Γνώμη για Focal Chorus 826V

Reaction score
0
Γεία σας.
Θα ήθελα να ρωτήσω την αποψή σας για τα παραπάνω ηχέια ...
Focal Chorus 826V.
Έχω εντυπωσιαστεί πολύ με τα ηχεία... Βασικά μου άρεσει πολύ η κατασκευή τους.
Ο ενυσχητής που θα τα οδηγήσει είναι ο musical fidelity XT-100...
Τα χαρακτηριστικά του ηχείου που με προβλήματίζουν είναι η minimum impedance 2.9 Ω @118ΗZ.
Χωρίς να ξέρω ακριβώς νομίζω οτι είναι η ελάχιστη αντίσταση που παρουσιάζει το ηχείο.
Μήπως έχω πρόβλημα με τον ενυσχητή μου. ?

Περιμένω τις απόψεις σας ...
Τάσος:cool_1::cool_1::cool_1::cool_1:

Reaction score
0
Γεία σας και πάλι...
Άκουσα χτες τα Chorus 826V με έναν καναδέζικο ολοκληρωμένο 2 Χ 100.
Ο ενισχυτής "ήταν" ο CS της Blue Circle.
Ρε παιδία αυτός ο ενυσχητής έκαψε το ένα κανάλι του και το αντίστοιχο ηχείο...
Γέμισε το μαζαγί καπνούς....
Εμένα προσωπικά ο ήχος που έβγαζε δεν μου άρεσε καθόλου ήταν "μουντός"...
Δεν ήξερα εάν είναι απο τα ηχεία ή απο τον CS
Αφού έιχα την απογοήτευση ζωγραφισμένη σε όλο μου το πρόσωπο και ετοιμαζόμουνα να πάρω την ατυχία μου και να φύγω, μου λέει ο ιδιοκτήτης οτι θα βάλει κάποιον άλλον ενισχυτή και τα Chorus 816V...
Φέρνει λοιπόν έναν Jeff Rowland και τον βάζει στα 816V. . .
Το ηχείο άρχισε να βγάζει μουσική ... Ο ήχος διάφανος λές και άκουγες ηχείο βάσης...
Μεγάλη εικόνα και αρκετός όγκος...
Δεν ξέρω... τα έχω χάσει τελείως ...
Η ποιότητα της Focal στην μεσαία κατηγορία είναι καλή ?
Τάσος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.131

Φίλε μου, λυπάμαι για το γεγονός, αλλά μάλλον λειτούργησε επ' ωφελεία σου. Θέλει αρκετό θράσος, ή άγνοια, για να στηρίξει κανείς καλώδια με θερμόκολλα επάνω σε ψυγείο, να επιδεικνύει αυτήν την "υψηλή τεχνολογία" στο Internet, και να τη χρεώνει και 1500 ντάλλαρς. Αυτά που εγώ ντρέπομαι να δημοσιεύσω ως ιδιοκατασκευές, αυτοί τα πουλάνε, και τα χρεώνουν και σε τιμή "entry level high end". Ρε, άι...

Reaction score
298
Γιατί, τα Rehdeko που άρεσαν στον φωστήρα? Με τα οβάλ "τουίτερ" κώνου μεγέθους φρουτιέρας?

"happy_1"

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.131
Είπαμε! Τα Redheko δεν πάνε χαμένα, χιόνια έρχονται.

Πάντως, επί του θέματος, η Focal παίζει καλά σε όλα τα τιμολογιακά επίπεδα. Δεν είναι τυχαίοι οι άνθρωποι. Όσον αφορά το θέμα ενισχυτή, Τάσο, ο Rowland θα σε ικανοποιήσει. Επίσης, αν αισθάνεσαι άνετα με την αγορά μεταχειρισμένου, και σε καλή κατάσταση, ένας Magnum Class A ή ένας Copland CSA 14 θα σε ικανοποιήσουν με το παραπάνω.

Reaction score
0
Σε ευχαριστώ που μου απάντησες...
Αν και τελείως αρχάριος στον χώρο αυτός ο ενισχυτής ακουγόταν για τον...χάλια μαύρα. Έλεγα μπα είναι η ιδέα μου ... (δεν έχω αρκετή εμπειρία) και άλλα τέτοια... Εγώ πρόσφατα (1 μήνα ) αγόρασα τον XT 100 Musical Fidelity και πετάω στα σύννεφα..:smoking::smoking::smoking:. Τώρα ήρθε η ώρα για ηχεία και τα 826V μου αρέσουν πολύ εξωτερικά και δεν ντρέπομαι να το πώ και στο άκουσμά τους παρά την περιπέτεια, έχουν να πούν πολλά πιστεύω.
Τρόμαξα.... Έτσι καίγονται τα ηχεία .... ?
Μου αρέσει να ακούω και λίγο δυνατά (τέρμα) .... Αμαρτία να αλλάζω καθε μήνα και απο ένα ηχείο....
Όπως μου λές και εσύ ήταν καθαρά θέμα ενισχυτή το ΜΠΑΜΜΜΜ ...
Τάσος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.131
Χοντρικά, να ακούς με το ρυθμιστικό μέχρι τη θέση "και πέντε", το πολύ "και δέκα". Από εκεί και μετά, ΜΠΑΜ....

Reaction score
14
Αλλιώς πάρε "ψηφιακό" να μην ψαλιδίζει και να μην κάνει μπαμ τα ηχεία.

(Ας πούμε...)

Reaction score
14
Σε ευχαριστώ που μου απάντησες...
Αν και τελείως αρχάριος στον χώρο αυτός ο ενισχυτής ακουγόταν για τον...χάλια μαύρα. Έλεγα μπα είναι η ιδέα μου ... (δεν έχω αρκετή εμπειρία) και άλλα τέτοια...
Δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο ταλέντο και εμπειρία για να ακούς.... Απλά χρειάζεται να μην εισαι κουφός.
Και να μην "βαυκαλίζεσαι" βεβαίως βεβαίως. ;-)

Η εμπειρία δεν θα σε βοηθήσει να "ακούσεις" καλύτερα.
Θα σε βοηθήσει να απορρίπτεις αμέσως τα φύκια που σου πασσάρουν για μεταξωτές κορδέλες.

Reaction score
0
Πολύ βρώμα στον χώρο...
Πιστεύω οτι το συγκεκριμένο μαγαζί δεν ήξερε για την απάτη αυτού του ενυσχητή...
Το είδα στο ύφος του... έπεσε απο τα σύννεφα...Πάντος γενικά είχε πολύ καλές εταιρίες του χώρου...

Για τον MF XT- 100 πιστεύω οτι θα είναι μία χαρά τα ηχέια...

Πραγματικά στάθηκα τυχερός στην επιλογή ενισχυτή... Άκουσα πολλούς αλλά θα μπορούσα να έχω πάρει τα φύκια....

Το καλό είναι οτι ο αντιπρόσωπος που έκανα τις περισσότερες ακροάσεις ήταν τίμιος...

Στο θέμα μας τώρα...
Κάποιο άλλο ηχέιο μέχρι 1200 € σε αυτήν την κατηγορία ...?
Νομίζω ότι η νέα σειρά της Focal 826V έχει πολύ καλό value for money...
(Fuckin Money)
Είναι πολύ όμορφο το άτιμο....
Τάσος

Attachments

Reaction score
0
Βρήκα τα Heco Cellan 700 στο media markt περιστερίου 750E και στο media markt στο ρέντι τα πουλάνε 1500Ε... Kάποιο λάθος θα έχει γίνει με τις τιμές ?
Η γνώμη σας για αυτό το ηχείο... Παίζει πολύ καλά και το άκουσα με ένα σετ της tangent audio που ο ενισχητής 2 Χ 50 watt στοιχίζει 150 Ε....
Το ηχείο είναι σίγουρα ευκολοδήγητο... Και οι χροιές του πολύ καλές αλλά δεν έχω ακριβή συμπεράσματα επειδή ήταν τοποθετημένο το demo τις προσφοράς σε μεγάλο χώρο και τα ηχεία με 1 μέτρο απόσταση μεταξύ τους και χωρίς κάποια γωνία...

Τάσος

Reaction score
7.110
Προφανως εχει γινει μπερδεμα με τις τιμες, η μια ειναι για το ενα ηχειο ενω η αλλη για το ζευγαρι αλλα καποιος ασχετο εχει κανεις λαθος.Ειναι αληθεια οτι σε αυτα τα καταστηματα οι περισσοτεροι πωλητες ειναι ασχετοι και αξιζει το κοπο μια βολτα που και που για τετοιες "ευκαιριες".Βεβαια μπορει πηγαινοντας στο ταμειο να ανακαλυψουν το λαθος (ειναι κωδικοποιημενες οι τιμες) αλλα τοτε απλα θα αρνηθεις την αγορα και φυσικα θα τους ριξεις και ενα "χεσ...ο" για την ταλαιπωρια.Οσο για τα ηχεια ειναι πολυ καλα αλλα θελουν πιο δυνατο ενισχυτη για να οδηγηθουν καλα.Ο ΧΤ-100 ειναι επιλεκτικος στα ηχεια και σιγουρα δεν ειναι ο ενισχυτης που θα γεμισει ενα μεγαλο χωρο (σαν αυτο που χρειαζονται τα Heco για να παιξουν σωστα).

Oσο για τον εκρηκτικο ενισχυτη που ακουσες (για λιγο) να μερικα σχολια

http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/0802/bluecirclecs.htm

http://forum.ecoustics.com/bbs/messages/47077/105029.html

http://www.soundstage.com/revequip/bluecircle_cs_integrated.htm

Reaction score
0
Έχω μπερδευτεί τελείως...
Θέλω τα ηχεία να είναι δαπέδου αλλά να έχουν διαφάνια όχι το μπάσο τους να καλύπτει όλα τα άλλα... Το budget είναι μέχρι 1500€...
Θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα ένα ηχείο 3 δρόμων και αρκετών πηνίων... Πιστεύω ότι έτσι το κάθε μεγάφωνο ένα συγκεκριμένο ρόλο το σηνολικό αποτέλεσμα είναι θεωριτικά τουλάχιστον καλύτερο...

Τα ηχεία που έχω υπ'όψην μου είναι τα

Focal 826V
Triangle Antal Esw
Dali 2.8
ProAc Studio 140
Monitor Audio RS8
Ο ενυσχητής είναι ο Musical Fidelity XT - 100...

Είμαι ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις...
Τάσος:crazy_1::crazy_1::crazy_1:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Γνώμη για Focal Chorus 826V

Θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα ένα ηχείο 3 δρόμων και αρκετών πηνίων... Πιστεύω ότι έτσι το κάθε μεγάφωνο ένα συγκεκριμένο ρόλο το σηνολικό αποτέλεσμα είναι θεωριτικά τουλάχιστον καλύτερο...
Από την θεωρία στην πράξη φυσικά υπάρχει διαφορά! :happy_6:
Ειδικά όταν το budget είναι περιορισμένο. Σε αυτά τα λεφτά - και τουλάχιστον για τα ηχεία που έχω ακούσει - τα 2 δρόμων αποδίδουν καλύτερα (πιο σφιχτό μπάσο, περισσότερη αμεσότητα, καλύτερο δέσιμο των μονάδων κλπ).

Κοίτα το Vienna Acoustics Βach (Bach Grand νομίζω το λέει τώρα). M'αρέσει πολύ ο ήχος της συγκεκριμένης εταιρείας. Το Bach ήταν το Top στη λίστα μου όταν έψαχνα για ηχεία αλλά τελικά το budget δεν μπορούσε να φτάσει εκεί και έμεινα στα Quad.

Reaction score
1
Προτείνω ν' ακούσεις και τα Spendor. Σπουδαία και ιστορική εταιρεία με σταθερά υψηλή ποιότητα σε όλα της τα μοντέλα. Αυτό που βλέπω να ταιριάζει στις απαιτήσεις σου είναι το S8e αλλά μάλλον δεν θα το βρείς κάτω από 1500 €...Και το S6e όμως κάθε άλλο παρα συμβιβασμός είναι. Καλές ακροάσεις και ενημέρωνέ μας για τις εντυπώσεις σου αν μπορείς.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Γνώμη για Focal Chorus 826V

Επίσης ρίξε μία ματιά και στο B&W CM7. Είναι 3 δρόμων και κοστίζει γύρω στα 1500€.

Reaction score
8
Bach Grand !!!
Ακουσε τα συγκεκριμενα που συστηνει ποιο πανω ο φιλος & μπορει να
ξεχασεις τα μεγαλα που εχεις επιλεξει...

Reaction score
0
Τα Focal σειρά V8 είναι φτιαγμένα για σχετικά μεγάλους χώρους.
Έχουν "πλούσιο" χαμηλό, χρειάζοντε ισχύ για να τα "μαζέψει", δεν νομίζω τα 50/κανάλι του Χ-100 να κάνουν αυτή τη "δουλειά" όπως πρέπει.

Από την άλλη, είναι μικρό το σασί του, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μεταφερθεί εύκολα, ώστε να ακούσεις το αποτέλεσμά του με τα ηχεία που σε ενδιαφέρουν.

Προσωπικά θα κοιτούσα την Triangle και τη Spendor.

Το 6άρι είναι εύκολο φορτίο, ξεφεύγει όμως απο το ποσό των 1500 που έχεις ως όριο... το Heliades, μου φαίνεται καλύτερο "δέσιμο" με τον Χ-100 από ότι το Antal.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos