Δίλημμα

Reaction score
49
Ένας πολύ καλός φίλος έχει βάλει στο μάτι αυτές τις δύο ψηφιακές:

NIKON COOLPIX P5000
CANON IXUS 950 IS

Θα μπορούσατε να μου πείτε ποια είναι τα καλά τους και ποια τα κακά τους??
Αν πχ θεωρείτε κάποια εταιρεία πιο αξιόπιστη ή έχει καλύτερους φακούς κ.ο.κ

Σε τελική ανάλυση ποια θα αγοράζατε??:crazy_3: :cool_4:

Τα φώτα σας παρακαλώ!! :cool_4: :happy_4:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Reaction score
4
http://www.dpreview.com/reviews/com...&cameras=canon_sd850is,nikon_cpp5000&show=all

αν δεν το νοιαζει το μέγεθος να παρει την Nikon...
αλλιως την Canon...

Η Canon εχει λιγο παραπάνω ζουμ και ειναι πιο portable.

Για μενα το σημαντικοτερο σε μια μηχανη ειναι να μπορεις να την εχεις μαζί σου

Reaction score
173
Αν είναι αναμεσα σε canon και nikon ας παρει την canon της σειράς ixus που έχει ευρυγώνιο φακό (28mm). Ένα μόνο μοντέλο έχει τέτοιο η canon... δεν το θυμάμαι τώρα ακριβώς.

Απλά είναι.... η πιο ακριβή από τις κομπακτ... κάπου στα 350Ε νομίζω.

Reaction score
3
Εχω πάρει τη p5000 για τη γυναίκα μου και για μένα σε μονοήμερα ταξίδια, αν και μέχρι τώρα έχω πάρει πάνω από 10 canon (από μηχανικές και πέρα)
Το μέγεθος είναι πολύ βολικό, δεν ξέρω εγώ μικρή και ελαφριά τη βρίσκω
Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρεία να τη χρησιμοποιήσουμε αρκετά και εγώ τουλάχιστον είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.
Μάλιστα στο dpreview, που αναφέρει και ο karalrs πιό πάνω τη συγκρίνουν με τη G7

Reaction score
5
Κρίνοντας καθαρά από το μέγεθος του CCD, ίσως η Nikon βγάζει φωτογραφίες με λιγότερο θόρυβο σε ISO πάνω από 100. Βέβαια μιλάω για μικρές διαφορές. Αλλά έχουν στριμώξει και περισσότερα pixels, οπότε μπορεί να έρχεται μία-η-άλλη.
Από ποιότητα φακών θεωρώ ότι πάνω κάτω τα ίδια θα έχουν, σε αυτές τις κατηγορίες τιμής δεν ψάχνουμε θαύματα, και το εύρος zoom είναι και σχεδόν ίδιο. Έχουν και image stabilisation, που είναι καλό.
Η Canon είναι ελαφρύτερη και πιο compact.
Φαίνεται ότι η Nikon είναι σε μια κατηγορία παραπάνω όσον αφορά στις δυνατότητες manual ρυθμίσεων, αλλά έχει αρκετά αργό focus.
Τελικά πάντως το dpreview γράφει ότι η Nikon είναι:
* Ideal for: Landscapes, learning about photography, use with external flash, traveling
* Not ideal for: Shooting anything fast, point and shoot social snapping in low light

Reaction score
14
Αν είναι αναμεσα σε canon και nikon ας παρει την canon της σειράς ixus που έχει ευρυγώνιο φακό (28mm)..

Σημαντικό.

Στα + η άριστη ποιότητα κατασκευής της σειράς IXUS.
Στα - η..."αυτοματικότητα" :happy_8: τους. (Για εμένα)

VG

Reaction score
0
Υπαρχουν αλλες μαρκες εκτος απο την Canon;
Για μενα εχει σταματησει το ψαξιμο προ πολλου...σταθερα ενα καλο προϊον,ίσως όχι παντα το καλυτερο δυνατον προϊόν,αλλα παντα ενα απο τα καλυτερα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.815
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos