Δεν βλέπει το σκληρό.

Reaction score
12
Πήρα σήμερα ένα σκληρό

αυτον
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301630

και δεν τον βλέπουν τα windows. Έκανα διάφορες αλλαγές στις συνδέσεις αλλά τίποτα.

Μετά όμως είδα οτι μέσα από τη διαχείριση συσκευών->διαχείριση δίσκων ο δίσκος φαίνεται αλλά γράφει -δεν έχει εκχωρηθεί.
Τι πρέπει να κάνω χρειάζεται φορματ;
Αν ναι πως γίνεται;

μέσω της διαχείρισης συσκευών-διαχείριση δίσκων εμφανίζεται ο δίσκος κάνω δεξι κλικ πάνω του
και μου δίνει τις εξης επιλογές.

α. νεος τομος
β. Μετατροπή σε δυναμικό δίσκο
γ.ιδιότητες

Τι πρέπει να κάνω;

Reaction score
12
Δεν μπήκα στα bios αλλά αφού τον βλέπει εκεί μπορεί μάλλον να γίνει μια αρχή όπως λέει ο φίλος παραπάνω θα δοκιμάσω και βλέπουμε.
Έχω δυο λειτουργικά XP και Vista.
Θα χρειαστεί η ίδια διαδικασία και στα δύο;

Reaction score
0
Αν ανοίξεις τον τόμο και φορμάρεις, (ntfs)
μετά δεν χρειάζεται να το ξανακάνεις και στο άλλο λειτουργικό..
Για να καταλάβεις τι κάνεις ακριβώς...
...Όταν κάνεις εγκατάσταση τα windows, σου λέει να διαλέξεις...
1. δίσκο (c:, d: ή ξέρω γω πόσους έχεις) (disk drive)
2.τόμο (partition)
3...και μετά σου λέει format disk!
...Πρόσεξε όμως... ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΤΟΜΟΣ (partition στον δίσκο) τότε, πρεπει να δημιουργήσεις ένα και μετά το φορμάρεις..

Συγνώμη αν δεν ήμουν τόσο κατατοπιστικός (αν δεν τα δεις, ότι και να σου πω.. με τα "λόγια".. ΔΕΝ :) ), αλλα πιστεύω αν έχεις κάνει μια φορά εγκατάσταση τα win, θα μπήκες έστω και λίγο στο νόημα.

....Μετάφραση...
Μία φορά χρειάζεται να γίνει το partition και format αυτού.

Reaction score
12
Αν ανοίξεις τον τόμο και φορμάρεις, (ntfs)
μετά δεν χρειάζεται να το ξανακάνεις και στο άλλο λειτουργικό..
Για να καταλάβεις τι κάνεις ακριβώς...
...Όταν κάνεις εγκατάσταση τα windows, σου λέει να διαλέξεις...
1. δίσκο (c:, d: ή ξέρω γω πόσους έχεις) (disk drive)
2.τόμο (partition)
3...και μετά σου λέει format disk!
...Πρόσεξε όμως... ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΤΟΜΟΣ (partition στον δίσκο) τότε, πρεπει να δημιουργήσεις ένα και μετά το φορμάρεις..

Συγνώμη αν δεν ήμουν τόσο κατατοπιστικός (αν δεν τα δεις, ότι και να σου πω.. με τα "λόγια".. ΔΕΝ :) ), αλλα πιστεύω αν έχεις κάνει μια φορά εγκατάσταση τα win, θα μπήκες έστω και λίγο στο νόημα.

....Μετάφραση...
Μία φορά χρειάζεται να γίνει το partition και format αυτού.

Πολύ σωστά. Αν γίνει το φορμάρισμα μια φορά το άλλο λειτουργικό το βλέπει κατευθείαν.
Το έφτιαξα χάρη στη βοήθειά σας.
Να είστε καλά.
Ευχαριστώ.

Reaction score
0
Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα....χρησιμοποιω vista ultimate...αλλα η διαφορα ειναι πως σε μενα οταν κανω δεξι κλικ στον σκληρο μεσα στην διαχειριση συσκευων δεν μου βγαζει τις επιλογες που ειπε το παιδι παραπανω!!!!!Μου βγαζει..'ενημερωση προγραμματος εγκαταστασης','απενεργοποιηση','καταργηση εγκαταστασης',ανιχνευση για αλλαγες υλικου' και 'ιδιοτητες'!!Τα εχω δοκιμασει ολα αλλα λυση δεν υπαρχει....πιστευετε πως αν κανω format θα αλλαξει κατι...???Ευχαριστω για την προσοχη σας....

Reaction score
1.847
Απάντηση: Δεν βλέπει το σκληρό.

Ανέβασε καλύτερα ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot), γιατί από το κείμενο δεν μπορώ να καταλάβω.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Δεν βλέπει το σκληρό.

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα....χρησιμοποιω vista ultimate...αλλα η διαφορα ειναι πως σε μενα οταν κανω δεξι κλικ στον σκληρο μεσα στην διαχειριση συσκευων δεν μου βγαζει τις επιλογες που ειπε το παιδι παραπανω!!!!!Μου βγαζει..'ενημερωση προγραμματος εγκαταστασης','απενεργοποιηση','καταργηση εγκαταστασης',ανιχνευση για αλλαγες υλικου' και 'ιδιοτητες'!!Τα εχω δοκιμασει ολα αλλα λυση δεν υπαρχει....πιστευετε πως αν κανω format θα αλλαξει κατι...???Ευχαριστω για την προσοχη σας....
Μάλλον βλέπεις τον controller του δίσκου και όχι τον ίδιο τον δίσκο

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts