Γρηγορη Ερωτηση

Reaction score
0
Καλημερα.

Το woofer μου εχει διακοπτακι για επιλογη μεταξυ normal και reverse. Ο ενισχυτης μου εχει επιλογη για να αποδιδει το woofer σε normal και reverse. Η ερωτηση ειναι¨ Πρεπει και οι δυο επιλογες να ειναι οι ιδιες?

Ξερω που χρησιμοποιουνται και γιατι αυτες οι επιλογες, εχω κατασταλαξει που ακουγεται καλυτερα το woofer, αλλα ας πουμε οτι δεν ειχα...Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Βασικά ποιος είναι ο ενισχυτής και ποιο το subwoofer???

Απ' ότι κατάλαβα πρόκειτε για αναστοφή φάσης του σήματος. Αν ο ενισχυτής αναστρέφει την φάση θα πρέπει να την αναστρέφει και το subwoofer γιατί αλλιώς θα υπάρχουν ακυρώσεις του ήχου και αυτό θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας του ήχου στα χαμηλά...

Το θέμα είναι ποια η χρήση του ρυθμιστικού στον ενισχυτή. Αναστρέφει την φάση όλου του σήματος ή μόνο των χαμηλών συχνοτήτων???

Reaction score
5
Η μια επιλογή η από τον ενισχυτή η το sub πρέπει να είναι πάντα στην επιλογή normal.

Κατά την προσωπική μου άποψη η διαφορετική φάση στο sub μόνο προβλήματα ρύθμισης και σωστής απόδοσης προσφέρει.

Είναι προτιμότερο ο πειραματισμός τοποθέτησης στον χώρο παρά η αντίθετη φάση.

Reaction score
0
Σωστη η απορια σου. Μονο του woofer ανατρεπει ο ενισχυτης, αυτο ειναι γεγονος και σιγουρο. Οποτε πρεπει να εχουν και τα δυο την ιδια ρυθμιση....μαλιστα....Σε ευχαριστω πολυ!

Reaction score
7
Η ρυθμιση της φασης εχει σχεση με το σημειο τοποθετησης του sub σε σχεση με τη θεση ακροασης και το χωρο. Αν το sub ειναι στο ιδιο σημειο (και οχι στον απεναντι τοιχο ή καπου στη μεση) με τα ηχεια τα μπροστα τοτε (λογικα) πρεπει να ειναι στο normal.
Αν το βαλεις στο reverse θα ακουσεις καπως διαφορετικα τον ηχο, και λογικα πιο χαμηλα, και μπορει να σου ξεχιζει και να νομισεις οτι ετσι πρεπει να ειναι.
Ασε το ενα ρυθμιστικο σε μια θεση και παιξε με το αλλο, αλλα να καθεσει στη θεση ακροασης και να σου το αλλαζει αλλος και φυσικα παρακολουθωντας το ιδιο σημειο της ταινιας, και αστο εκει που θα σου ακουγεται πιο δυνατο το μπασο.
Εγω το εχω στο reverse, λογω τοποθετησης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.623
Members
38.725
Νεότερο μέλος
Weeman