Δεκτης με CI + Irdeto CAM + καρτα Nova = μαυρο?

Reaction score
786
Καπου (σοβαρη πηγη) διαβασα το εξης "κουφο":
Αν ο δεκτης δεν εχει ενσωματομενο Irdeto αλλα προσθετο original Irdeto CAM και καρτα Nova, οταν ανοιγει (ο δεκτης) δεν "δειχνει" αμεσως τα κλειδωμενα καναλια της Nova αλλα μπορει να περασει μεχρι και ενα τεταρτο μεχρι να εχουμε εικονα, λογω του οτι τα κλειδια δεν "κατεβαινουν" με το ανοιγμα του δεκτη αλλα οποτε κρινει σκοπιμο η αναμεταδοση.

Μια που δεν εχω αλλη επαφη με δορυφορικη περα απο τον επισημο δεκτη της Nova, αναρωτιεμαι αν αλλαζοντας δεκτη (ψηνομαι για PVR) θα υπαρχει αυτου του ειδους το χαζο και εκνευριστικο προβλημα... Οποιος δηλαδη θελει να βλεπει σωστα Nova (εκτος interactive-my-@ss υπηρεσιων) πρεπει να χρησιμοποιει αποκλειστικα το χαζοκουτι της "μαμας" της?

Και κατι (λιγο) ασχετο: Αν γραψουμε στον σκληρο του PVR κωδικοποιημενο προγραμμα και το περασουμε στο PC, αυτο εξακολουθει να ειναι κλειδωμενο (αρα αχρηστο) ή εχει ξεκλειδωσει ωστε να μπορουμε να το γραψουμε πχ σε DVD?

Danke

Reaction score
164
Όχι, δεν ισχύει αυτό που διάβασες. Έχω PVR με Irdeto cam (Topfield 5510) και δεν υπάρχει μαύρο μόλις τον ανοίξεις. Δείχνει κατ' ευθείαν εικόνα. Βέβαια αν για κάποιο λόγο κλειδώσει η κάρτα και τηλεφωνήσεις στη Nova για να στην ανοίξουν ίσως να χρειαστεί Panasat για να ξεκλειδώσει. Αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια (έως πολύ σπάνια)
Αν την ώρα που γράφεις ένα πρόγραμμα παρακολουθείς κάποιο άλλο κανάλι στη Nova, η κάρτα αποκωδικοποιεί αυτό που βλέπεις και αυτό που γράφεις είναι κωδικοποιημένο. Αυτό σημαίνει ότι αν αλλάξουν τα κλειδιά εν τω μεταξύ και εσύ δεν έχεις δει το γραμμένο πρόγραμμα, θα το χάσεις για πάντα. Υπάρχει διαδικασία, ανάλογα με τον δέκτη, που αποκωδικοποιείς ην εγγραφή και την αποθηκεύεις ξεκλέιδωτη, ώστε να μπορείς να τη βλέπεις όποτε θέλεις ή για να τη μεταφέρεις στο PC.

Reaction score
786
Ευχαριστω για την απαντηση, με καθυσηχασες καπως!

Αν θελεις στειλε μου ενα PM για την διαδικασια που αναφερεις στην τελευταια προταση του μυνηματος σου
Ευχαριστω

Reaction score
164
όπως ανέφερα, η διαδικασία εξαρτάται από τον δέκτη. Δεν είναι παράνομο, μιας και για το decoding χρησιμοποιείται η κάρτα της Nova.
Στον δικό μου δέκτη πχ, πας στην εγγραφή που θέλεις, πατάς το rec και γίνεται ένα αντίγραφο αποκωδικοποιημένο. Φυσικά, όση ώρα γίνεται η αποκωδικοποίηση, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, γιατί η κάρτα της Nova μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μια λειτουργία.
Πάντως έχε πάντα "καβάτζα" έναν panasat (ή έστω έναν γείτονα με Panasat) γιατί πολλοί δέκτες δεν ξεκλειδώνουν την κάρτα με σήματα που στέλνει η Multichoice σε περίπτωση πχ που για μεγάλο χρονικό διάστημα μείνει η κάρτα αχρησιμοποίητη.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.013
Members
38.522
Νεότερο μέλος
seos