Θείο τι να σου πω, τι κόλλημα είναι αυτό;Όχι, δεν είναι όλα καλά. Καθόλου καλά.
Ό,τι είχα να σου πω, στο έγραψα. Είναι αδύνατον στη μια περίπτωση ένας fully balanced ενισχυτής να είναι ανίσχυρος και δεν ξέρω 'γώ τί άλλο και να βλέπει "μισό" φορτίο, απλώς και μόνον επειδή ο κατασκευαστής του τον έκανε πιο ευέλικτο, και στην άλλη περίπτωση ο ενισχυτής να είναι επίσης fully balanced, αλλά αυτή τη φορά να τροφοδοτεί "με μεγάλη ισχύ" έτσι, ξαφνικά. Ο Β-2301 είναι ένα κλασικό και δυστυχώς όχι σύνηθες παράδειγμα προϊόντος, προερχομένου από άτομα που ξέρουν τί να κάνουν και πώς να το κάνουν, και το χρεώνουν ανάλογα. Σημειωτέον, πως όντας fully balanced, μπορεί να αποδώσει άνετα 550W στα 4Ω, δηλαδή παρουσιάζει πολύ μικρή πτώση τάσης εν συγκρίσει προς την οδήγηση φορτίου 8Ω, και μάλιστα χωρίς να συμβαίνουν όλες αυτές οι ανοησίες που προσάπτετε στους γεφυρωμένους, χωρίς τις ανοησίες -είμαι πολύ ευγενικός- που αναγράφει η Parasound και πλείστοι όσοι άλλοι, για να μη ρίξουν τη μύτη τους.
Είχα γράψει προ ετών δύο ή τρια άρθρα περί balanced ενισχυτών, αλλά δεν μπορώ να βρω αυτό που θέλω, ή το βρήκα και δεν το αναγνωρίζω, επειδή οι σύνδεσμοι προς τις εικόνες είναι σπασμένοι, (μετά από αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις της πλατφόρμας του φόρουμ).
Εν πάση περιπτώσει, η κεντρική του ιδέα είναι το γεγονός, πως οι κλασικές πηγές σήματος που μπορούν όλοι να αντιληφθούν οι περισσότεροι, δηλαδή ο γεννήτρια της κεφαλής του πικάπ και η κεφαλή ανάγνωσης του αναλογικού κασσετοφώνου, έτσι περισσότερον δε, η θεμελιώδης πηγή ήχου, το μικρόφωνο, είναι πηγές που δίνουν εκ φύσεως σήμα balanced. Εκ φύσεως.
Όχι, τα πράγματα δεν είναι καλά. Καθόλου καλά.
Κάποιος (όλοι) πουλάνε έναν δικάναλο ενισχυτή που ΔΕΝ είναι balanced. ΔΕΝ έχει διπλές βαθμίδες ανά κανάλι, ΔΕΝ έχει τετραπλάσιες ψύκτρες, ΔΕΝ έχει γαϊδουρομετασχηματιστή/ές και τροφοδοτικό/ά, και πέραν αυτών που έγραψε ο EAR συχνά έχουν επιλεγεί τρανζίστορ ανίκανα να αντέξουν στο ρεύμα που θα απαιτούσε μία γεφυρωμένη λειτουργία στα 4Ω, μαζί με τα ανάλογα προσαρμοσμένα κυκλώματα προστασίας κλπ κλπ
Και για όλα τα παραπάνω το μηχανάκι που πουλάνε, ΔΕΝ !! . . .
Σε κάποιον που το αγόρασε (γιατί ΔΕΝ είχε/ήθελε/γούσταρε να δώσει ένα νεφρό ώστε να νοιώθει ο Κόγιας οτι "όλα καλά") για διατύπωσέ μας ακριβώς εσύ, τι πρέπει να του πουν όταν γεφυρώνει τα δύο του διαφορετικά κανάλια;. . . το χρεώνουν ανάλογα.
" Προσάπτουμε !!!!!!χωρίς να συμβαίνουν όλες αυτές οι ανοησίες που προσάπτετε στους γεφυρωμένους, χωρίς τις ανοησίες -είμαι πολύ ευγενικός- που αναγράφει η Parasound και πλείστοιόσοι(ΟΛΟΙ !!!) άλλοι, για να μη ρίξουν τη μύτη τους.
στους γεφυρωμένους . . . "Καλά, καλά ευγενικέ, μη ρίχνεις τη μύτη σου, παίξε με τις λέξεις, άντε γειά