ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΡΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Z

Zdimis

Guest
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΠΆΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΨΥΧΩΜΕΝΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΙΑ ΤΑ PROAC D15 ΚΑΘΩς Ο COPLAND CTA401 ΓΙΑ τις νεες μου απαιτησεις σε εντασεις και ρεπερτόριο αισθανομαι οτι με φερνει πισω σε all around πλεον απαιτηση και οχι louis kai ella κλπ chesky παραγωγες Ιλουστρατιον και κορυφες 98db απο 92 που φτανει ο copland o οποιος δεν δινει τον παλμο και το μπασσο που μπορει το ηχειο να αποδωσει πχ με τον αλλον ενισχυτη μου τον roksan caspian 2x80.
(αντιλαμβανομαι οτι θα χασω σε τρισδιαστατη σκηνη διαφανεια κ υγρασια αλλα θα ισοφαρησσω με δυναμισμο παλμο μεγαλο μπασσο ΚΑΙ οτι τσαχπινια μπορει να δωσει ενα τερας 100-150 watt

ΕΠΙΛΟΓΕΣ :1 UNISON Research Unico SE

2 TSAKIRIDIS ELECTRA (χωρις πλανο προενισχυτη αφου με σημα 3voltαπο το buffer του dac θα εχω μονο το volume toy foobar για προ και απενεργοποιημενους ολους τους ηχους στο laptop μην καψουμε ηχεια,
3.hegel h 80 αν και δεν ξερω ακριβως αν θα με ικανοποιησει σε σωμα παλμο κ ογκο.

Και τα τρια γυρω στο 800900 αρι που ειναι και το μεγιστο budget για μηχανηματα που ειναι σημερα διαθεσιμα ΟΠΟΤΕ ΑΣ πει καθενας κ γιατι στην θεση μου τι θαβαζε στο ρακ και γιατι χωρις το κλασσικο ακου τα κλπ ,δεν μου αρεσει να ψωνιζω με δοκιμη ο ιδιος ,νοιωθω αβολα κ γραφικος με το βαλε κουβαλα μ αρεσει θα το σκεφτω κλπ.Οποτε ΑΝΑΜΕΝΩ καμμια αποψη ετσι για να με συνεπηρεάσει στην τελικη αποφαση ποιον να φερω εδω μεσα απο τους τρεις,

Z

Zdimis

Guest
ειναι δεδομενα τα "μπλεξιματα ειτε με 4 ειτε με 8 (χ2 το ρισκο) ειτε με 16 χ4 το ρισκο :)Aπλα αυτο ειναι ενα συστημα για 9 ωρες τη βδομαδα.Αλλο εχει την βασικη αποστολη της σκλαβιας 8 ωρες τη μερα

Reaction score
690
'Εζησα κανα χρόνο με τα d15 , είναι ηχείο που χρωματίζει και μπορεί να "φωνάξει" αν το παρακανεις με εντάσεις.
Τα είχα ακούσει μια φορά με αίολο ultra (kt120) και ειχε πολύ τσαμπουκά -ατάκα - ταχύτητα , αν αρέσκεσαι δε σε μουσικές στυλ 16 horsepower ή μέτριες ηχογραφήσεις κλασσικής, βρίσκεις τον μάστορα σου. Σε "χαιφιντελάδικες" ή πιο "καλές" ας πούμε παραγωγές , προτιμώ τρανζίστορ αλλά η εν λόγω σύγκριση είναι μάλλον άτοπη+υποκειμενική

Τα συγκεκριμένα μηχανάκια που σε ενδιαφέρουν μπορείς λογικά να τα δανειστείς απο τους αντιπροσώπους. Θα σου πρότεινα επίσης και τον arcam a28 (παίζουν καλά με arcam) καθώς και οποιονδήποτε ενισχυτή 200w+ για δοκιμή , ώστε να δεις πως ξεμπουκώνουν (και αν...)

Last edited:

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΠΆΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΨΥΧΩΜΕΝΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΙΑ ΤΑ PROAC D15 ΚΑΘΩς Ο COPLAND CTA401 ΓΙΑ τις νεες μου απαιτησεις σε εντασεις και ρεπερτόριο αισθανομαι οτι με φερνει πισω σε all around πλεον απαιτηση και οχι louis kai ella κλπ chesky παραγωγες Ιλουστρατιον και κορυφες 98db απο 92 που φτανει ο copland o οποιος δεν δινει τον παλμο και το μπασσο που μπορει το ηχειο να αποδωσει πχ με τον αλλον ενισχυτη μου τον roksan caspian 2x80.
(αντιλαμβανομαι οτι θα χασω σε τρισδιαστατη σκηνη διαφανεια κ υγρασια αλλα θα ισοφαρησσω με δυναμισμο παλμο μεγαλο μπασσο ΚΑΙ οτι τσαχπινια μπορει να δωσει ενα τερας 100-150 watt

ΕΠΙΛΟΓΕΣ :1 UNISON Research Unico SE

2 TSAKIRIDIS ELECTRA (χωρις πλανο προενισχυτη αφου με σημα 3voltαπο το buffer του dac θα εχω μονο το volume toy foobar για προ και απενεργοποιημενους ολους τους ηχους στο laptop μην καψουμε ηχεια,
3.hegel h 80 αν και δεν ξερω ακριβως αν θα με ικανοποιησει σε σωμα παλμο κ ογκο.

Και τα τρια γυρω στο 800900 αρι που ειναι και το μεγιστο budget για μηχανηματα που ειναι σημερα διαθεσιμα ΟΠΟΤΕ ΑΣ πει καθενας κ γιατι στην θεση μου τι θαβαζε στο ρακ και γιατι χωρις το κλασσικο ακου τα κλπ ,δεν μου αρεσει να ψωνιζω με δοκιμη ο ιδιος ,νοιωθω αβολα κ γραφικος με το βαλε κουβαλα μ αρεσει θα το σκεφτω κλπ.Οποτε ΑΝΑΜΕΝΩ καμμια αποψη ετσι για να με συνεπηρεάσει στην τελικη αποφαση ποιον να φερω εδω μεσα απο τους τρεις,
Θα πρότεινα μείνεις στους δύο πρώτους. Ο Η80 όσο ποιοτικός και αν είναι, "ποσοτικά" δε φτάνει για τα D15. Τυγχάνει να έχω ακούσει το συνδυασμό και σου προτείνω να τον αποφύγεις.

Z

Zdimis

Guest
Χτυπάει ΤΟ ΤΗΛ.ειναι ο Αντωνης απο stepcom."Mην πάρεις τον hegel θα τα παιξει flat τα d15 ,δεν θα εχεις ικανοποιητικο αποτελεσμα και θα χαραμιστει ηχειο και ενισχυτης .Σε θυμηθηκα ,βρηκα το τηλεφωνο σου και ειπα να βοηθησω."
Δεν ειμαστε φιλοι με τον Αντωνη ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ αν και θα μπορουσαμε ανετα τετοιας "παστας " που ειναι..Ειχα πάρει εναν rocκsan caspian μεταχειρο αριστο πριν κανα χρονο ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ειχε δει το 2ο setup μου με θυμηθηκε και ανετρεξε να βρει το τηλ μου και να με ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΘΩς ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ HEGEL .Ευχαριστω audio buddies :)
K ναχετε την χαρά να εχετε σχεση ΣΥΝΑΛΛΑΓΉς με εταιρειες -ατομα ΣΑΝ ΤΗΝ STEPCOM ΤΟΥ ΑΝΤΏΝΗ :)

Z

Zdimis

Guest
Παρεα απο χθες με τα proac στην θέση του copland ο symphonic line rg 10 mk3 (ο απλος) .Mπορω να πώ οτι η συνεργεια εκτος απο ομορφη ειναι και ψυχωμενη.Η λεπτομερεια κ η εκταση στο μπάσσο ειναι απο αλλο πλανητη για τα δεδομενα μου ,οι μεσσαιες ενα κλικ κατω απο το μεταξι της λάμπας αλλά πολυ οκ,κ ψηλά υπάρχει σαφώς ενεργεια κ αερας πολύ ζωντανός και κεφάτος με μια φινετσα βεβαια που δεν επιτρέπει ακραίες καταστασεις. Yπερλεπτομερης με δυναμικα κ ταχυτητα και διαφανεια ,ωραιες μεσαιες στα ορια της σαγηνης-και ισσοροπημενες προς το κεφατες τρισδιαστατες υψηλές με τεραστιο soundstage και καθαροτητα ,ακριβεια κατι κανει καλα με αυτα και παιζει με συναισθημα και ρωμη που με εχει "ανυσηχησει".Βρες λες ναναι η λαμπα στο dac που κανει αυτη τη δουλεια (τωρα που δεν υπαρχει αλλη λάμπα στο κυκλωμα.... :) )

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos