ΔΙΚΑΝΑΛΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ+ΗΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 2500 ΕΥΡΩ

Reaction score
0
Γεια σας παιδιά Πέτρος εδώ.

Μετά από λίγες δοκιμές σε 5.1 συστήματα ηχείων ενισχυτών λέω να φύγω από τα 5.1 και να ψάξω κάτι καλύτερο σε ενισχυτή stereo με δύο ηχεία αφού πιο πολύ με νοιάζει η μουσική και για τον κινηματογράφο θα το κοιτάξω αργότερα.

Τα ποιό πάνω θα μπουν στο σαλόνι μου που είναι 15 τετραγωνικά δωμάτιο αλλά προσωρινά γιατί σκέφτομαι να πάω σε μεγαλύτερο.
Δεν με ενδιαφέρουν οι μεγάλες εντάσεις αλλά να Ακούω απαλή lounge μουσική και pop-rock. Θέλω καθαρό ποιοτικό ήχο να μην υστερεί στα μπάσα και να την βρίσκω γενικά με την μουσική μου.....

Δυστυχώς εδώ στη Θεσσαλονίκη που είμαι μένω, δεν μπορώ να ακούσω και πολλά ηχεία και ενισχυτές λόγω υποδομής και άρα πάω για κάτι με μεγάλη αποδοχή από εσάς.
Τα χρήματα κοντά στα 2500 όλα μαζί και καλώδια.

Μέχρι τώρα κοιτάζω για:
ΗΧΕΙΑ:
Tα Μonitor Audio RX6, Dali Ikon 6, Epos M16, Roister Status 8.2 και Chorus 816V
ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ:
Primare I-21, Naim 5i, Yamaha S1000, Creek Evo 2, Cabridge Audio Azur 740A

Τι λέτε ρε παιδιά για τις προτάσεις μου γιατί έχω μπερδευτεί και λιγάκι....
Καλά είναι τα ηχεία ? Ποιος ενισχυτής τους ταιριάζει?
Θα ήθελα τις προτάσεις σας.

Επίσης αν μπορείτε να με βοηθήσετε πως να βελτιώσω τον ήχο μου με κάποιο φθηνό DAC στον υπολογιστή μου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.670
Απάντηση: ΔΙΚΑΝΑΛΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ+ΗΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ 2500 ΕΥΡΩ

Προφανώς, η πιο ορθή επιλογή, είναι ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία με ενσωματωμένο DAC, ώστε να παίζεις από το PC σου και να μη χρειαστείς καθόλου καλώδια και DAC.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.670

μια πολύ καλή επιλογή είναι αυτό:

και μια λίγο καλύτερη (ΙΜΗΟ) είναι αυτό:

Και τα δυό είναι λίγο πάνω από το κοστολόγιό σου, αλλά δε θα χρειαστείς καλώδια και DAC, οπότε είσαι στα ίδια.

Αν χρειαστείς πιο οικονομικές προτάσεις, εδώ είμαστε, αλλά με ένα από αυτά τα 2 καλύπτεσαι απίστευτα ποιοτικά....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.670

κι αυτό είναι ενδιαφέρον και πολύ φτηνό, αλλά δεν έχει DAC.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Εγώ λοιπόν θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου ορμώμενος απο αυτά:
Δεν με ενδιαφέρουν οι μεγάλες εντάσεις αλλά να Ακούω απαλή lounge μουσική και pop-rock. Θέλω καθαρό ποιοτικό ήχο να μην υστερεί στα μπάσα και να την βρίσκω γενικά με την μουσική μου.....
Οπότε μιας και οι επιλογές του καθενός είναι προσωπικές,άκου όσα περισσότερα μικρά ηχεία μπορείς,πάρε αυτά που θα σ αρεσουν περισσότερο και βάλε απο κατω ένα σαμπάκι για να παίζεις με την ποσότητα του μπάσου όπως και όποτε θές.
Δεδομένου ότι δεν σ ενδιαφέρουν οι εντάσεις τότε σχεδόν ότι και να ακούσεις θα σου φανεί αναιμικό χαμηλά,οπότε σαμπ απαραιτήτως για τις φερεις στα μέτρα σου.
Είναι η πιό σωστή λύση;Aν πάμε κατα γράμμα με τον ορισμό του hi-fi,όχι.
Αυτά που σου προτείνει ο Κώστας είναι σωστότερα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.670

επειδή όμως τα συγκεκριμένα που προτείνω έχουν τη δυνατότητα να δώσει κάτι παραπάνω σε μπάσα και πρίμα, και να τα αλλάξει γενικά προς τα γούστα του, καθώς έχουν ρυθμιστικά επάνω τους, αποτελούν καλύτερες λύσεις από ένα σαμπ σε μικρό χώρο, που απλά θα δημιουργήσει πρόβλημα (ίσως ευχάριστο, αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα, που σε κάπχια φάση, αργά ή γρήγορα, θα την αντιληφθεί, εκτός κι αν είναι κουφός).

Αν όμως ο χώρος ήταν πιο μεγάλος, θα έλεγα κι εγώ για σαμπ με δορυφόρους. Αλλά σε χαμηλές στάθμες που λέει ο φίλος, δε θα έχει κανένα πρόβλημα με τα παραπάνω.

Reaction score
0

Ευχαριστώ όλους που μου δέινετε τις γνώμες σας.
Από ότι καταλαβένε δεν είμαι καταρτησμένος στο αντικέιμενο του ήχου και αποφάσησα να αφιερώσω ένα ποσό των 2500 ευρώ προκειμένου να κάνω αγορές τέτοιες ώστε να ακούο την μουσική που τόσο με αρέσει.
Αποφάσησα να πάω σε δικάναλο ενισχυτή και ηχεία μετά από σκέψη.
Ξεκίνησα με σκοπό να βάλω 5.1 ( Pioneer LX-72 με Monitor audio RX2 με Sub velodyne 10Q ή 12Q ) Μόλις άκουσα με φίλους εδώ μέσα ότι η ποιότητα σε δικαναλο ήχο είναι ανώτερος του 5.1 αποφάσησα να πάω σε δικάναλο γιατί ακούο 70% μουσική και βλέπω ταινίες 30% .
Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλω να κάνω λάθος επιλογές στα 2500 ευρώ που θα αφιερώσω.
Η διαμονή στο σπίτι αυτο είναι προσωρινή , σε λίγο χρονικό διάστημα θα πάω σε μεγαλύτερο. Τώρα εκεί που θα βάλω το όλο συστημα είναι περίπου στα 15 τεραγωνικά.
Αυτό που θέλω είναι η ποιότητα του ήχου, δεν θα βάζω σε διαπασόν τα ηχεία και θέλω σε μικρή ένταση τα ηχεία και ενισχυτής να μου δωσουν το έπακρο.
Φοβάμαι το μπουμάρισμα στα ηχεία .Δεν έχω τις γνώσεις αν πρέπει να πάω σε Δαπέδου η Βάσεως ηχεία και αν θα βάλω Sub και σε αυτά .Θέλω την βοήθεια από εσάς .
Η γνώση μου στο θέμα ήχου είναι σχεδόν μηδενικές ,τα μαγαζιά στην θεσσαλονίκη με είδη ήχου είναι λίγα με συγκεκριμένα είδοι ηχείων και ενισχυτών.Έτσι δεν έχω δυνατότητα να ακούσω ηχεία και ενισχυτές όσων στην αθήνα .
Περίμένω από εσάς να μου δώσετε τα φώτα σας ώστε να κάνω την καλύτερη επιλογή στο συγκεκριμένο ποσόν που προανέφερα ποιό πάνω.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Καλε μου ανθρωπε,
ειναι σα να θες να παντρεφτεις και να ζητας να σου δοκιμασουμε εμεις την γυναικα.
Απο αλλους θα ακουσεις για ενεργα ηχεια και απο αλλους τα αντιθετα.
Στα ενεργα παιρνεις πακετο ενισχυτη -ηχεια με τα θετικα και τα αρνητικα του θεματος.
Με ξεχωρα κομματια μπορεις πιο ευκολα μελλοντικα αν κατι δεν σου καθεται καλα να το αλλαξεις.
Κανενας -μα κανενας- εδω μεσα δεν εχει ακουσει ολους τους πιθανους συνδιασμους που αναφερεις.Καλα ειναι ολα αλλα καποια ειναι πιο καλα απο καποια αλλα.Το τι θα σου αρεσει εσενα σαν τελικο αποτελεσμα δεν μπορει κανεις να στο προσδιορισει.Μπορουν να σου πουν οτι ο χ ενισχυτης εχει πολυ καλα χαρακτηριστικα.AV mentor-test 11ενισχυτων
Αλλα μεχρι εκει.Επειτα ο χωρος που θα μπουν εχει να κανει παρα πολυ.Αν καποιο ηχειο θελει χωρο για να παιξει και να μην μπουκωσει......
Τα παιδια απο Θεσ/νικη σιγουρα θα ξερουν καποια μαγαζια.Κανε τον κοπο και κανε μια βολτα....Και τα ξαναλεμε

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

(...)
Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλω να κάνω λάθος επιλογές στα 2500 ευρώ που θα αφιερώσω.

(...)
Το θέμα είναι τί εννοείς εσύ προσωπικά, λέγοντας "λάθος". Θέλω να πω δηλαδή, ότι πρέπει να αγοράσεις έχοντας συνειδητοποιήσει αν αυτό που ψάχνεις είναι αυτό που θέλεις, ή αυτό που χρειάζεσαι. Το ιδανικό βέβαια, είναι η ταύτιση αυτών των δύο.

Αν μεταξύ άλλων σε ενδιαφέρει να συμπλέεις με αυτά που έχει και η παρέα, πάρε τον Yamaha ή τον Cambridge με τα Roister, και θα είσαι ευχαριστημένος.

Αν σε ενδιαφέρει να ακούς πρωτίστως σωστά, ανεξαρτήτως του ότι θα είσαι ο "μυστήριος" της παρέας, δεχόμενος σχόλια του τύπου "πού διάολο πηγε και τα βρήκε αυτά που πήρε;", τότε πάρε τα Κλάιν ουντ Χούμελ που σου πρότεινε ο Κώστας. Θα πρέπει όμως να έχεις υπ' όψιν, πως αυτά, αλλά και όλα τα ηχεία με αντίστοιχη διάταξη μεγαφώνων, απαιτούν την τοποθέτησή τους σε οριζόντια θέση, (ώστε το μιντ και το τουήτερ να είναι διατεταγμένα κατακορύφως, για λόγους που δεν είναι της παρούσης), τρόπος που ίσως να σε ξενίσει. Μπορείς να τα συνδυάσεις με έναν DacMagic ή τη μεγάλη ESI, (αν ο υπολογιστής είναι desktop), και να έχεις αποτέλεσμα υπεράνω κριτικής, υπό την προϋπόθεση πως τα τετραγωνικά του δωματίου είναι 3x5, και όχι ας πούμε 4x4, δηλαδή η μια οριζόντια διάσταση του δωματίου πρέπει να είναι σαφώς μικρότερη της άλλης, και επίσης μεγαλύτερη της κατακόρυφης διάστασης.

Βέβαια, τα K+H υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό, αλλά to αξίζουν. Αν το όριο του προϋπολογισμού είναι αυστηρό, προτείνω ένα ζευγάρι ενεργά Tannoy. Είναι αξιοπρεπή, σωστά στον ήχο τους, και όμορφα.

Άντε! Και καλό βόλι!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Αν πας για συμβατικη λυση Ενισχυτης-ηχεια
Δες επισης λιγο ψηλοτερα Harman Kardon HK990(~1300 € στην πιατσα) κανει και καποια ισοσταθμιση χωρου και δεχεται και ψηφιακα σηματα.Cambridge 840
Eτσι ξενιαζεις για ενισχυτη
Στα ηχεια ,οπως ειπα και παραπανω,προσπαθησε να ακουσεις να παρεις μια ιδεα .
Dac Magic η απολυτη επιλογη στην χαμηλη κατηγορια τιμης

D

deleted user 10898

Guest
τα klein & Humel τα 300αρια παντως για pop-rock μονο με το δικο τους sub που αυξανει το headroom, γιατι εχουν limiters που βαρανε συχνα συμφωνα με τους επαγγελματιες του χωρου..

Reaction score
4.250

Ρε παιδια κανουμε σαν αυτον που πηγε στον μπακαλη και του λεει: -Βαλε ενα κιλο τυρι. Ο μπακαλης του απανταει: -Ειναι 3, να τ αφησω?:140:

Ο ανθρωπος ειπε οριο 2.500. Αντε να το κανει 2.600. Να παει και στα 2.700. Ομως εως τα 3.800 το ζευγος για τα Κ+Η, τον στειλατε κανονικα.

Ο προσωρινος χωρος ειναι σχετικα μικρος. Τα ηχεια βασης, προσωρινα θα αποτελεσουν λυση. Μετα ομως τι γινεται? Αγγελια, πωληση στο 50% και μαμε γι αλλα.

Θα πρεπει ο φιλος PETRAN (και μην γραφεις αλλο με bolt γιατι και απαγορευεται και κουραστικο ειναι) να γνωριζει οτι εαν ο νεος χωρος θα ειναι απο 30 μετρα και πανω κατα πασα πιθανοτητα παει για ηχεια δαπεδου. Τα ενεργα δαπεδου ειναι πανακριβα ενω στο μπατζετ που θα κινηθει δεν ξερω ποιο ηχειο βασης ενεργο εγγυημενα θα του καλυψει τον χωρο και τις απαιτησεις.

Ενα ξεχωριστο θεμα τωρα αν παιζουν και λυσεις μεταχειρισμενων (για παθητικο ηχειο και ενισχυτες). Εκει στις αγγελιες θα βρεθουν πολλα αξιολογα πραγματα, αλλα και με το οποιοδηποτε ρισκο μπορει να εχει μια αγορα μεταχειρισμενου.

Απο καινουρια, τα Roister Status 8.2 με ενα Yamaha 2000, o Cambridge ειναι επισης πολυ καλος, η ακομη και μια καλη λαμπιτσα:142: ειναι μια χαρα λυση. Πηγη το V-Dac η το Magic Campridge Audio Azur.

Reaction score
0

Λόγω που το διαμέρισμα είναι τώρα στα 15 τετραγωνικά και ενδεχομένος να πάω αντε σε 20 τετραγωνικά σαλόνι
Σκέφτομαι να πάω σε ηχείο βάσεως
Ενισχυτή τον Yamaha a-s 2000 και ηχεία τα ATC SCM19
δεύτερη πρόταση
Ενισχυτή Cambridge Audio AZUR 840A v2
Καλώδια imterconnect http://www.kimber.com/products/inter...analog/timbre/
Kαλώδια Ηχείων http://www.kimber.com/products/loudspeakercables/tc/8/

Ακούο τις διαφωνίες σας και προτάσεις σας προτάσεις σας.

Reaction score
0

Καλησπέρα και απο εμένα.
Φίλε Πέτρο πριν λίγο καιρό βρισκόμουν και εγώ στην ίδια θέση με εσένα ψάχνοντας να δημιουργήσω ένα καλό και τίμιο συστηματάκι. Δέν έχω την εμπειρία να σου πώ ποια είναι καλά και ποια όχι, έχω να πώ όμως οτι σαν κάτοχος ενός ζεύγους Audio Spectrum Artemis με ενισχυτή XTZ A100 D3 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τα έχω δοκιμάσει και σε μουσική που ακούς και πιστεύω πως θα σου δώσουν καθαρό ήχο με το χαμηλό που ζητάς και πάνω από όλα στην τιμή που ζητάς.

Reaction score
29

ATC SCM19
Σωστή επιλογή με έμφαση στα φωνητικά ....λές και τραγουδούν μπροστά σου ......εγώ τα παίζω με ενα cav a12 και μπορώ να πώ ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό......βέβαια δε ξέρω πόσο θα σε καλύψουν σε ροκιές αλλά και πάλι πιστεύω ότι δε θα σε αφήσουν ανικανοποίητο ......
Αυτά Δημήτρης

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

για το χωρο και τη μουσικη που ακους, εχε υποψη σου και αυτα, θα εκπλαγεις ευχαριστα. Δεν ειναι τοσο απαιτητικα σε ισχυ..

PMC TB2i

Size: 400(h) x 200(w) x 300(d) mm
Weight: 8.5kg
Drivers: 1x 170mm mid/bass, 27mm SOLONEX tweeter
Frequency response: 40Hz - 25kHz
Impedance: 8 Ohms
Power handling: 200 Watts peak
Sensitivity: 90dB/Watt

Read more: http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/UAN/1995/v/3/sp/#ixzz0zd3xv6HN

http://www.pmc-speakers.com/product.php?mode=view&pid=171&show=critics

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Vaslamp