Δεν έχω σώας τας φρένας...

Reaction score
164
... θα μου πείτε "σιγά το νέο". :happy_8: Αλλά δεν λέω για εμένα, λέω για το αυτοκίνητό μου.
Ήρθε η ώρα για να αλλάξω δίσκους, μπροστά σίγουρα, μπορεί και πίσω, και φυσικά τακάκια. Επειδή ξέρω ότι στη Seat θα μου ζητήσουν τα μαλλιά της κεφαλής μου και ότι σε άλλες εταιρίες μπορώ να βρω τα ίδια φτηνότερα ή στην ίδια τιμή κάτι καλύτερο, ζητάω την βοήθειά σας.
Κατ' αρχάς μιλάμε για ένα Leon 1.6 '00 με 15ρες ζάντες. Οι μπροστά δίσκοι είναι αεριζόμενοι, οι πίσω απλοί.
Έχουν κάνει 115000χμ και έχουν λεπτύνει και στραβώσει, οπότε πάμε για αλλαγή.
Βίτσιο: Πάντα ήθελα ένα αυτοκίνητο με τρυπητούς ή έστω χαρακτούς δίσκους. Επειδή Porsche δεν βλέπω να αποκτώ σε αυτό τον αιώνα, σκέφτηκα να βάλω, αν μπαίνουν, στο Seatάκι μου.
Έχω ακούσει ότι οι τρυπητοί στραβώνουν εύκολα, αν πέσουν ζεστοί σε νερά. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Έχετε να προτείνετα κάποια μάρκα δίσκων, τακακιών ή κανέναν φρενά καλό;
Η οδήγηση που κάνω είναι νορμάλ, οπότε δεν υπάρχουν τρελές απαιτήσεις. Αλλά δεν έχω σκοπώ να τσιγκουνευτώ αν είναι να πάρω κάτι πραγματικά καλό, στα μέτρα των δυνατοτήτων μου πάντα. Πχ δεν πρόκειται να αλλάξω ζάντες για να χωρέσουν τεράστια Brembo που θα κοστίζουν περισσότερα από το αυτοκίνητο. :happy_8:
Κάθε ιδέα, όπως πάντα, ευπρόσδεκτη!

Reaction score
51
Απάντηση: Δεν έχω σώας τας φρένας...

Billάκο έχουμε και λέμε....

Βάλε τις ίδιες δισκόπλακες.
Όχι απαραίτητα μέσα από την SEAT αλλά μιλάω απλά για δισκόπλακες και τακάκια με τα ίδια χαρακτηριστικά με της μαμάς.

Κατ' αρχήν οι 15άρες ζάντες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αύξηση της διαμέτρου (που θα αύξανε σημαντικά το κόστος γιατί θα χρειαζόσουν και αντάπτορες για στήριξη των δαγκανών κ.ο.κ)
Απ' την άλλη, οι δισκόπλακές σου είναι αεριζόμενες (δηλαδή με διπλό τοίχωμα και κανάλια αέρα εσωτερικά τους) οπότε στον τομέα υπερθέρμανση (και αντοχή στον χρόνο) είσαι ΟΚ.

Οι τρυπητοί ή οι χαρακτοί δίσκοι θα σου δώσουν απειροελάχιστα παραπάνω. Ουσιαστικά οι χαρακιές ή οι τρύπες υπάρχουν όχι για ψύξη των δίσκων αλλά για διοχέτευση του νερού που μπορεί να υπάρχει στον δίσκο (πχ σε περίπτωση βροχής) και η διαφορά στην πράξη είναι ελάχιστη εως μηδενική.
Περισσότερο είναι μια βελτίωση που υπάγεται στην κατηγορία "πουλ-μουρ" (κοινώς...πουλάω μούρη στη γειτονιά) και δεν έχει κάποιο άλλο όφελος.
Εδώ μάλλον φταίει και εκείνη η φωτό από το WRC και νομίζουμε ότι θα κάνουμε και το δικό μας έτσι.....Στο WRC όμως η ελάχιστη διαφορά μπορεί να μας δώσει 1 ή 1.5sec σε μια ειδική οπότε καλά κάνει και υπάρχει....

Αν θα ήθελες να το ψάξεις λίγο παραπάνω θα είναι καλό να βρεις 4πίστονες δαγκάνες από CupraR (στις μάντες) αλλά το κόστος αυτών θα φθάσει στα 600€ (+) και δεν θα χωρούν και στις ζάντες σου....Άρα τσάμπα κάθομαι και γράφω.,,,,,

Πάρε ίδιων προδιαγραφών δισκόπλακες.
Πολύ καλές τιμές μπορείς να βρεις στα υποκαταστήματα της EΛΤΡΕΚΚΑ (γενικός εισαγωγέας BRIDGESTONE-BREMBO-FERODO κα).
Ζήτα δισκόπλακες της Brembo (και εκεί θα βρεις και τρυπητές ή χαρακτές και αναλόγως τις τιμές αποφάσισε) και μπορείς να παίξεις με τα τακάκια (Brembo ή Ferodo)
Αν θυμάμαι καλά, αγοράζοντας δισκόπλακες της Brembo υπάρχουν τακάκια της ίδιας εταιρείας με πιο μαλακή πάστα (για καλύτερο στρώσιμο)
Μην επιλέξεις πολύ σκληρά τακάκια, τουλάχιστον τώρα που είναι τα πρώτα τακάκια για τις νέες δισκόπλακες. Στην επόμενη αλλαγή μπορείς να βάλεις πιο σκληρά (για αντοχή σε σκληρότερη χρήση)

Reaction score
51

Ααα....κάτι ακόμα....
Ως προς τον φόβο σου για το ότι οι χαρακτοί (ή τρυπητοί) δίσκοι στραβώνουν εύκολα...
Αυτό έχει μια λογική αν είναι μονοί δίσκοι και όχι διπλοί αεριζόμενοι όπως οι δικοί σου. Αλλά και πάλι δεν είναι κανόνας....
Άρα ούτε αυτή η σκέψη πρέπει να σε προβληματίσει φίλε!!!:happy_4: :happy_4:

Reaction score
10
Φοραω Brembo στο Prmera με τακακια μαμα και ολα καλα.
Και η τιμη τους ηταν πολυ καλη οταν τα αγορασα.

Και στη μηχανη φυσικα τι αλλο Brembo δισκους και σωληνακια υψηλης....:cool_1:
τακακια μαμα.

Reaction score
164
Έτρεχα με ένα TVR Tuscan S και εκεί που γινόταν ο χαμός, πετάχτηκε ένα popup... "Χυτήρογλου says: Έχεις απάντηση κτλ κτλ"... :happy_5:
Αυτά παθαίνει όποιος έχει messenger μόνο στο XBOX... :happy_5:
Επί του θέματος... Σας ευχαριστώ!

Reaction score
5
Είδα ένα Tuscan στην Γλυφάδα πριν μέρες. Μόνο που δεν δάκρυσα! Τι κρίμα που δεν βλέπει ο κόσμος εδώ τέτοια αυτοκίνητα με ψυχή. Εδώ και 2 χρόνια έχει πήξει το μάτι μου στα κουτιά μικρού κυβισμού και ικανοτήτων...Boooorrrring...πρέπει να κάνω κάτι...:-D

Reaction score
164
Εγώ είδα μία Aston Martin στη Λ. Πεντέλης. Τα φρένα της ήταν πιο μεγάλα από τις ζάντες μου, για να μείνουμε στο θέμα μας.:happy_5:

Reaction score
51

Εγώ είχα την τύχη να δω (και να φωτογραφίσω βεβαίως-βεβαίως) μία Vantage 50 μέτρα πάνω από το σπίτι μου!!!!!

Να μοιραστώ τη χαρά μαςζί σας λοιπόν.....
(Βασίλη...Πάρε μάτι τα φρένα της...Έτσι..για να ζηλέψεις....:happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: )

Reaction score
51

Πσσστττττ.....
Βασίιιληηηη
Πες' αλεύρι!!!!! :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Reaction score
10
ΑΧ Ελλαδα φτωχομανα.....
εχουμε πιο πολλες cayene ταξινομημενες απο το Μονακο...wall_1wall_1wall_1

Reaction score
164
Μόλις γύρισα από τον "φρενά":
-Δίσκοι μπροστά Zimmermann τρυπητοί.
-Τακάκια εμπρός.
-Σωληνάκια υψηλής εμπρός-πίσω.
-Υγρά φρένων.
Σύνολο 375€ και αλλαγή σε δίσκους τακάκια πίσω αργότερα μιας και έχουν ακόμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.863
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork