Γραφικότητες περί ραδιοφώνου

Reaction score
10
Κάπου διάβασα το παρακάτω:

Οσες φορές έχω ακούσει Live από το τρίτο η ποιότητα ήχου είναι απίστευτη (καλύτερη από cd)!!
με tuner βεβαια το Magnum Dynalab με λυχνίες (2 * 6922 Mullard NOS
)

Λοιπόν για να μην σας παραμυθιάζουν, όλοι μα ΟΛΟΙ οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν ένα link που στελνέι το σήμα στο δέκτη (στο βουνό).

Τα συγκεκριμένα Link στέλνουν με bitrate μόλις 128kbps.

Αυτό συμβαίνει σε ΟΛΟΥΣ τους σταθμούς. Για την Ελλάδα μιλάμε πάντα.

Οπότε είτε παίζει ο σταθμός mp3 είτε Wav αλλά ακόμα και βινύλια :137: να παίζει η ποιότητα μπορεί να φτάσει μέχρι ένα σημείο!

Το οποίο όριο ποιότητας φυσικά είναι πολύ πολύ χαμηλό!

Reaction score
10
Δεν θα ήθελα να αναφερθώ προσωπικά, δεν είναι πρέπον :116:, αλλά απαντώ εδώ γιατί εκεί με έχουν μπανιάρει. :143:

Reaction score
4
Απάντηση: Γραφικότητες περί ραδιοφώνου

ισως να του αρεσει περισσοτερο ο ηχος γιατι στους σταθμους απ'οσο ξερω το σημα το περνανε απο ενα σωρο φιλτρα, επεξεργασιες και εκουαλαϊζερ/κομπρεσσορες για να βγαινει οσο ισοσταθμισμενο γινεται (και σιγουρα πιο ευκολο στα αυτια...)

Reaction score
10
Oσο ισοσταθμισμένο πάντως και να είναι αφού θα σταλεί με συμπίεση στα 128kbps αποκλείεται να ακούγεται καλύτερα από το αντίστοιχο cd.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Απάντηση: Re: Γραφικότητες περί ραδιοφώνου

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ προσωπικά, δεν είναι πρέπον :116:, αλλά απαντώ εδώ γιατί εκεί με έχουν μπανιάρει. :143:
Να πας εκει που σε μπαναρουν μωρη, τι θες και μας τα λες εδω?:142:

Reaction score
1
Τίποτα.
Απλά ο θόρυβος, οι παρεμβολές, το κάνουν πιο γραφικό καμιά φορά.

Κάπου ήμουν και βάλαν μια βιντεοκάσσετα να παίξει... είδα πώς έτρεμε η εικόνα, πόσο άσχημος ήταν ο ήχος. Και όμως, μου άρεσε. Σοβαρά τώρα.

Τα ίδια ισχύουν και στο φίλμ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μεσαία παλικάρι μ', δεν ενοχλούν, δεν κουρδίζουν, άρα είναι εύηχα. Τα μυαλά μας και μια λίρα.

...

Reaction score
1.844

Μεσαία παλικάρι μ', δεν ενοχλούν, δεν κουρδίζουν, άρα είναι εύηχα. Τα μυαλά μας και μια λίρα.
Το οποίον οι χάιεντάδες και δη οι αναλογικοί, είναι σαν τις μαντάμες, που δεν μπορούν να πιούν ποτό straight, αλλά μόνο ηδύποτα; :116:
Για πε, για πε ... :125:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Γραφικότητες περί ραδιοφώνου

Το οποίον οι χάιεντάδες και δη οι αναλογικοί, είναι σαν τις μαντάμες, που δεν μπορούν να πιούν ποτό straight, αλλά μόνο ηδύποτα;
Για πε, για πε ...
:142::142:... :143:

Βρε συ τι είπες; θα χαρακωθώ! :135:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

Πάντως, ένα βράδι που έπιασα Μονακό και άκουγα το Do it again των Steely Dan μου έχει μείνει αξέχαστο, με εκείνο το "βάθος" των μεσαίων κυμάτων...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

Ναι, αλλά το βύσμα της κεραίας μου δεν είναι επίχρυσο...

Reaction score
8
και εγω εχω δεκτη Magnum Dynalab με λυχνίες Mullard NOS γνησιες - μου τις εχει φερει ο Σταυρος απομειναρια απο αγγλικες βασεις στην Κυπρο, αλλα μετα απο μιση ωρα αρχικη ακροαση, χρησιμοποιειται πλεον μονον για αγωνες ποδοσφαιρου, που δεν δειχνει η τηλεοραση.

Reaction score
0

Το οποίον οι χάιεντάδες και δη οι αναλογικοί, είναι σαν τις μαντάμες, που δεν μπορούν να πιούν ποτό straight, αλλά μόνο ηδύποτα; :116:
Για πε, για πε ... :125:
Δηλαδή μάναμ', εγώ που είμαι απ' όλα τα φορμά και πίνω κυρίως μπύρες (κι από κανένα ρούμι) τι είμαι;
Χαϊεντανώμαλος; :137:

Reaction score
1.213

Δηλαδή μάναμ', εγώ που είμαι απ' όλα τα φορμά και πίνω κυρίως μπύρες (κι από κανένα ρούμι) τι είμαι;
Χαϊεντανώμαλος; :137:
Αν η μπυρα ειναι και βαρελισια εισαι σιγουρα χυμα τυπος..:138:

Reaction score
1.844

Χαϊεντανώμαλος;
Αν είσαι απ' όλα, δεν είσαι χάιεντάς! :601: Νομίζω το λένε bi! :142:
Για τη μπύρα ισχύει αυτό
Αν η μπυρα ειναι και βαρελισια εισαι σιγουρα χυμα τυπος..
:119:

Reaction score
0

Αν η μπυρα ειναι και βαρελισια εισαι σιγουρα χυμα τυπος..:138:
Η βαρελίσια προτιμάται, όπου υπάρχει, φυσικά...:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.058
Members
38.524