ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΜΩΝ

Reaction score
0
Αναρωτιέμαι γιατί παρόλη την ανοδική πορεία του Ευρώ, δεν υπάρχει αντίστοιχη μείωση στις τιμές των μηχανημάτων....

- Μηχανήματα του 2004 με τιμή Αμερικής 1500 δολάρια στην Ευρώπη 1600 Ε
- Μηχανήματα του 2007 με τιμή Αμερικής 1500 δολάρια στην Ευρώπη 1600 Ε
- Προιόντα που συνεχίζουν να κυκλοφορούν (πχ πανια) δεν εχει μειωθεί η τιμή τους...

Το φαινόμενο είναι μάλλον γενικό (Pioneer, Denon, Sony , .......)
Με βάση την ισοτιμία κρατούν απαράδεκτα υψηλές τιμές στην γηραία ήπειρο..
Και μην πει κανείς ότι είναι το κόστος των μεταφορικών.... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!

Δεν παίρνω playstation μονο γιατί νοιώθω την κοροιδία (επρεπε να κοστίζει κάτω από 400 Euro)

Και ξέρετε πόσο έχει ανέβει το ευρωπαικό νόμισμα τα τρία τελευταία χρόνια ??

Περιμένω τις απόψεις σας

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Αναρωτιέμαι γιατί παρόλη την ανοδική πορεία του Ευρώ, δεν υπάρχει αντίστοιχη μείωση στις τιμές των μηχανημάτων....

- Μηχανήματα του 2004 με τιμή Αμερικής 1500 δολάρια στην Ευρώπη 1600 Ε
- Μηχανήματα του 2007 με τιμή Αμερικής 1500 δολάρια στην Ευρώπη 1600 Ε
- Προιόντα που συνεχίζουν να κυκλοφορούν (πχ πανια) δεν εχει μειωθεί η τιμή τους...

Το φαινόμενο είναι μάλλον γενικό (Pioneer, Denon, Sony , .......)
Με βάση την ισοτιμία κρατούν απαράδεκτα υψηλές τιμές στην γηραία ήπειρο..
Και μην πει κανείς ότι είναι το κόστος των μεταφορικών.... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!

Δεν παίρνω playstation μονο γιατί νοιώθω την κοροιδία (επρεπε να κοστίζει κάτω από 400 Euro)

Και ξέρετε πόσο έχει ανέβει το ευρωπαικό νόμισμα τα τρία τελευταία χρόνια
δεν ειχες ακουσει τον ιωαννιδη οταν ηταν προπονητης στην αεκ τι ειχε πει
ειμαστε κακομοιρηδες και ετσι θα συνεχισουμε:crazy_1:

Reaction score
4.697
Τελωνείο υπήρχε και πριν .... Όπως και κερδοσκοπία για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη. Θα χάσουν την ευκαιρία??? Ποτέ . Και 2 Δολλάρια να φτάσει η ισοτιμία πάλι ίδιες τιμές θα έχουμε , και θα μας λένε ότι ζορίζονται κίολας , γιατι ανέβηκε το πετρέλαιο , και φέρνοντας 100.000 προιόντα από Αμερική η τιμή ανέβηκε 30% στο καθε-ένα , αλλά από το υστέρημα τους κόβουν αυτοί για να παίρνουμε εμείς φθηνά.

Reaction score
0
Δεν ειμαι οικονομολογος, αλλα ενω φαινεται θεωρητικα πως η ενισχυση του Ευρω σε σχεση με το δολαριο επωφελει τις ευρωπαικες χωρες, πρακτικα υπαρχουν αλλες ισοροπιες που διαταρασονται (μικραινει ο ογκος εξαγωγων απο την αμερικη λογω ασυμφορων για αυτους τιμων, αρα με μικροτερο ογκο χειροτερευουν οι τιμες (αυξανονται) ) και τελικα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο, αν οχι χειροτερο.

Αυτο που σιγουρα μας συμφερει ειναι αν υπαρχει τροπος να κανουμε αγορα απευθειας απο Αμερικη, εκει η ενισχυμενη τιμη του ευρω μας δινει μια πολυ καλη τελικη τιμη! Το εχω παρατηρησει ειδικα στο ebay Που αγοραζω τελευταια. Ας πουμε αγορασα σημερα εναν επεξεργαστη στα 220 δολαρια που εδω κανει 240 ευρω, και με το δολαριο στα 0.7 ευρω, ουσιαστικα κοστισε μολις 155 ευρω!

Reaction score
150
Δεν ειμαι οικονομολογος, αλλα ενω φαινεται θεωρητικα πως η ενισχυση του Ευρω σε σχεση με το δολαριο επωφελει τις ευρωπαικες χωρες, πρακτικα υπαρχουν αλλες ισοροπιες που διαταρασονται (μικραινει ο ογκος εξαγωγων απο την αμερικη λογω ασυμφορων για αυτους τιμων, αρα με μικροτερο ογκο χειροτερευουν οι τιμες (αυξανονται) ) και τελικα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο, αν οχι χειροτερο.

Αυτο που σιγουρα μας συμφερει ειναι αν υπαρχει τροπος να κανουμε αγορα απευθειας απο Αμερικη, εκει η ενισχυμενη τιμη του ευρω μας δινει μια πολυ καλη τελικη τιμη! Το εχω παρατηρησει ειδικα στο ebay Που αγοραζω τελευταια. Ας πουμε αγορασα σημερα εναν επεξεργαστη στα 220 δολαρια που εδω κανει 240 ευρω, και με το δολαριο στα 0.7 ευρω, ουσιαστικα κοστισε μολις 155 ευρω!

Δεν είναι ούτε οι εξαγωγές ούτε τίποτα. Είναι απλά κερδοσκοπία. Και την τιμή της βενιζίνης, του κρέατος, του γάλατος αν δείς στην Αμερική θα φρίξεις - χαμηλή. Σίγουρα οι εταιρείες στη Ευρώπη έχουν σαφώς μεγαλύτερα λειτουργικά έξοδα (ενοίκια, μισθοί σε ευρώ) αλλά κα πάλι μπορούσαν να έχουν πολύ χαμηλότερες τιμές. Οι Άγγλοι να δείς τι δουλεμα τρώνε.

Reaction score
1
Βασική αρχή της οικονομίας είναι ότι αύξηση της ισοτιμίας ευνοεί τις εισαγωγές ενώ μείωση τις εξαγωγές.

Να το πούμε και διαφορετικά: ο Αμερικάνος 100 δολάρια θέλει 100 θα πάρει. Το αν θα τα πάρει από το γείτονα ή από τη Σελήνη, του είναι αδιάφορο. Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα για "ασύμφορες τιμές".

Με τη βασική προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κάποιου είδους embargo στο Αμερικανικό δίκαιο που να αφορά εξαγωγές στην Ευρώπη. Αν, για παράδειγμα, υπάρχει νόμος που να φορολογεί αυτές τις πωλήσεις με μεγαλύτερο ποσοστό, τότε το πράγμα αλλάζει.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΜΩΝ

Με τα λιγα που ξερω να σας πληροφορησω οτι στο τελωνειο οι συσκευες απο Αμερικη φορολογουνται με 21%.
Ακομη και μονος του να τα φερει καποιος θα επιβαρυνθει με αυτο το 21% + 19% ΦΠΑ.

Reaction score
10
Τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι.
Οι Αμερικανοι αλλα και οι Ιαπωνες εχουν εδω και πολλα χρονια αποθηκες και distributors στην Ευρωπη. Οχι ολοι αλλοι οι περισσοτεροι απο αυτους.
Ο distributor λοιπον εκδιδει τον ευρωπαικο τιμοκαταλογο με τις προτεινομενες λιανικες τιμες και εμεις δε εχουμε παρα να προσθεσουμε το ΦΠΑ.
Αρα λοιπον το κερδος απο τη διαφορα του νομισματος δεν παει στη τσεπη μας αλλα στη τσεπη των distributor.
Απο μερους μας , στο χερι μας ειναι να ακολουθησουμε τον τιμοκαταλογο αυτο η να κανουμε τα δικα μας.
Απο τη πλευρα μου, γιατι μονο για αυτη μπορω να μιλησω, εγω ακολουθω αυτους τους τιμοκαταλογους οπως επισης , πολλες φορες τους εχω πει οτι καπου ειναι ακριβοι και πρεπει να κανουν κατι για να μη γελοιοποιηθουμε στην Ελληνικη αγορα. Οταν το δεχονται εχει καλως αλλιως δεν ρισκαρω να φερω ενα προιον που καποιος θα μου πει οτι το πουλαω πανακριβα.
Θυμαμαι τον πρωτο τιμοκαταλογο της Atlantic που τους τον γυρισα πισω, λεγοντας τους , θελετε να πουλαμε η απλα να λεμε οτι εχουμε και τετοια ?
Τωρα οι τιμες μετρητοις ειναι περιπου οι τιμες της Αμερικης.

Οσον αφορα την ιδιωτικη εισαγωγη , τα εχω ξαναπει , εχω και το προγραμματακι που υπολογιζει τα εξοδα , βλεπετε υπολογιζετε, συγκρινετε και αγοραζετε.

Reaction score
150
Μόλις αγόρασα τον Onkyo TX NR-905 από Γερμανία 1839 Ευρώ με μεταφορικά. Εδώ είχε 3000!!!@! ΕΥΡΩ!

Είδα, σύγκρινα και αγόρασα!

Τώρα όσον αφορά την Αμερική δεν έχουν όλες οι συσκευές δασμούς. Συγκεκριμένα έχω κάνει πολές αγορές PC Hardware και βάζουν μόνο ΦΠΑ, μηδεν δασμούς.

Reaction score
10
Τώρα όσον αφορά την Αμερική δεν έχουν όλες οι συσκευές δασμούς. Συγκεκριμένα έχω κάνει πολές αγορές PC Hardware και βάζουν μόνο ΦΠΑ, μηδεν δασμούς.
Ακριβως.
Το καθε ειδος εχει τη δικη του δασμολογικη κλασση και τον αντιστοιχο δασμο.
Τα περισσοτερα parts και περιφερειακα υπολογιστων οντως δεν εχουν δασμους.
Πληροφοριακα σας λεω μερικους δασμους , με επιφυλαξη γιατι τελωνη μπορει να με φωναζουν οι φιλοι μου εδω...αλλα τελωνειακος δεν ειμαι.
DVD player : 13.9 %
Ηχεια : 4,50 %
Ενισχυτες : 2 %
Προβολεις : αν θυμαμαι καλα 14% ( υπαρχει καποιο ποστ που αναφερω το δασμο )

Αναφερω μια ακομα φορα το λινκ που μπορειτε να βρειτε το δασμο για καθε ειδος : http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/tarhome_el.htm

Reaction score
1
Απάντηση: ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΜΩΝ

Απορία , στον τομέα των μπαταριών τι γίνεται; πληρώνω δασμούς και φπα; αμα δηλώσω ότι είναι είδος ανάγκης , κερδίζω κάτι;

Reaction score
0
Μόλις αγόρασα τον Onkyo TX NR-905 από Γερμανία 1839 Ευρώ με μεταφορικά. Εδώ είχε 3000!!!@! ΕΥΡΩ!

Είδα, σύγκρινα και αγόρασα!

θα ηθελα να σε ρωτησω γιατι δεν παρηγγειλεs τον Onkyo Integra DTC-9.8 απο αμερικη.Νομιζω οτι ειναι καλυτερο μηχανημα απο τον 905.Και απο οτι εχω
δει θα σου ερχοτανε και φθηνοτερα.

Reaction score
50
Προβλήματα τάσης ίσως (αν και υπάρχουν τρόποι να τα ξεπεράσεις αλλά και πάλι...); Εγγύηση;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός