Δέσιμο ηχείων με ενισχυτή - προτάσεις και ερώτηση για sub

Reaction score
1
Καλησπέρα σας και απο μένα.

Κληρονόμησα και εγώ έναν Denon AVR-X2300W 7.1 που θα μου καταφθάσει σύντομα. Οπότε είπα και γω να τον δέσω με κάτι.

Λοιπον:
Χώρος: Σαλόνι 3χ4 που όμως είναι ενιαίος χώρος με κουζίνα και τραπεζαρία. Συνολικά μιλάμε για 40 τετραγωνικά,αλλά ο χώρο που θα περιστοιχίζει το home cinema θα είναι ο 3χ4 μόνο. Το υπόλοιπο δεν μας ενδιαφέρει.
Χρήση: Ταινίες και μουσική ,με έμφαση στην καλή ποιότητα και όχι στα μέγιστα db λόγω οικοδομής και οικογένειας.
Budget: Σας παρακαλώ λυπηθείτε με δεν θέλω να δώσω πάνω από 700 ευρώ. Αν κάτι αξίζει πολύ να ανέβω οκ αλλα τιμές 1500 και 2000 ευρώ δεν μπορώ και δεν θέλω.
Περιορισμοί: Ηχεία όχι δαπέδου. Τα πίσω ηχεία θα τοποθετηθούν ψηλά ταβάνι εκατέρωθεν του καναπέ και θα κοιτούν προς τα κάτω. τα μπροστά θα είναι κανονικά βιβλιοθήκη εκατέρωθεν τηλεόρασης και το κεντρικο κεντρο φυσικά.

Θα ήθελα γνώμες:

1) Δικές μου σκέψεις είναι τα q acoustics 3020 για μπροστά μαζί με τα 3010 για πίσω. Αντίστοιχα και το vocal. Μου πέφτουν ακριβά και θα ήθελα κάτι φθηνότερο και ίσως και πιο μικρό σε όγκο για το stylish του θέματος η καμμιά άλλη πρόταση από εσάς. Δεν ξέρω μήπως υπερβάλλω για την χρήση που θέλω. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι Θεσσαλονικη και δεν έχω βρει ένα κατάστημα να ακούσω κάποιο.
2) Έχω μια θέση που χωράει και αφήνει και μικρό χώρο για ενα Sub τύπου YAMAHA YST-FSW150 (https://www.skroutz.gr/s/335632/Yamaha-YST-FSW150.html?keyphrase=YAMAHA+YST-FSW150) Θα ταίριαζε τέλεια αλλά δεν ξέρω ποιες οι ικανότητες του στα επίπεδα που μιλάμε. Δεν έχω βρει έστω και ακριβό κάποιο πιο δυνατό σε αυτό τον όγκο ( και παραλληλόγραμμο ) ώστε να ταιριάζει για να κάνω σύγκριση. Ο χώρος που έχω έχει βάθος 60cm , ύψος 25cm και πλάτος άπειρο. ( Το ύψος είναι που μας κάνει το πρόβλημα). Πάντως μπορώ να κάνω υποχώρηση στο Sub αν δεν είναι τραγικό σε απόδοση γιατί κουμπώνει ακριβώς εκεί που θέλω.
3) Γενικά ψάχνω για το VMF του θέματος. να δώσω κάτι παραπάνω αν είναι να αξίζει ακουστικά και να κοσμεί και το σαλόνι αλλά όχι να μπω σε λεπτομέρειες που το άμαθο ακουστικά αυτί μου δεν θα μπορέσει να εκτιμήσει. Επίσης το δέσιμο με τον υφιστάμενο ενισχυτή να είναι καλό. Μια άλλη πρόταση ήταν τα Q acoustics 7000 το σετ αλλά δεν θέλω να φτάσω στο χιλιάρικο. Απλά φαίνονται και στυλάτα πολύ. Σε μουσική δεν ξέρω πως θα τα πάνε.

Σας ευχαριστώ πολύ και εκτιμώ κάθε βοήθεια.

Reaction score
168
Καλησπέρα φίλε

ίσως μπορώ να σε βοηθήσω γιατί ήμουν σε παρόμοιο δίλημμα με σένα και κοντά στα οικονομικά . Ξεκίνησα από 700 και τελικά ανέβασα το budget στα 1.000€. Απλά τα q acoustics 3020 με 3010 πίσω και κεντρικό πάνε 700€. Άρα δεν σου μένουν λεφτά για Subwoofer. Σωστά;

Reaction score
1
Καλησπέρα φίλε

ίσως μπορώ να σε βοηθήσω γιατί ήμουν σε παρόμοιο δίλημμα με σένα και κοντά στα οικονομικά . Ξεκίνησα από 700 και τελικά ανέβασα το budget στα 1.000€. Απλά τα q acoustics 3020 με 3010 πίσω και κεντρικό πάνε 700€. Άρα δεν σου μένουν λεφτά για Subwoofer. Σωστά;
Ενταξει υπαρχει μια ευελιξία στο ποσο εφοσον θεωρησω οτι αξιζει. Το sub που ανέφερα κοντα στα 200 ευρω είναι.
Βεβαια αναμενω και πιο φθηνες προτασεις με ενδιαφέρον.

Reaction score
168
Όταν ξεκίνησα την αναζήτηση ήμουν πολύ κοντά στο να αγοράσω κάποια ηχεία κοντά στα 500 ευρώ (χωρίς sub). Το βράδυ πριν πάω τα αγοράσω πήγα σε ένα μαγαζί και τα άκουσα σε σύγκριση την ίδια στιγμή με άλλα ηχεία. Έκλαψα για την βλακεία που πήγα να κάνω. Ότι πάρεις να το ακούσεις καλά πριν το αγοράσεις. Και αν μπορείς με κομμάτια που ακούς.

Τα σετάκια που είχα στο νου μου και ήταν κοντά στα λεφτά και πιστεύω ότι άξιζαν ήταν τα παρακάτω:

Q-Acoustics 3020 - Q-Acoustics 3010 - Q-Acoustics 3090C = 700,00 €
Dali Zensor 3 - Dali Zensor pico - Dali Zensor vocal = 800,00 €
Polk Audio S20 - Polk Audio S15 - Polk Audio S30 = 750,00 €
Monitor audio bronze 2 - Monitor audio bronze center - Monitor audio MR1= 780,00 €
Monitor audio MR2 - Monitor audio MR center - Monitor audio MR1= 600,00 €

Δυο μήνες σχεδόν που έψαχνα αυτά ήταν τα σύνολα που ξεχώρισα. Τα πιο φθηνά που άκουγα όταν τα έβαζα δίπλα σε ένα απο αυτά δεν άξιζε καθόλου.

Reaction score
1
Επειδη πρέπει να λύσω το θέμα του χώρου του subwoofer, μηπως ξερει κανεις αν το subwoofer Q acoustics 3070s μπορει να τοποθετηθει οριζόντια στο πάτωμα?
Επίσης αν όχι, το να μπλέξω ηχεία επιπέδου dali zensor 1-3 η q acoustics 3010-20 η 7000, με ενα woofer σαν το YST-FSW150 θα βγάλει καλό αποτέλεσμα η όχι?
Εχει δει κανεις κανα woofer έτσι οριζόντιο και μάλιστα όχι με εσοχή αέρα πίσω γιατί θα το έχω κολλημένο και πισω σε τοίχο.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.896
Επίσης αν όχι, το να μπλέξω ηχεία επιπέδου dali zensor 1-3 η q acoustics 3010-20 η 7000, με ενα woofer σαν το YST-FSW150 θα βγάλει καλό αποτέλεσμα η όχι?
Εχει δει κανεις κανα woofer έτσι οριζόντιο και μάλιστα όχι με εσοχή αέρα πίσω γιατί θα το έχω κολλημένο και πισω σε τοίχο.
Αυτά σαν το Yamaha δεν είναι subwoofers, είναι σκέτα woofers κατάλληλα για πολύ μικρά ηχεία. Σε συμβουλεύω να πάρεις ένα κανονικό όπως το Q Acoustics.

Αν πρέπει σώνει και καλά να το βάλεις οριζόντια, βάλε τουλάχιστον απο κάτω κάτι παχύ και αφρώδες ή πολύ μαλακά ποδαράκια.

Reaction score
1
Πρωτη Ερώτηση: βλεπω οτι το woofer της q coustics εχει την τρυπα απο πισω. Ποσο χωρο αποσταση απο πισω πρεπει να έχει για να αποδίδει σωστα?
Δευτερη ερωτηση: τεχνικά περα απο την εδραση που πρεπει να ειναι σωστη υπσρχει περιπτωση να προκυψει αλλο προβλημα με οριζοντια τοποθετηση?
[DOUBLEPOST=1520023871][/DOUBLEPOST]
Όταν ξεκίνησα την αναζήτηση ήμουν πολύ κοντά στο να αγοράσω κάποια ηχεία κοντά στα 500 ευρώ (χωρίς sub). Το βράδυ πριν πάω τα αγοράσω πήγα σε ένα μαγαζί και τα άκουσα σε σύγκριση την ίδια στιγμή με άλλα ηχεία. Έκλαψα για την βλακεία που πήγα να κάνω. Ότι πάρεις να το ακούσεις καλά πριν το αγοράσεις. Και αν μπορείς με κομμάτια που ακούς.

Τα σετάκια που είχα στο νου μου και ήταν κοντά στα λεφτά και πιστεύω ότι άξιζαν ήταν τα παρακάτω:

Q-Acoustics 3020 - Q-Acoustics 3010 - Q-Acoustics 3090C = 700,00 €
Dali Zensor 3 - Dali Zensor pico - Dali Zensor vocal = 800,00 €
Polk Audio S20 - Polk Audio S15 - Polk Audio S30 = 750,00 €
Monitor audio bronze 2 - Monitor audio bronze center - Monitor audio MR1= 780,00 €
Monitor audio MR2 - Monitor audio MR center - Monitor audio MR1= 600,00 €

Δυο μήνες σχεδόν που έψαχνα αυτά ήταν τα σύνολα που ξεχώρισα. Τα πιο φθηνά που άκουγα όταν τα έβαζα δίπλα σε ένα απο αυτά δεν άξιζε καθόλου.
Nick εν τελει ποια επελεξες και με γοοφερ τι εκανες?

Reaction score
168
Επέλεξα την λύση Monitor audio bronze 2 - Monitor audio bronze center - Monitor audio MR1 και για subwoofer βρήκα το Monitor Audio BXW10 σε αρκετά χαμηλή τιμή (πιο κάτω από ότι είναι στο skroutz) γιατί είναι προηγούμενο μοντέλο.

Πάντως αν βγάλεις τα Dali που στο αυτί μου ήταν αυτό που μου άρεσε λιγότερο, τα άλλα 4 είναι πολύ κοντά και απλά δεν τα επέλεξα για διάφορους λόγους. Πχ λάτρεψα τα Polk αλλά το κεντρικό (s30) έχει δύσκολες διαστάσεις (19 ύψος x 51 πλάτος) και δεν χώραγε πουθενα...

Reaction score
1
Επειδη δεν πηρα απάντηση θα επιμεινω λιγο στην ερώτηση και θα προσθεσω ακομα μια.

1) subwoofer με εισαγωγη αερα από πίσω ποσο κενο χωρο θελει για να δουλευει σωστα
2) subwoofer και tower υπολογιστη κολλητά ενδεχετε να δημιουργηθει προβλημα στον υπολογιστη? Η δεν υπαρχει προβλημα?

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.896
1) subwoofer με εισαγωγη αερα από πίσω ποσο κενο χωρο θελει για να δουλευει σωστα
Διάβασε τις οδηγίες χρήσης αυτού που θέλεις. Αν δεν αναφέρεται, όπου δουλεύει σωστά γιατί στα subs δεν είναι επιθυμητό το "εκεί μπορώ να το βάλω".

2) subwoofer και tower υπολογιστη κολλητά ενδεχετε να δημιουργηθει προβλημα στον υπολογιστη? Η δεν υπαρχει προβλημα?
Δεν υπάρχει πρόβλημα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.097
Να το πω;
Θα το πω!

Ο τίτλος λέει για σωστό δέσιμο ενισχυτή με ηχείο.
Πιστεύω ότι αυτό γίνεται με σχοινί.
Σφιχτά.

Reaction score
1
Καλησπέρα

Έπειτα από καιρό ψαξίματος τελικά αγοράστηκαν 3 ηχεία , 2 μπροστινά και ένα κεντρικό.
Εϊναι τα Q acoustics 3020i και το 3090Ci που αγοράστηκαν απο Αγγλία σε πολύ καλή τιμή και τα έφερε φίλος με τα πράγματα του.
Σχόλια για τα ηχεία δεν μπορώ να κάνω ακόμα πέρα από ότι ενώ παίζουν πολύ όμορφα και δυνατά, είναι εμφανής η έλειψη subwoofer για το είδος μουσικής που ακούω. Δυστυχώς λόγω χώρου το sub θα περιμένει λίγο ακόμα.
To ερώτημα ειναι ότι μπηκα σε αναζήτηση πίσω ηχείων το οποίο θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο όμορφα-μικρά χωρίς όμως να υποβαθμίσουν την ακουστική του ηχοσυστήματος. Τα 3010 που είχα επιλογή μου φάινονται τεράστια να κρέμονται πάνω από το κεφάλι μου.
Έχει κανείς καμμιά ιδέα που να προσανατολιστώ?
Τα dali fazon pico θα κάνουν δουλειά? Βέβαια και αυτά μεγάλα μου φαινονται. 20 x10cm να κρέμονται πάνω από το κεφάλι μου.

Ευχαριστώ για τις ιδέες.

Υ.Γ.. πως; πείσατε την γυναίκα σας να βάλετε το Sub στο σαλόνι? Εμένα μόνο που τα βλέπει τρομάζει και η γκρίνια είναι πιο δυνατή από 15'' sub.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.217
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney