ΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Reaction score
0
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ spectrumaudio.de

ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΛΛΑ ΖΗΤΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ....

ΕΧΕΙ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;

Reaction score
13

ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΛΛΑ ΖΗΤΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ....

ΕΧΕΙ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;
Απο τους συγκεκριμενους οχι, αλλα η τραπεζικη καταθεση prokatabolika ειναι στανταρ διαδικασια για ολους σχεδον τους Γερμανους. Διαβασε (εαν ξερεις γερμανικα) την πολιτικη και τους ορους λειτουργιας του καταστηματος (AGB / Terms & conditions)

Reaction score
0

ΕΧΕΙ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;
Εγω.

Πριν τρια περιπου χρονια αγορασα κατι Φοστεξ.

Οι Γερμαναραδες ειναι γενικα αξιοπιστοι, αλλα οι αγορες απο το νετ, εχουν παντα καποιο ρισκο.

Τι θες να παρεις αν επιτρεπεται?

Reaction score
13
Έχω αγοράσει αρκετές φορές και δεν έχω κανένα παράπονο. Μέσω paypal όμως....
Κυριοι η ερωτηση αφορα την προκαταβολη με Εμβασμα (Bank Transfer).
Η δικη μου απαντηση ειναι ΝΑΙ. Τουλαχιστον για Γερμανους.
Υποψιν οτι το χρημα αυτοι θα το δουνε στον λογαριασμο τους μετα απο τουλαχιστον 2-3 εργασιμες, και τοτε θα ξεκινησουνε να κανουνε Proccess την παραγγελια σου.
Σε συμφερει να εχεις E-banking για να κανεις το Transfer απο το σπιτι σου. Η ΕΘΝΙΚΗ χρεωνει 0.50 Ε για αυτη τη δουλεια. Εαν πας να στην κανουν στην Τραπεζα κοστιζει 21.00 Ε, και κανα δυο ωρες εαν εισαι τυχερος.
Εαν ψωνιζεις συχνα ειναι η ασφαλεστερη και φτηνοτερη λυση.
Χρειαζεται να γνωριζεις το ΙΒΑΝ του αποδεκτη των χρηματων και το BIC (SWIFT) της τραπεζας του. Αυτα ολοι τα δινουν στα Particulars της εταιρειας στο site τους.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.101
Κυριοι η ερωτηση αφορα την προκαταβολη με Εμβασμα (Bank Transfer).
Η δικη μου απαντηση ειναι ΝΑΙ. Τουλαχιστον για Γερμανους.
Συμφωνώ. Το έχω κάνει για αγορές από 25 μέχρι 1600€. Όλα πήγαν ρολόι.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.101
Σε συμφερει να εχεις E-banking για να κανεις το Transfer απο το σπιτι σου. Η ΕΘΝΙΚΗ χρεωνει 0.50 Ε για αυτη τη δουλεια. Εαν πας να στην κανουν στην Τραπεζα κοστιζει 21.00 Ε, και κανα δυο ωρες εαν εισαι τυχερος.
Διαπιστωμένο.

Reaction score
13
Ναι, αλλά γιατί να κάνει κάποιος όλα αυτά αφού υπάρχει το paypal ..???
Διοτι το PAYPAL
1) Δεν ειναι δωρεαν.
2) Πολλοι προμηθευτες δεν το δεχονται.
3) Χρειαζεται και αυτο καποια διαδικασια για να εγγραφεις.
4) Δεν γνωριζω τι ασφαλεια σου παρεχει στην συναλλαγη.
5) Δεν μπορεις να κανεις ανακλιση μιας πληρωμης εαν κατι δεν παει καλα.
5) Εχει ξεκινησει παρομοιο συστημα για την Ευρωπαικη αγορα, με καλυτερους ορους απ' οσο εχω ακουσει.

Reaction score
13
εγώ πάλι τα μεγάφωνα τα αγόρασα από εδώ :

http://www.hifisound.de/oxid/oxid.p...0208/cl/alist/cnid/9e24072ae8f9f64d1.89279323

κανένα απολύτως πρόβλημα .........
Σε αυτο το θεμα μας ενδιαφερει ο τροπος πληρωμης.

Εαν το παμε παραπερα, και μιλωντας για ευρυτερη συνεργασια μας ενδιαφερει και ο χρονος αντιδρασης σε μια παραγγελια, η σωστη συννενοηση (και οχι αλλα παραγγελνω και αλλα μου στελνουν) που ξεκιναει απο την σωστη παρουσιαση-σωστη ταξινομηση των ειδων, η πολιτικη τους σχετικα με επιστροφες ή με κατεστραμμενο εμπορευμα λογω κακης συσκευασιας, η ενδοτικοτητα στις τιμες, και εν τελει το γενικοτερο κλιμα που χαρακτηριζει το καθε μαγαζι.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Διοτι το PAYPAL
1) Δεν ειναι δωρεαν.
Σωστό. Έχει fee το οποίο αν κάνεις πολλές συναλλαγές (όπως ένα κατάστημα) κάθε άλλο παρά αμελητέο είναι. Πολλοί αναγκάζονται να το μετακυλίσουν στους πελάτες τους (ή έστω μέρος αυτού) - το οποίο σίγουρα τους κάνει λιγότερο ανταγωνιστικούς από άποψη τιμών.

Σωστό.
Βασικά μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήταν και ότι καλύτερο για συναλλαγές στην Ευρώπη. Υπήρχαν προβλήματα με κάποιες τράπεζες, δυσκολίες να "τραβήξεις" τα χρήματα που σου έβαζαν στο Paypal κλπ.
Τώρα υπάρχει Paypal Europe και είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά δεν το έχω ψάξει περισσότερο.

Σωστό.

Άριστη και μάλλον καλύτερη από τα περισσότερα e-shops (έχουν δει τα μάτια μου πράγματα και θαύματα κατά καιρούς με αυτοσχέδια certificates, κλειδώματα στα 64bit κ.ο.κ.).

Μπορείς Μιχάλη και μάλιστα είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που το προτιμώ στις online συναλλαγές μου. Μπορείς είτε να ανοίξεις "διάλογο" με την άλλη πλευρά και να τα βρείτε είτε να απαιτήσεις τα χρήματά σου πίσω. Δύο φορές που το έχω χρειαστεί μου έχουν επιστρέψει τα χρήματα άμεσα.

6) Εχει ξεκινησει παρομοιο συστημα για την Ευρωπαικη αγορα, με καλυτερους ορους απ' οσο εχω ακουσει.
Για πες, γιατί με πιάνεις αδιάβαστο! :prof:

Reaction score
10
Στις αγορες μας απο το εξωτερικο ποτε δεν ειμαστε σιγουροι, οταν δεν εχουμε ξανακανει συναλαγη με καποιον.
Η χωρις ορους μεταβιβαση χρηματων σε αλλο λογαριασμο δεν μπορει να διασφαλιστει με κανενα τροπο, παρα μονο με την καλη θεληση του πωλητη, αν κατι δε παει καλα.
Ο μονος τροπος που μπορεις να παρεις τα χρηματα σου πισω ειναι η πιστωτικη καρτα , που χρεωνεται μονο οταν παραλαβεις το εμπορευμα....αλλιως χωρις αποδειξη παραλαβης μπορεις να ακυρωσεις τη συναλλαγη και να απαιτησει και η τραπεζα να πανε τα λεφτα πισω στον αποστολεα.
Οι γερμανοι δεν διαφερουν πια απο ολους τους αλλους.
Εχω κανει 3 συνεργασιες προσφατα, εκ των οποιων μονο ο ενας ηταν κατι παραπανω απο κυριος. Μαλιστα μου εγραψε απο πριν, οτι αν θα παρω αυτα που του ζητησα δε θα μου χρεωσει μεταφορικα , πραγμα που οντως εκανε.
Και δεν ηταν μηχανηματα αλλα τα καθισματακια και τα καροτσακια των μωρων μου....( 4 μεγαλα κουτια ).
Δυο αλλοι ομως με A/V, ο ενας αλλα ελεγε κι αλλα πηγε να με χρεωσει και ο αλλος ακομα μου στελνει μηχανημα απο το καλοκαιρι........καλα που δεν τους πληρωσα πριν την αποστολη.
Μπορουμε ομως να βρουμε σε διαφορα site, τα στατιστικα του καθε ιντερνετομαγαζου και να δουμε κατα ποσο ειναι αξιοπιστο στις συναλλαγες του.

Reaction score
13
Τώρα υπάρχει Paypal Europe και είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά δεν το έχω ψάξει περισσότερο.

Για πες, γιατί με πιάνεις αδιάβαστο! :prof:

Αφου το λες μονος σου πριν.
Αδιαβαστος εσυ ? Πως θα ηταν δυνατοΝ ....

Reaction score
13
Στις αγορες μας απο το εξωτερικο ποτε δεν ειμαστε σιγουροι, οταν δεν εχουμε ξανακανει συναλαγη με καποιον.

Σωστα, αλλα αλλο ειναι να κανεις Transaction (Νταλαβερι στα Ελληνικα) με εταιρεια και αλλο με ιδιωτη. Επισης στα πλαισια της ΕΕ ειναι καπως πιο ασφαλες, απ οτι με Τριτο κοσμο.

Η χωρις ορους μεταβιβαση χρηματων σε αλλο λογαριασμο δεν μπορει να διασφαλιστει με κανενα τροπο, παρα μονο με την καλη θεληση του πωλητη, αν κατι δε παει καλα.
Ο μονος τροπος που μπορεις να παρεις τα χρηματα σου πισω ειναι η πιστωτικη καρτα , που χρεωνεται μονο οταν παραλαβεις το εμπορευμα....αλλιως χωρις αποδειξη παραλαβης μπορεις να ακυρωσεις τη συναλλαγη και να απαιτησει και η τραπεζα να πανε τα λεφτα πισω στον αποστολεα.

Οχι ακριβως. Για να κανεις Εμβασμα προκαταβολικα εχεις ηδη ζητησει προσφορα για συγκεκριμενα ειδη-ποσοτητες-κωδικους κλπ, εχεις λαβει επισημη Proforma Invoice, την αποδεχεσαι μεσω αλληλογραφιας και αναφερεις στην φορμα του εμβασματος στην θεση "δικαιολογια" τον αριθμο της Proforma του αποδεκτη του χρηματος. Αυτο μπορει να αποδειχτει τριχες στην πραξη αλλα σου δινει ενα σημειο να ξεκινησεις εαν κατι δεν παει καλα

Οι γερμανοι δεν διαφερουν πια απο ολους τους αλλους.
Εχω κανει 3 συνεργασιες προσφατα, εκ των οποιων μονο ο ενας ηταν κατι παραπανω απο κυριος. Μαλιστα μου εγραψε απο πριν, οτι αν θα παρω αυτα που του ζητησα δε θα μου χρεωσει μεταφορικα , πραγμα που οντως εκανε.

Δεν εχω βρεθει ποτε σε δυσαρεστη θεση παροτι εχω αρκετο ογκο Διακοινοτικων Συναλλαγων. Με συγκεκριμενους προμηθευτες βεβαια. Με μερικους απ αυτους εχουμε πια φιλικες σχεσεις. Φυσικα δεν ηταν ετσι εξ αρχης και εχω ψωνισει απειρες φορες με τα γνωστα ρισκα.
Ειδικα το Εbay εμπεριεχει πολλαπλο ρισκο.

Και δεν ηταν μηχανηματα αλλα τα καθισματακια και τα καροτσακια των μωρων μου....( 4 μεγαλα κουτια ).
Δυο αλλοι ομως με A/V, ο ενας αλλα ελεγε κι αλλα πηγε να με χρεωσει και ο αλλος ακομα μου στελνει μηχανημα απο το καλοκαιρι........καλα που δεν τους πληρωσα πριν την αποστολη.
Μπορουμε ομως να βρουμε σε διαφορα site, τα στατιστικα του καθε ιντερνετομαγαζου και να δουμε κατα ποσο ειναι αξιοπιστο στις συναλλαγες του.
Σωστα τα λες σε γενικες γραμμες. Ειναι και θεμα τυχης. :cool_4:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.441
Βασικά σε όλους μας φαίνεται λίγο περίεργη η συναλλαγή με αυτούς τους τρόπους, είναι και οι φοβίες και το καχύποπτο του Έλληνα ίσως, πάντως δεν έχω ακούσει από κανέναν να υπήρξε ποτέ πρόβλημα.

Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει όλους τους δυνατούς τρόπους συναλλαγής, και paypal και έμβασμα, και κατάθεση και ό,τι παλαβό μου ζητήσαν, πολλές φορές (από μόνος μου για να τελειώνει η διαδικασία, όχι ότι μου το ζήτησαν) έστελνα όλα τα στοιχεία της πιστωτικής μου με απλό email. Ποτέ δεν υπήρξε και σε μένα πρόβλημα. Το συνολικό ποσό που έχω δώσει σε τέτοιες συναλλαγές έχει ξεπεράσει τα 40.000 ευρώ.

Reaction score
1
Διοτι το PAYPAL
1) Δεν ειναι δωρεαν.
5) Εχει ξεκινησει παρομοιο συστημα για την Ευρωπαικη αγορα, με καλυτερους ορους απ' οσο εχω ακουσει.
1. Είναι πολύ φθηνότερο από οποιαδήποτε τραπεζική συναλλαγή.
2. Ο συγκεκριμένος που αναφέρθηκε στο thread το δέχεται.
3. Είναι απίστευτα απλή. Πιο δύσκολο είναι να κάνεις account στο msn.
4. Την υψηλότερη σε δικτυακές αγορές. Μέχρι και απόλυτη ανωνυμία ...(είδαμε τι έπαθε ο καημένος ο Θέμος...)
5. Μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις ακύρωση, ακόμα και επιστροφή χρημάτων και αλλαγή προϊόντος με σχεδόν μηδενικό κόστος. Τα χρηματά σου δεσμεύονται στο λογαριασμό σου και είναι εκεί για άλλες αγορές. Φυσικά αυτό εξαρτάται και από τον επαγγελματία που έρχεσαι σε συναλλαγή.

Μιλάμε πάντα για χομπίστες και όχι για εμπόρους, αν κάποιος θέλει να φέρει ένα καράβι πράγματα τότε θα έχει άλλους τρόπους πληρωμής. Αλλά για το φίλο που άνοιξε το θέμα και θέλει ο άνθρωπος να παραγγήλει από το συγκεκριμένο eshop 2 -3, 5-10 μεγαφωνάκια είναι η καλύτερη λύση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas