που επεμβαίνει μόνο σε σήματα SD.
2) Η Χ έχει το σύστημα βελτίωσης της κίνησης Motionflow 100Ηz+ που μάλλον δεν παίζει κανένα θετικό ρόλο στις ταινίες αλλά πιο πολύ σε αθλητικά κλπ.
O καθένας κρίνει πόσο αξίζουν αυτά τη διαφορά της τιμής.

Reaction score
0
Pioneer LX508D. H 1080p plasma 8ης γενιάς της Pionner για την οποία το hype σε ξένα fora αγγίζει τα όρια του μύθου. Και αν κρίνω από τις 768p 8ης γενιάς που πωλούνται ήδη στην Ελλάδα πρέπει να το αξίζει...
Θα σου μείνουν και 1-2 χιλιάρικα ρέστα από το ταπεινό budget που έθεσες :lol:
+1000
(Αρκεί να είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις το βαρύ τιμημα...)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.986
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas